Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE przyprawy, produkty sypkie, przetwory, konserwy i napoje CPV15800000-6
Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB (CPV15100000-9,15110000-, drób 11
5112000-6515131130-5) )112000-6
Część NR 3 PRODUKTY MLECZARSKIE CPV15500000-3 CPV03 14 25 00-3 Jaja
Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE, RYBY CPV15331170—9,
(produkty mrożone15896000-RYBY CPV15220000-6, mrożone produkty rybne, 15229000-9,
Część NR 5 OWOCE I WARZYWA CPV15300000-1
Część NR 6 PIECZYWO CPV 15 81 11 00-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Część NR 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE CPV 15 85 10 00-8 Produkty mączne
1 WSZYSTKIE PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOSCI
Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji,
Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
Część NR 3 PRODUKTY MLECZARSKIE - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty
Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE - warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone
Część NR 5 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.
RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP.
JAJA Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
PRODUKTY GARMAŻERYJNE - które nie rozklejają się w czasie gotowania, ciasto niegumiaste, zawartość zgodna z opisem w formularzu asortymentowo cenowym
Część NR 7 PIECZYWO - świeże, dobrze wypieczone, kolor złocisty, z najwyższej jakości produktów
|
GuidZP400 |
5068c316-29aa-4eb0-afbf-62658be0dc2e
|
Biuletyn |
633700-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół Sportowych
|
Regon |
27788107500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Mikołaja
|
Zamawiajacy adres numer domu |
3
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Siemianowice Śląskie
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41-106
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
032 220 08 00
|
Zamawiajacy fax |
032 220 12 04
|
Zamawiajacy email |
dyrektor@zss-siemianowice.pl
|
Adres strony url |
www.zss-siemianowice.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zss-siemianowice.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zss-siemianowice.pl
|
Nazwa nadana zamowieniu |
„DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ZESPOLE SZKÓŁ SPORTOWYCH W SIEMIANOWICACH ŚLĄSKICH W 2020 R.
|
Numer referencyjny |
Nr sprawy: 392.1.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
7
|
Okreslenie przedmiotu |
Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE przyprawy, produkty sypkie, przetwory, konserwy i napoje CPV15800000-6
Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB (CPV15100000-9,15110000-, drób 11
5112000-6515131130-5) )112000-6
Część NR 3 PRODUKTY MLECZARSKIE CPV15500000-3 CPV03 14 25 00-3 Jaja
Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE, RYBY CPV15331170—9,
(produkty mrożone15896000-RYBY CPV15220000-6, mrożone produkty rybne, 15229000-9,
Część NR 5 OWOCE I WARZYWA CPV15300000-1
Część NR 6 PIECZYWO CPV 15 81 11 00-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Część NR 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE CPV 15 85 10 00-8 Produkty mączne
1 WSZYSTKIE PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOSCI
Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji,
Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
Część NR 3 PRODUKTY MLECZARSKIE - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty
Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE - warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone
Część NR 5 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.
RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP.
JAJA Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
PRODUKTY GARMAŻERYJNE - które nie rozklejają się w czasie gotowania, ciasto niegumiaste, zawartość zgodna z opisem w formularzu asortymentowo cenowym
Część NR 7 PIECZYWO - świeże, dobrze wypieczone, kolor złocisty, z najwyższej jakości produktów
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
392558,62
|
Waluta calosc |
PLN
|
Data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:
a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
c) zdolności technicznej lub zawodowej – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
(dotyczy każdej z części)
1) nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, przy czym dodatkowo Zamawiający przewiduje wykluczenie Wykonawcy:
1.a) /art. 24 ust. 5 pkt 1)/ w stosunku do którego otwarto likwidację, w zatwierdzonym przez sąd układzie w postępowaniu restrukturyzacyjnym jest przewidziane zaspokojenie wierzycieli przez likwidację jego majątku lub sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 332 ust. 1 ustawy z dnia 15 maja 2015 r. – Prawo restrukturyzacyjne (Dz. U. 2015 poz. 978 ) lub którego upadłość
ogłoszono, z wyjątkiem wykonawcy, który po ogłoszeniu upadłości zawarł układ zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, jeżeli układ nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli przez likwidację majątku upadłego, chyba że sąd zarządził
likwidację jego majątku w trybie art. 366 ust. 1 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. – Prawo upadłościowe (Dz. U. z 2016 r. poz. 2071 z późn. zm.).
Wykonawca zobowiązany jest złożyć Oświadczenie zgodnie z zał. nr 3
|
Zakresie warunkow udzialu |
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:
a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3
b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3
c) zdolności technicznej lub zawodowej – Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie zgodnie z wzorem zał. nr 3
3) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
4) Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.
5) Zamawiający ocenia, czy udostępniane wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13-22 i ust. 5 pkt 1.
6) W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
7) Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy.
8) Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formułą „spełnia / nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wymienionych w rozdziale VI siwz. Z treści
załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że Wykonawca spełnił ww. warunki udziału w przedmiotowym postępowaniu.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
§9
1. Strony dopuszczają zmiany istotnych postanowień niniejszej umowy, zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych, w przypadku wystąpienia następujących okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawierania niniejszej umowy, polegające na:
a) Zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mających wpływ na realizację przedmiotu zamówienia w tym zmiany ustawowe zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT),
b) zmiany terminu, częstotliwości dostaw i sposobu wykonywania umowy w przypadku, gdy niezbędna jest zamiana sposobu wykonywania lub terminu, częstotliwości realizacji przedmiotu umowy, o ile zmiana taka jest korzystna dla zamawiającego oraz konieczna w celu prawidłowego wykonania umowy.
c)w zakresie rzeczowym przedmiotu umowy tj. zaprzestania wytwarzania produktu objętego umową , pod warunkiem , iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości , za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową.
d)przedłożenia przez Wykonawcę oferty korzystniejszej dla Zamawiającego, pod warunkiem , iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości za cenę nie wyższa niż cena produktu objętego umową.
e)wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego/ udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową
f)dopuszcza się zmiany umowy w zakresie numeru katalogowego, nazwy produktu wielkości opakowania przy zachowaniu jego parametrów- w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta potwierdzonych odpowiednimi dokumentami.
g) zwiększenia o 10% wartości umowy brutto o ile stało się to niezbędne dla zapewnienia ciągłości dostawy oraz prawidłowego funkcjonowania stołówki na skutek okoliczności jakich nie można było przewidzieć na etapie prowadzenia postępowania o zamówienie.
2. Dopuszcza się zmiany w treści niniejszej umowy gdy zmiany te są nieistotne w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.
3. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści niniejszej umowy wymagają aneksu sporządzonego z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem nieważności.
|
IV 4 4 data |
2019-12-17T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
63920,12
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji,
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
MIESO, WĘDLINY, DRÓB
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
104465,90
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
PRODUKTY MLECZARSKIE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
40729,50
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część NR 3 PRODUKTY MLECZARSKIE - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
OWOCE, WARZYWA RYBY MROZONE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
57538,10
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE - warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
WARZYWA, OWOCE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
101005,50
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część NR 5 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
PIECZYWO
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
4519,50
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
PIECZYWO - świeże, dobrze wypieczone, kolor złocisty, z najwyższej jakości produktów
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
PRODUKTY GARMAŻERYJNE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15851000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
20380,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-07T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
RODUKTY GARMAŻERYJNE - które nie rozklejają się w czasie gotowania, ciasto niegumiaste, zawartość zgodna z opisem w formularzu asortymentowo cenowym
|
| |