GuidZP400 |
224aa335-add1-4045-bb1c-0387224c689e
|
Biuletyn |
629342-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa nr 3 im. Zbigniewa Herberta
|
Regon |
36799205200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Polna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
5
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wronki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
64-510
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
wielkopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
0672540748
|
Zamawiajacy fax |
48 672540748
|
Zamawiajacy email |
sekretariat_gim_wro@poczta.onet.pl
|
Adres strony url |
www.gimwronki.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Zamawiajacy powierzyl |
Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła Podstawowa
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
gimnazumwronki.bip.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
gimnazumwronki.bip.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 2188 ze zm.), osobiście, za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach ul. Powstańców Wlkp. 23 64-510 Wronki - II Piętro pokój nr 2
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
|
Numer referencyjny |
SP-6/02/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ:
Część I zamówienia:
Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
KOD CPV 15130000-8
Część II zamówienia:
Mięso i produkty mięsne drobiowe
KOD CPV 15112000-6
Część III zamówienia:
Produkty zwierzęce - jaja
KOD CPV 03142500-3
Część IV zamówienia:
Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
KOD CPV 15400000-2
Część V zamówienia:
Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
KOD CPV 03220000-9, 03212100-1
Część VI zamówienia:
Owoce, warzywa mrożone
KOD CPV 15330000-0
Część VII zamówienia:
Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0
Część VIII zamówienia:
Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
KOD CPV 15600000-4
Część IX zamówienia:
Ryby przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15200000-0
Część X zamówienia:
Produkty mleczarskie
KOD CPV 15500000-3
Część XI zamówienia:
Różne produkty spożywcze,
KOD CPV 15800000-6
Część XII zamówienia:
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
KOD CPV 15810000-9
3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu według załącznika 2 do siwz.
2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do siwz.
3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO stanowi załącznik nr 4 do siwz składany wraz z ofertą.
4. Oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia wymienionych w art. 24 ust. 1 pkt. 13-14, 16-20 oraz 24 ust. 5 pkt. 1 i 2 Ustawy Pzp stanowi załącznik nr 5 do siwz składany wraz z ofertą
5. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą następującego dokumentu:
- odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
6. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby składa wraz z ofertą pisemne zobowiązanie tych podmiotów, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do siwz
7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia i spełniania warunków w postępowaniu składa wraz z ofertą oświadczenie stanowiące załącznik nr 6 do siwz.
8. W przypadku gdy Wykonawca powierza wykonanie części zamówienia podwykonawcy składa wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia podmiotów będących podwykonawcami – załącznik nr 8 do siwz.
9. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem wskazanym w załączniku nr 9 do siwz. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik.
10. Pełnomocnictwo (o ile jest wymagane)
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia:
1) zmiany nazwy, adresu(siedziby Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych
2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę
3) zmiany osoby do kontaktu określonej w § 1 pkt. 4 niniejszej umowy
4) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT
|
IV 4 4 data |
2019-12-06T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Blok z mielonki wieprzowej ( z tuszy wieprzowej klasy I) - 34kg.
Boczek surowy wędzony wieprzowy bez skóry z półtuszy klasy I - 147 kg.
Karkówka bez kości (klasa I) - 120 kg.
Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo -wołowe o zawartości mięsa: 80% w 100g produktu) - 24 kg.
Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo - wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) - 85 kg.
Kości wieprzowe od schabu świeże (w całości klasa I) - 320 kg.
Kości wieprzowe wędzone od schabu (w całości klasa I) - 44 kg.
Łopatka wieprzowa b/k (klasa I) - 120 kg.
Mięso grubo mielone stekowe ( z tuszy wieprzowej klasy I) - 70 kg.
Mięso gulaszowe wieprzowe (klasa I ) - 360 kg.
Mięso mielone z łopatki (klasa I ) - 392 kg.
Schab bez kości (klasa I) - 410 kg.
Szynka gotowana (klasa I) - 20 kg.
Szynka surowa wieprzowa bez kości (klasa I) - 135 kg.
Wołowina bez kości extra (klasa I) - 125 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Filet z piersi z indyka (z tuszy drobiowej klasa A) - 120 kg.
Filet z piersi z kurczaka mielony (z tuszy drobiowej klasy A) - 120 kg.
Filet z piersi z kurczaka pojedynczy b/k (z tuszy drobiowej klasy A) - 810 kg.
Mielone z indyka (z tuszy drobiowej klasy A) - 112 kg.
Mięso drobne z indyka gulaszowe (z tuszy drobiowej klasy A) - 52 kg.
Parówki drobiowe – cienkie (z tuszy drobiowej klasy A, min 80% mięsa drobiowego w 100g produktu) - 85 kg.
Porcje rosołowe (z tuszy drobiowej klasy A) - 270 kg.
Szynka drobiowa min. 90% mięsa drobiowego w 100 g produktu (klasa A) - 10 kg.
Udziec z kurczaka (z tuszy drobiowej klasy A) - 63 kg.
Wątroba drobiowa (z tuszy drobiowej klasy A) - 82 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce - jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Jaja L (10 szt. w opakowaniu) - 5200 szt.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany (3l opakowanie) - 856 l
Oliwa z oliwek (opakowanie butelka szklana 1l) - 14 l
Smalec wieprzowy czysty (opakowanie – kostka 250g.) - 14 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Owoce i warzywa świeże, ziemniaki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Ananas Klasa I (minimalna waga 1 kg) - 400 szt.
Arbuz (dostępny od VI do IX) Klasa I - 420 kg.
Banan Klasa I - 1 938 kg.
Brzoskwinia ciasteczkowa Klasa I - 120 kg.
Buraki Klasa I - 223 kg.
Cebula biała Klasa I - 230 kg.
Cytryna Klasa I - 128 kg.
Czosnek (kraj pochodzenia Polska) Klasa I - 11 kg.
Fasola Jaś karłowy Klasa I - 111 kg.
Groch łuskany połówki - 70 kg.
Gruszka klas I typu Konferencja lub równoważna - 880 kg.
Jabłko klasa I typu Champion, Jonagored, Jonagold, Lobo lub równoważny - 4 520 kg.
Kalafior Klasa I (waga minimalna 1,3 kg dostępny od 1. VI) - 24 szt.
Kalarepa Klasa I - 10 szt.
Kapusta biała Klasa I - 485 kg.
Kapusta biała młoda (dostępna od 15.V) Klasa I - 106 kg.
Kapusta modra Klasa I - 176 kg.
Kapusta pekińska Klasa I (minimalna waga 1,2kg) - 127 szt.
Kapusta włoska Klasa I - 54 kg.
Kiwi Klasa I - 200 Kg.
Koperek (pęczek o wadze min. 0,03kg) Klasa I - 1 510 p.
Mandarynka klasa I - 720 kg.
Marchew Klasa I - 483 kg.
Natka pietruszki (pęczek o wadze min. 0,05kg) Klasa I - 1 050 p.
Nektarynki klasa I - 208 kg.
Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) Klasa I - 114 kg.
Papryka świeża (czerwona)klasa I - 38 kg.
Papryka świeża (zielona)klasa I - 4 kg.
Papryka świeża (żółta)klasa I - 8 kg.
Pieczarki Klasa I Klasa I - 122 kg.
Pietruszka korzeń Klasa I - 98 kg.
Pomarańcza Klasa I - 1 220 kg.
Pomidor Klasa I - 24 kg.
Por Klasa I (minimalna waga 0,4 kg) - 298 szt.
Rzodkiewka Klasa I - 200 p.
Sałata lodowa Klasa I - 220 szt.
Sałata masłowa Klasa I - 72 szt.
Seler korzeń Klasa I - 195 kg.
Szczypiorek naciowy (pęczek o wadze min. 0,01kg) Klasa I - 290 p.
Śliwki węgierki duże Klasa I - 100 kg.
Winogrono bezpestkowe jasne Klasa I - 60 kg.
Ziemniaki duże (opakowanie worek 5 kg) Klasa I - 6 947 kg.
Ziemniaki młode polskie (dostępne od 15.V) Klasa I - 600 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Owoce, warzywa mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Barszcz ukraiński mrożony (opakowanie o masie 2,5 kg) - 6 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Brokuły mrożone (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 3 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Brukselka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 40 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka mrożona czerwona (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 1 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 14 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Fasolka żółta cięta mrożona (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 65 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Groszek mrożony (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 8 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kalafior mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 53 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Kukurydza ziarno mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 3 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Malina mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 12 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Marchewka mini ( opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Marchewka w kostce mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka chińska mrożon - bez dodatku ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 4 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka kompotowa bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 4
Mieszanka meksykańska (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 18 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Mieszanka warzywna typu bukiet kwiatowy składający się co najmniej z 4 rodzajów warzyw z wyjątkiem ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 170 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Szpinak liść mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 51 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Śliwki mrożone bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 4 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Truskawka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg ) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 13 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Wiśnia mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 5 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
Zupa jarzynowa (włoszczyzna i inne warzywa z wyjątkiem ziemniaków- opakowanie o masie 2,5 kg) - 12 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580ml ) typu Rolnik lub równoważne - 20 szt. (opakowanie o pojemności 580ml )
Brzoskwinia w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml ) typu Splendor lub równoważne - 34 szt. (opakowanie o pojemności 850ml )
Chrzan tarty (opakowanie 200g ) typu Dymecki lub równoważny - 60 szt.(opakowanie o masie 200g.)
Dżem o smaku malinowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 6 szt. (opakowanie o masie 3,5 kg)
Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 6 szt. (opakowanie o masie 3,5 kg)
Dżem wiśniowy niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny - 6 szt. (opakowanie o masie 3,5 kg)
Kapusta kiszona z marchewką surówkowa (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) - 260 kg.
Ketchup łagodny min. 158g pomidorów na 100g produktu typu Pudliszki lub równoważny (opakowanie o masie 700g) - 88 szt. (opakowanie o masie 700g)
Koncentrat pomidorowy 30% ekstraktu typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 950g) - 235 szt. (opakowanie o masie 950g)
Kukurydza konserwowa typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 400g) - 90 szt. (opakowanie o masie 400g)
Musztarda delikatesowa Pegaz lub równoważna (opakowanie o masie 900g) - 11 szt. (opakowanie o masie 900g)
Naturalny sok czarna porzeczka tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 160 l
Naturalny sok jabłkowo - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 400 l
Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony ( opakowanie o pojemności 2l) typu Tarczyn lub równoważny - 320 l
Ogórek kiszony (opakowanie wiaderko o masie netto 3kg.)- 158 kg.
Ogórek konserwowy typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 900ml) - 375 szt. (opakowanie o pojemności 900ml)
Ogórki małosolne opakowanie o masie 3 kg netto (od 15.V)- 60 kg.
Papryka czerwona typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 720ml) - 40szt. (opakowanie o pojemności 720ml)
Powidła śliwkowe (opakowanie o masie od 285g do 300g) typu Międzychód lub równoważne - 70 szt. (opakowanie o masie od 285g do 300g)
Syrop owocowy malinowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne - 75 szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
Syrop owocowy wiśniowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne - 75 szt. (opakowanie o pojemności 680ml)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Filet śledziowy matias – solony (opakowanie wiaderko 4 kg) - 62 kg.
Filet śledziowy w zalewie octowej (opakowanie wiaderko 4 kg) - 8 kg.
Filet z dorsza Atlantycki bez skóry głęboko mrożony (tafla min. 6,804 kg) - 190 kg.
Filet z miruny głęboko mrożony (rozmiar 175-225) bez skóry - 84 kg.
Krokiet rybny z serem min 45 % fileta z Mintaja (opak min.5 kg) - 210 kg.
Paluszki rybne min 65 % fileta z Mintaja (opak. Min.5 kg) - 160 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
10
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowo-czekoladowy - 800 szt.(opakowanie o masie 130g)
Deser Zuzia typu Czarnków lub równoważny waga 130g śmietankowy - 800 szt. (opakowanie o masie 130g)
Jogurt naturalny gęsty (opakowanie o masie 370g ) - 116 szt. (opakowanie o masie 370g )
Masło extra o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie kostka o masie 200g) - 750 szt. (opakowanie kostka o masie 200g)
Mleko zawartość tłuszczu 3,2% (opakowanie karton o pojemności 1l) - 2 080 szt. (opakowanie karton o pojemności 1l)
Ser żółty tarty - typu "Gouda" lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) - 40 kg
Śmietana ukwaszana zawartość tłuszczu 18 % gęsta typu Czarnków lub równoważna (opakowanie kubek o masie 400 g) - 500 szt. (opakowanie kubek o masie 400 g)
Śmietana zawartość tłuszczu 30% (opakowanie karton o pojemności 500ml) - 502 szt. (opakowanie karton o pojemności 500ml)
Twaróg tłusty/mielony typu Czarnków lub równoważny (opakowanie kostka o masie 250g) - 191 kg
|
| |
Zalacznik czesc nr |
11
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze,
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Bazylia (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne -20 szt. (opakowanie o masie 10g)
Budyń śmietankowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 21 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg)
Budyń wanilinowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 21 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg)
Ciastko OREO – ciastka kakaowe z nadzieniem o smaku wanilinowym – 29 % nadzienia typu Oreo lub równoważne o masie 44g - 400 szt.
Cukier biały (opakowania 1 kg) - 350 kg
Cukier puder (opakowanie o masie od 400g do 450g) - 8 kg
Cukier wanilinowy (opakowanie o masie 32g) typu Winiary lub równoważny - 130 szt. (opakowanie o masie 32g)
Czekolada gorzka 90g min. 60% kakao w 100g produktu (opakowanie o masie od 90g do 100g) typu Goplana lub równoważne - 400 szt. (opakowanie o masie od 90g do 100g)
Czekolada mleczna z orzechami min. 38% kakao w 100g produktu typu Wedel lub równoważna opakowanie o masie netto od 90g do 100g - 400 szt. (opakowanie o masie netto od 90g do 100g)
Czosnek suszony – granulowany (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne - 650 szt. (opakowanie o masie 20g)
Drożdże (opakowanie od 100g do 1kg) - 4 kg
Galaretka pomarańczowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 5 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg)
Galaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) - 5 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg)
Groszek ptysiowy typu Knorr lub równoważne (opakowanie o masie 1 kg) - 5 kg
Herbata ekspresowa Lipton Earl Grey lub równoważna (opakowanie 100szt) - 10 op. (opakowanie 100szt)
Herbata expresowa malinowa bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna (opakowanie 20 saszetek- masa 60g) - 68 szt. (opakowanie 20 saszetek- masa 60g)
Herbata expresowa malinowa z cytryną bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna(opakowanie 20 saszetek- masa 60g) - 60 szt. (opakowanie 20 saszetek- masa 60g)
Herbata expresowa owocowa malinowa typu Saga lub równoważna (opakowanie 20 saszetek) - 65 szt. (opakowanie 20 saszetek)
Herbata miętowa expresowa typu Herbapol lub równoważna (opakowanie od 20 saszetek ) - 80 szt. (opakowanie od 20 saszetek )
Imbir mielony (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne - 10 szt. (opakowanie o masie 15g)
Kakao (zawartość tłuszczu 10-12%) typu Decomoreno lub równoważne ( opakowanie o masie 150g) - 400 szt. (opakowanie o masie 150g)
Kisiel cytrynowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg ) - 8 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg )
Kisiel truskawkowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg ) - 8 szt. (opakowanie o masie 1,3 kg )
Krem Nutella słoik o pojemności 350g lub równoważne smak śmietankowy lub czekoladowy - 400 szt. (słoik o pojemności 350g)
Liść laurowy (opakowanie o masie 6g) typu KAMIS lub równoważne - 45 szt. (opakowanie o masie 6g)
Lubczyk- mechanicznie suszone liście lubczyku metodą przemysłową Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 10g) - 20 szt. (opakowanie o masie 10g)
Majeranek suszony (opakowanie o masie 8g) typu Prymat lub równoważne - 817 szt. (opakowanie o masie 8g)
Majonez typu Winiary lub równoważny słoik o pojemności netto 700ml - 80 szt. (słoik o pojemności netto 700ml)
Makaron średnie muszelki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) tybu Lubella lub równoważny - 68 kg
Makaron nitki rosołowy z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny - 40 kg
Makaron rurki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny - 100 kg
Makaron spaghetti z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny - 140 kg
Makaron świderki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) typu Lubella lub równoważny - 51 kg
Makron łazanki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg do 3kg) typu Lubella lub równoważny - 160 kg
Miód wielokwiatowy naturalny (opakowanie słoik od 1l do 3l) - 57 l
Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie butelka o pojemności 500 ml) - 10 szt. (opakowanie butelka o pojemności 500)
Ocet spirytusowy 10% kwasowości (opakowanie butelka 1 l) - 40 l
Papryka ostra (opakowanie o masie 20g ) typu Prymat lub równoważne - 65 szt. (opakowanie o masie 20g )
Papryka słodka ( opakowanie o masie 20g ) typu Prymat lub równoważne - 110 szt. (opakowanie o masie 20g )
Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5 kg lub 1kg) - 2 kg
Pieprz czarny mielony (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne - 400 szt. (opakowanie o masie 20g )
Pierniki serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% opakowanie o masie netto 200 g - 400 szt. (opakowanie o masie netto 200 g)
Przyprawa Curry (opakowanie o masie 20 g) typu Prymat lub równoważne - 105 szt. (opakowanie o masie 20 g)
Pyzy świeże (opakowanie 9 sztuk) - 1110 op. (opakowanie 9 sztuk)
Rodzynki opakowanie o masie 100g bez dodatku soli - 420 szt. (opakowanie o masie 100g)
Rozmaryn (opakowanie 15g) typu KAMIS lub równoważne - 20 szt. (opakowanie 15g)
Sezam- ziarno 100% naturalny (opakowanie 0,5 kg lub 1kg) - 3 kg.
Słonecznik łuskany (opakowanie 100g) - 2 kg.
Sól spożywcza jodowana (opakowanie 1 kg) - 170 kg.
Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (opakowanie woreczek foliowy o masie 1kg) typu SANTE lub równoważna - 88 kg.
Tymianek (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne - 20 szt. (opakowanie o masie 10g)
Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) skład : sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper - 60 szt. (opakowanie o masie 300g)
Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu lub równoważna (opakowanie butelka plastikowa 0,5l) - 4000 szt. (opakowanie butelka plastikowa 0,5l)
Ziele angielskie kulki (opakowanie o masie 15 g) typu KAMIS lub równoważne - 90 szt. (opakowanie o masie 15 g)
Zioła prowansalskie (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne - 40 szt. (opakowanie o masie 10g)
Żurek śląski zakwas typu Rolnik lub równoważne (opakowanie butelka o pojemności 370 ml) - 134 szt. (opakowanie butelka o pojemności 370 ml)
|
| |
Zalacznik czesc nr |
12
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.
2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 6 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ
4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.
5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury.
6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.
7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia.
8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem:
Babeczki mufinki kakaowe o masie 100g data przydatności do spożycia nie dłużej niż 14 dni - 1 200 szt.
Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg do 1 kg - 113 kg
Bułka wyborowa o wadze od 0,06kg - 5 575 szt.
Chleb pszenno – żytni waga 600g krojony - 550 szt.
Chleb żytni razowy z ziarnami krojony o wadze 0,50 kg - 475 szt.
Ciastka okolicznościowe – figurka Zajączek, Mikołaj z masy babkowej lub piernikowej (data przydatności nie dłużej niż 14 dni) waga od 100g do 200g - 800 szt.
Drożdżówka z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru - 1 200 szt.
Drożdżówka z owocem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru - 800 szt.
Drożdżówka z serem słodzona miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru pudru - 1 200 szt.
Pączki z marmoladą słodzone miodem o wadze min 100g bez dodatku cukru - 800 szt.
Rogale z marmoladą słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru - 1 200 szt.
Rurka drożdżowa z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100g bez dodatku cukru pudru - 1 600 szt.
|
| |