GuidZP400 |
f89130ad-69ad-47a8-b5f6-331990162cb6
|
Biuletyn |
637836-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Policji w Słupsku
|
Regon |
77070295800000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kilińskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
42
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Słupsk
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
76-200
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
598 417 558
|
Zamawiajacy fax |
598 417 559
|
Zamawiajacy email |
zamowienia.publiczne@spslupsk.policja.gov.pl
|
Adres strony url |
www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła Policji
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www..slupsk.szkloapolicji.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
oferty należy składać w siedzibie zamawiającego w kancelarii Jawnej Szkoły Policji w Słupsku przy ul. Kilińskiego 42, za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera lub osobiście
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy produktów mięsnych – wędlin, mięsa wieprzowego świeżego, mięsa wołowego świeżego, mięsa drobiowego świeżego, wątróbki drobiowej oraz ryb.
|
Numer referencyjny |
RZP-8/19
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są:
Produkty mięsne - wędliny w ilości: 8 480 kg
Mięso wieprzowe świeże, mięso wołowe świeże w ilości 6 110 kg
Mięso drobiowe świeże oraz wątróbka drobiowa w ilości 3 400 kg
Pstrąg świeży w ilości 450 kg
Ryby solone, w zalewie octowej i wędzone w ilości 480 kg
dania gotowe świeże (wyroby garmażeryjne) w ilości 1 580 kg
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
4
|
Okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub zgodnie z art. 21 ust.4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 824) posiada decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez powiatowego lekarza weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym oraz stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia wdraża lub posiada wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ww. ustawy.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że
– wykonał (oddzielnie dla każdej z części), w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, co najmniej dwie dostawy artykułów spożywczych. Wartość brutto każdej z wykazanych dostaw nie może być mniejsza od wartości brutto oferty złożonej przez Wykonawcę,
– dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym niezbędne warunki określone w przepisach, wskazując markę, model oraz czy środek transportu jest własny czy dzierżawiony.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
b) zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
c) c) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór przedmiotowego oświadczenia zamawiający zamieści na stronie internetowej wraz z informacją dotyczącą złożonych ofert niezwłocznie po otwarciu.
|
Zakresie warunkow udzialu |
a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730) lub decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez Powiatowego lekarza weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego
(t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 824). Z ww. decyzji winno wynikać, iż przedsiębiorstwo Wykonawcy jest dopuszczone do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia lub posiada zezwolenie na produkcję artykułów spożywczych stanowiących przedmiot zamówienia,
b) dokument potwierdzający wdrażanie bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP tj.: certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP,
c) wykaz dostaw (oddzielnie dla każdej z części), wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wzór przedmiotowego oświadczenia zamawiający prześle wraz z wezwaniem do złożenia dokumentów.
d) wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca tj. wymagane jest wykazanie co najmniej jednego środka transportu spełniającego niezbędne warunki określone w przepisach. Wzór przedmiotowego oświadczenia zamawiający prześle wraz z wezwaniem do złożenia dokumentów.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający na wniosek Wykonawcy dopuszcza możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w zakresie zmiany poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy, wyszczególnionego i opisanego w załączniku do umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, zmiany nazwy asortymentu, zmiany gramatury opakowania czego Wykonawca nie mógł przewidzieć w dniu zawarcia umowy, na inny asortyment przy zachowaniu jego parametrów zgodnych z opisem zawartym w załączniku do umowy.
2. Zamawiający zastrzega sobie:
1) możliwość niezrealizowania przedmiotu zamówienia o wartości do 30% wynagrodzenia wykonawcy. Z tytułu niezrealizowania części zamówienia, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe oraz prawne.
2) prawo jednostronnego wydłużenia okresu realizacji umowy do 60 dni po terminie określonym w umowie, na warunkach określonych w umowie, w ramach posiadanych przez Zamawiającego na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy.
3. Zmiany do niniejszej umowy mogą być wniesione tylko pisemnie w formie aneksu, pod rygorem nieważności.
|
IV 4 4 data |
2020-01-08T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 jezyki |
PL
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mięsne - wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik krotki opis |
Baleron gotowany- w ilości 150 kg,
Polędwica wiśniowa– w ilości 200 kg
Boczek wędzony (bez żeberek)- w ilości 400 kg
Kiełbasa białostocka- w ilości 200 kg
Kiełbasa myśliwska sucha- w ilości 150 kg
Kabanosy- w ilości 150 kg
Kiełbasa śląska- w ilości 200 kg
Kiełbasa śląska drobiowa- w ilości 200 kg
Szynka wieprzowa gotowana- w ilości 300 kg
Szynka cygańska- w ilości 150 kg
Szynka babuni- w ilości 150 kg
Szynka wiejska- w ilości 150 kg
Kiełbasa krakowska sucha- w ilości 300 kg
Ogonówka wędzona - w ilości 150 kg
Parówki cienkie – w ilości 600 kg
Kiełbasa żywiecka podsuszana- w ilości 300 kg
Kiełbasa podlaska- w ilości 200 kg
Pasztetowa wędzona- w ilości 150 kg
Polędwica sopocka- w ilości 150 kg
Szynka z komina – w ilości 200 kg
Polędwica łososiowa – w ilości 150 kg
Kiełbasa salami- w ilości 150 kg
Kiełbasa salami z pieprzem kolorowym- w ilości 150 kg
Kiełbasa salami z parmezanem- w ilości 150 kg
Kiełbasa salami z ziołami- w ilości 150 kg
Kiełbasa podwawelska- w ilości 200 kg
Szynka pieczona- w ilości 200 kg
Szynka słowiańska - w ilości 150 kg
Kiełbasa jałowcowa- w ilości 150 kg
Boczek rolowany wędzony kanapkowy– w ilości 150 kg
Pieczeń wieprzowa - w ilości 150 kg
Kindziuk - w ilości 150 kg
Pasztet w foremce - w ilości 150 kg
Kabanosy z kurczaka- w ilości 150 kg
Kiełbasa wiejska z kurczaka - w ilości 200 kg
Pierś wędzona z indyka - w ilości 150 kg
Szynka królewiecka - w ilości 150 kg
Schab wędzony - w ilości 150 kg
Frankfurterki wieprzowe wędzone - w ilości 180 kg
Kiełbasa biała parzona – w ilości 200 kg
Szynka konserwowa - w ilości 150 kg
Kiełbasa krakowska sucha - w ilości 100 kg
Schab pieczony- w ilości 200 kg
Schab kruchy- w ilości 200 kg
Schab cygański- w ilości 150 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wieprzowe świeże, mięso wołowe świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik krotki opis |
Łopatka wieprzowa bez kości – w ilości 1 800 kg
Schab wieprzowy bez kości– w ilości 1 300 kg
Karkówka wieprzowa bez kości – w ilości 800 kg
Żeberka wieprzowe – w ilości 250 kg
Słonina świeża w płatach bez skóry – w ilości 60 kg
Kości wieprzowe świeże ze schabu – w ilości 1 000 kg
Szynka wieprzowa bez kości – w ilości 500 kg
Polędwica wołowa – w ilości 400 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mięso drobiowe świeże oraz wątróbka drobiowa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
Porcje rosołowe– w ilości 400 kg
Filet z piersi z kurczaka – w ilości 1 200 kg
Noga z kurczaka – w ilości 1 100 kg
Filet z piersi z indyka – w ilości 400 kg
Wątróbka drobiowa – w ilości 300 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Pstrąg świeży
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
Pstrąg świeży w ilości 450 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Ryby solone, w zalewie octowej i wędzone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik krotki opis |
Śledź matias w ilości 60 kg
Śledź w zalewie octowej w ilości 120 kg
Makrela wędzona w ilości 300 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dania gotowe świeże (wyroby garmażeryjne)
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik krotki opis |
Kopytka – w ilości 170 kg.
Krokiety z kapustą i grzybami - w ilości 150kg.
Pierogi ruskie – w ilości 240 kg.
Pierogi z kapustą i grzybami – w ilości 240 kg.
Pierogi ze szpinakiem – w ilości 240 kg.
Pierogi z truskawkami – w ilości 240 kg.
Naleśniki z serem – w ilości 150 kg.
Gołąbki z mięsem i ryżem- w ilości 150 kg.
|
| |