Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, drobiu i produktów wędliniarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWIZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii
Wymagania przy każdej dostawie:
1. Do każdej partii wysyłkowej Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z: Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2014 poz.1577)
2. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem(W.E) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych.
3. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim.
4. Warunki transportowe i higiena dostawy:
- muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP
- dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej.
- wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd.
- realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta
- dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku.
5. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy.
6. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Inspektora Weterynaryjnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego)
7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów.
8. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia audytów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP
1 Mięso łopatka wieprzowa Bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, klasa A,
świeża, kg 3110
2 Mięso łopatka wieprzowa Mielona bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, klasa A,
świeża, hermetycznie zamknięta kg 1285
3 Kurczak Świeży, bez podrobów, w całości kg 684
4 Piersi z kurczaka Filet, klasa I, świeży kg 1810
5 Filet z indyka Świeży, klasa I kg 1210
6 Udziec z indyka Bez skóry, trybowany, klasa I kg 744
7 Schab wieprzowy Bez kości, świeży klasa I kg 1246
8 Mięso mielone Świeże, garmażeryjne, pakowane hermetycznie, termin ważności co najmniej 14 dni kg 300
9 Boczek Wędzony, parzony, pakowany hermetycznie kg 364
10 Kiełbasa cienka wieprzowa o zawartości 70% mięsa kg 875
11 Parówki wieprzowe Odtłuszczone 70% mięsa, delikatesowe kg 942
12 Szynka wieprzowa kulka- mięso Bez kości, cała, świeża, surowa kg 1943
13 Szynka wieprzowa kulka- mięso Bez kości, cała, świeża, surowa, krojona w kostki kg 570
14 Łata wołowa Bez kości, świeża kg 740
15 Udziec kurczaka Bioderko, klasa I, świeże kg 1445
16 Podudzie kurczaka Pałka, klasa I, świeże kg 368
17 Udko kurczaka Bioderko+Pałka (całość), klasa I, świeże kg 370
18 Karkówka wieprzowa Bez kości, świeża, klasa I, kg 700
19 Udziec wołowy Bez kości, świeży, klasa I kg 520
20 Szponder Świeży, klasa I kg 137
21 Łopatka wołowa Bez kości, świeża, klasa I kg 190
22 Skrzydło z indyka Świeże, klasa I kg 170
23 Medaliony z indyka Świeże, klasa I kg 260
24 Żołądki indycze Świeże, klasa I, oczyszczone kg 72
25 Polędwica Paczkowana po 120g, hermetycznie pakowana, plastry, najwyższa jakość mięsa, typu sopocka szt. 190
26 Szynka wieprzowa Paczkowana po 120g, hermetycznie pakowana, plastry, najwyższa jakość mięsa szt. 190
27 Salami Paczkowane po 100g, hermetycznie pakowana, plastry, najwyższa jakość mięsa szt. 48
28 Szynka wieprzowa Np. z liściem, z beczki, gotowana, biała, hetmańska, 70% mięsa, najwyższej jakości, w kawałku, hermetycznie pakowana, okres ważności co najmniej 14 dni kg 115
29 Szynka drobiowa Np. kurczak gotowany, filet z indyka, szynka z piersi indyka, 70% mięsa, najwyższej jakości, w kawałku, hermetycznie pakowana, okres ważności co najmniej 14 dni kg 305
30 Polędwica wieprzowa najwyższa jakość mięsa, np. typu sopocka, dębowa, hermetycznie pakowana, , w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni kg 94
31 Schab wieprzowy (wędlina) Np. pieczony, w majeranku, swojski, hermetycznie pakowana, , w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni, najwyższa jakość mięsa kg 51
32 Kiełbasy grube Np. krakowska, żywiecka, hermetycznie pakowana, , w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni, najwyższa jakość mięsa kg 90
33 Pasztety pieczone Np. drobiowy, wieprzowe, drobiowo-wieprzowy, hermetycznie pakowana, w kawałku, okres ważności co najmniej 14 dni, najwyższa jakość mięsa kg 28 |