| GuidZP400 |
bc5d1065-710c-4d48-b2c3-00be240b4dc2
|
| Biuletyn |
533312-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Areszt Śledczy
|
| Regon |
62648400000000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kaszubska
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
28
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Szczecin
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
70-952
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
| Zamawiajacy telefon |
91 4809100, 4809151, 52
|
| Zamawiajacy fax |
914 809 260
|
| Zamawiajacy email |
as_szczecin@sw.gov.pl
|
| Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
jednostka organizacyjna więziennictwa
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://platformazakupowa.pl/pn/as_szczecin
|
| Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
| Oferty wnioski dostepne |
https://platformazakupowa.pl/pn/as_szczecin
|
| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
tradycyjnie (w zamkniętej kopercie) w siedzibie zamawiającego
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Areszt Śledczy, ul. Kaszubska 28, 70-226 Szczecin, sekretariat
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych, ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie
|
| Numer referencyjny |
D/Kw.2232.03.2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. ogólnospożywczych (przyprawy, zupy i sosy w proszku, wyroby sojowe, woda mineralna, przetwory warzywne), ryb, warzyw i dań mrożonych do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
PAKIET I:
(PRZYPRAWY, ZUPY I SOSY W PROSZKU, WYROBY SOJOWE, WODA MINERALNA, PRZETWORY WARZYWNE):
Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma
1 2 3 4 5 6
1. Przyprawa uniwersalna typu „kucharek” kg 120 15871270-7 PN-EN 13188
2. Przyprawa pięciu smaków (do potraw chińskich) kg 15 15871270-7 PN-EN 13188
3. Przyprawa do gyrosa kg 25 15871270-7 PN-EN 13188
4. Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960
5. Cynamon kg 20 15872000-1 BN-68/8132-09
6. Czosnek granulowany kg 60 15871000-4 PN-A-86967
7. Koper suszony kg 20 15871000-4 PN-A-86967
8. Kwasek cytrynowy kg 25 15890000-3 PN-81/A-79734
9. Liść laurowy kg 20 15871000-4 PN-R-87022
10. Gałka muszkatołowa kg 4 15872300-4 PN-A-86955:1:1997
11. Ziele angielskie kg 25 15870000-7 BN-648132-14
12. Przyprawa goździki kg 1 15870000-7 PN-A-86967
13. Majeranek kg 60 15872000-1 PN-A-86958
14. Musztarda butelka lub słoik kg 170 15871250-1 PN-A-86964
15. Ocet l 120 15871120-1 PN-72/A-79733
16. Pieprz czarny mielony kg 70 15872100-2 PN-A-86965
17. Zioła prowansalskie kg 10 15872000-1 PN-A-86960
18. Papryka mielona ostra kg 70 15871000-4 PN-A-86955
19. Sól spożywcza kg 1000 15872400-5 PN-C-84081-2
20. Soda oczyszczona spożywcza kg 3 15890000-3 PN-EN 13188
21. Herbata granulowana kg 450 15863000-5 PN-ISO 3720
22. Przyprawa do zup w płynie l 2500 15890000-3 PN-A-94052
23. Oregano kg 5 15872000-1 PN-A-86960
24. Curry kg 6 15871200-6 PN-R-87022
25. Rosół drobiowy w proszku (baza) kg 100 15891400-4 PN-A-97052
26. Żurek w proszku (baza) kg 110 15891400-4 PN-A-94050
27. Sos pieczarkowy w proszku kg 120 15871260-4 PN-A-86951
28. Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 100 15871260-4 PN-A-86951
29. Zupa ogonowa w proszku kg 110 15891400-4 PN-A-94050
30. Barszcz biały w proszku kg 150 15871260-4 PN-A-86951
31. Barszcz czerwony w proszku kg 150 15871260-4 PN-A-86951
32. Sos boloński (na bazie koncentratu pomidorowego) kg 110 15871260-4 PN-A-86951
33 Soja (granulat) kg 400 15890000-3 PN-ISO 5506
34. Soja (kostka 06) kg 450 15890000-3 PN-ISO 5506
35. Kotlety sojowe schabowe kg 200 15890000-3 PN-ISO 5506
36. Ketchup butelka lub słoik kg 200 15871230-5 PN-A-82013:1996
37. Majonez butelka lub słoik kg 200 15871273-8 PN-A-86950:1995
38. Chrzan słoik kg 180 15331400-1 PN/R-75520
39. Woda mineralna niegazowana
(but. 1,5l) l 15000 15981000-8 PN-Z-11001-2
40. Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601
41. Szczaw (słoik) konserwowy kg 200 15332170-6 PN-A-77807:1997
42. Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 250 15331400-1 PN-A-77807
43. Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 200 15331400-1 PN-PN/A-77806
44. Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 250 15331400-1 PN-76/A-77803
45. Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 200 15331400-1 PN-V-74016:2001
Pakiet II:
(RYBY):
Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma
1 2 3 4 5 6
1. Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą, rozmiar 100 – 200 g) kg 1000 15222000-0 PN-A-86759
2. Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 1000 15221000-3 PN-75/A-86764
3. Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1300 15229000-9 PN-A-86769
4. Płaty ze śledzia (mrożone) kg 200 15221000-3 PN-A-86759
5. Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758
6. Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772
Pakiet III
(WARZYWA I OWOCE MROŻONE):
Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma
1 2 3 4 5 6
1. Mieszanka wieloskładnikowa mrożona kg 1000 15331170-9 PN-A-78602
2. Mieszkanka 2-składnikowa marchew + groszek mrożona kg 1000 15331170-9 PN-A-78602
3. Kalafior mrożony kg 1000 15331170-9 PN-A-78602
4. Brokuł mrożony kg 1200 15331170-9 PN-A-78602
5. Szpinak mrożony kg 450 15331170-9 PN-A-78602
6. Warzywa leczo mrożone kg 550 15331170-9 PN-A-78602
7. Pieczarki mrożone kg 450 15331170-9 PN-A-78602
8. Włoszczyzna w paski (bez warzyw kapustnych i strączkowych) mrożona kg 800 15331170-9 PN-A-78602
9. Mieszanka chińska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602
10. Mieszanka węgierska mrożona kg 450 15331170-9 PN-A-78602
11. Zupa grzybowa kg 400 15331170-9 PN-A-78602
12. Zupa barszcz ukraiński kg 300 15331170-9 PN-A-78602
13. Fasolka szparagowa mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602
13. Jagody mrożone kg 100 15330000-0 PN-A-78652
14. Truskawki mrożone kg 300 15330000-0 PN-A-78652
Pakiet IV
(DANIA MROŻONE):
Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma
1 2 3 4 5 6
1. Pierogi z kapustą i grzybami mrożone kg 200 15851000-8 PN-A-82201
2. Pierogi z serem mrożone kg 400 15851000-8 PN-A-82201
3. Pierogi ruskie kg 200 15851000-8 PN-A-82201
4. Knedle z truskawkami kg 200 15851000-8 PN-A-82201
Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15871270-7
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okres w miesiacach |
12
|
| Okreslenie warunkow |
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ.
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ.
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ.
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
1
|
| Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe |
https://platformazakupowa.pl/pn/as_szczecin
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
2. W oparciu o art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany:
a/ cen w przypadku:
- zmiany stawki podatku VAT oraz zmiany stawek opłat celnych wprowadzonych decyzjami odnośnych władz. Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zmianie stawki z 7 – dniowym wyprzedzeniem – w przypadku zmiany stawki VAT nastąpi odpowiednia zmiana ceny poprzez doliczenie do podstawy opodatkowania (ceny netto) podatku VAT w stawce wynikającej ze zmiany;
- dopuszcza się dostawę przedmiotów umowy po cenach niższych niż ustalone w umowie, o ile ich zastosowanie jest zgodne z prawem, z zastrzeżeniem warunków dotyczących ich jakości określonych w SIWZ i w umowie;
- dodatkowych rabatów oraz promocji producenckich skutkujących obniżeniem cen towarów, stanowiących przedmiot umowy, w odniesieniu do cen zaproponowanych w ofercie przetargowej, o ile ich zastosowanie jest zgodne z przepisami prawa – zmiana cen będzie każdorazowo uzgodniona między stronami umowy w formie pisemnej pod rygorem nieważności;
- wystąpienia okoliczności związanych ze skutkami COVID – 19 – Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zamiarze zmiany cen z min. 7 – dniowym wyprzedzeniem, wraz z podaniem jednoznacznych powodów konieczności wprowadzenia takich zmian – zmiana ta będzie możliwa jedynie za pisemną zgodą obu stron; w przypadku braku porozumienia w tym zakresie Wykonawca ma prawo jednostronnie wypowiedzieć umowę z zachowaniem jednomiesięcznego terminu wypowiedzenia;
b/ terminu i sposobu realizacji oraz zakresu umowy, z powodu okoliczności związanych z wystąpieniem skutków COVID – 19 - Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zamiarze zmiany warunków umowy z min. 7 – dniowym wyprzedzeniem, wraz z podaniem jednoznacznych powodów konieczności wprowadzenia takich zmian – zmiana ta będzie możliwa jedynie za pisemną zgodą obu stron; w przypadku braku porozumienia w tym zakresie Wykonawca ma prawo jednostronnie wypowiedzieć umowę z zachowaniem jednomiesięcznego terminu wypowiedzenia.
|
| IV 6 1 sposob udostepniania |
Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art. 96 ust. 3 ustawy PZP oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 z późn. zm.), jeśli Wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
|
| IV 6 1 srodki ochrony |
Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę zamieszczone w odrębnym pliku lub, w przypadku złożenia oferty w formie tradycyjnej, złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń.
Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji będzie traktowane, jako bezskuteczne i skutkować będzie zgodnie z uchwałą SN z 20 października 2005 (sygn. III CZP 74/05) ich odtajnieniem.
Zamawiający informuje, że w przypadku kiedy wykonawca otrzyma od niego wezwanie w trybie art. 90 ustawy PZP, a złożone przez niego wyjaśnienia i/lub dowody stanowić będą tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawcy będzie przysługiwało prawo zastrzeżenia ich jako tajemnica przedsiębiorstwa. Przedmiotowe zastrzeżenie zamawiający uzna za skuteczne wyłącznie w sytuacji kiedy Wykonawca oprócz samego zastrzeżenia, jednocześnie wykaże, iż dane informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
|
| IV 4 4 data |
2020-05-05T00:00:00+02:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 4 jezyki |
polski
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Przyprawy, zupy i sosy w proszku, wyroby sojowe, woda mineralna, przetwory warzywne.
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15871270-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przyprawa uniwersalna typu „kucharek” kg 120 15871270-7 PN-EN 13188
2. Przyprawa pięciu smaków (do potraw chińskich) kg 15 15871270-7 PN-EN 13188
3. Przyprawa do gyrosa kg 25 15871270-7 PN-EN 13188
4. Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960
5. Cynamon kg 20 15872000-1 BN-68/8132-09
6. Czosnek granulowany kg 60 15871000-4 PN-A-86967
7. Koper suszony kg 20 15871000-4 PN-A-86967
8. Kwasek cytrynowy kg 25 15890000-3 PN-81/A-79734
9. Liść laurowy kg 20 15871000-4 PN-R-87022
10. Gałka muszkatołowa kg 4 15872300-4 PN-A-86955:1:1997
11. Ziele angielskie kg 25 15870000-7 BN-648132-14
12. Przyprawa goździki kg 1 15870000-7 PN-A-86967
13. Majeranek kg 60 15872000-1 PN-A-86958
14. Musztarda butelka lub słoik kg 170 15871250-1 PN-A-86964
15. Ocet l 120 15871120-1 PN-72/A-79733
16. Pieprz czarny mielony kg 70 15872100-2 PN-A-86965
17. Zioła prowansalskie kg 10 15872000-1 PN-A-86960
18. Papryka mielona ostra kg 70 15871000-4 PN-A-86955
19. Sól spożywcza kg 1000 15872400-5 PN-C-84081-2
20. Soda oczyszczona spożywcza kg 3 15890000-3 PN-EN 13188
21. Herbata granulowana kg 450 15863000-5 PN-ISO 3720
22. Przyprawa do zup w płynie l 2500 15890000-3 PN-A-94052
23. Oregano kg 5 15872000-1 PN-A-86960
24. Curry kg 6 15871200-6 PN-R-87022
25. Rosół drobiowy w proszku (baza) kg 100 15891400-4 PN-A-97052
26. Żurek w proszku (baza) kg 110 15891400-4 PN-A-94050
27. Sos pieczarkowy w proszku kg 120 15871260-4 PN-A-86951
28. Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 100 15871260-4 PN-A-86951
29. Zupa ogonowa w proszku kg 110 15891400-4 PN-A-94050
30. Barszcz biały w proszku kg 150 15871260-4 PN-A-86951
31. Barszcz czerwony w proszku kg 150 15871260-4 PN-A-86951
32. Sos boloński (na bazie koncentratu pomidorowego) kg 110 15871260-4 PN-A-86951
33 Soja (granulat) kg 400 15890000-3 PN-ISO 5506
34. Soja (kostka 06) kg 450 15890000-3 PN-ISO 5506
35. Kotlety sojowe schabowe kg 200 15890000-3 PN-ISO 5506
36. Ketchup butelka lub słoik kg 200 15871230-5 PN-A-82013:1996
37. Majonez butelka lub słoik kg 200 15871273-8 PN-A-86950:1995
38. Chrzan słoik kg 180 15331400-1 PN/R-75520
39. Woda mineralna niegazowana
(but. 1,5l) l 15000 15981000-8 PN-Z-11001-2
40. Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601
41. Szczaw (słoik) konserwowy kg 200 15332170-6 PN-A-77807:1997
42. Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 250 15331400-1 PN-A-77807
43. Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 200 15331400-1 PN-PN/A-77806
44. Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 250 15331400-1 PN-76/A-77803
45. Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 200 15331400-1 PN-V-74016:2001
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Ryby
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15851000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą, rozmiar 100 – 200 g) kg 1000 15222000-0 PN-A-86759
2. Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 1000 15221000-3 PN-75/A-86764
3. Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1300 15229000-9 PN-A-86769
4. Płaty ze śledzia (mrożone) kg 200 15221000-3 PN-A-86759
5. Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758
6. Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce mrożone
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
(WARZYWA I OWOCE MROŻONE):
Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma
1 2 3 4 5 6
1. Mieszanka wieloskładnikowa mrożona kg 1000 15331170-9 PN-A-78602
2. Mieszkanka 2-składnikowa marchew + groszek mrożona kg 1000 15331170-9 PN-A-78602
3. Kalafior mrożony kg 1000 15331170-9 PN-A-78602
4. Brokuł mrożony kg 1200 15331170-9 PN-A-78602
5. Szpinak mrożony kg 450 15331170-9 PN-A-78602
6. Warzywa leczo mrożone kg 550 15331170-9 PN-A-78602
7. Pieczarki mrożone kg 450 15331170-9 PN-A-78602
8. Włoszczyzna w paski (bez warzyw kapustnych i strączkowych) mrożona kg 800 15331170-9 PN-A-78602
9. Mieszanka chińska mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602
10. Mieszanka węgierska mrożona kg 450 15331170-9 PN-A-78602
11. Zupa grzybowa kg 400 15331170-9 PN-A-78602
12. Zupa barszcz ukraiński kg 300 15331170-9 PN-A-78602
13. Fasolka szparagowa mrożona kg 300 15331170-9 PN-A-78602
13. Jagody mrożone kg 100 15330000-0 PN-A-78652
14. Truskawki mrożone kg 300 15330000-0 PN-A-78652
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Dania
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15851000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik krotki opis |
Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma
1 2 3 4 5 6
1. Pierogi z kapustą i grzybami mrożone kg 200 15851000-8 PN-A-82201
2. Pierogi z serem mrożone kg 400 15851000-8 PN-A-82201
3. Pierogi ruskie kg 200 15851000-8 PN-A-82201
4. Knedle z truskawkami kg 200 15851000-8 PN-A-82201
|
| | |