III/1. Przedmiotem zamówienia są dostawy RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego:
Część I zamówienia (różne produkty):
a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem ( bez substancji słodzących ) o stopniu rozcieńczenia 1 : 9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 450 litrów,
b) Ryż biały w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów,
c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
d) Mąka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3000 kilogramów,
e) Mąka ziemniaczana w opakowaniu od 0,5 kg do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
f) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów,
g) Olej roślinny rafinowany, rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 900 litrów,
h) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 900 litrów,
i) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 1,0 kg do 5,0 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów,
j) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,
k) Makaron świderki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 4000 kilogramów,
l) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
m) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
n) Makaron nitki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
o) Makaron spaghetti długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
p) Kawa zbożowa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,
q) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 130 kilogramów,
r) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
s) Zupka błyskawiczna ( chińska, instant ) z makaronem w opakowaniu od 50 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
t) Przyprawa w płynie w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 850 litrów,
u) Kwasek cytrynowy biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
v) Cukier waniliowy biały w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy,
w) Kasza jęczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów,
x) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 40 kilogramów,
y) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
z) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
aa) Żurek w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 700 litrów,
bb) Herbata liściasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
cc) Herbata mięta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
dd) Cukier biały sypki z buraków cukrowych, kryształ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1800 kilogramów,
ee) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów,
ff) Sól spożywcza jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1500 kilogramów,
gg) Musztarda stołowa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów,
hh) Ocet spożywczy spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 50 litrów,
ii) Sos pieczeniowy ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
jj) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
kk) Papryka słodka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
ll) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy,
mm) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
nn) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1 kilogram,
oo) Liść laurowy cały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
pp) Ziele angielskie czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
qq) Żelatyna spożywcza w opakowaniu od 25 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
rr) Pasztet o zawartości mięsa min 13%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
ss) Szynka konserwowa wieprzowa mielona o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
tt) Szynka konserwowa drobiowa mielona o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
uu) Paprykarz o zawartości ryby min 40%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
vv) Mieszanka warzywna do zup i sosów - suszona, składająca się z minimum czterech następujących składników: marchew, pietruszka, por, seler; w opakowaniu foliowym lub papierowym od 0,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 950 kilogramów,
ww) Puree ziemniaczane w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6 - krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 300 kilogramów.
Część II zamówienia (jaja):
a) Jaja kurze całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 27000 sztuk.
Część III zamówienia (warzywa przetworzone):
a) Mus jabłkowy (jabłka kostka z cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym, od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 720 kilogramów,
b) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg) w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,8 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 500 kilogramów,
c) Ogórki konserwowe w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 800 kilogramów,
d) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,4 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 50 kilogramów,
e) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 500 kilogramów,
f) Papryka konserwowa w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,3 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 80 kilogramów,
g) Kukurydza konserwowa w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 50 kilogramów,
h) Koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,8 kg do 5,0 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g; o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 kilogramów,
i) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów,
j) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów,
k) Ananas, plastry w syropie, w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów,
l) Brzoskwinie, połówki w syropie, w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów,
m) Oliwki czarne drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 3 kilogramy,
n) Oliwki zielone drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 3 kilogramy,`
o) Pieczarki marynowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów,
2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia.
7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.
8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
- dla części I i III zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godziny 10:00, z zastrzeżeniem pkt. III/1/ww - puree ziemniaczane - nie częściej niż trzy razy w okresie obowiązywania umowy do godz. 10:00,
- dla części II zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00,
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.
9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
Pozostałe kody CPV nie wskazane w pkt. II.1.6: 15331400-1, 15331425-2, 15331450-6, 15331460-9, 15331462-3, 15331470-2, 15331500-2, 15332200-6, 15332400-8, 15131310-1, 03142500-3, 03212000-0
OpisCzęść I zamówienia (różne produkty):
a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem ( bez substancji słodzących ) o stopniu rozcieńczenia 1 : 9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 450 litrów,
b) Ryż biały w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów,
c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
d) Mąka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3000 kilogramów,
e) Mąka ziemniaczana w opakowaniu od 0,5 kg do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
f) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów,
g) Olej roślinny rafinowany, rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 900 litrów,
h) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 900 litrów,
i) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 1,0 kg do 5,0 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów,
j) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 %, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,
k) Makaron świderki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 4000 kilogramów,
l) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
m) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
n) Makaron nitki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
o) Makaron spaghetti długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,
p) Kawa zbożowa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,
q) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 130 kilogramów,
r) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
s) Zupka błyskawiczna ( chińska, instant ) z makaronem w opakowaniu od 50 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
t) Przyprawa w płynie w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 850 litrów,
u) Kwasek cytrynowy biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
v) Cukier waniliowy biały w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy,
w) Kasza jęczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów,
x) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 40 kilogramów,
y) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,
z) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,
aa) Żurek w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 700 litrów,
bb) Herbata liściasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
cc) Herbata mięta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
dd) Cukier biały sypki z buraków cukrowych, kryształ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1800 kilogramów,
ee) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów,
ff) Sól spożywcza jodowana, warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1500 kilogramów,
gg) Musztarda stołowa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów,
hh) Ocet spożywczy spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilość: 50 litrów,
ii) Sos pieczeniowy ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
jj) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 20 kilogramów,
kk) Papryka słodka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość:10 kilogramów,
ll) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 3 kilogramy,
mm) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
nn) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1 kilogram,
oo) Liść laurowy cały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów,
pp) Ziele angielskie czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
qq) Żelatyna spożywcza w opakowaniu od 25 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,
rr) Pasztet o zawartości mięsa min 13%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
ss) Szynka konserwowa wieprzowa mielona o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
tt) Szynka konserwowa drobiowa mielona o zawartości mięsa min 50%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
uu) Paprykarz o zawartości ryby min 40%, opakowanie do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,
vv) Mieszanka warzywna do zup i sosów - suszona, składająca się z minimum czterech następujących składników: marchew, pietruszka, por, seler; w opakowaniu foliowym lub papierowym od 0,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 950 kilogramów,
ww) Puree ziemniaczane w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6 - krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 300 kilogramów.Część II zamówienia (jaja):
a) Jaja kurze całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka, ilość: 27000 sztuk.Część III zamówienia (warzywa przetworzone):
a) Mus jabłkowy (jabłka kostka z cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym, od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 720 kilogramów,
b) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg) w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,8 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 500 kilogramów,
c) Ogórki konserwowe w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 800 kilogramów,
d) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,4 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 50 kilogramów,
e) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 500 kilogramów,
f) Papryka konserwowa w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,3 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 80 kilogramów,
g) Kukurydza konserwowa w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 50 kilogramów,
h) Koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,8 kg do 5,0 kg, o wartości energetycznej minimum 90 kcal/100 g; o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 kilogramów,
i) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów,
j) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 450 kilogramów,
k) Ananas, plastry w syropie, w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów,
l) Brzoskwinie, połówki w syropie, w opakowaniu metalowym ( puszka ), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów,
m) Oliwki czarne drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 3 kilogramy,
n) Oliwki zielone drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 3 kilogramy,`
o) Pieczarki marynowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu; jednostka miary: kilogram ( ilość produktu netto po odcieku ), ilość: 10 kilogramów, |