Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) do Zakładu Karnego w Rzeszowie.
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się Zakładzie Karnym w Rzeszowie w asortymencie i ilościach określonych w załączniku nr 1 i nr 2 do SIWZ - formularze cenowe. Określona w ogłoszeniu i formularzach cenowych ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej.
Sprzedający dostarczy wszystkie artykuły o wysokim standardzie pod względem jakości, a także wolne od wad materiałowych i prawnych. Gwarantuje także, że artykuły te są dopuszczone do stosowania w Polsce. Dostarczony produkt musi być oznaczony w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania. Wszystkie dostarczane wyroby zawarte w niniejszym postępowaniu muszą posiadać czytelne metki zawierające: nazwę dostarczanego wyrobu, nazwę producenta, masę towaru, datę przydatności do spożycia. Ponadto dostarczany towar musi spełniać wymogi określone w PN. Powyższe dotyczy towaru paczkowanego oraz dostarczanego - luzem np. w odpowiednim pojemniku. Każda dostawa towaru powinna być zaopatrzona w świadectwo kontroli jakości HDI - (Handlowy Dokument Identyfikacyjny).
Zamówiony towar musi być świeży spełniający wymogi norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych.
Szczegółowe zapisy związane ze sposobem realizacji zamówienia, warunkami umowy zawiera załącznik nr 8 (projekt umowy) do SIWZ.
Pakiet I, Lp., Asortyment, Kod CPV, Jednostka miary, Ilość,
1. Mięso wołowe gulaszowe II, 15111000-9, kg 3 000;
2. Mięso wieprzowe gulaszowe II a (80% mięsa, 20% tłuszczu), 15113000-3 kg 8 000;
3.Schab bez kości, 15113000-3, kg 1 800;
4.Polędwica sopocka ,15131100-6, kg 800;
5.Salceson włoski, 15131120-2, kg 1 600;
6.Pasztetowa wieprzowa, 15131310-1, kg 2 500;
7.Pieczeń rzymska, 15131120-2, kg 3 100;
8.Parówki wieprzowe cienkie, 15131100-6, kg 3 000;
9.Kiełbasa toruńska, 15131120-2, kg 2 500;
10.Kiełbasa parówkowa, 15131100-6, kg 5 500;
11.Kiełbasa krakowska parzona, 15131120-2, kg 800;
12.Kaszanka, 15131134-3, kg 4 000;
13.Kiełbasa zwyczajna, 15131130-5, kg 5 300;
14.Kiełbasa szynkowa, 15131130-5, kg 600;
15.Luncheon meat prasowany (wędlina), 15131130-5, kg 3 100;
16.Mortadela, 15131130-5, kg 2 200;
17.Szynka gotowana wieprzowa, 15131410-2, kg 700;
18.Mielonka wieprzowa prasowana, 15131130-5, kg 3 100;
19.Golonka konserwowa prasowana, 15131130-5, kg 2 000.
Pakiet II, Lp., Asortyment, KOD CPV, Jednostka miary, Ilość,
1.Wątroba z kurczaka, 15112300-9, kg 2 500;
2.Żołądki z kurczaka, 15114000-0, kg 2 100;
3.Ćwiartka z kurczaka (nogi), 15112000-6, kg 10 000;
4.Filet z kurczaka, 15112000-6, kg 4 000;
5.Parówki drobiowe cienkie, 15131135-0, kg 4 500;
6.Szynka drobiowa, 15131135-0, kg 800;
7.Polędwica drobiowa, 15131135-0, kg 800.
Określona w tabelach ilość towaru jest wielkością szacunkową. Zamawiający informuje, że rzeczywista ilość pobranych artykułów może odbiegać od ilości planowanej.Dopuszcza się możliwość składania ofert częściowych.
Zamówienie składa się z dwóch części stanowiących załącznik nr 1 i 2 (formularze cenowe) do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia jednego lub dwóch załączników przez jednego Wykonawcę z zastrzeżeniem że, Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na daną część zamówienia. Złożenie większej liczby ofert na daną część zamówienia spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. |