Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziadzu

Data publikacji 2020-06-25
Data zakończenia 2020-07-03 00:00:00
Instytucja Zakład Karny Nr 1
Miejscowość Grudziądz
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty przemiału ziarna,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Cukier,
  • Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda,
  • Różne produkty spożywcze i produkty suszone,
  • Zupy i buliony,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 554793-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 156100007, 158910000, 158312004, 158710004, 158900003, 153000001, 153314001, 153321005, 154000002, 152000000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

CZĘŚĆ 1: ARTYKUŁY ZBOŻOWE

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
Bułka tarta: - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości;
- opakowanie – do 25 kg
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15811100-7 PN-A-74101 2 500 kg
2. Chrupki kukurydziane:
- opakowanie do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613311-1 PN-A-88036:1998 260 kg
3. Kasza jęczmienna:
- kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613100-8 PN-887A-7403 10 000 kg
4. Kasza manna:
- zapach i smak - typowy dla kaszy manny;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości;
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15613100-8 PN-88/A-74203 6 000 kg
5. Kasza gryczana prażona:
- opakowanie: 1 -25 kg
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614100-7 PN-A-76/A-74204 8 000 kg
6. Mąka pszenna typu 500:
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności – nie mniej niż 3 m-ce od daty dostawy; 15612100-2 PN-A-74022 15 000 kg
7. Mąka ziemniaczana:
- zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek;
- opakowania - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15623000-1 PN-A-74710 55 kg
8. Makaron (typu świderki):
- o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15851100-2 PN-A-74131:1999 20 000 kg
9. Ryż biały:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15614100-6 PN-A-74220 30 000 kg
10. Wafle ryżowe bezglutenowe:
- bez udziału mąk zawierających gluten;
- gramatura opakowania do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614000-5 PN-A-88114:1999 220 kg

Część 2: BULIONY
Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - do 10 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050:1996 550 kg
2. Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie do 10 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 4 000 kg
3. Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie do 10 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 4 500kg
4. Zupa pieczarkowa sypka:
- opakowanie do 10 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-75980:1997 500 kg
5. Żurek w proszku:
- opakowanie do 10 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050 450 kg

Część 3: CUKIER

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 6 m-cy od daty dostawy. 15831200-4 PN-A-74850 5 700 kg

Część 4: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Bazylia suszona mielona:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 PN-A-86959:1997/Az:1: 2002 90 kg
2. Biszkopty:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15882000-4 PN-A-88115:1998 230 kg
3. Budyń:
- różne smaki;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 450 kg
4. Cukier waniliowy:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15831000-2 BN-79-8133-01 75 kg
5. Curry w proszku:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871200-6 PN-R-87022 30 kg
6. Cynamon mielony:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - min. 4 m-c od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 90 kg
7. Czosnek suszony granulowany:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86967 65 kg
8. Galaretka niskosłodzona:
- smak – różne smaki;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15833100-7 PN-94/A-75104 260 kg
9. Herbata granulowana:
- opakowanie – 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15863000-5 PN-ISO 3720 1 300 kg
10. Kawa zbożowa:
- z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku;
- opakowanie – 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15861000-1 PN-A-94013 2 600 kg
11. Kisiel:
- różne smaki;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 280 kg
12. Koperek suszony mielony:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg
13. Kwasek cytrynowy:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-81/A-79734 70 kg
14. Liść laurowy:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-R-87022 100 kg
15. Majeranek:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872000-1 PN-A-86958 90 kg
16. Natka pietruszki suszona:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg
17. Papryka suszona ostra mielona:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 155 kg
18. Pieprz czarny mielony:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872100-2 PN-A-86965 240 kg
19. Proszek do pieczenia:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15899000-6 PN-A-94017:1998 160 kg
20. Przyprawa do mięsa typu fix:
- opakowanie – 1 kg – 5 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871270-7 PN-A-86967:1998/Az: 2002 500 kg
21. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi:
- opakowanie - 1l - 5l;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-A-94052 5 500 l
22.
Sól kuchenna jodowana warzona:
- drobno mielona;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872400-5 PN-C-84081 3 800 kg
23. Ziele angielskie:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 BN-67/8132-14 80 kg

Część 5: DODATAKI DO POTRAW

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Majonez:
- opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki;
- termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 1 900 kg
2. Musztarda;
- opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki;
- termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871250-1 PN-A-86964 1 900 kg
3. Ocet spirytusowy 10% do 5l 15871120-1 PN-72/A-79733 1 700 l

Część 6: PRODUKTY SOJOWE

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość

1. Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 400 kg

2. Kotlety sojowe:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 1 000 kg

Część 7: PRODUKTY STRĄCZKOWE

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Fasola JAŚ średni:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 10 000 kg
2. Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 9 000 kg

Część 8: PRZETWORY WARZYWNE

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Chrzan tarty:
- opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l;
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331400-1 PN/R-75520 100 kg
2. Fasolka szparagowa:
- opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, strąki fasoli szparagowej luzem w zalewie konserwującej, strąki całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331464-2 PN-V-74016:2001 300 kg
3. Groszek konserwowy:
- opakowanie jednostkowe od 5 kg;
- ziarna groszku całe, luzem w zalewie konserwującej, nieuszkodzone, konsystencja miękka, smak i zapach charakterystyczny dla groszku, bez obcych zapachów i smaków;
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331462-3 PN-76/A-77803 600 kg
4. Koncentrat pomidorowy 30%:
- opakowanie – od 0,9 kg do 5 kg; (brak widełek)
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331427-6 PN-75/A-77601 7 000 kg
5. Kukurydza konserwowa:
- opakowanie od 1 kg do 5 kg; - ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy.
15331470-2 PN-A-77807
1 500 kg
6. Leczo pieczarkowe:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację;
- konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek;
- opakowanie od 0,9 l do 5l
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331135-2 PN-A-86951:2006 3 000 kg
7. Pieczarki pasteryzowane:
- opakowanie do 5 kg;
- krojona, w zalewie naturalnej
- termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy.
15331430-0 PN-A-86955:1:1997/Az1:2002
1 000 kg

Część 9: PRZETWORY OWOCOWE

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Dżem brzoskwiniowy:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg;
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332230-5 PN-93/A-75103 5 000 kg
2. Dżem truskawkowy:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332290-3 PN-A-75100 5 000 kg
3. Kompot truskawkowy:
- słoik o pojemności 0,9 l - 1 l, wygląd - widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego,
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od dnia dostawy.
15332100-5
PN-75/A-75953 350 l
4. Marmolada wieloowocowa:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg;
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy; 15332230-5 PN-93/A-75103:1993 6 000 kg
5. Miód naturalny:
- opakowania jednostkowe 25g;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 m-ce od daty dostawy. 15831600-8 PN-88/A77626 80 kg

Część 10: TŁUSZCZE

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Masło:
- zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82%
- opakowania bez uszkodzeń
- masło w kostkach 0,2 kg,
- termin przydatności do spożycia min. 21 dni od dnia dostawy. 15530000-2 PN - A - 86155 60 kg
2. Margaryna do smarowania pieczywa:
- zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%;
- opakowania bez uszkodzeń;
- margaryna w kostkach 0,25 kg;
- termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni;
15431100-9
PN - A - 86901
30 500 kg
3. Olej roślinny jadalny:
- opakowanie – butelki od 1 l do 5 l;
- termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni;
- opakowania bez uszkodzeń 15411100-3 PN - A - 86908 3 500 l

Część 11: RYBY

Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość
1. Burgery rybne panierowane mrożone:
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15200000-0 PN-A-86772:1985 6 000 kg
2. Miruna: - filet ze skórą SHP
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15221000-3 PN-A-86753:1996 700 kg

3. Paprykarz szczeciński:
- opakowanie jednostkowe 0,330 kg
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 4 000 kg

4. Sałatka rybna:
- opakowanie jednostkowe 0,330 kg
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/ Az 4:2001 1 000 kg
5. Śledź solony typu matias:
- termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15220000-6 PN-A-86759:1994 170 kg

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ebb9ab23-d5d8-4a9f-874b-1e5ff8e02547
Biuletyn 554793-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny Nr 1
Regon 31964100000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Wybickiego
Zamawiajacy adres numer domu 10/22
Zamawiajacy miejscowosc Grudziądz
Zamawiajacy kod pocztowy 86-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Zamawiajacy telefon 56 64 40 400,
Zamawiajacy fax 56 64 40 499
Zamawiajacy email zk_1_grudziadz@sw.gov.pl,
Adres strony url www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny zakład karny
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl/zamówienia publiczne/OISW Bydgoszcz/ZK Nr 1 Grudziądz
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziadzu
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu CZĘŚĆ 1: ARTYKUŁY ZBOŻOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość Bułka tarta: - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; - opakowanie – do 25 kg - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15811100-7 PN-A-74101 2 500 kg 2. Chrupki kukurydziane: - opakowanie do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613311-1 PN-A-88036:1998 260 kg 3. Kasza jęczmienna: - kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613100-8 PN-887A-7403 10 000 kg 4. Kasza manna: - zapach i smak - typowy dla kaszy manny; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15613100-8 PN-88/A-74203 6 000 kg 5. Kasza gryczana prażona: - opakowanie: 1 -25 kg - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614100-7 PN-A-76/A-74204 8 000 kg 6. Mąka pszenna typu 500: - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności – nie mniej niż 3 m-ce od daty dostawy; 15612100-2 PN-A-74022 15 000 kg 7. Mąka ziemniaczana: - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; - opakowania - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15623000-1 PN-A-74710 55 kg 8. Makaron (typu świderki): - o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15851100-2 PN-A-74131:1999 20 000 kg 9. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15614100-6 PN-A-74220 30 000 kg 10. Wafle ryżowe bezglutenowe: - bez udziału mąk zawierających gluten; - gramatura opakowania do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614000-5 PN-A-88114:1999 220 kg Część 2: BULIONY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050:1996 550 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 4 000 kg 3. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 4 500kg 4. Zupa pieczarkowa sypka: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-75980:1997 500 kg 5. Żurek w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050 450 kg Część 3: CUKIER Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 6 m-cy od daty dostawy. 15831200-4 PN-A-74850 5 700 kg Część 4: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Bazylia suszona mielona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 PN-A-86959:1997/Az:1: 2002 90 kg 2. Biszkopty: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15882000-4 PN-A-88115:1998 230 kg 3. Budyń: - różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 450 kg 4. Cukier waniliowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15831000-2 BN-79-8133-01 75 kg 5. Curry w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871200-6 PN-R-87022 30 kg 6. Cynamon mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - min. 4 m-c od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 90 kg 7. Czosnek suszony granulowany: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86967 65 kg 8. Galaretka niskosłodzona: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15833100-7 PN-94/A-75104 260 kg 9. Herbata granulowana: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15863000-5 PN-ISO 3720 1 300 kg 10. Kawa zbożowa: - z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku; - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15861000-1 PN-A-94013 2 600 kg 11. Kisiel: - różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 280 kg 12. Koperek suszony mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-81/A-79734 70 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-R-87022 100 kg 15. Majeranek: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872000-1 PN-A-86958 90 kg 16. Natka pietruszki suszona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg 17. Papryka suszona ostra mielona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 155 kg 18. Pieprz czarny mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872100-2 PN-A-86965 240 kg 19. Proszek do pieczenia: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15899000-6 PN-A-94017:1998 160 kg 20. Przyprawa do mięsa typu fix: - opakowanie – 1 kg – 5 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871270-7 PN-A-86967:1998/Az: 2002 500 kg 21. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi: - opakowanie - 1l - 5l; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-A-94052 5 500 l 22. Sól kuchenna jodowana warzona: - drobno mielona; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872400-5 PN-C-84081 3 800 kg 23. Ziele angielskie: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 BN-67/8132-14 80 kg Część 5: DODATAKI DO POTRAW Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Majonez: - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 1 900 kg 2. Musztarda; - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871250-1 PN-A-86964 1 900 kg 3. Ocet spirytusowy 10% do 5l 15871120-1 PN-72/A-79733 1 700 l Część 6: PRODUKTY SOJOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 400 kg 2. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 1 000 kg Część 7: PRODUKTY STRĄCZKOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 10 000 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 9 000 kg Część 8: PRZETWORY WARZYWNE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331400-1 PN/R-75520 100 kg 2. Fasolka szparagowa: - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, strąki fasoli szparagowej luzem w zalewie konserwującej, strąki całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331464-2 PN-V-74016:2001 300 kg 3. Groszek konserwowy: - opakowanie jednostkowe od 5 kg; - ziarna groszku całe, luzem w zalewie konserwującej, nieuszkodzone, konsystencja miękka, smak i zapach charakterystyczny dla groszku, bez obcych zapachów i smaków; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331462-3 PN-76/A-77803 600 kg 4. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie – od 0,9 kg do 5 kg; (brak widełek) - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331427-6 PN-75/A-77601 7 000 kg 5. Kukurydza konserwowa: - opakowanie od 1 kg do 5 kg; - ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331470-2 PN-A-77807 1 500 kg 6. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - opakowanie od 0,9 l do 5l - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331135-2 PN-A-86951:2006 3 000 kg 7. Pieczarki pasteryzowane: - opakowanie do 5 kg; - krojona, w zalewie naturalnej - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331430-0 PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 1 000 kg Część 9: PRZETWORY OWOCOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Dżem brzoskwiniowy: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg; - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332230-5 PN-93/A-75103 5 000 kg 2. Dżem truskawkowy: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332290-3 PN-A-75100 5 000 kg 3. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,9 l - 1 l, wygląd - widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od dnia dostawy. 15332100-5 PN-75/A-75953 350 l 4. Marmolada wieloowocowa: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg; - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy; 15332230-5 PN-93/A-75103:1993 6 000 kg 5. Miód naturalny: - opakowania jednostkowe 25g; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 m-ce od daty dostawy. 15831600-8 PN-88/A77626 80 kg Część 10: TŁUSZCZE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Masło: - zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82% - opakowania bez uszkodzeń - masło w kostkach 0,2 kg, - termin przydatności do spożycia min. 21 dni od dnia dostawy. 15530000-2 PN - A - 86155 60 kg 2. Margaryna do smarowania pieczywa: - zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%; - opakowania bez uszkodzeń; - margaryna w kostkach 0,25 kg; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni; 15431100-9 PN - A - 86901 30 500 kg 3. Olej roślinny jadalny: - opakowanie – butelki od 1 l do 5 l; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni; - opakowania bez uszkodzeń 15411100-3 PN - A - 86908 3 500 l Część 11: RYBY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Burgery rybne panierowane mrożone: - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15200000-0 PN-A-86772:1985 6 000 kg 2. Miruna: - filet ze skórą SHP - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15221000-3 PN-A-86753:1996 700 kg 3. Paprykarz szczeciński: - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 4 000 kg 4. Sałatka rybna: - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/ Az 4:2001 1 000 kg 5. Śledź solony typu matias: - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15220000-6 PN-A-86759:1994 170 kg
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych tj. warunków określonych w niniejszej SIWZ w rozdziale VIII pkt 1, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj. warunków określonych w niniejszej SIWZ w rozdziale VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ); Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik nr 2 i 3. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. Wykonawca zgodnie z art. 24 ust 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust 5 ustawy Pzp, jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 369, 1571, 1667). Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzi do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi (Załącznik nr 4 do SIWZ). UWAGA: Oświadczenie nie będzie wymagane jeśli w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta. 5. Zamawiający zgodnie z art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp w niniejszym postępowaniu najpierw dokona oceny ofert, a następnie będzie badał czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki w niniejszym postępowaniu. 6. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. 7. Wyjaśnienia: 1) Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. Konsorcjum, spółka cywilna) do oferty dołączają: a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Prawa zamówień publicznych, które zawiera m.in.: nazwy i adresy członków np. Konsorcjum lub spółki cywilnej, nazwę i adres pełnomocnika, zakres pełnomocnictwa, datę udzielenia pełnomocnictwa oraz podpisy przedstawicieli członków np. Konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji, b) oświadczenie wyszczególnione w pkt 1 ppkt 1 podpisane przez pełnomocnika lub wszystkich uprawnionych przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji, c) dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w pkt 2 ppkt 1, oraz pkt 3 i 4 tego rozdziału złożone przez wszystkich wykonawców tworzących np. konsorcjum, spółkę cywilną. Oświadczenia te, mają potwierdzić spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw do wykluczenia. 2) Wszystkie dokumenty i oświadczenia wymienione w pkt 1-2, oraz w pkt 3 i 4 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go i podpisuje na każdej stronie przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem „za zgodność z oryginałem“. 3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4) Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania m a osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ppkt 3, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepis ppkt 3 stosuje się odpowiednio co do terminu. 5) Jeżeli Wykonawca nie złoży oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale IX SIWZ – oświadczeń i dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust 1 ustawy Pzp lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia i dokumenty są niekompletne, zawierają błąd lub budzą wskazane przez zamawiającego wątpliwości, Zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia lub do udzielenia wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego, chyba że mimo ich złożenia uzupełnienia lub poprawienia lub udzielenia wyjaśnień oferta Wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 6) Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych pełnomocnictw albo złożył wadliwe pełnomocnictwa, Zamawiający wezwie do ich złożenia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że pomimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 7) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasadach, których Wykonawca polega na zasobach określonych w art. 22 a ustawy Pzp kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy lub tych podmiotów, mogą być poświadczone "za zgodność z oryginałem" przez Wykonawcę albo te podmioty albo Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego – odpowiednio, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 8) Oświadczenia dotyczące Wykonawcy/Wykonawców występujących wspólnie i innych podmiotów, na których zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22 a ustawy Pzp, składane są w oryginale. Dokumenty inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii poświadczonej "za zgodność z oryginałem". 9) W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdziale IX SIWZ w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnymi i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym (załącznik nr 1 do SIWZ) dokumenty/oświadczenia. Jeżeli oświadczenia i dokumenty są sporządzane w języku obcym, Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia ich tłumaczeń na język polski. 10) Ilekroć w SIWZ, a także w załącznikach do SIWZ występuje wymóg podpisywania dokumentów lub oświadczeń lub też potwierdzania dokumentów za zgodnością z oryginałem, należy przez to rozumieć, że oświadczenia i dokumenty te powinny być opatrzone podpisem (podpisami) osoby (osób) uprawnionej (uprawnionych) do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega, zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub osobę (osoby) upoważnione do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega na podstawie pełnomocnictwa. 11) Podpisy Wykonawcy na oświadczeniach i dokumentach muszą być złożone w sposób pozwalający zidentyfikować osobę podpisującą. Zaleca się opatrzenie podpisu pieczątką z imieniem i nazwiskiem osoby podpisującej. 12) W przypadku potwierdzenia dokumentów za zgodnością z oryginałem, na dokumentach tych muszą się znaleźć podpisy Wykonawcy oraz klauzula "za zgodność z oryginałem". W przypadku dokumentów wielostronicowych, należy poświadczyć "za godność z oryginałem" każdą stronę dokumentu lub ewentualnie poświadczenie może znaleźć się na jednej ze stron wraz informacją o liczbie poświadczonych stron. 13) Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są do oferty wraz z tłumaczeniem na język polski. 14) W przypadku wątpliwości interpretacyjnych dotyczących rodzajów dokumentów oraz formy ich składania w niniejszym postępowaniu, rozstrzygającym jest Rozporządzenie Ministra Rozwoju z dnia 16 grudnia 2019 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 2447).
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
Inne dokumenty niewymienione Ilekroć w SIWZ, a także w załącznikach do SIWZ występuje wymóg podpisywania dokumentów lub oświadczeń lub też potwierdzania dokumentów za zgodnością z oryginałem, należy przez to rozumieć, że oświadczenia i dokumenty te powinny być opatrzone podpisem (podpisami) osoby (osób) uprawnionej (uprawnionych) do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega, zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub osobę (osoby) upoważnione do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega na podstawie pełnomocnictwa.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zmiana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych, w tym w związku ze stwierdzeniem okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19, które wpływają na należyte wykonanie umowy na zasadach określonych w: ustawie z dnia 2 marca 2020 o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 374, 567, 568, 695 z późn. zm.); ustawie z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych oraz niektórych innych ustaw; ustawie z dnia 16 kwietnia 2020 r. o szczególnych instrumentach wsparcia w związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2; ustawie z dnia 14 maja 2020 r. o zmianie niektórych ustaw w zakresie działań osłonowych w związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 oraz z dnia 19 czerwca 2020 r. o dopłatach do oprocentowania kredytów bankowych udzielanych przedsiębiorcom dotkniętym skutkami COVID-19 oraz o uproszczonym postępowaniu o zatwierdzenie układu w związku z wystąpieniem COVID-19 (Dz. U. poz. 1086). 2. Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie: a) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, b) zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa na zasadach określonych w § 1 ust. 2 c) każdej zmiany, która jest korzystna dla zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
IV 6 1 sposob udostepniania Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art 96 ustawy Pzp oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16.04.1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnice przedsiębiorstwa.
IV 6 1 srodki ochrony Jeżeli oferta zawiera informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1010, 1649 z późn. zm.), wykonawca winien w sposób nie budzący wątpliwości zastrzec, które spośród zawartych w ofercie informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. 8. Informacje te będą umieszczone w osobnej wewnętrznej kopercie, odrębnie od pozostałych informacji zawartych w ofercie i oznaczone klauzulą „tajne”. Zgodnie z ustawą o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których wykonawca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności.
IV 4 4 data 2020-07-03T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa ARTYKUŁY ZBOŻOWE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15610000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Bułka tarta: - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; - opakowanie – do 25 kg - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15811100-7 PN-A-74101 2 500 kg 2. Chrupki kukurydziane: - opakowanie do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613311-1 PN-A-88036:1998 260 kg 3. Kasza jęczmienna: - kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613100-8 PN-887A-7403 10 000 kg 4. Kasza manna: - zapach i smak - typowy dla kaszy manny; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15613100-8 PN-88/A-74203 6 000 kg 5. Kasza gryczana prażona: - opakowanie: 1 -25 kg - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614100-7 PN-A-76/A-74204 8 000 kg 6. Mąka pszenna typu 500: - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności – nie mniej niż 3 m-ce od daty dostawy; 15612100-2 PN-A-74022 15 000 kg 7. Mąka ziemniaczana: - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; - opakowania - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15623000-1 PN-A-74710 55 kg 8. Makaron (typu świderki): - o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15851100-2 PN-A-74131:1999 20 000 kg 9. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15614100-6 PN-A-74220 30 000 kg 10. Wafle ryżowe bezglutenowe: - bez udziału mąk zawierających gluten; - gramatura opakowania do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614000-5 PN-A-88114:1999 220 kg
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa BULIONY
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15891000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050:1996 550 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 4 000 kg 3. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 4 500kg 4. Zupa pieczarkowa sypka: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-75980:1997 500 kg 5. Żurek w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050 450 kg
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa CUKIER
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15831200-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 6 m-cy od daty dostawy. 15831200-4 PN-A-74850 5 700 kg
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Bazylia suszona mielona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 PN-A-86959:1997/Az:1: 2002 90 kg 2. Biszkopty: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15882000-4 PN-A-88115:1998 230 kg 3. Budyń: - różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 450 kg 4. Cukier waniliowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15831000-2 BN-79-8133-01 75 kg 5. Curry w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871200-6 PN-R-87022 30 kg 6. Cynamon mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - min. 4 m-c od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 90 kg 7. Czosnek suszony granulowany: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86967 65 kg 8. Galaretka niskosłodzona: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15833100-7 PN-94/A-75104 260 kg 9. Herbata granulowana: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15863000-5 PN-ISO 3720 1 300 kg 10. Kawa zbożowa: - z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku; - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15861000-1 PN-A-94013 2 600 kg 11. Kisiel: - różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 280 kg 12. Koperek suszony mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-81/A-79734 70 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-R-87022 100 kg 15. Majeranek: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872000-1 PN-A-86958 90 kg 16. Natka pietruszki suszona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg 17. Papryka suszona ostra mielona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 155 kg 18. Pieprz czarny mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872100-2 PN-A-86965 240 kg 19. Proszek do pieczenia: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15899000-6 PN-A-94017:1998 160 kg 20. Przyprawa do mięsa typu fix: - opakowanie – 1 kg – 5 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871270-7 PN-A-86967:1998/Az: 2002 500 kg 21. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi: - opakowanie - 1l - 5l; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-A-94052 5 500 l 22. Sól kuchenna jodowana warzona: - drobno mielona; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872400-5 PN-C-84081 3 800 kg 23. Ziele angielskie: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 BN-67/8132-14 80 kg
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa DODATAKI DO POTRAW
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15871000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Majonez: - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 1 900 kg 2. Musztarda; - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871250-1 PN-A-86964 1 900 kg 3. Ocet spirytusowy 10% do 5l 15871120-1 PN-72/A-79733 1 700 l
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa PRODUKTY SOJOWE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15890000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 400 kg 2. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 1 000 kg
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa PRODUKTY STRĄCZKOWE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 10 000 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 9 000 kg
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa PRZETWORY WARZYWNE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331400-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331400-1 PN/R-75520 100 kg 2. Fasolka szparagowa: - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, strąki fasoli szparagowej luzem w zalewie konserwującej, strąki całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331464-2 PN-V-74016:2001 300 kg 3. Groszek konserwowy: - opakowanie jednostkowe od 5 kg; - ziarna groszku całe, luzem w zalewie konserwującej, nieuszkodzone, konsystencja miękka, smak i zapach charakterystyczny dla groszku, bez obcych zapachów i smaków; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331462-3 PN-76/A-77803 600 kg 4. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie – od 0,9 kg do 5 kg; (brak widełek) - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331427-6 PN-75/A-77601 7 000 kg 5. Kukurydza konserwowa: - opakowanie od 1 kg do 5 kg; - ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331470-2 PN-A-77807 1 500 kg 6. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - opakowanie od 0,9 l do 5l - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331135-2 PN-A-86951:2006 3 000 kg 7. Pieczarki pasteryzowane: - opakowanie do 5 kg; - krojona, w zalewie naturalnej - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331430-0 PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 1 000 kg
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa PRZETWORY OWOCOWE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15332100-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Dżem brzoskwiniowy: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg; - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332230-5 PN-93/A-75103 5 000 kg 2. Dżem truskawkowy: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332290-3 PN-A-75100 5 000 kg 3. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,9 l - 1 l, wygląd - widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od dnia dostawy. 15332100-5 PN-75/A-75953 350 l 4. Marmolada wieloowocowa: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg; - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy; 15332230-5 PN-93/A-75103:1993 6 000 kg 5. Miód naturalny: - opakowania jednostkowe 25g; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 m-ce od daty dostawy. 15831600-8 PN-88/A77626 80 kg
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa TŁUSZCZE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15400000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Masło: - zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82% - opakowania bez uszkodzeń - masło w kostkach 0,2 kg, - termin przydatności do spożycia min. 21 dni od dnia dostawy. 15530000-2 PN - A - 86155 60 kg 2. Margaryna do smarowania pieczywa: - zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%; - opakowania bez uszkodzeń; - margaryna w kostkach 0,25 kg; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni; 15431100-9 PN - A - 86901 30 500 kg 3. Olej roślinny jadalny: - opakowanie – butelki od 1 l do 5 l; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni; - opakowania bez uszkodzeń 15411100-3 PN - A - 86908 3 500 l
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa RYBY I PRZETWORY RYBNE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Burgery rybne panierowane mrożone: - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15200000-0 PN-A-86772:1985 6 000 kg 2. Miruna: - filet ze skórą SHP - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15221000-3 PN-A-86753:1996 700 kg 3. Paprykarz szczeciński: - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 4 000 kg 4. Sałatka rybna: - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/ Az 4:2001 1 000 kg 5. Śledź solony typu matias: - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15220000-6 PN-A-86759:1994 170 kg
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)