1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu z podziałem na części.
2. Część I: Dostawa warzyw i owoców:
03212000-0 – ziemniaki i warzywa suszone
03110000-5 – rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.01 do Specyfikacji.
3. Część II: Dostawa nabiału i mleka:
15500000-3 – produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.02 do Specyfikacji.
4. Część III: Dostawa mięsa i wędlin:
15112000-6 – drób
15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131700-2 – przetwory mięsne
15110000-2 – mięso
15131120-2 – produkty wędliniarskie
15131130-5 – wędliny
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.03 do Specyfikacji.
5. Część IV: Dostawa mrożonek:
15331170-9 – warzywa mrożone
15896000-5 – produkty głęboko mrożone
15311200-3 – ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.04 do Specyfikacji.
6. Część V: Dostawa pieczywa cukierniczego:
15811300-9 – pieczywo francuskie
15811200-8 – rogaliki
15812000-3 – wyroby ciastkarskie
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.05 do Specyfikacji.
7. Część VI: Dostawa pieczywa:
15612500-6 - produkty piekarskie
15811000-6 - pieczywo
15811100-7 – chleb
15811400-0 – bułeczki
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.06 do Specyfikacji.
8. Część VII: Dostawa jaj:
03142500-3 – jaja
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.07 do Specyfikacji.
9. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.01 do 6.07 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty będzie odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie.
10. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania/gramatury itp. oferowanego produktu (w granicach +/-25%).
11. Jeżeli oferowana przez Wykonawcę wielkość opakowania/gramatura itp. jest większa/mniejsza (w granicach +/- 25%), wówczas Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania/gramaturę itp. wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.01 – 6.07 do Specyfikacji, z jednoczesnym dokonaniem:
a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania/gramatura itp. jest mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów;
b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania/gramatura itp. jest większa niż wskazana w Wykazie produktów.
12. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.
13. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 149 ze zm.),
2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 2047).
14. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,
2) nazwa i rodzaj produktu,
3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),
4) masa netto/ pojemność,
5) wykaz składników według udziału surowców.
15. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem.
16. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są: Anna Barcik i Jolanta Pieronek.
17. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu, ul. Komisji Edukacji Narodowej 3, 34-300 Żywiec, z następującą częstotliwością:
a) część I Dostawa warzyw i owoców: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
b) część II Dostawa nabiału i mleka: od 6:00 do 7:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
c) część III Dostawa mięsa i wędlin: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
d) część IV Dostawa mrożonek: od 7:00 do 8:00, 1 raz w tygodniu,
e) część V Dostawa pieczywa cukierniczego: o 6:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
f) część VI Dostawa pieczywa: o 6:00 i 12:00, od poniedziałku do soboty, opcjonalnie w niedziele,
g) część VII Dostawa jaj: od 7.00 do 8.00, 1 raz w tygodniu.
18. Zamawiający dopuszcza dostawę produktów równoważnych do opisanych w wykazach stanowiących Załączniki Nr 6.01 – 6.07 do Specyfikacji. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same lub bardzo zbliżone walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same lub bardzo zbliżone surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w „Wykazie produktów”.
19. W przypadku złożenia oferty równoważnej Wykonawca zobowiązany jest zaznaczyć w ofercie, którego produktu dotyczy oferta równoważna oraz winien wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają kryterium równoważności w stosunku do produktów wskazanych przez Zamawiającego.
20. Jeżeli Wykonawca w Formularzu ofertowym, w kolumnie nr 2 w miejscu kropek nie wskaże pojemności/gramatury/zawartości procentowej mięsa oferowanego produktu/opakowania, wówczas Zamawiający przyjmie, że Wykonawca oferuje wielkości wskazane w Wykazie produktów, stanowiącym załączniki Nr 6.01 – 6.07 do Specyfikacji.
21. Produkty muszą być dostarczone do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.
22. Wykonawca winien wskazać, zgodnie z treścią pkt 5 Formularza ofertowego (zał. Nr 1.01 do 1.07 do Specyfikacji), termin płatności faktury, który wynosi minimalnie 7 dni, zaś maksymalnie 30 dni. Jeżeli wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym terminu płatności, wówczas Zamawiający za termin płatności przyjmie maksymalny wymagany okres, tj. 30 dni.
|
GuidZP400 |
022e7787-3759-4829-8191-98be920d9eb3
|
Biuletyn |
634174-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Starostwo Powiatowe
|
Regon |
7219804900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Krasińskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
13
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Żywiec
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
34300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
338 605 000
|
Zamawiajacy fax |
338 605 083
|
Zamawiajacy email |
starostwo@zywiec.powiat.pl
|
Adres strony url |
www.zywiec.powiat.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zywiec.powiat.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferty składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej. Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. poz. 1529 oraz z 2015 r., poz. 1830), osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Starostwo Powiatowe w Żywcu, 34-300 Żywiec, ul. Krasińskiego 13, parter Biuro Obsługi Interesanta
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu
|
Numer referencyjny |
ZZP.272.56.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu z podziałem na części.
2. Część I: Dostawa warzyw i owoców:
03212000-0 – ziemniaki i warzywa suszone
03110000-5 – rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.01 do Specyfikacji.
3. Część II: Dostawa nabiału i mleka:
15500000-3 – produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.02 do Specyfikacji.
4. Część III: Dostawa mięsa i wędlin:
15112000-6 – drób
15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131700-2 – przetwory mięsne
15110000-2 – mięso
15131120-2 – produkty wędliniarskie
15131130-5 – wędliny
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.03 do Specyfikacji.
5. Część IV: Dostawa mrożonek:
15331170-9 – warzywa mrożone
15896000-5 – produkty głęboko mrożone
15311200-3 – ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.04 do Specyfikacji.
6. Część V: Dostawa pieczywa cukierniczego:
15811300-9 – pieczywo francuskie
15811200-8 – rogaliki
15812000-3 – wyroby ciastkarskie
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.05 do Specyfikacji.
7. Część VI: Dostawa pieczywa:
15612500-6 - produkty piekarskie
15811000-6 - pieczywo
15811100-7 – chleb
15811400-0 – bułeczki
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.06 do Specyfikacji.
8. Część VII: Dostawa jaj:
03142500-3 – jaja
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.07 do Specyfikacji.
9. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.01 do 6.07 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty będzie odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie.
10. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania/gramatury itp. oferowanego produktu (w granicach +/-25%).
11. Jeżeli oferowana przez Wykonawcę wielkość opakowania/gramatura itp. jest większa/mniejsza (w granicach +/- 25%), wówczas Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania/gramaturę itp. wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.01 – 6.07 do Specyfikacji, z jednoczesnym dokonaniem:
a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania/gramatura itp. jest mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów;
b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania/gramatura itp. jest większa niż wskazana w Wykazie produktów.
12. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.
13. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 149 ze zm.),
2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 2047).
14. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,
2) nazwa i rodzaj produktu,
3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),
4) masa netto/ pojemność,
5) wykaz składników według udziału surowców.
15. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem.
16. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są: Anna Barcik i Jolanta Pieronek.
17. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu, ul. Komisji Edukacji Narodowej 3, 34-300 Żywiec, z następującą częstotliwością:
a) część I Dostawa warzyw i owoców: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
b) część II Dostawa nabiału i mleka: od 6:00 do 7:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
c) część III Dostawa mięsa i wędlin: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
d) część IV Dostawa mrożonek: od 7:00 do 8:00, 1 raz w tygodniu,
e) część V Dostawa pieczywa cukierniczego: o 6:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty,
f) część VI Dostawa pieczywa: o 6:00 i 12:00, od poniedziałku do soboty, opcjonalnie w niedziele,
g) część VII Dostawa jaj: od 7.00 do 8.00, 1 raz w tygodniu.
18. Zamawiający dopuszcza dostawę produktów równoważnych do opisanych w wykazach stanowiących Załączniki Nr 6.01 – 6.07 do Specyfikacji. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same lub bardzo zbliżone walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same lub bardzo zbliżone surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w „Wykazie produktów”.
19. W przypadku złożenia oferty równoważnej Wykonawca zobowiązany jest zaznaczyć w ofercie, którego produktu dotyczy oferta równoważna oraz winien wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają kryterium równoważności w stosunku do produktów wskazanych przez Zamawiającego.
20. Jeżeli Wykonawca w Formularzu ofertowym, w kolumnie nr 2 w miejscu kropek nie wskaże pojemności/gramatury/zawartości procentowej mięsa oferowanego produktu/opakowania, wówczas Zamawiający przyjmie, że Wykonawca oferuje wielkości wskazane w Wykazie produktów, stanowiącym załączniki Nr 6.01 – 6.07 do Specyfikacji.
21. Produkty muszą być dostarczone do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.
22. Wykonawca winien wskazać, zgodnie z treścią pkt 5 Formularza ofertowego (zał. Nr 1.01 do 1.07 do Specyfikacji), termin płatności faktury, który wynosi minimalnie 7 dni, zaś maksymalnie 30 dni. Jeżeli wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym terminu płatności, wówczas Zamawiający za termin płatności przyjmie maksymalny wymagany okres, tj. 30 dni.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
1.2.1.1. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej jedną dostawę, polegającą na dostarczaniu produktów żywnościowych, o wartości co najmniej:
a) w zakresie części I – 30 000 PLN brutto;
b) w zakresie części II – 30 000 PLN brutto;
c) w zakresie części III – 55 000 PLN brutto;
d) w zakresie części IV – 8 000 PLN brutto;
e) w zakresie części V – 5 000 PLN brutto;
f) w zakresie części VI – 10 000 PLN brutto;
g) w zakresie części VII – 1 500 PLN brutto;
Zamawiający wymaga, aby w/w dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie.
2. Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
4. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.
Z treści dokumentów musi wynikać, jakie zasoby podmiot udostępnia i na jakich zasadach oraz w jakim okresie, w jaki sposób te zasoby zostaną wykorzystane przez wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia, zaś w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia – z treści dokumentów musi wynikać deklaracja faktycznego udziału podmiotu trzeciego w realizacji zamówienia.
5. Zamawiający ocenia, czy udostępniane wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13-22.
6. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy.
7. Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa, podmiotu, o którym mowa w ust. 3, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego:
1) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub
2) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną, o których mowa w ust. 3.
8. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczeń i dokumentów złożonych przez wykonawców na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
9. W przypadku, gdy złożone przez wykonawców dokumenty, oświadczenia dotyczące warunków udziału w postępowaniu zawierają dane/informacje w innych walutach niż określono to w niniejszej specyfikacji, Zamawiający, jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie kurs NBP z dnia wszczęcia postępowania. Jeżeli w dniu wszczęcia postępowania nie będzie opublikowany średni kurs walut przez NBP, Zamawiający przyjmie kurs przeliczeniowy z ostatniej opublikowanej tabeli kursów NBP przed dniem wszczęcia postępowania o zamówieniu.
Kursy walut dostępne są pod następującym adresem internetowym:
http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/kursy/kursy_archiwum.html
Zamawiający będzie korzystał z Archiwum kursów średnich – tabela A .
http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający nie wymaga złożenia przez Wykonawcę szczególnych dokumentów, celem potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, poza dokumentami wymienionymi w pkt V SIWZ.
2. Biorąc pod uwagę powyższą regulację pkt 1, zgodnie z art. 26 ust. 2 ustawy, Zamawiający nie będzie wzywał wykonawcy do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. W celu potwierdzenia, że wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23, Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej www.zywiec.powiat.pl informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3 do Specyfikacji. Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców (konsorcjum, spółka cywilna) oświadczenie, o którym mowa w tym punkcie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą zobowiązanie lub inne dokumenty o którym mowa w pkt IV.4, na podstawie, których wykonawca udowodni Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
3. Pozostałe dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą:
1) wypełniony Formularz ofertowy (Zał. Nr 1.01 – 1.07 do Specyfikacji),
2) w przypadku złożenia oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3) pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym dokumenty ofertowe, o ile prawo do reprezentowania wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentów rejestrowych – postanowienie niniejsze stosuje się odpowiednio do reprezentowania wykonawcy powołanego i funkcjonującego na podstawie przepisów ustaw.
4. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu, albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być udzielone przez wszystkich wykonawców wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej oraz zostać przedłożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
5. W przypadku, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić wątpliwości, co do jej prawdziwości, zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu.
6. Dokumenty i oświadczenia sporządzone w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski.
7. Pełnomocnictwo udzielone osobie reprezentującej wykonawcę składane przez Wykonawcę powinno być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
8. W przypadku, gdy złożone przez wykonawców dokumenty, oświadczenia dotyczące warunków udziału w postępowaniu zawierają dane/informacje w innych walutach niż określono to w niniejszej specyfikacji, Zamawiający, jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie kurs NBP z dnia wszczęcia postępowania. Jeżeli w dniu wszczęcia postępowania nie będzie opublikowany średni kurs walut przez NBP, Zamawiający przyjmie kurs przeliczeniowy z ostatniej opublikowanej tabeli kursów NBP przed dniem wszczęcia postępowania o zamówieniu.
Kursy walut dostępne są pod następującym adresem internetowym:
http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/kursy/kursy_archiwum.html
Zamawiający będzie korzystał z Archiwum kursów średnich – tabela A.
http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
2. Strony postanawiają, iż dokonają w formie pisemnego aneksu zmiany wynagrodzenia w wypadku wystąpienia którejkolwiek ze zmian przepisów wskazanych w art. 142 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. zmiany:
a) stawki podatku od towarów i usług,
b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne.
- jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę.
3. Zmiana wysokości wynagrodzenia obowiązywać będzie od dnia podpisania aneksu, o którym mowa w ust. 2.
4. W wypadku zmiany, o której mowa w ust. 2 lit. a) wartość netto wynagrodzenia Wykonawcy nie zmieni się, a określona w aneksie wartość brutto wynagrodzenia zostanie wyliczona na podstawie nowych przepisów.
5. W przypadku zmiany, o której mowa w ust. 2 lit. b) wynagrodzenie Wykonawcy ulegnie zmianie o wartość wzrostu całkowitego kosztu Wykonawcy wynikającą ze zwiększenia wynagrodzeń osób bezpośrednio wykonujących zamówienie do wysokości zmienionego minimalnego wynagrodzenia, z uwzględnieniem wszystkich obciążeń publicznoprawnych od kwoty wzrostu minimalnego wynagrodzenia.
6. W przypadku zmiany, o którym mowa w ust. 2 lit. c) wynagrodzenie Wykonawcy ulegnie zmianie o wartość wzrostu całkowitego kosztu Wykonawcy, jaką będzie on zobowiązany dodatkowo ponieść w celu uwzględnienia tej zmiany, przy zachowaniu dotychczasowej kwoty netto wynagrodzenia osób bezpośrednio wykonujących zamówienie na rzecz Zamawiającego.
7. Za wyjątkiem sytuacji, o której mowa w ust. 2 lit. a), wprowadzenie zmian wysokości wynagrodzenia wymaga uprzedniego wykazania przez Wykonawcę dowodami z dokumentów wysokości dodatkowych koszów wynikających z wprowadzenia zmian, o których mowa w ust. 3 litera b) i c).
8. Zamawiający zobowiązuje się do dokonania analizy dokumentów, o których mowa w ust. 7 w terminie 7 dni od ich przedłożenia przez Wykonawcę. Aneks zostanie podpisany w terminie uzgodnionym przez obie strony, przy czym termin ten będzie przypadał w okresie nie dłuższym niż 21 dni od daty przedłożenia dokumentów przez Wykonawcę.
9. Strony dopuszczają zmianę niniejszej umowy w zakresie przedmiotowym, tj. zastąpienie produktu objętego umową odpowiednikiem w przypadku:
a) zaprzestania wytwarzania produktu objętego umową, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową,
b) przedłożenia przez Wykonawcę oferty korzystniejszej dla Zamawiającego, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową,
c) wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego/udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową.
10. Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie: numeru katalogowego produktu, nazwy produktu, wielkości opakowania przy zachowaniu jego parametrów – w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta, potwierdzonych odpowiednimi dokumentami.
11. Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy produktu po cenach niższych (np. w wyniku promocji lub zastosowania korzystnych dla Zamawiającego upustów przez Wykonawcę) niż określone w niniejszej umowie.
12. Strony dopuszczają możliwość zmiany zawartej umowy w przypadkach, gdy zmiany te nie będą niekorzystne dla Zamawiającego lub konieczność wprowadzenia zmian wynikać będzie z okoliczności, których strony przy zachowaniu wymaganej staranności przewidzieć nie mogły w chwili zawarcia umowy.
|
IV 4 4 data |
2018-01-04T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03212000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część I: Dostawa warzyw i owoców:
03212000-0 – ziemniaki i warzywa suszone
03110000-5 – rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.01 do Specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Część II: Dostawa nabiału i mleka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część II: Dostawa nabiału i mleka:
15500000-3 – produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.02 do Specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
zęść III: Dostawa mięsa i wędlin
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część III: Dostawa mięsa i wędlin:
15112000-6 – drób
15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131700-2 – przetwory mięsne
15110000-2 – mięso
15131120-2 – produkty wędliniarskie
15131130-5 – wędliny
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.03 do Specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Część IV: Dostawa mrożonek:
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15896000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część IV: Dostawa mrożonek:
15331170-9 – warzywa mrożone
15896000-5 – produkty głęboko mrożone
15311200-3 – ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.04 do Specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Część V: Dostawa pieczywa cukierniczego:
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15812000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część V: Dostawa pieczywa cukierniczego:
15811300-9 – pieczywo francuskie
15811200-8 – rogaliki
15812000-3 – wyroby ciastkarskie
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.05 do Specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Część VI: Dostawa pieczywa:
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15612500-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część VI: Dostawa pieczywa:
15612500-6 - produkty piekarskie
15811000-6 - pieczywo
15811100-7 – chleb
15811400-0 – bułeczki
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.06 do Specyfikacji.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Część VII: Dostawa jaj:
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Część VII: Dostawa jaj:
03142500-3 – jaja
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.07 do Specyfikacji.
|
| |