1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności:
a) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2019 r. poz. 824)
b) Ustawa z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity
Dz. U. z 2018r. poz. 1557)
zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej
w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu.
1.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Załącznik nr 4 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, będący jednocześnie Formularzem cenowym.
1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich, które są:
a) dopuszczone do sprzedaży,
b) świeże i pierwszego gatunku,
c) wolne od wad,
d) oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności
i terminem produkcji (terminem przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 72 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego),
e) zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom.
1.4. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w pojemnikach przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zamkniętych (każdy asortyment w oddzielnym zamkniętym pojemniku) zawierający zapis daty, godziny produkcji, pieczęć producenta (nazwa i adres) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
1.5. Do każdej dostawy przedmiotu zamówienia dołączony zostanie Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności.
1.6. Częstotliwość dostaw: Dostawy realizowane będą przez cały okres trwania Umowy, zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), do obiektu Zamawiającego, w godzinach określonych przez Zamawiającego tj. 6800-12.00. W zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.
1.7. Transport do siedziby Zamawiającego będzie realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy
i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.
1.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.
1.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
1.10. Zamówienia jednostkowe składane będą przez cały okres objęty Umową telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15.30 przed dniem realizacji.
1.11. Dostawy realizowane będą w terminie do maksymalnie 48 godzin od chwili złożenia zamówienia jednostkowego.
1.12. Zamawiający w zamówieniu wyszczególni:
a) nazwę asortymentu i ilość,
b) termin realizacji dostawy,
c) ewentualne specyficzne warunki zamówienia
1.13 Ilość asortymentu będącego Przedmiotem Zamówienia określona w Formularzu Cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej Umowy jest ilością szacunkową (tj. określone zostały jedynie na potrzeby porównania ofert oraz określenia szacunkowej wartości Umowy i nie będą stanowić zobowiązania Zamawiającego do ich wykonania ani nie dadzą prawa Wykonawcy do roszczeń wynikających z niewykonania niniejszych ilości w okresie obowiązywania Umowy). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw o nie więcej niż 20% wartości wynagrodzenia określonego w § 7 ust.1 Umowy (także poszczególnych pozycji asortymentu), w zależności od rzeczywistych potrzeb (wynikających z rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego, zależnych od zakresu zarezerwowanych terminów szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i ogólnie prowadzonej przez Zamawiającego działalności), bez konieczności podpisywania przez Strony Aneksu do Umowy.
1.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
1.15. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (jak zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, tą sama gramaturę/pojemność co artykuły określone przez Zamawiającego.
1.16. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt i produkt równoważny w formularzu cenowym (złącznik nr 4 SIWZ kolumna II, wpisując asortyment równoważny). Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. Nie wskazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja zastosowania produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej, gdzie Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o.
1.17. Szacunkowe ilości asortymentu podane w formularzu ofertowym określone zostały jedynie na potrzeby porównania ofert oraz określenia szacunkowej wartości Umowy i nie będą stanowić zobowiązania Zamawiającego do ich wykonania ani nie dadzą prawa Wykonawcy do roszczeń wynikających z niewykonania niniejszych ilości w okresie obowiązywania Umowy.
|
GuidZP400 |
a6cf1d5c-978f-46f0-8047-46183c09aa4b
|
Biuletyn |
629650-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
|
Regon |
10068625300000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Sportowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
8
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Kleszczów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
97-410
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
44 731 65 00
|
Zamawiajacy email |
biuro@kompleks-solpark.pl
|
Adres strony url |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.solpark.bip.kleszczow.pl
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
OSOBIŚCIE, POCZTĄ LUB KURIEREM
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. UL. SPORTOWA 8, 97-410 KLESZCZÓW, SEKRETARIAT 1 PIĘTRO, POKÓJ 1.05
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH, PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW „SOLPARK KLESZCZÓW” SP. Z O.O.
|
Numer referencyjny |
CRZPU/6/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności:
a) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2019 r. poz. 824)
b) Ustawa z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity
Dz. U. z 2018r. poz. 1557)
zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej
w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu.
1.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Załącznik nr 4 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, będący jednocześnie Formularzem cenowym.
1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich, które są:
a) dopuszczone do sprzedaży,
b) świeże i pierwszego gatunku,
c) wolne od wad,
d) oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności
i terminem produkcji (terminem przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 72 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego),
e) zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom.
1.4. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w pojemnikach przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zamkniętych (każdy asortyment w oddzielnym zamkniętym pojemniku) zawierający zapis daty, godziny produkcji, pieczęć producenta (nazwa i adres) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
1.5. Do każdej dostawy przedmiotu zamówienia dołączony zostanie Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności.
1.6. Częstotliwość dostaw: Dostawy realizowane będą przez cały okres trwania Umowy, zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), do obiektu Zamawiającego, w godzinach określonych przez Zamawiającego tj. 6800-12.00. W zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.
1.7. Transport do siedziby Zamawiającego będzie realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy
i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.
1.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.
1.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
1.10. Zamówienia jednostkowe składane będą przez cały okres objęty Umową telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15.30 przed dniem realizacji.
1.11. Dostawy realizowane będą w terminie do maksymalnie 48 godzin od chwili złożenia zamówienia jednostkowego.
1.12. Zamawiający w zamówieniu wyszczególni:
a) nazwę asortymentu i ilość,
b) termin realizacji dostawy,
c) ewentualne specyficzne warunki zamówienia
1.13 Ilość asortymentu będącego Przedmiotem Zamówienia określona w Formularzu Cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej Umowy jest ilością szacunkową (tj. określone zostały jedynie na potrzeby porównania ofert oraz określenia szacunkowej wartości Umowy i nie będą stanowić zobowiązania Zamawiającego do ich wykonania ani nie dadzą prawa Wykonawcy do roszczeń wynikających z niewykonania niniejszych ilości w okresie obowiązywania Umowy). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw o nie więcej niż 20% wartości wynagrodzenia określonego w § 7 ust.1 Umowy (także poszczególnych pozycji asortymentu), w zależności od rzeczywistych potrzeb (wynikających z rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego, zależnych od zakresu zarezerwowanych terminów szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i ogólnie prowadzonej przez Zamawiającego działalności), bez konieczności podpisywania przez Strony Aneksu do Umowy.
1.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
1.15. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (jak zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, tą sama gramaturę/pojemność co artykuły określone przez Zamawiającego.
1.16. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt i produkt równoważny w formularzu cenowym (złącznik nr 4 SIWZ kolumna II, wpisując asortyment równoważny). Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. Nie wskazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja zastosowania produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej, gdzie Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o.
1.17. Szacunkowe ilości asortymentu podane w formularzu ofertowym określone zostały jedynie na potrzeby porównania ofert oraz określenia szacunkowej wartości Umowy i nie będą stanowić zobowiązania Zamawiającego do ich wykonania ani nie dadzą prawa Wykonawcy do roszczeń wynikających z niewykonania niniejszych ilości w okresie obowiązywania Umowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2020-01-01T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę mięs, wędlin i wyrobów wędliniarskich o wartości nie mniejszej niż 10 000,00 zł brutto każda w skali roku (załącznik nr 5 do SIWZ) oraz załączy dowód określający, że dosta¬wa została wykonana lub są wykonywane należycie.
Podana wartość musi dotyczyć jednego zamówienia (przez co rozumie się wartość określoną w jednej umowie zawartej z danym podmiotem). Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy zostały wykonane należycie (referencje). Dokumenty muszą być wystawione przez Zamawiającego /odbiorcę dostawy.
przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny
o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
4.5. Zamawiający na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp (KRS /CEDiG) Wykonawcy oraz podmioty na zasoby których powołuje się Wykonawca oraz podwykonawcy na zasoby których powołuje się Wykonawca uzyska za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 4 kwietnia 2019 roku o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. 2019 poz. 700) .
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści Umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności, w postaci aneksu do Umowy, w szczególności:
1. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany umowy zgodnie z art. 144 ustawy PZP
2. W przypadku nie uzyskania przez Zamawiającego zgody odpowiednich organów administracyjnych uprawniających do wykonywania przez Zamawiającego usług gastronomicznych i/lub innych usług np. rekreacyjnych i hotelowych, bądź cofnięcia zgody lub wstrzymania takiej zgody, Zamawiający dopuszcza przerwę w realizacji przedmiotowej umowy; wznowienie realizacji umowy nastąpiłoby po ustąpieniu powodów uniemożliwiających realizację umowy, przy czym termin realizacji uległby przedłużeniu o czas wynikający z ww. przerwy.
3. Zamawiający przewiduje zmianę wartości umowy na skutek zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa w odniesieniu do dostaw objętych Przedmiotem Zamówienia, w tym m.in. zmiany stawki podatku VAT.
Nie jest konieczna postanowień umowy w sytuacji:
1. Ilość asortymentu będącego Przedmiotem Zamówienia określona w Formularzu Cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej Umowy jest ilością szacunkową (tj. określone zostały jedynie na potrzeby porównania ofert oraz określenia szacunkowej wartości Umowy i nie będą stanowić zobowiązania Zamawiającego do ich wykonania ani nie dadzą prawa Wykonawcy do roszczeń wynikających z niewykonania niniejszych ilości w okresie obowiązywania Umowy). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw o nie więcej niż 20% wartości wynagrodzenia określonego w § 7 ust.1 Umowy (także poszczególnych pozycji asortymentu), w zależności od rzeczywistych potrzeb (wynikających z rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego, zależnych od zakresu zarezerwowanych terminów szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i ogólnie prowadzonej przez Zamawiającego działalności), bez konieczności podpisywania przez Strony Aneksu do Umowy.
2. Wartość oferty Wykonawcy wynika z szacunkowej ilości asortymentu i kwot jednostkowych podanych w Formularzu cenowym. Zamawiający zastrzega sobie w ramach całkowitej wartości wynagrodzenia umownego określonego w § 7 ust.1, możliwość swobodnego zamawiania poszczególnych pozycji asortymentu, wymienionego w Ofercie Wykonawcy, stanowiącej załącznik nr 1 do niniejszej Umowy. Zamawiający zastrzega sobie w ramach całkowitej wartości wynagrodzenia umownego określonego w § 7 ust.1, możliwość swobodnego zwiększania i zmniejszania poszczególnych pozycji asortymentu, wymienionego w Ofercie Wykonawcy, stanowiącej załącznik nr 1 do niniejszej Umowy, w zależności od potrzeb, bez konieczności podpisywania przez Strony Aneksu do Umowy.
3. Zamawiający będzie realizował zamówienie w terminie do dnia 31.03.2020 r.. Umowa wygaśnie wcześniej, jeśli wartość zamówienia osiągnie kwotę określoną w niniejszej umowie przed ww. terminem tj. przed 31.03.2020 r.
4. Zamawiający zastrzega możliwość terminu realizacji zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji opóźnień w dostawie Przedmiotu zamówienia niezależnych od Wykonawcy.
5. Zamawiający zastrzega możliwość terminu realizacji zamówienia w przypadku działania siły wyższej np. znacznych opadów deszczu uniemożliwiających dostawę Przedmiotu zamówienia do Zamawiającego.
|
IV 4 4 data |
2019-12-06T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|