GuidZP400 |
478bd582-a820-47b4-bbe7-3265578f6ea7
|
Biuletyn |
636116-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Centrum Psychiatrii w Katowicach
|
Regon |
27620698600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Korczaka
|
Zamawiajacy adres numer domu |
27
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Katowice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
40340
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
326 038 400
|
Zamawiajacy fax |
326 038 553
|
Zamawiajacy email |
marek.cp27@wp.pl
|
Adres strony url |
www.centrumpsychiatrii.eu
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Dostep dokumentow zamowienia |
Nie
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.centrumpsychiatrii.eu , zakładka zamówienia
|
Czy dostep do dokumentow ograniczony |
1
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
Centrum Psychiatrii w Katowicach im. dr. K .Czumy, ul. Korczaka 22 ( budynek administracji, pokój nr 12 ), 40 – 340 Katowice.
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Forma pisemna - dostarczenie za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście, posłańcem, kurierem.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Centrum Psychiatrii w Katowicach im. dr. K .Czumy, ul. Korczaka 22 ( budynek administracji, pokój nr 12 ), 40 – 340 Katowice.
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Usługi cateringowe dla filii Centrum Psychiatrii w Katowicach, zlokalizowanej w Skoczowie.
|
Numer referencyjny |
ZP/PN/Cat/Sk/17
|
Rodzaj zamowienia |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia ( art.29 do 30 ustawy PZP ) są usługi cateringowe – przygotowanie i dostawa całodziennych posiłków szpitalnych ( śniadanie, obiad, kolacja ) – Przygotowanie oraz dowóz 14 600 całodziennych posiłków w okresie 12 miesięcy od dnia obowiązywania umowy do Oddziału Terapii Uzależnienia od Alkoholu w Skoczowie przy ulicy Katowickiej 21, średnio dziennie około 40 zestawów (dla 40 osób).
a) Wykonawca powinien posiadać termosy lub pojemniki ( 2 komplety ) zapewniające odpowiednią temperaturę dostarczanych posiłków oraz posiadających atest na kontakt z żywnością.
b) Realizacja zamówienia będzie następować codziennie w okresie obowiązywania umowy, na podstawie zapotrzebowania określającego ilość zamawianych posiłków, złożonego przez Zamawiającego, do godziny 08:30 na obiady i kolacje wydawane w dniu składania zamówienia oraz na śniadania w dniu następnym.
Dostarczenie śniadań : godzina 06:00 do 6:45, dostarczenie obiadów i kolacji, godzina 11:30 do
12:00.
Wykonawca musi przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). Temperatura posiłków GHP/GMP powinna wynosić odpowiednio:
- gorące zupy: +75°C ( +/- 3° C ),
- gorące drugie dania: +63°C (+/- 3° C ),
- potrawy serwowane na zimno: +4°C,
- napoje ciepłe 75 ° C +/- 3° C.
Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich
przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
Podstawą obliczenia ceny oferty jest „Przykładowy jadłospis” i Opis diet stanowiące załączniki do SIWZ. Pozostałe szczegóły zawiera SIWZ i załączniki. SIWZ wraz z załącznikami zostanie zamieszczona na stronie internetowej zamawiającego w dniu publikacji Ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania dań dietetycznych, w ramach ceny jednostkowej podanej w ofercie przetargowej przez wykonawcę.
Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 ustawy PZP.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2018-02-01T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży właściwe oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Wykonawca musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną ubezpieczenia minimum 180 000,00 PLN.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
a)Wykonawca wykonał (lub wykonuje ) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 usługi dotyczące przedmiotu zamówienia, każda o wartości minimum 90 000,00 PLN brutto, lub jedną usługę o wartości 180 000,00 zł. brutto, b) dysponuje kuchnią wraz z zapleczem i odpowiednimi środkami transportu, c)Wykonawca jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie : produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.).
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Zgodnie z art. 26 ust. 2f Pzp zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą wymaganych oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, spełnianie wymagań określonych przez zamawiającego oraz braku podstaw wykluczenia. Oświadczenie dotyczące braku podstaw do wykluczenia. Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej należy złożyć w terminie określonym w SIWZ.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zgodnie z art. 26 ust. 2f Pzp zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą wymaganych oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, spełnianie wymagań określonych przez zamawiającego oraz braku podstaw wykluczenia. Zamawiający żąda : dokumentów potwierdzających, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć dokumentów dotyczących sytuacji finansowej lub ekonomicznej wymaganych przez zamawiającego, może złożyć inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełniania warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający żąda od wykonawcy: a) wykazu usług wykonanych ( lub wykonywanych ) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy ; b) Oświadczenia wykonawcy składane na podstawie art.25a ust.1 ustawy PZP – dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu ; c) oświadczenie dotyczące posiadania kuchni wraz z zapleczem i środkami transportu; d) pozytywna opinia właściwego organu sanitarno-epidemiologicznego w zakresie żywienia zbiorowego ( cateringu ), w odniesieniu do kuchni z zapleczem i środków transportu, tzn. dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.).
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Zgodnie z art. 26 ust. 2f Pzp zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą wymaganych oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, spełnianie wymagań określonych przez zamawiającego oraz braku podstaw wykluczenia. Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej należy złożyć w terminie określonym w SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 6.5. SIWZ: 1) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a)nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, b)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Zamawiający żąda wniesienia wadium w kwocie: 2 500,00 złotych ( dwa tysiące pięćset zł).Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert.
|
IV IstotnePostanowienia |
Projekt umowy stanowi załącznik nr 2 do SIWZ - pełna treść umowy.
|
IV 4 14 |
Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Każda ze stron może wystąpić o zmianę postanowień umowy w stosunku do treści oferty, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z następujących okoliczności: 1) niezależnych od Wykonawcy i Zamawiającego wymagających przedłużenia terminu realizacji przedmiotu umowy, w szczególności ze względu na: a) siłę wyższą, w szczególności wystąpienie klęsk żywiołowych, epidemii lub skażenia dostaw,b) nieprzewidywalne działania władz państwowych, 2) zmiany Wykonawcy w związku z sukcesją generalną, przekształceniami, , a także sukcesją z mocy prawa;3) zmiany danych osobowych lub adresowych Wykonawcy; 4) zmiany przedstawicieli stron umowy; 5) zmiany osób nadzorujących ze strony Zamawiającego i Wykonawcy,6) wystąpienie okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności np. zmiany obowiązujących przepisów, opóźnień wynikłych z nieterminowych uzgodnień i opinii itp. 8.W przypadkach zmian terminu realizacji okres przesunięcia terminu zakończenia równy będzie okresowi przerwy lub postoju.
|
IV 4 4 data |
2018-01-05T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
Obowiązuje język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Godziny urzędowania dla tego postępowania od 07:00 do 14:00, w dni robocze.
|