Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy cukru, przypraw i artykułów sypkich w ilościach i częściach określonych w załączniku I.
3.2.4 Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania zawartych umów będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego.
3.2.5 Ze względu na cechy przedmiotu zamówienia art. 30 ust. 9 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych nie znajduje zastosowania.
Opis 3.2.1 CZĘŚĆ I – DOSTAWY CUKRU
3.2.1.1 Cukier biały kl. II CPV 15831200-4 – 18 000kg (opakowania o wadze od 1kg – 50kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
Dostawy należy realizować nie częściej niż 1 raz w miesiącu od poniedziałku do czwartku
w godzinach od 7:30 do 11:00.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określanych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury. Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itd.). Dostarczany przedmiot zamówienia ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia, nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości. 3.2.2 CZĘŚĆ II – DOSTAWY PRZYPRAW
3.2.2.1 barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 – 650 kg (opakowania o wadze 1kg – 25kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.2 kawa zbożowa CPV 15861000-1 – 600 kg (opakowania o wadze 1kg – 25kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.3 herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 – 600 kg (opakowania o wadze 1kg – 25kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.4 przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 – 1 300 l (opakowania o pojemności 1l – 3l – butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.5 rosół (bulion w proszku: jarzynowy, drobiowy, wołowy) CPV 15891500-5 – 1 300 kg (opakowania o wadze 1kg – 10kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.6 przyprawa warzywna w proszku CPV 15871270-7 – 1 300 kg (opakowania o wadze 1kg – 10kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.7 cukier waniliowy CPV 15800000-6 – 90 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.8 ocet 10% CPV 15871000-4 – 60 l (opakowania o pojemności 0,5l – 1l – plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.9 musztarda CPV 15871250-1 – 900 kg (opakowania o wadze 200g – 2kg – plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.10 majonez CPV 15871273-8 – 800 kg (opakowania 200g – 2kg – plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.11 sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 – 1 200 kg (opakowania o wadze 1kg – 50kg – foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.12 liść laurowy CPV 15872000-1 – 50 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.13 majeranek CPV 15872000-1 – 80 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.14 ziele angielskie CPV 15872000-1 – 50 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.15 pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 – 150 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.16 czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 – 60 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.17 papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 – 80 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.18 kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 – 35 kg (opakowania o wadze 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.19 koper suszony CPV 15893000-4 – 60 kg (opakowania 1kg – 5kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.20 bazylia suszona CPV 15893000-4 – 15 kg (opakowania o wadze 1kg – 3kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
3.2.2.21 cynamon mielony CPV 15893000-4 – 25 kg (opakowania o wadze 1kg – 3kg – papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością)
Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
Dostawy należy realizować nie częściej niż 1 raz w miesiącu od poniedziałku do czwartku
w godzinach od 7:30 do 11:00.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określanych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury. Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itd.). Dostarczany przedmiot zamówienia ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia, nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości. 3.2.3 CZĘŚĆ III – DOSTAWY ARTYKUŁÓW SYPKICH
3.2.3.1 Mąka pszenna typ 500 CPV 15612100-2 (opakowania o wadze 1kg-50kg,
w workach papierowych lub z tworzywa, przeznaczone do kontaktu z żywnością) –
3 300 kg
3.2.3.2 Mąka ziemniaczana CPV 15612300-4 (opakowania o wadze 1kg-50kg,
w workach papierowych lub z tworzywa, przeznaczone do kontaktu z żywnością) –
350 kg
3.2.3.3 Kasza jęczmienna CPV 15610000-7 (opakowania o wadze 1kg-50kg,
w workach papierowych lub z tworzywa, przeznaczone do kontaktu z żywnością) –
4 000 kg
3.2.3.4 Kasza manna CPV15613000-8 (opakowania o wadze 1kg-50kg,
w workach papierowych lub z tworzywa, przeznaczone do kontaktu z żywnością) –
2 300 kg
3.2.3.5 Ryż biały długoziarnisty CPV 15614100-6 (opakowania o wadze 1kg-50kg,
w workach papierowych lub z tworzywa, przeznaczone do kontaktu z żywnością) –
7 500 kg
3.2.3.6 Płatki owsiane CPV 15613380-5 (opakowania o wadze 1kg-50kg,
w workach papierowych lub z tworzywa, przeznaczone do kontaktu z żywnością) –
1 200 kg
Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem.
Dostawy należy realizować nie częściej niż 1 raz w miesiącu od poniedziałku do czwartku
w godzinach od 7:30 do 11:00.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określanych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury. Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itd.). Dostarczany przedmiot zamówienia ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia, nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości. |
Biuletyn |
2016
|
Nazwa |
Areszt Śledczy
|
Ulica |
ul. Zagnańska
|
Nr domu |
155
|
Miejscowość |
Kielce
|
Kod Pocztowy |
25563
|
Panstwo |
Polska
|
Województwo |
świętokrzyskie
|
Tel |
413 314 091
|
Fax |
413 314 419
|
Email |
dkw_kielce@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl
|
Regon |
31990200000
|
Obowiązkowa |
Nie
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
Nie
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
inny:
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
Tak
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
Tak
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Czy podzielone na czesci |
Tak
|
Oferty lub wnioski |
Wszystkie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Areszt Śledczy w Kielcach, ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce
|
Numer referencyjny |
D/Kw - 220/12/2016
|
Rodz zam |
D
|
Okres2c |
30/01/201729/01/2018
|
Czas |
O
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat wykonał co najmniej jedną dostawę na kwotę:
40.000,00 zł. dla części I
30.000,00 zł. dla części II
30.000,00 zł. dla części III
|
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
Nie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
Tak
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
Tak
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
Tak
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu wykazania braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji
w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
|
Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
Inne dokumenty niewymienione |
-Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa – w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika.
-Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, i podania przez wykonawcę firm podwykonawców.
|
Wadium |
10 Wymagania dotyczące wadium;
10.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium na każdą z części zamówienia, o udzielenie której wykonawca się ubiega, w wysokości:
10.1.1 Część I – 1.300,00 zł.
10.1.2 Część II – 900,00 zł.
10.1.3 Część III – 900,00 zł.
10.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt. 13.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach:
10.2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto zamawiającego NBP O/O Kielce,
nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000;
10.2.2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
10.2.3 w gwarancjach bankowych;
10.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych;
10.2.5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240 ).
10.3 Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 10.2.1 wykonawca
w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw – 220/12/2016.
10.4 Wykonawca wybierając wadium określone w pkt. 10.2.2 – 10.2.5: oryginał składa
w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw – 220/12/2016.
|
Czy wadium |
Tak
|
Czy przewiduje udzielenie zaliczek |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
18.1 Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.
|
Kryt 0 |
Cena
|
Kryt 0p |
60
|
Czy będzie aukcja |
Nie
|
Data składania wniosków |
28/12/2016
|
Godzina składania wniosków |
12:00
|
IV 4 4 jezyki |
Oferty należy sporządzić w języku polskim.
|
Termin |
on
|
Termin związania ofertą |
30
|
Zastosowanie procedury pzp |
Tak
|
IV 6 2 SkrocenieTerminu |
Nie
|
IV 6 5 |
Nie
|
Czy unieważnienie |
Tak
|