| GuidZP400 |
ad0f9840-4ae2-4742-863b-e59af9817f4a
|
| Biuletyn |
659035-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej "Jawor" w Jałówce
|
| Regon |
30128500000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Leśna
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
11
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Jałówka
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
16050
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
podlaskie
|
| Zamawiajacy telefon |
0-85 713 16 90, 606 925 092
|
| Zamawiajacy fax |
0-85 713 16 99
|
| Zamawiajacy email |
dpsjalowka@op.pl
|
| Adres strony url |
https://bip.dpsj.st.bialystok.wrotapodlasia.pl zakładka zamówienia publiczne
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
samodzielna jednostka organizacyjna samorzadu terytorialnego
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
https://bip.dpsj.st.bialystok.wrotapodlasia.pl zakładka zamówienia publiczne
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://bip.dpsj.st.bialystok.wrotapodlasia.pl
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej „Jawor” w Jałówce w roku 2019
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Zastrzega prawo grup czesci |
Część I mleko i produkty mleczarskie, Część II artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i przetwory, Część III mięso świeże, wędliny i drób, Część IV artykuły piekarskie, Część V ryby, Część VI mrożone artykuły spożywcze
|
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
6
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiot zamówienia będzie realizowany w VI częściach. Wykaz asortymentu wraz ze szczegółowym opisem dla każdej części zawarty jest i oznaczony w Załączniku 1 – Opis przedmiotu zamówienia część od I do VI.
Wszędzie, gdzie Zamawiający użył nazw własnych, znaków lub pochodzenia - z uwagi, na brak możliwości opisania przedmiotu zamówienia za pomocą dostatecznie dokładnych określeń - wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Zamawiający dopuszcza artykuły równoważne o walorach smakowych i jakościowych co najmniej takich jak podane.
Przedmiot zamówienia obejmuje:
Część I mleko i produkty mleczarskie - dostawy minimum 2 razy w tygodniu
Część II artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i przetwory - dostawy minimum 1 raz w tygodniu
Część III mięso świeże, wędliny i drób - dostawy minimum 2 razy w tygodniu
Część IV artykuły piekarskie - codziennie (za wyjątkiem niedzieli dni świątecznych)
Część V ryby - dostawy minimum 1 raz w tygodniu
Część VI mrożone artykuły spożywcze - dostawy minimum 1 raz w tygodniu
|
| Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
1. Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej oferty na niżej wymienionych warunkach:
1) w stosunku do wartości umowy: zmiany cen zawartych w ofercie (Załącznik 1) jedynie w udokumentowanych przypadkach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, o kwotę wynikającą ze zmiany:
a) urzędowej zmiany stawki podatku VAT,
b) zmiany wskaźnika zmiany cen towaru i usług konsumpcyjnych podawanego kwartalnie przez GUS, publikowanego w Monitorze Polskim, jednak nie wcześniej niż po jego ogłoszeniu.
2) w stosunku do terminu realizacji umowy: z powodu działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie zadania, które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek ze Stron;
3) inne:
a) w każdym przypadku, gdy zmiana jest korzystna dla Zamawiającego (np. gdy obniży to koszty realizacji zadania),
b) zmiany nazwy zadania,
c) w przypadku zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową,
w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta
z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego,
d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny zawartej w załączniku 1 dla danego towaru na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego,
e) z powodu okoliczności siły wyższej, np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach,
f) dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych
w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w Załączniku nr 1, a także możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu, uwzględniając bieżące potrzeby Zamawiającego,
g) dopuszcza się możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszenia
ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej
zawarcia,
2. Wszystkie powyższe postanowienia stanowią katalog zmian, na które Zamawiający może wyrazić zgodę. Nie stanowią jednocześnie zobowiązania do wyrażenia takiej zgody.
3. Nie stanowi zmiany umowy w rozumieniu art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych:
a) zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną Umowy (np. zmiana numeru rachunku bankowego),
b) zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między stronami,
|
| IV 4 4 data |
2018-12-17T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
mleko i produkty mleczarskie
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
dostawy minimum 2 razy w tygodniu, transportem wykonawcy, zgodnie z Polskimi Normami
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i przetwory
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
dostawy minimum 1 raz w tygodniu, transportem wykonawcy, zgodnie z Polskimi Normami
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
mięso świeże, wędliny i drób
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
dostawy minimum 2 razy w tygodniu, transportem wykonawcy, zgodnie z Polskimi Normami
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
artykuły piekarskie
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
dostawy codziennie oprócz niedzieli i dni świątecznych, transportem wykonawcy, zgodnie z Polskimi Normami
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
ryby
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
dostawy co najmniej 1 raz w tygodniu, transportem wykonawcy, zgodnie z Polskimi Normami
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
mrożone artykuły spożywcze
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2019-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
dostawy co najmniej 1 raz w tygodniu, transportem wykonawcy, zgodnie z Polskimi Normami
|
| | |