Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku.
1. Bulion warzywny w opak. do 5 kg - CPV 15891500-5, w ilości 1200 kg,
2. Cukier biały kryształ w opak. do 25 kg - CPV 15831000-2, w ilości 5300 kg,
3. Cynamon w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 10 kg,
4. Czosnek mielony w opak. do 1 kg - CPV 15870000-7, w ilości 80 kg,
5. Dżem truskawkowy niskosłodzony w wiaderkach do 10 kg - CPV 15332296-5, w ilości 800 kg,
6. Fasola typu Jaś w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7, w ilości 1900 kg,
7. Groszek zielony konserwowy w puszce do 1 kg - CPV 15331462-3, w ilości 500 kg,
8. Groch łuskany w opak. do 25 kg - CPV 03212200-2, w ilości 1100 kg,
9. Herbata w opak. od 0,10 do 2 kg - CPV 15863000-5, w ilości 370 kg,
10. Kasza jęczmienna w opak. do 25 kg - CPV 15613100-9, w ilości 1800 kg,
11. Kasza manna w opak. do 5 kg - CPV 15613100-9, w ilości 1300 kg,
12. Kawa zbożowa w opak. do 25 kg - CPV 15861000-1, w ilości 700 kg,
13. Koncentrat pomidorowy 30 % w opak. od 0,9 do 5 kg - CPV 15331134-5, w ilości 3400 kg,
14. Konserwa szprot w pomidorach w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 800 kg,
15. Konserwa sałatka z makreli w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 1100 kg,
16. Konserwa turystyczna w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5, w ilości 1300 kg,
17. Konserwa tyrolska w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5, w ilości 1000 kg,
18. Liść laurowy w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 30 kg,
19. Majeranek suszony w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 60 kg,
20. Makaron czterojajeczny kolanka w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 2800 kg,
21. Makaron czterojajeczny nitki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 1000 kg,
22. Makaron czterojajeczny świderki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9, w ilości 2800 kg,
23. Marmolada w opak. do 15 kg - CPV 15332230-5, w ilości 1700 kg,
24. Mąka pszenna w opak. do 25 kg - CPV 15612100-2, w ilości 4000 kg,
25. Mąka ziemniaczana w opak. do 10 kg - CPV 15312000-8, w ilości 450 kg,
26. Mleko w proszku w opak. 0,50 do 2 kg - CPV 15511700-0, w ilości 700 kg,
27. Musztarda w opak. do 5 kg - CPV 15871250-1, w ilości 300 kg,
28. Ocet w butelkach od 0,5 do 1 l - CPV 15871110-8, w ilości 300 l,
29. Ogórki konserwowe w opak. od 0,9 do 2 kg - CPV 15331500-2, w ilości 700 kg,
30. Oregano suszone w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1, w ilości 30 kg,
31. Papryka mielona w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 80 kg,
32. Paprykarz w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2, w ilości 1500 kg,
33. Pasztet drobiowy w opak. aluminium od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15131310-1, w ilości 1400 kg,
34. Pasztet mazowiecki w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131310-1, w ilości 1200 kg,
35. Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg - CPV 15872100-2, w ilości 200 kg,
36. Przyprawa do zup w płynie w opak. do 1 l - CPV 15871000-4, w ilości 2000 l,
37. Ryż biały w opak. do 25 kg - CPV 15614100-6, w ilości 2800 kg,
38. Soja granulat w opak. do 25 kg - CPV 15800000-6, w ilości 650 kg,
39. Sos biały w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 30 kg,
40. Sos grzybowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 40 kg,
41. Sos pieczeniowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4, w ilości 80 kg,
42. Sos pomidorowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 , w ilości 50 kg,
43. Sól spożywcza drobnoziarnista w opak. do 25 kg - CPV 15872400-5, w ilości 2000 kg,
44. Woda mineralna gazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8, w ilości 700 l,
45. Woda mineralna niegazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8, w ilości 700 l,
46. Ziele angielskie w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7, w ilości 20 kg,
47. Zupa barszcz czerwony w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 200 kg,
48. Zupa grzybowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 140 kg,
49. Zupa pomidorowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 100 kg,
50. Zupa selerowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 130 kg,
51. Zupa żurek w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4, w ilości 130 kg.
Termin przydatności do spożycia wszystkich artykułów spożywczych, nie krótszy niż 60 dni od daty dostawy.
Artykuły żywnościowe takie jak konserwy rybne i mięsne powinny być dostarczane w łatwo otwieranych puszkach (samootwieracz, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego).
1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi
dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z póź. zm.).
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie
przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia
i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu
umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie
w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie
z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy
przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego
towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić
będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej
poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do
20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania
umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie
przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym
fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru.
Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra
Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub
w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co
najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane raz na dwa tygodnie od
poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego.
W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu
telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich
Normach.
8. Termin wykonania zamówienia
Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia 03.07.2016 do 2.07.2017 r. |