Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
(cz.1- produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, cz.2 - owoce, warzywa
i podobne produkty (przetworzone), cz. 3 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże), cz. 4 - produkty mleczarskie) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy Jurysta w Jastrzębiej Górze:
Część 1 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
Część 2 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone),
Część 3 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże),
Część 4 - produkty mleczarskie.
Specyfikacja surowca:
Dla części 1 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: dostarczone mięso drobiowe, wołowe i wieprzowe powinno posiadać świadectwo indentyfikacyjne zgodne z wymogami systemu HACCP, mięso i wędliny powinny spełniać normy jakościowe i produkcyjne zgodne z procedurą jakości HACCP.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie.
Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe
i sensoryczne dla danego produktu.
Samochód dostarczający w/w artykuły powinien być zaopatrzony w chłodnię przystosowaną do przewozu tych artykułów, powinien również posiadać świadectwo ze stacji sanitarnej o tym, że jest przystosowany do przewozu artykułów wędliniarskich i mięsnych. Dostawca ponosi pełną odpowiedzialność
za spełnienie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, wymagań higieniczno-sanitarnych i sanitarno-epidemiologicznych,
za przestrzeganie warunków wymaganych w systemie HACCP.
Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności w momencie dostawy minimum:
dla mięs świeżych 4 dni,
dla wędlin 21 dni,
dla podrobów 3 dni.
Dla części 2 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone): wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności w momencie dostawy minimum 90 dni.
Dla części 3 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże): dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym
i biochemicznym, tj. bez śladów uszkodzenia, nadgnicia, powinien posiadać odpowiednią barwę, smak i zapach zgodny dla danego produktu.
Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności w momencie dostawy dla owoców
i warzyw świeżych minimum 7 dni, dla suszonych minimum 60 dni.
Dla części 4 - produkty mleczarskie: wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności
w momencie dostawy minimum:
Dla pozycji: 1,2,3,4,5,6,10,14,17,18,19,20,21,24,25 i 31 - 30 dni
Dla pozycji: 7,8,9,11,12,13,15,16,22,23,26,27,28,29,30,32,33 - 60 dni
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów, oraz sprawozdanie z badań na obecność salmonelli w jajach wydanego przez Wojewódzki Inspektorat Weterynarii, przynajmniej 1 raz na 15 tygodni albo każdorazowo przy dostawie jaj pochodzących od producenta innego, niż dotychczasowy.
Warunki ogólne dla wszystkich części:
Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.).
Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu.
Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Jastrzębiej Górze przy ul. Rozewskiej 44Dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową.
Przedmiot zamówienia powinien być dostarczony środkiem transportu przystosowanym do przewozu tego typu towaru.
Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający będzie składał zamówienia częściowe telefonicznie, potwierdzone faxem lub drogą elektroniczną najpóźniej do godziny 1500. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 1000 w ciągu dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 1400. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załącznikach od nr 1 do nr do 4 SIWZ, z tym zastrzeżeniem, iż minimalna wartość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 15% zadeklarowanej maksymalnej wartości określonej w tych załącznikach do SIWZ.
OpisDla części 1 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: dostarczone mięso drobiowe, wołowe i wieprzowe powinno posiadać świadectwo indentyfikacyjne zgodne z wymogami systemu HACCP, mięso i wędliny powinny spełniać normy jakościowe i produkcyjne zgodne z procedurą jakości HACCP.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie.
Produkty powinny posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe
i sensoryczne dla danego produktu.
Samochód dostarczający w/w artykuły powinien być zaopatrzony w chłodnię przystosowaną do przewozu tych artykułów, powinien również posiadać świadectwo ze stacji sanitarnej o tym, że jest przystosowany do przewozu artykułów wędliniarskich i mięsnych. Dostawca ponosi pełną odpowiedzialność
za spełnienie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, wymagań higieniczno-sanitarnych i sanitarno-epidemiologicznych,
za przestrzeganie warunków wymaganych w systemie HACCP.
Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności w momencie dostawy minimum:
dla mięs świeżych 4 dni,
dla wędlin 21 dni,
dla podrobów 3 dni.Dla części 2 - owoce, warzywa i podobne produkty (przetworzone): wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności w momencie dostawy minimum 90 dni.Dla części 3 - owoce, warzywa i podobne produkty (świeże): dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym
i biochemicznym, tj. bez śladów uszkodzenia, nadgnicia, powinien posiadać odpowiednią barwę, smak i zapach zgodny dla danego produktu.
Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności w momencie dostawy dla owoców
i warzyw świeżych minimum 7 dni, dla suszonych minimum 60 dni.Dla części 4 - produkty mleczarskie: wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne (z ważnym terminem przydatności do spożycia) tj. w szczególności
w momencie dostawy minimum:
Dla pozycji: 1,2,3,4,5,6,10,14,17,18,19,20,21,24,25 i 31 - 30 dni
Dla pozycji: 7,8,9,11,12,13,15,16,22,23,26,27,28,29,30,32,33 - 60 dni |