dostawa wędlin i przetworów mięsnych - nr sprawy 10/ż/14

Data publikacji 2014-12-01
Data zakończenia 2014-12-09 10:00:00
Instytucja Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
Miejscowość Kalisz
Województwo wielkopolskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 392640 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151311006, 151311350
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin i przetworów mięsnych.
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy;
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, jednak nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 700 ÷ 900.
Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca.
Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych - z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa - powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych poprzez składanie ofert na poszczególne części, po-dzielone wg obszaru dostaw. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełny asortyment danej części. Liczba części - 2.
Część I
15131100-6 produkty mięsno-wędliniarskie
1. Boczek wędzony 250 kg
2. Boczek rolowany 300 kg
3. Baleron 400 kg
4. Szynka wędzona gotowana 450 kg
5. Szynka staropolska 400 kg
6. Szynka wiejska 500 kg
7. Szynka konserwowa 400 kg
8. Pieczeń szynkowa 400 kg
9. Polędwica sopocka 600 kg
10. Polędwica wędzona 100 kg
11. Sękacz 300 kg
12. Salami z pieprzem 100 kg
13. Baleron świętokrzyski 150 kg
14. Parówka wieprzowa 200 kg
15. Parówka cielęca 500 kg
16. Kiełbasa biała parzona 300 kg
17. Kiełbasa śląska 400 kg
18. Kiełbasa śląska delikatesowa 400 kg
19. Kiełbasa wiejska 300 kg
20. Kiełbasa myśliwska 1 000 kg
21. Kiełbasa jałowcowa 600 kg
22. Kabanosy 1 200 kg
23. Kiełbasa krakowska parzona 350 kg
24. Kiełbasa krakowska sucha 400 kg
25. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 600 kg
26. Kiełbasa żywiecka 400 kg
27. Frankfurterki 1 000 kg
28. Metka tatarska 100 kg
29. Kaszanka 300 kg
30. Pasztet wieprzowy 300 kg
31. Pasztet wieprzowy wędzony 300 kg
32. Salceson 100 kg
33. Salceson ozorkowy 100 kg
Część II
15131135-0 wędliny drobiowe
1. Szynka drobiowa 300 kg
2. Szynka z indyka 700 kg
3. Szynka luksusowa drobiowa 350 kg
4. Kiełbasa drobiowa podsuszana 600 kg
5. Filet wędzony z indyka 400 kg
6. Szynka piwna drobiowa 350 kg
7. Szynka babuni drobiowa 300 kg
8. Kiełbaski wiedeńskie drobiowe 450 kg
9. Filet sopocki drobiowy 700 kg
10. Polędwica luksusowa drobiowa 500 kg
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.

Opis

1. Boczek wędzony 250 kg
2. Boczek rolowany 300 kg
3. Baleron 400 kg
4. Szynka wędzona gotowana 450 kg
5. Szynka staropolska 400 kg
6. Szynka wiejska 500 kg
7. Szynka konserwowa 400 kg
8. Pieczeń szynkowa 400 kg
9. Polędwica sopocka 600 kg
10. Polędwica wędzona 100 kg
11. Sękacz 300 kg
12. Salami z pieprzem 100 kg
13. Baleron świętokrzyski 150 kg
14. Parówka wieprzowa 200 kg
15. Parówka cielęca 500 kg
16. Kiełbasa biała parzona 300 kg
17. Kiełbasa śląska 400 kg
18. Kiełbasa śląska delikatesowa 400 kg
19. Kiełbasa wiejska 300 kg
20. Kiełbasa myśliwska 1 000 kg
21. Kiełbasa jałowcowa 600 kg
22. Kabanosy 1 200 kg
23. Kiełbasa krakowska parzona 350 kg
24. Kiełbasa krakowska sucha 400 kg
25. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 600 kg
26. Kiełbasa żywiecka 400 kg
27. Frankfurterki 1 000 kg
28. Metka tatarska 100 kg
29. Kaszanka 300 kg
30. Pasztet wieprzowy 300 kg
31. Pasztet wieprzowy wędzony 300 kg
32. Salceson 100 kg
33. Salceson ozorkowy 100 kg1. Szynka drobiowa 300 kg
2. Szynka z indyka 700 kg
3. Szynka luksusowa drobiowa 350 kg
4. Kiełbasa drobiowa podsuszana 600 kg
5. Filet wędzony z indyka 400 kg
6. Szynka piwna drobiowa 350 kg
7. Szynka babuni drobiowa 300 kg
8. Kiełbaski wiedeńskie drobiowe 450 kg
9. Filet sopocki drobiowy 700 kg
10. Polędwica luksusowa drobiowa 500 kg

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
Ulica ul. Wrocławska 193-195
Miejscowość Kalisz
Kod Pocztowy 62-800
Województwo wielkopolskie
Tel 062 766 96 42/43
Internet www.sw.gov.pl
Regon 00032034800000
E-mail inwestycje_cossw@sw.gov.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: ośrodek szkolenia Służby Więziennej
Rodzaj zam inny ośrodek szkolenia Służby Więziennej
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 2
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2015
Wadium Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: - część I - 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych 00/100), - część II - 1.600,00 zł (słownie: jeden tysiąc sześćset złotych 00/100). 1. Formy wadium Wadium może być wnoszone: A. w poręczeniach bankowych lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, B. w gwarancjach bankowych, C. w gwarancjach ubezpieczeniowych, D. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109 poz. 1158 z późn. zm.), E. w pieniądzu - przelewem. 2. Terminy dotyczące wadium A. Termin wniesienia wadium upływa dnia 09-12-2014 r. o godz. 10:00. B. Wadium wniesione w jednej z form wymienionych w pkt 11.1. A÷D powinno znaleźć się w kasie zamawiającego. C. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego: NBP o/Kalisz numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - przetarg nieograniczony na dostawę produktów mleczarskich D. O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego E. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. F. Jeżeli wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. 3. Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy. 4. Zatrzymanie wadium A. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. B. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.
Zaliczka Nie
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Inne dokumenty 1. Jeżeli wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących: A. zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, B. sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia, C. charakteru stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, D. zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia, E. pisemnego zobowiązania innego podmiotu do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów do wykonania zamówienia. 2. Jeżeli w kraju miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt III.4.3.1) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Dokument (dokumenty) te powinny być wystawione zgodnie z zasadami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian zawarte są w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zp.sw.gov.pl
Adres uzyskania siwz Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać nieodpłatnie pod adresem: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz
Data składania wniosków 09/12/2014
Godzina składania wniosków 10:00
Miejsce Siedziba zamawiającego w sekretariacie Komendanta ośrodka. Godziny urzędowania: 7:00 do 15:00.
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)