GuidZP400 |
a6d18244-c86e-4143-8d82-8ab793f2aadf
|
Biuletyn |
655406-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa nr 5 im. Polskiej Macierzy Szkolnej w Czeladzi
|
Regon |
368093249
|
Zamawiajacy adres ulica |
Lwowska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Czeladź
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41-253
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
32 269 66 95
|
Zamawiajacy fax |
32 269 66 95
|
Zamawiajacy email |
sp5@sp5.czeladz.pl
|
Adres strony url |
www.sp5.czeladz.pl/zamowienia/publiczne
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.sp5.czeladz.pl/zamowienia/publiczne
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sp5.czeladz.pl/zamowienia/publiczne
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Poczta Polska, osobiście, za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Podstawowa nr 5 im. Polskiej Macierzy Szkolnej w Czeladzi, ul. Lwowska 2, 41-253 Czeladź
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Szkoły Podstawowej nr 5 w Czeladzi w okresie od 02.01.2019 do 31.12.2019
|
Numer referencyjny |
ZP/53/D/SP5/18
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
5
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Szkoły Podstawowej nr 5 w Czeladzi w okresie od 02.01.2019 do 31.12.2019. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa SIWZ oraz warunki jego realizacji określone zostały w załączniku nr 6 do SIWZ(wzór umowy) oraz załączniku nr 1 Formularzu asortymentowo-ilościowo-cenowym(Opis Przedmiotu Zamówienia)
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający w tym zakresie nie określa wymagań.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający w tym zakresie nie określa wymagań.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia - tj. Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu, jeżeli wykaże, że wykonał należycie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował lub realizuje dostawę lub dostawy(umowy) polegające na sukcesywnej dostawie artykułów żywnościowych trwającej minimum 6 miesięcy, a jej łączna wartość wynosiła co najmniej: dla części A - POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE, NABIAŁ, JAJA - Łączna wartość dla danej części minimum 5 000,00 PLN; część B - PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE - Łączna wartość dla danej części minimum 5 000,00 PLN; część C - RYBY I MROŻONKI - Łączna wartość dla danej części minimum 5 000,00 PLN; część D - WARZYWA, OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE - Łączna wartość dla danej części minimum 4 000,00 PLN; część E - PIECZYWO - Łączna wartość dla danej części minimum 3 000,00 PLN
|
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
1
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Wykonawca przedstawia odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykaz dostaw wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane(sporządzonego według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do SIWZ) wraz z załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie. Dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca przedstawia: załącznik nr 1 do SIWZ - Formularz asortymentowo-ilościowo-cenowy(opis przedmiotu zamówienia), załącznik nr 2 - Formularz ofertowy, załącznik nr 5 - dotyczący przynależności albo braku przynależności do tej samej Grupy Kapitałowej, Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy ubiegającego się lub Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowanie w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego(jest to Upoważnienie osób podpisujących ofertę, jeżeli upoważnienie takie nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny wykonawcy. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie Pełnomocnictwo podpisują wszyscy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie). Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty w oryginale bądź kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie. Dokument(np. Zobowiązanie) innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji o ile Wykonawca korzysta ze zdolności innych podmiotów na zasadach określonych w art.22a ustawy pzp.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści umowy w stosunku do oferty w przypadkach: a) zmiany podwykonawcy lub części wykonywanego przez niego zakresu przedmiotu umowy, bądź wprowadzenie nowego podwykonawcy, za pisemną zgodą Zamawiającego pod warunkiem, że nowy podwykonawca wykaże spełnienie warunków w zakresie nie mniejszym niż wskazany na etapie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego dotychczasowy podwykonawca. b) w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. c) w przypadku zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych wg "Cen w Gospodarce Narodowej" (strona internetowa GUS) lub "Biuletyn Statystyczny"(miesięcznik GUS) za kwartał poprzedni - jeżeli wskaźnik wzrostu cen w danym kwartale w stosunku do poprzedniego przekroczy 5%. d) zwiększenie ilości dostawy określonego asortymentu wymienionego w zestawieniu asortymentowo-ilościowo-cenowym pod warunkiem nie przekroczenia wartości umowy określonej w § 3. e) zmniejszenia lub rezygnacji z określonego asortymentu wymienionego w zestawieniu asortymentowo-ilościowo-cenowym, w przypadku zaleceń, decyzji lub innych dokumentów wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia i/lub Państwową Inspekcję Sanitarną dot. ograniczenia lub zakazu stosowania określonego produktu do przygotowywania potraw w placówkach zbiorowego żywienia. Zmiana umowy wymaga porozumienia Stron oraz zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności. Warunki te nie dotyczą zmian, o których mowa powyżej(ust.2), które dla swojej skuteczności i ważności wymagają powiadomienia drugiej Strony na piśmie. Zmian umowy w rozumieniu art.144 ustawy pzp nie stanowią: a) zmiany wskazanych w umowie osób odpowiedzialnych za realizację umowy; b) zmiany danych teleadresowych Stron; c) zmiany danych rejestrowych Stron.
|
IV 4 4 data |
2018-12-12T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
W nawiązaniu do prowadzonego postępowania oraz w związku z wprowadzeniem przepisów dotyczących danych osobowych RODO informuję co następuje: Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016 str. 1), dalej "RODO"informuję, że: 1/ Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 5 im. Polskiej Macierzy Szkolnej w Czeladzi, ul. Lwowska 2, 41-253 Czeladź, tel. 32 269 66 95, email: sp5@sp5.czeladz.pl. 2/ Jednocześnie Administrator Danych Osobowych wyznaczył Inspektora Ochrony Danych - jest nim "Marwik-Marek Woźniak" ul. Osiedle Orłowiec 52/12, 44-280 Rydułtowy, tel. 694 167 023, email: marekwozniak@marwikpoland.pl. Z inspektorem można się kontaktować we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. 3/ Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podst. art. 6. ust. 1 lit. c RODO (" przetwarzanie jest niezbędne do wykonywania obowiązku prawnego ciążącego na administratorze") w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego o nazwie Zakup w raz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych(produktów spożywczych) dla Szkoły Podstawowej nr 5 w Czeladzi w okresie od 02.01.2019 do 31.12.2019. 4/ Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r- Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 z póżn. zmianami), dalej "ustawa Pzp" 5/ Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy. 6/ Obowiązek podania przezPanią/Pana danych osobowych bezpośrednio Panią/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7/ W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO; 8/ Posiada Pani/Pan na podstawie art. 15 RODO prawo dostepu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podst, art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych; na podst. art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków o których mowa w art. 18 ust.2 RODO; prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/ Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9/ W związku z art. 17 ust. 3 lit b, d lub e RODO nie przysługuje Pani/Panu prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO; na podst. art. 21 RODO prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 lit c RODO. Skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania w celu zapewnienia korzystania ze środków ochronyprawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego. Prawo do usunięcia nie ma zastosowania w zakresie w jakim jest niezbędne do: wywiązywania się z prawnego obowiązku wymagającego przetwarzania na mocy prawa unijnego lub prawa państwa członkowskiego, któremu podlega administrator lub wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi ; do celów archiwalnych w interesie publicznym, do celów badań naukowych lub historycznych lub do celów statystycznych zgodnie z art. 89 ust. 1 RODO, o ile prawdopodobne jest, że prawo do usunięcia danych uniemożliwi lub poważnie utrudni realizację celów takiego przetwarzania; do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
|
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie B - PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE - załącznik nr 1 do SIWZ, część B.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. Mięso świeże, nie mrożone, o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. Przetwory mięsne zawierające co najmniej 82% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia - termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy.
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa oraz przetworów mięsnych, w tym wędlin w ilości opisanej w załączniku nr 1 - Formularz asortymentowo-ilościowo-cenowym w części B. Dostawy mięsa i przetworów mięsnych będą realizowane 2 do 3 razy w tygodniu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie C - RYBY I MROŻONKI - załącznik nr 1 do SIWZ - część c
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zamawiający wymaga aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum - 18 st.C z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczony folią. Mrożonki powinny być sypkie i nie zbrylone. Termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy.
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa ryb i mrożonek, w tym ryb świeżych i mrożonych oraz warzyw i owoców mrożonych, w ilości opisanej w załączniku nr 1 - Formularz asortymentowo-ilościowo-cenowy. Dostawa ryb i mrożonek dokonywana będzie 1 lub 2 razy w tygodniu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie D - WARZYWA, OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE - załącznik nr 1 do SIWZ - część D.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Świeże owoce mają być o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia.
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa warzyw, owoców świeżych i przetworzonych w ilościach opisanych w załączniku nr 1 - Formularz asortymentowo-ilościowo-cenowy w części D. Dostawa warzyw i owoców świeżych i przetworzonych odbywać się będzie 2 do 3 razy w tygodniu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie E - PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE - załącznik nr 1 - część E.
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Pieczywo ma być świeżo wypieczone, zawartość soli, cukru w ww. produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety za składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. Pieczywo wyprodukowane będzie w dobie dostawy.
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich w ilości opisanej w załączniku nr 1 - Formularz asortymentowo-ilościowo-cenowy w części E. Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich dokonywana będzie codziennie.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie A - POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE, NABIAŁ, JAJA- załącznik nr 1 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach. Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. Soczki owocowe- bez dodatku cukru i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu. Masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego. Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukru w 100 g/ ml produktu gotowego do spożycia. Makarony - Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości - z mąki DURUM. Jajka konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. Termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy.
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych, w szczególności artykułów spożywczych, nabiału i jaj, zgodnie z asortymentem opisanym w formularzu asortymentowo -ilościowo - cenowym. Artykuły spożywcze będące przemiotem zamówienia muszą być świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycie, wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodnie z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
|
| |