Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa 4226
|
Ulica |
ul. Marsa 110
|
Nr domu |
110
|
Miejscowość |
Warszawa
|
Kod Pocztowy |
04-470
|
Województwo |
mazowieckie
|
Tel |
22 6815 030
|
Fax |
22 6815 093
|
Internet |
www.2rblog.wp.mil.pl
|
Regon |
14266590400000
|
E-mail |
2rblog.zampub@wp.mil.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Inny: Jednostka Budżetowa-podsektor Rządowy/Jednostka Wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
Jednostka Budżetowa-podsektor Rządowy/Jednostka Wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Nie
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2013
|
Wadium |
Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia oferty wadium.
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi i posiada decyzję o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225 lub ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz. U. z 2001 r. Nr 63 poz. 634 z późn. zm. - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych Dz. U. z 2005 r. nr 187, poz. 1577 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności, Zamawiający żąda następujących dokumentów: 1. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego, zwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć: a- aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności - grupy produktów obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm. lub art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub b- zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. 3.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów w tym krajów Unii Europejskiej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 4. potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
|
Wiedza |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
|
Potencjał |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
|
Zdolne |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
|
Sytuacja |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok potw 5 |
Tak
|
Inne dokumenty potwierdzające |
Wykonawca winien przedłożyć oświadczenia lub dokumenty potwierdzające spełnianie zgodności oferowanych dostaw z wymaganiami określonymi przez Zamawiającego. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: 1.Wykonawca jest pod nadzorem i prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP lub zasady dobrej praktyki produkcyjnej GMP - dokumenty GMP dotyczą producentów na etapie produkcji pierwotnej - zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera a-c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.Wykonawca zaoferuje produkty odpowiadające specyfikacjom technicznym wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, do oferty należy załączyć: 1.certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP lub zasady dobrej praktyki produkcyjnej GMP - dokumenty GMP dotyczą producentów na etapie produkcji pierwotnej; z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 4 do SIWZ. lub 2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm. - wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3 oświadczenie, że oferowane produkty odpowiadają specyfikacjom technicznym wymaganiom określonym przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ .
|
Inne dokumenty |
1.oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 - z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 3 do SIWZ; 2.oświadczenie w trybie art. 26 ust. 2d w zakresie powiązań kapitałowych. 3. Oświadczeń - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia art. 24 ust. 1 - z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 3 do SIWZ.
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Kod kryterium |
A
|
Adres strony internetowej siwz |
www.2rblog.wp.mil.pl
|
Adres uzyskania siwz |
Siedziba Zamawiającego - ul. Marsa 110, 04 - 470 Warszawa, budynek nr 2, pok. nr 102.
|
Data składania wniosków |
05/04/2013
|
Godzina składania wniosków |
08:00
|
Miejsce |
Siedziba Zamawiającego - ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa, Kancelaria ogólna - budynek nr 3, pok. nr 8.
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Informacje dodatkowe |
Nie dotyczy
|
Czy unieważnienie |
Nie
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Na podstawie art. 144 ustawy Pzp, zastrzega się dokonanie zmian treści umowy w zakresie: - zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy, zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikająca z potrzeb Sił Zbrojnych RP; - zmiany terminu dostawy; 2. Wszelkie zmiany dotyczące treści umowy dokonywane będą w formie pisemnej - aneksu do umowy.
|