Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku.
Wspólny słownik zamówień publicznych: CPV 03220000-9
1. Burak czerwony - CPV 03221111-7 w ilości 6000 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 170 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany od 10kg do 30 kg. Termin
przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
2. Cebula - CPV 03221113-1 w ilości 7000 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 200 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od
10 kg do 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
3. Jabłka - CPV 03222321-9 w ilości 8500 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 240 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach
od 10 kg do 20 kg. Gramatura jabłka: od 100g do 150g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy
niż 30 dni od daty dostawy.
4. Kapusta czerwona - CPV 03221410-3 w ilości 1300kg, dostawy raz na dwa
tygodnie po ok 75 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od
15 kg do 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
5. Kapusta biała - CPV 03221410-3 w ilości 6000 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 170 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od
15 kg do 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
6. Kapusta kiszona - CPV 15331461-6 w ilości 3700 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 100 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
Wolna od szkodników i ich uszkodzeń, bez nalotu pleśniowego, w opakowaniach od 5 kg do 30 kg.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
7. Marchew jadalna - CPV 03221112-4 w ilości 10000 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 285 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od
10 kg do 30 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
8. Ogórek kiszony - CPV 15331000-7 w ilości 450 kg, dostawy raz na dwa
tygodnie po ok 25 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
Wolny od szkodników i ich uszkodzeń, bez nalotu pleśniowego, w opakowaniach od 5 kg do 30 kg.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
9. Pietruszka - CPV 03221000-6 w ilości 1300 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 40 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od
5 kg do 20 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
10. Seler - CPV 03221000-6 w ilości 1700 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 50 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach
5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
11. Ziemniaki - CPV 03212100-1 w ilości 55000 kg, dostawy raz w
tygodniu po ok 1550 kg,
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, workowane od
25 kg do 50 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.
1. Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi
w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U.
06.171.1225)
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia
zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo
przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność
z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe
zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże i posiadać
ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez
zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół
wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie
zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej
poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów
zmniejszenia do 20%, ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było
przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych
zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub
sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje
odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię
towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający
niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany
wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być
odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju
wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną
(e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane
przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą
przyjmowane (z częstotliwością opisaną w powyższej tabeli przy każdym produkcie) od
poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania
zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny
dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą
(w godzinach pracy magazynu).
Termin wykonania zamówienia od dnia 01.10.2015 r. do 31.05.2016 r. |