Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.

Data publikacji 2019-11-28
Data zakończenia 2019-12-06 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa nr 3 im. Zbigniewa Herberta
Miejscowość Wronki
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 629342-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ:

Część I zamówienia:
Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
KOD CPV 15130000-8

Część II zamówienia:
Mięso i produkty mięsne drobiowe
KOD CPV 15112000-6

Część III zamówienia:
Produkty zwierzęce - jaja
KOD CPV 03142500-3

Część IV zamówienia:
Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
KOD CPV 15400000-2

Część V zamówienia:
Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
KOD CPV 03220000-9, 03212100-1

Część VI zamówienia:
Owoce, warzywa mrożone
KOD CPV 15330000-0

Część VII zamówienia:
Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0

Część VIII zamówienia:
Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
KOD CPV 15600000-4

Część IX zamówienia:
Ryby przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15200000-0

Część X zamówienia:
Produkty mleczarskie
KOD CPV 15500000-3

Część XI zamówienia:
Różne produkty spożywcze,
KOD CPV 15800000-6

Część XII zamówienia:
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
KOD CPV 15810000-9

3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 224aa335-add1-4045-bb1c-0387224c689e
Biuletyn 629342-N-2019
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa nr 3 im. Zbigniewa Herberta
Regon 36799205200000
Zamawiajacy adres ulica Polna
Zamawiajacy adres numer domu 5
Zamawiajacy miejscowosc Wronki
Zamawiajacy kod pocztowy 64-510
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo wielkopolskie
Zamawiajacy telefon 0672540748
Zamawiajacy fax 48 672540748
Zamawiajacy email sekretariat_gim_wro@poczta.onet.pl
Adres strony url www.gimwronki.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl 1
Zamawiajacy powierzyl Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Szkoła Podstawowa
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia gimnazumwronki.bip.gov.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja gimnazumwronki.bip.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 2188 ze zm.), osobiście, za pośrednictwem posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach ul. Powstańców Wlkp. 23 64-510 Wronki - II Piętro pokój nr 2
Nazwa nadana zamowieniu Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
Numer referencyjny SP-6/02/2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ: Część I zamówienia: Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe KOD CPV 15130000-8 Część II zamówienia: Mięso i produkty mięsne drobiowe KOD CPV 15112000-6 Część III zamówienia: Produkty zwierzęce - jaja KOD CPV 03142500-3 Część IV zamówienia: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne KOD CPV 15400000-2 Część V zamówienia: Owoce i warzywa świeże, ziemniaki KOD CPV 03220000-9, 03212100-1 Część VI zamówienia: Owoce, warzywa mrożone KOD CPV 15330000-0 Część VII zamówienia: Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe KOD CPV 15330000-0 Część VIII zamówienia: Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych KOD CPV 15600000-4 Część IX zamówienia: Ryby przetworzone i konserwowe KOD CPV 15200000-0 Część X zamówienia: Produkty mleczarskie KOD CPV 15500000-3 Część XI zamówienia: Różne produkty spożywcze, KOD CPV 15800000-6 Część XII zamówienia: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie KOD CPV 15810000-9 3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu według załącznika 2 do siwz. 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do siwz. 3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO stanowi załącznik nr 4 do siwz składany wraz z ofertą. 4. Oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia wymienionych w art. 24 ust. 1 pkt. 13-14, 16-20 oraz 24 ust. 5 pkt. 1 i 2 Ustawy Pzp stanowi załącznik nr 5 do siwz składany wraz z ofertą 5. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą następującego dokumentu: - odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby składa wraz z ofertą pisemne zobowiązanie tych podmiotów, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do siwz 7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia i spełniania warunków w postępowaniu składa wraz z ofertą oświadczenie stanowiące załącznik nr 6 do siwz. 8. W przypadku gdy Wykonawca powierza wykonanie części zamówienia podwykonawcy składa wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia podmiotów będących podwykonawcami – załącznik nr 8 do siwz. 9. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem wskazanym w załączniku nr 9 do siwz. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. 10. Pełnomocnictwo (o ile jest wymagane)
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1) zmiany nazwy, adresu(siedziby Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych 2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę 3) zmiany osoby do kontaktu określonej w § 1 pkt. 4 niniejszej umowy 4) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT
IV 4 4 data 2019-12-06T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Blok z mielonki wieprzowej ( z tuszy wieprzowej klasy I) - 34kg. Boczek surowy wędzony wieprzowy bez skóry z półtuszy klasy I - 147 kg. Karkówka bez kości (klasa I) - 120 kg. Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo -wołowe o zawartości mięsa: 80% w 100g produktu) - 24 kg. Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo - wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) - 85 kg. Kości wieprzowe od schabu świeże (w całości klasa I) - 320 kg. Kości wieprzowe wędzone od schabu (w całości klasa I) - 44 kg. Łopatka wieprzowa b/k (klasa I) - 120 kg. Mięso grubo mielone stekowe ( z tuszy wieprzowej klasy I) - 70 kg. Mięso gulaszowe wieprzowe (klasa I ) - 360 kg. Mięso mielone z łopatki (klasa I ) - 392 kg. Schab bez kości (klasa I) - 410 kg. Szynka gotowana (klasa I) - 20 kg. Szynka surowa wieprzowa bez kości (klasa I) - 135 kg. Wołowina bez kości extra (klasa I) - 125 kg.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Mięso i produkty mięsne drobiowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Filet z piersi z indyka (z tuszy drobiowej klasa A) - 120 kg. Filet z piersi z kurczaka mielony (z tuszy drobiowej klasy A) - 120 kg. Filet z piersi z kurczaka pojedynczy b/k (z tuszy drobiowej klasy A) - 810 kg. Mielone z indyka (z tuszy drobiowej klasy A) - 112 kg. Mięso drobne z indyka gulaszowe (z tuszy drobiowej klasy A) - 52 kg. Parówki drobiowe – cienkie (z tuszy drobiowej klasy A, min 80% mięsa drobiowego w 100g produktu) - 85 kg. Porcje rosołowe (z tuszy drobiowej klasy A) - 270 kg. Szynka drobiowa min. 90% mięsa drobiowego w 100 g produktu (klasa A) - 10 kg. Udziec z kurczaka (z tuszy drobiowej klasy A) - 63 kg. Wątroba drobiowa (z tuszy drobiowej klasy A) - 82 kg.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce - jaja
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Jaja L (10 szt. w opakowaniu) - 5200 szt.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany (3l opakowanie) - 856 l Oliwa z oliwek (opakowanie butelka szklana 1l) - 14 l Smalec wieprzowy czysty (opakowanie – kostka 250g.) - 14 kg
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Ananas Klasa I (minimalna waga 1 kg) - 400 szt. Arbuz (dostępny od VI do IX) Klasa I - 420 kg. Banan Klasa I - 1 938 kg. Brzoskwinia ciasteczkowa Klasa I - 120 kg. Buraki Klasa I - 223 kg. Cebula biała Klasa I - 230 kg. Cytryna Klasa I - 128 kg. Czosnek (kraj pochodzenia Polska) Klasa I - 11 kg. Fasola Jaś karłowy Klasa I - 111 kg. Groch łuskany połówki - 70 kg. Gruszka klas I typu Konferencja lub równoważna - 880 kg. Jabłko klasa I typu Champion, Jonagored, Jonagold, Lobo lub równoważny - 4 520 kg. Kalafior Klasa I (waga minimalna 1,3 kg dostępny od 1. VI) - 24 szt. Kalarepa Klasa I - 10 szt. Kapusta biała Klasa I - 485 kg. Kapusta biała młoda (dostępna od 15.V) Klasa I - 106 kg. Kapusta modra Klasa I - 176 kg. Kapusta pekińska Klasa I (minimalna waga 1,2kg) - 127 szt. Kapusta włoska Klasa I - 54 kg. Kiwi Klasa I - 200 Kg. Koperek (pęczek o wadze min. 0,03kg) Klasa I - 1 510 p. Mandarynka klasa I - 720 kg. Marchew Klasa I - 483 kg. Natka pietruszki (pęczek o wadze min. 0,05kg) Klasa I - 1 050 p. Nektarynki klasa I - 208 kg. Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) Klasa I - 114 kg. Papryka świeża (czerwona)klasa I - 38 kg. Papryka świeża (zielona)klasa I - 4 kg. Papryka świeża (żółta)klasa I - 8 kg. Pieczarki Klasa I Klasa I - 122 kg. Pietruszka korzeń Klasa I - 98 kg. Pomarańcza Klasa I - 1 220 kg. Pomidor Klasa I - 24 kg. Por Klasa I (minimalna waga 0,4 kg) - 298 szt. Rzodkiewka Klasa I - 200 p. Sałata lodowa Klasa I - 220 szt. Sałata masłowa Klasa I - 72 szt. Seler korzeń Klasa I - 195 kg. Szczypiorek naciowy (pęczek o wadze min. 0,01kg) Klasa I - 290 p. Śliwki węgierki duże Klasa I - 100 kg. Winogrono bezpestkowe jasne Klasa I - 60 kg. Ziemniaki duże (opakowanie worek 5 kg) Klasa I - 6 947 kg. Ziemniaki młode polskie (dostępne od 15.V) Klasa I - 600 kg.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Owoce, warzywa mrożone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Barszcz ukraiński mrożony (opakowanie o masie 2,5 kg) - 6 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Brokuły mrożone (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 3 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Brukselka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 40 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Fasolka mrożona czerwona (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 1 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 14 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Fasolka żółta cięta mrożona (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 65 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Groszek mrożony (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 8 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Kalafior mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 53 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Kukurydza ziarno mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 3 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Malina mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 12 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Marchewka mini ( opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Marchewka w kostce mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Mieszanka chińska mrożon - bez dodatku ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 4 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Mieszanka kompotowa bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 4 Mieszanka meksykańska (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 18 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Mieszanka warzywna typu bukiet kwiatowy składający się co najmniej z 4 rodzajów warzyw z wyjątkiem ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 170 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Szpinak liść mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 51 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Śliwki mrożone bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 4 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Truskawka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg ) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 13 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Wiśnia mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 5 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) Zupa jarzynowa (włoszczyzna i inne warzywa z wyjątkiem ziemniaków- opakowanie o masie 2,5 kg) - 12 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580ml ) typu Rolnik lub równoważne - 20 szt. (opakowanie o pojemności 580ml ) Brzoskwinia w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml ) typu Splendor lub równoważne - 34 szt. (opakowanie o pojemności 850ml ) Chrzan tarty (opakowanie 200g ) typu Dymecki lub równoważny - 60 szt.(opakowanie o masie 200g.) Dżem o smaku malinowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 6 szt. (opakowanie o masie 3,5 kg) Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 6 szt. (opakowanie o masie 3,5 kg) Dżem wiśniowy niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 6 szt. (opakowanie o masie 3,5 kg) Kapusta kiszona z marchewką surówkowa (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) - 260 kg. Ketchup łagodny min. 158g pomidorów na 100g produktu typu Pudliszki lub równoważny (opakowanie o masie 700g) - 88 szt. (opakowanie o masie 700g) Koncentrat pomidorowy 30% ekstraktu typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 950g) - 235 szt. (opakowanie o masie 950g) Kukurydza konserwowa typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 400g) - 90 szt. (opakowanie o masie 400g) Musztarda delikatesowa Pegaz lub równoważna (opakowanie o masie 900g) - 11 szt. (opakowanie o masie 900g) Naturalny sok czarna porzeczka tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 160 l Naturalny sok jabłkowo - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 400 l Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony ( opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 320 l Ogórek kiszony (opakowanie wiaderko o masie netto 3kg.)- 158 kg. Ogórek konserwowy typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 900ml) - 375 szt. (opakowanie o pojemności 900ml) Ogórki małosolne opakowanie o masie 3 kg netto (od 15.V)- 60 kg. Papryka czerwona typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 720ml) - 40szt. (opakowanie o pojemności 720ml) Powidła śliwkowe (opakowanie o masie od 285g do 300g) typu Międzychód lub równoważne - 70 szt. (opakowanie o masie od 285g do 300g) Syrop owocowy malinowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne - 75 szt. (opakowanie o pojemności 680ml) Syrop owocowy wiśniowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne - 75 szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Ryby przetworzone i konserwowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Filet śledziowy matias – solony (opakowanie wiaderko 4 kg) - 62 kg. Filet śledziowy w zalewie octowej (opakowanie wiaderko 4 kg) - 8 kg. Filet z dorsza Atlantycki bez skóry głęboko mrożony (tafla min. 6,804 kg) - 190 kg. Filet z miruny głęboko mrożony (rozmiar 175-225) bez skóry - 84 kg. Krokiet rybny z serem min 45 % fileta z Mintaja (opak min.5 kg) - 210 kg. Paluszki rybne min 65 % fileta z Mintaja (opak. Min.5 kg) - 160 kg.
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowo-czekoladowy - 800 szt.(opakowanie o masie 130g) Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowy - 800 szt. (opakowanie o masie 130g) Jogurt naturalny gęsty (opakowanie o masie 370g ) - 116 szt. (opakowanie o masie 370g ) Masło extra o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie kostka o masie 200g) - 750 szt. (opakowanie kostka o masie 200g) Mleko zawartość tłuszczu 3,2% (opakowanie karton o pojemności 1l) - 2 080 szt. (opakowanie karton o pojemności 1l) Ser żółty tarty - typu "Gouda" lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) - 40 kg Śmietana ukwaszana zawartość tłuszczu 18 % gęsta typu Czarnków lub równoważna (opakowanie kubek o masie 400 g) - 500 szt. (opakowanie kubek o masie 400 g) Śmietana zawartość tłuszczu 30% (opakowanie karton o pojemności 500ml) - 502 szt. (opakowanie karton o pojemności 500ml) Twaróg tłusty/mielony typu Czarnków lub równoważny (opakowanie kostka o masie 250g) - 191 kg
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Bazylia (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne -20 szt. (opakowanie o masie 10g) Budyń śmietankowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 21 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg) Budyń wanilinowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 21 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg) Ciastko OREO – ciastka kakaowe z nadzieniem o smaku wanilinowym – 29 % nadzienia typu Oreo lub równoważne o masie 44g - 400 szt. Cukier biały (opakowania 1 kg) - 350 kg Cukier puder (opakowanie o masie od 400g do 450g) - 8 kg Cukier wanilinowy (opakowanie o masie 32g) typu Winiary lub równoważny - 130 szt. (opakowanie o masie 32g) Czekolada gorzka 90g min. 60% kakao w 100g produktu (opakowanie o masie od 90g do 100g) typu Goplana lub równoważne - 400 szt. (opakowanie o masie od 90g do 100g) Czekolada mleczna z orzechami min. 38% kakao w 100g produktu typu Wedel lub równoważna opakowanie o masie netto od 90g do 100g - 400 szt. (opakowanie o masie netto od 90g do 100g) Czosnek suszony – granulowany (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne - 650 szt. (opakowanie o masie 20g) Drożdże (opakowanie od 100g do 1kg) - 4 kg Galaretka pomarańczowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 5 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg) Galaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 5 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg) Groszek ptysiowy typu Knorr lub równoważne (opakowanie o masie 1 kg) - 5 kg Herbata ekspresowa Lipton Earl Grey lub równoważna (opakowanie 100szt) - 10 op. (opakowanie 100szt) Herbata expresowa malinowa bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna (opakowanie 20 saszetek- masa 60g) - 68 szt. (opakowanie 20 saszetek- masa 60g) Herbata expresowa malinowa z cytryną bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna(opakowanie 20 saszetek- masa 60g) - 60 szt. (opakowanie 20 saszetek- masa 60g) Herbata expresowa owocowa malinowa typu Saga lub równoważna (opakowanie 20 saszetek) - 65 szt. (opakowanie 20 saszetek) Herbata miętowa expresowa typu Herbapol lub równoważna (opakowanie od 20 saszetek ) - 80 szt. (opakowanie od 20 saszetek ) Imbir mielony (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne - 10 szt. (opakowanie o masie 15g) Kakao (zawartość tłuszczu 10-12%) typu Decomoreno lub równoważne ( opakowanie o masie 150g) - 400 szt. (opakowanie o masie 150g) Kisiel cytrynowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg ) - 8 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg ) Kisiel truskawkowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg ) - 8 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg ) Krem Nutella słoik o pojemności 350g lub równoważne smak śmietankowy lub czekoladowy - 400 szt. (słoik o pojemności 350g) Liść laurowy (opakowanie o masie 6g) typu KAMIS lub równoważne - 45 szt. (opakowanie o masie 6g) Lubczyk- mechanicznie suszone liście lubczyku metodą przemysłową Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 10g) - 20 szt. (opakowanie o masie 10g) Majeranek suszony (opakowanie o masie 8g) typu Prymat lub równoważne - 817 szt. (opakowanie o masie 8g) Majonez typu Winiary lub równoważny słoik o pojemności netto 700ml - 80 szt. (słoik o pojemności netto 700ml) Makaron średnie muszelki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) tybu Lubella lub równoważny - 68 kg Makaron nitki rosołowy z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny - 40 kg Makaron rurki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny - 100 kg Makaron spaghetti z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny - 140 kg Makaron świderki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) typu Lubella lub równoważny - 51 kg Makron łazanki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg do 3kg) typu Lubella lub równoważny - 160 kg Miód wielokwiatowy naturalny (opakowanie słoik od 1l do 3l) - 57 l Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie butelka o pojemności 500 ml) - 10 szt. (opakowanie butelka o pojemności 500) Ocet spirytusowy 10% kwasowości (opakowanie butelka 1 l) - 40 l Papryka ostra (opakowanie o masie 20g ) typu Prymat lub równoważne - 65 szt. (opakowanie o masie 20g ) Papryka słodka ( opakowanie o masie 20g ) typu Prymat lub równoważne - 110 szt. (opakowanie o masie 20g ) Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5 kg lub 1kg) - 2 kg Pieprz czarny mielony (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne - 400 szt. (opakowanie o masie 20g ) Pierniki serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% opakowanie o masie netto 200 g - 400 szt. (opakowanie o masie netto 200 g) Przyprawa Curry (opakowanie o masie 20 g) typu Prymat lub równoważne - 105 szt. (opakowanie o masie 20 g) Pyzy świeże (opakowanie 9 sztuk) - 1110 op. (opakowanie 9 sztuk) Rodzynki opakowanie o masie 100g bez dodatku soli - 420 szt. (opakowanie o masie 100g) Rozmaryn (opakowanie 15g) typu KAMIS lub równoważne - 20 szt. (opakowanie 15g) Sezam- ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5 kg lub 1kg) - 3 kg. Słonecznik łuskany (opakowanie 100g) - 2 kg. Sól spożywcza jodowana (opakowanie 1 kg) - 170 kg. Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (opakowanie woreczek foliowy o masie 1kg) typu SANTE lub równoważna - 88 kg. Tymianek (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne - 20 szt. (opakowanie o masie 10g) Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład : sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper - 60 szt. (opakowanie o masie 300g) Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna (opakowanie butelka plastikowa 0,5l) - 4000 szt. (opakowanie butelka plastikowa 0,5l) Ziele angielskie kulki (opakowanie o masie 15 g) typu KAMIS lub równoważne - 90 szt. (opakowanie o masie 15 g) Zioła prowansalskie (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne - 40 szt. (opakowanie o masie 10g) Żurek śląski zakwas typu Rolnik lub równoważne (opakowanie butelka o pojemności 370 ml) - 134 szt. (opakowanie butelka o pojemności 370 ml)
  
Zalacznik czesc nr 12
Zalacznik nazwa Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Babeczki mufinki kakaowe o masie 100g data przydatności do spożycia nie dłużej niż 14 dni - 1 200 szt. Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg do 1 kg - 113 kg Bułka wyborowa o wadze od 0,06kg - 5 575 szt. Chleb pszenno – żytni waga 600g krojony - 550 szt. Chleb żytni razowy z ziarnami krojony o wadze 0,50 kg - 475 szt. Ciastka okolicznościowe – figurka Zajączek, Mikołaj z masy babkowej lub piernikowej (data przydatności nie dłużej niż 14 dni) waga od 100g do 200g - 800 szt. Drożdżówka z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru - 1 200 szt. Drożdżówka z owocem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru - 800 szt. Drożdżówka z serem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru - 1 200 szt. Pączki z marmoladą słodzone miodem o wadze min 100g bez dodatku cukru - 800 szt. Rogale z marmoladą słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru - 1 200 szt. Rurka drożdżowa z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru - 1 600 szt.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Czas dostawy
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)