CZĘŚĆ NR 1 – JOGURTY I SERY - CPV 15540000-5, 15551000-5
1.
Jogurt naturalny - w opak. od 0,10 kg do 0,18 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy– CPV 15551310-1, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 7,7 kg
kg
400
2.
Jogurt owocowy - w opak. od 0,10 kg do 0,13 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 dni od daty dostawy – CPV 15551300-8, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 15,4 kg
kg
800
3.
Ser topiony - w opak. 0,10 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy - CPV 15542200-1, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 26,9 kg
kg
700
4.
Ser twaróg chudy - w opak. od 0,10 kg do 0,20 kg, termin przydatności do
spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy – CPV 15542100-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 50 kg
kg
2 600
5.
Serek homogenizowany owocowy - w opak od 0,10 kg do 0,15 kg, termin
przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 23,1 kg
kg
1 200
6.
Serek homogenizowany naturalny - bez dodatku cukru w opak od 0,10 kg do 0,15 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy – CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 3,8 kg
kg
200
7.
Serek kanapkowy – śmietankowy - w opak. od 0,10 kg do 0,13 kg, termin
przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy – CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 21,2 kg
kg
1 100
8.
Serek wiejski ziarnisty - w opak. od 0,10 kg do 0,18 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy - CPV 15545000-0, dostawy min. raz w tygodniu w ilości ok 5,8 kg
kg
300
CZĘŚĆ NR 2 – MROŻONKI - CPV 15220000-6
L.p.
nazwa
j.m.
ilość
1.
Tusza z dorsza mrożona – ze skórą, zawartość glazury max. 10%, pakowana luzem w opakowaniach jednostkowych do 10 kg, termin przydatności nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy - CPV 15220000-6, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 10,8 kg
kg
280
2
Burger rybny z warzywami -
Mielone mięso ryby, (ryba min. 28%) bez ości, łusek i skóry. Waga 1 szt 100 g. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu musi znajdować się informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 2 kg do 15 kg. Zawartość glazury max. 5%, dostawy min. co dwa tygodnie w ilości ok 30,8 kg
kg
800
1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149).
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach.
8. Wymagania jakościowe :
• Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, gramatura inna niż podana.
• Wymagania w zakresie opakowań:
- dostawy powinny być realizowane w opakowaniach wykonawcy bez dodatkowych opłat;
- zbiorcze pojemniki plastikowe lub kartonowe z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów,
przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu sposób
niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd. |