Dostawa żywności - produkty mięsne

Data publikacji 2014-03-11
Data zakończenia 2014-03-19 10:00:00
Instytucja Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
Miejscowość Pleszew
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 80744 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

3.1. Postępowanie obejmuje dostawę:

LP. NAZWA TOWARU Jm. ILOŚĆ
1 Boczek wędzony kg 180
2 Boczek faszerowany kg 40
3 Golonka kg 230
4 Golonka w siatce peklowana kg 50
5 Boczek surowy kg 20
6 Karkówka z kością kg 300
7 Keks kg 30
8 Kiełbasa biała kg 30
9 Kiełbasa krakowska kg 300
10 Parówki we folii kg 300
11 Kiełbasa szynkowa kg 160
12 Kiełbasa szynkowa wędzona kg 50
13 Kiełbasa śląska kg 250
14 Kiełbasa zwyczajna kg 300
15 Kiełbasa holenderska kg 50
16 Kiełbasa golonkowa kg 50
17 Kiełbasa żywiecka kg 300
18 Lancz kg 150
19 Łopatka bez kości kg 300
20 Metka kg 150
21 Mięso mielone kg 400
22 Mięso z szynki peklowane kg 80
23 Parówki delikatesowe kg 20
24 Pasztet kg 150
25 Pasztet zapiekany kg 50
26 Polędwica z indyka kg 300
27 Rzymska pieczeń kg 100
28 Salceson kg 40
29 Schab z kością kg 400
30 Schab bez kości kg 600
31 Słonina kg 10
32 Smalec kg 200
33 Szynka biała kg 270
34 Szynka drobiowa kg 50
35 Szynka królewska kg 50
36 Szynka gotowana kg 150
37 Szynka tyrolska kg 170
38 Udziec upieczony z kością i skórą waga około 10kg szt 10
39 Kiełbasa parówkowa kg 100
40 Mortadela kg 50
41 Żeberka kg 170

W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca .
Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu
3.2. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia:
3.2.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100.
3.2.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy.
3.2.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
3.2.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik.
3.2.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego.
3.2.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego.
3.2.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
3.2.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7.
3.2.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie.
3.2.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.
3.2.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu
3.2.12. Wykonawca na okres pomiędzy dostawami udostępni bezpłatnie Zamawiającemu opakowania transportowe.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
Ulica Al. Wojska Polskiego 21
Nr domu 21
Miejscowość Pleszew
Kod Pocztowy 63-300
Województwo wielkopolskie
Tel 062 7420602
Fax 062 7420602
Regon 25101239400000
E-mail ckiwpleszew@ohp.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej
Rodzaj zam inny Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej
Rodz zam D
Czy częsci Nie
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 28/02/2015
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia.
Wiedza W tym zakresie Wykonawca wykaże że wykonał min. 1 dostawę odpowiadającą przedmiotowi zamówienia tj.: dostawa artykułów wędliniarskich i mięsa o wartości min. 40,000,00 zł netto w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania, odbiorców oraz załączyli dowody potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia.
Potencjał W tym zakresie dysponowali co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych dysponowali co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia.
Zdolne Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia.
Sytuacja Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 5 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 W tym zakresie Wykonawca wykaże że wykonał min. 1 dostawę odpowiadającą przedmiotowi zamówienia tj.: dostawa artykułów wędliniarskich i mięsa o wartości min. 40,000,00 zł netto w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania, odbiorców oraz załączyli dowody potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Inne dokumenty Formularz ofertowy, informacja o podwykonawcach
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.ckiw-pleszew.ohp.pl
Adres uzyskania siwz Centrum Kształcenia i Wychowania OHP 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21 Sekretariat
Data składania wniosków 19/03/2014
Godzina składania wniosków 10:00
Miejsce Centrum Kształcenia i Wychowania OHP 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21 Sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)