Data publikacji |
2017-12-04 |
Data zakończenia |
2017-12-15 00:00:00 |
Instytucja |
Szkoła Podstawowa Nr 5 |
Miejscowość |
Mińsk Mazowiecki |
Województwo |
mazowieckie |
Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
- Przetworzone produkty spożywcze,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego,
- Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
626870-N-2017 |
Typ dokumentu |
ZP-400 |
Kod CPV |
150000008, 152200006, 151000009, 32000003, 153000000, 158940001, 158100009 |
Adres strony internetowej siwz |
|
BZP |
Zobacz
|
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2018.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ pakiet 1 – pakiet 6.
Przedmiot zamówienia dzieli się na 6 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet 1 – dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich /CPV 15100000-9, 15110000-2,
15112000-6, 15112100-7, 15111000-9, 15131120-2, 15131135-0/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 1;
Pakiet 2 – dostawa ryb /CPV 15220000-6/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 2;
Pakiet 3– dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3, 03221000-6, 15300000/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 3;
Pakiet 4 – dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15300000, 15400000, 15500000,
15600000, 15800000/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 4;
Pakiet 5 – dostawa produktów garmażeryjnych /CPV 15894000-1, 15812120-0/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 5;
Pakiet 6 – dostawa pieczywa i produktów cukierniczych /CPV 15810000-9, 15820000-2/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 6;
Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości, bez wad fizycznych oraz powinien odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami.Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 poz. 149) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r., poz. 1154).
|
GuidZP400 |
39b068b6-5b5e-40e4-b15b-4d22a1ff6699
|
Biuletyn |
626870-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa Nr 5
|
Regon |
58444900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Małopolska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
11
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Mińsk Mazowiecki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
0-25 758 29 57
|
Zamawiajacy fax |
0-25 759 65 34
|
Zamawiajacy email |
sp5@post.pl
|
Adres strony url |
www.sp5minskmaz.edu.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Zamawiajacy powierzyl |
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2018
|
Postepowanie wspolne tresc |
nie
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
placówka oświatowa
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
bip.sp5minskmaz.edu.pl
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
w siedzibie zamawiającego w Sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za posrednictwem operatora pocztowego, osobiście, za posrednictwem posłanca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Podstawowa nr 5 im. Józefa wybickiego, 05-300 Mińsk Mazowiecki, ul. Małopolska 11
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku mazowieckim na rok 2018
|
Numer referencyjny |
SP5.261.04.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2018.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ pakiet 1 – pakiet 6.
Przedmiot zamówienia dzieli się na 6 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet 1 – dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich /CPV 15100000-9, 15110000-2,
15112000-6, 15112100-7, 15111000-9, 15131120-2, 15131135-0/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 1;
Pakiet 2 – dostawa ryb /CPV 15220000-6/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 2;
Pakiet 3– dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3, 03221000-6, 15300000/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 3;
Pakiet 4 – dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15300000, 15400000, 15500000,
15600000, 15800000/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 4;
Pakiet 5 – dostawa produktów garmażeryjnych /CPV 15894000-1, 15812120-0/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 5;
Pakiet 6 – dostawa pieczywa i produktów cukierniczych /CPV 15810000-9, 15820000-2/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 6;
Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości, bez wad fizycznych oraz powinien odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami.Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 poz. 149) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r., poz. 1154).
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Informacje na temat katalogow |
W okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego, Zamawiający zastrzega sobie prawo nie składania zamówień na dostawy produktów żywnościowych.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia nie podlegania wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 oraz art. 24 ust. 5 ustawy Pzp należy złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 – SIWZ;W celu potwierdzenia przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 11 Ustawy Pzp – według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 a do SIWZ;
Oświadczenie, że osoby które zajmują się dostawą towaru posiadają aktualne badania do celów sanitarno – epidemiologicznych załącznik nr 7 do SIWZ.
|
Zakresie warunkow udzialu |
1.Oświadczenie potwierdzające wdrażanie, bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP – załącznik nr 4 do SIWZ. Jeżeli wykonawca stosuje system HACCP dołącza certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP;
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1.Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r. poz. 149) – załącznik nr 6 do SIWZ;
2.Oświadczenie, że osoby które zajmują się dostawą towaru posiadają aktualne badania do celów sanitarno – epidemiologicznych załącznik nr 7 do SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1.Oświadczenie dotyczące wspólnego wykonania zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 8 do SIWZ. Wykonawca, który powierza wykonanie zamówienia Podwykonawcom wykazuje, która część przedmiotowego zamówienia będzie powierzona podwykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 9 do SIWZ.
|
IV 4 4 data |
2017-12-15T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 5 okres |
30 dni
|
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa ryb
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw ryb określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 2 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 1 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżych warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03200000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw świeżych warzyw i owoców określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 3 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa różnych produktów spożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw różnych produktów spożywczych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 4 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów garmażeryjnych.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw produktów garmażeryjnych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 5 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa pieczywa i produktów cukierniczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw pieczywa i produktów cukierniczych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 5 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
|
| |