Zamówienie realizowane będzie z podziałem na wyszczególnione poniżej pakiety:
Pakiet nr 1 Dostawa przetworów spożywczych
Pakiet nr 2 Dostawa artykułów sypkich
Pakiet nr 3 Dostawa artykułów nabiałowych
Pakiet nr 4 Dostawa pieczywa
Pakiet nr 5 Dostawa wypieków cukierniczych
Pakiet nr 6 Dostawa warzyw świeżych i suszonych
Pakiet nr 7 Dostawa owoców świeżych
Pakiet nr 8 Dostawa warzyw i owoców mrożonych
Pakiet nr 9 Dostawa ryb mrożonych, wędzonych i przetworów rybnych
Pakiet nr 10 Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz podrobów
Pakiet nr 11 Dostawa mięsa i podrobów drobiowych
Pakiet nr 12 Dostawa wędlin
Pakiet nr 13 Dostawa jaj kurzych
Pakiet nr 14 Dostawa czekolad i wyrobów cukierniczych
Pakiet nr 15 Dostawa napojów bezalkoholowych
OpisLp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość
opakowania Jm Orientacyjna ilość
zamówienia*
I Przetwory, tłuszcze roślinne
1Ananas kons. plastry - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 12
2 Brzoskwinie konserwowe - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 10,00
3 Krem chrzanowy 150-300g kg 7,00
4 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym 150-300g kg 30,00
5 Ćwikła z chrzanem 250-500g kg 10,00
6 Dżemy owocowe niskosłodzone z kawałkami owoców (różne smaki)
min. 40g owoców na 100g produktu 250-350g kg 75,00
7 Fasola czerwona, biała konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 12,00
8 Fasola szparagowa konserwowa - masa netto bez zalewy 200-1000g kg 35,00
9 Groszek konserwowy - masa netto bez zalewy 200-500g kg 65,00
10 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 250-1000g kg 95,00
11 Koncentrat pomidorowy 30% 800-1000g kg 75,00
12 Koncentrat pomidorowy 30% 180-200g kg 30,00
13 Koncentrat buraczany płynny min.12% soku z buraków 180-500g kg 9,00
14 Krem czekoladowy do smarowania z dodatkiem orzechów- nie więcej niż 34g tłuszczu na 100g produktu 180-400g kg 15,00
15 Kukurydza konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 9,00
16 Miód naturalny 200-500g kg 22,00
17 Musztarda delikatesowa 800-1000g kg 80,00
18 Musztarda delikatesowa 150-250g kg 35,00
19 Ocet spirytusowy 10% kwasowości 0,5l l 55,00
20 Ogórki konserwowe całe - masa netto bez zalewy 900-1000g kg 120,00
21 Olej uniwersalny rzepakowy niskoerukowy 0,9- 1l l 370,00
22 Olej słonecznikowy 0,5-1,0l l 8,00
23 Papryka konserwowa, słodka płaty - masa netto bez zalewy 500-1000g kg 6,00
24 Powidła śliwkowe- min 150g owoców na 100g produktu 280-500g kg 45,00
25 Przyprawa do zup w płynie 900-1000ml l 210,00
26 Seler konserwowy, nitki - masa netto bez zalewy 280-500g kg 8,00
27 Sos słodko kwaśny, chiński, meksykański, itp. z kawałkami warzyw 300-600g kg 16,00
28 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 0,5-1l l 220,00
29 Majonez dekoracyjny sałatkowy 180-400g kg 40,00
30 Majonez dekoracyjny sałatkowy 800-1000g kg 70,00
II Konserwy mięsne
1 Mielonka konserwowa - turystyczna, tyrolska itp. -min. 55% mięsa 100-300g kg 40,00
2 Szynka konserwowa wieprzowa – min. 60% mięsa 100-300g kg 16,00
3 Szynka konserwowa drobiowa – min. 59% mięsa 100-300g kg 16,00
4 Pasztet drobiowy smakowy – min. 33% mięsa 100-200g kg 12,00
5 Pasztet drobiowy – min 33% mięsa 160g kg 35,00
6 Pasztet wieprzowy – min 33% mięsa 100-300g kg 85,00
Razem
III Bakalie
1 Rodzynki 100g-500g kg 2,00
2 Kokos - wiórki 100g-500g kg 0,50
3 Orzechy włoskie łuskane 100g-500g kg 1,50
Wymagania jakościowe dla przetworów spożywczych
Artykuły spożywcze winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów potłuczonych, połamanych, pogniecionych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość
opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Budyń - różne smaki (bez cukru) 1000g kg 30,00
2 Budyń - różne smaki (bez cukru) 35-60g kg 7,00
3 Bulion grzybowy (sypki) 500-1000g kg 2,50
4 Cukier kryształ 1000g kg 1620,00
5 Cukier wanilinowy 10-50g kg 1,00
6 Cynamon mielony 10-20g kg 0,40
7 Czosnek granulowany, polski 10-20g kg 9,00
8 Galaretka owocowa - różne smaki 75-100g kg 22,00
9 Gałka muszkatołowa, mielona 10-20g kg 0,20
10 Herbata expresowa owocowa, różne smaki, a’20 szt 30-40g kg 1,00
11 Herbata expresowa czarna a’100 szt. 100-150g kg 65,00
12 Herbata expresowa ziołowa a’20 szt (mięta, melisa, rumianek) 30-40g kg 0,50
13 Imbir mielony 10 – 20g kg 0,10
14 Kakao naturalne ciemne (tłuszcz kakaowy min. 12%) 100-200g kg 4,50
15 Kasza gryczana, cała 500-1000g kg 35,00
16 Kasza jęczmienna , średnia 500-1000g kg 70,00
17 Kasza manna 500-1000g kg 70,00
18 Kaszka mleczno - ryżowa (smakowa) 230g kg 10,00
19 Kawa naturalna mielona 100% 250g-500g kg 35,00
20 Kawa zbożowa 200-500g kg 30,00
21 Kleik ryżowy 160-200g kg 7,00
22 Kminek 10-20g kg 0,30
23 Kwasek cytrynowy 10-20g kg 0,70
24 Liść laurowy 5-20g kg 0,40
25 Majeranek 5-20g kg 1,20
26 Makaron 4 jajeczny - łazanki # 250-1000g kg 30,00
27 Makaron 4 jajeczny –
nitki # 250-1000g kg 80,00
28 Makaron 4 jajeczny - kolanka, rurki, muszelki, świderki # 250-1000g kg 140,00
29 Mąka pszenna poznańska 1000g kg 380,00
30 Mąka ziemniaczana 1000g kg 250,00
31 Mąka żytnia żurek 1000g kg 25,00
32 Papryka słodka mielona 10-20g kg 3,50
33 Pieprz czarny mielony 10-20g kg 4,00
34 Płatki kukurydziane smakowe 500-1000g kg 22,00
35 Płatki owsiane 500g kg 25,00
36 Proszek do pieczenia 15-50g kg 0,50
37 Płatki ryżowe 200-500g kg 25,00
38 Przyprawa warzywna do potraw 75-200g kg 22,00
39 Rosół drobiowy (sypki) 500-3000g kg 35,00
40 Ryż biały 1000g kg 150,00
41 Sos biały 25-50g kg 2,50
42 Sos pieczeniowy ciemny 25-50g kg 6,50
43 Sos sałatkowy - różne smaki 8-20g kg 0,70
44 Sól spożywcza jodowana 1000g kg 200,00
45 Sucharki 280-300g kg 6,00
46 Ziele angielskie 10-20g kg 0,70
47 Żelatyna spożywcza wieprzowa 50g kg 6,50
Wymagania jakościowe dla artykułów sypkich
Artykuły sypkie winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, uszkodzenia, obcych zapachów. Powinny posiadać swoisty zapach. Nie dopuszcza się produktów zmoczonych, pogniecionych, nadmiernie zbrylonych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Deser wielosmakowy: ryżowy, z kaszą manną 120-200g kg 90,00
2 Deser wielosmakowy z bitą śmietaną na bazie budyniu, twarożku 120-200g kg 130,00
3 Jogurt owocowy, z kawałkami owoców 115-200g kg 330,00
4 Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 150-200g kg 130,00
5 Jogurt pitny 150-250g kg 135,00
6 Maślanka naturalna karton 1l l 350,00
7 Maślanka owocowa 250-300g kg 140,00
8 Kefir naturalny 150-250g kg 50,00
9 Kluski na parze 300-1000g kg 60,00
10 Margaryna do smarowania pieczywa z dodatkiem masła 400-500g kg 8,00
11 Margaryna mleczna, zwykła 250g kg 165,00
12 Masło – min. 82% tłuszczu mlecznego 200g kg 950,00
13 Mix tłuszczowy do smarowania min. 75% tłuszczu( zawartość tłuszczu mlecznego min. 12% 200-250g kg 100,00
14 Mleko 2% 5-20l l 6500,00
15 Mleko 2% 1l l 300,00
16 Ser biały półtłusty - krajanka kg kg 320,00
17 Ser podpuszczkowy pleśniowy 100-200g kg 12,00
18 Ser domowy z kminkiem 150-200g kg 110,00
19 Ser wielosmakowy fromage 75-100g kg 75,00
20 Ser żółty łagodny 45% 1000-3000g kg 90,00
21 Ser żółty wędzony 1000-2000g kg 12,00
22 Serek topiony kremowy kostka, 27% tłuszczu pochodzenia zwierzęcego – różne smaki 100g kg 100,00
23 Serek topiony kremowy wędzony 1000-2000g kg 65,00
24 Serek homogenizowany – różne smaki 100-200g kg 280,00
25 Serek naturalny homogenizowany 100-200g kg 80,00
26 Serek kanapkowy twarożkowy, kremowy – różne smaki 100-150g kg 80,00
27 Serek twarożkowy wiejski ziarnisty 200g kg 170,00
28 Śmietanka do kawy 10% 10g szt 1500,00
29 Śmietana spożywcza słodka 18% 250-500ml l 210,00
30 Śmietana 12% homogenizowana 180-400g kg 12,00
31 Śmietana 30% kremówka 200-500g kg 12,00
32 Smalec wieprzowy kostka 200-250g kg 25,00
33 Drożdże piekarnicze świeże 42-100g kg 3,00
Wymagania jakościowe dla artykułów nabiałowych
Artykuły nabiałowe winny być dostarczane świeże, odpowiadające przyjętym normom, w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Powinny posiadać swoisty dla danego produktu zapach i smak - nie dopuszcza się towarów o skwaśniałym, obcym zapachu i smaku. Nie będą uznawane wyroby „seropodobne” oraz towary z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
L.p Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna
ilość zamówienia*
1 Chleb pszenno-żytni krojony 900-1000g kg 7150,00
2 Chleb wielosmakowy - krojony (słonecznikowy, sojowy, graham, cebulowy, razowy itp.) bez sztucznych barwników 400 - 500g kg 720,00
3 Wek krojony 300-500g kg 110,00
4 Bułka kajzerka 50g kg 820,00
5 Pieczywo mleczne (rogal, chałka ) 50-100g kg 55,00
6 Bułka mleczna 50-80g kg 75,00
7 Bułka tarta 400-500g kg 130,00
Wymagania jakościowe dla pieczywa
Pieczywo winno być dostarczane świeże, dobrze wyrośnięte, o barwie złocistej po jasnobrązową. Skórka ściśle połączona z miękiszem. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Powinny posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się pieczywa: zdeformowanego, uszkodzonego mechanicznie, o oddzielającym się od miękiszu, zabrudzonej lub spalonej skórce, niedopieczonego, z zakalcem, kruszącego się, z obecnością grudek mąki (lub grudek innych surowców), o gorzkim, zbyt kwaśnym, zbyt słonym, niesłonym lub innym obcym smaku (stęchłym, mdłym).
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Rogalik z różnymi nadzieniami 70-100g kg 90,00
2 Rogalik z różnymi nadzieniami z ograniczoną ilością cukru 70-100g kg 30,00
3 Drożdżówka wielosmakowa (ser, mak, marmolada itp. ) 60-120g kg 80,00
4 Drożdżówka z ograniczoną ilością cukru 60-120g kg 25,00
5 Jagodzianka 70 -100g kg 80,00
6 Jagodzianka z ograniczoną ilością cukru 70-100g kg 25,00
7 Pączek z różnym nadzieniem (śmietana, marmolada, budyń, adwokat itp.) 70 - 100g kg 100,00
8 Pączek z ograniczoną ilością cukru, bez polewy 70 - 100g kg 30,00
9 Ciasto tortowe z kremem (na bazie budyniu) z owocami i galaretką owocową kg 70,00
10 Ciastka w-z 80-100g kg 20,00
11 Sernik na drożdżowym spodzie kg 90,00
12 Ciasto drożdżowe z posypką kg 20,00
13 Ciasto z owocami na drożdżowym spodzie kg 80,00
14 Ciasto z owocami na piaskowym spodzie kg 100,00
15 Szarlotka kg 80,00
16 Sernik na cieście ucieranym kg 80,00
17 Rolada z bitą śmietaną kg 40,00
18 Ptysie miniaturki nadziewane śmietaną, budyniem itp. kg 10,00
19 Kokosanki kg 30,00
20 Piernik z bakaliami w czekoladzie kg 20,00
21 Faworki kg 5,00
22 Pączki "mini" kg 5,00
23 Babeczki piaskowe 50-100g kg 100,00
Wymagania jakościowe dla wypieków cukierniczych
Wypieki cukiernicze winny być dostarczane świeże, charakteryzujące się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Nie dopuszcza się wypieków zdeformowanych, uszkodzonych mechanicznie, zabrudzonych lub spalonych, niedopieczonych, niewyrośniętych, z zakalcem, nadmiernie kruszących się, z obecnością grudek mąki (lub grudek innych surowców), o obcym smaku (stęchłym lub mdłym).
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Buraki kg 350,00
2 Botwinka kg 20,00
3 Brokuły - różyczka kg 4,00
4 Cebula kg 260,00
5 Cebulka zielona, szczypiorek (I-IV) kg 25,00
6 Cebulka zielona (V-VI) kg 15,00
7 Czosnek polski kg 16,00
8 Kalafior - różyczka kg 10,00
9 Kalarepa kg 45,00
10 Kapusta biała kg 400,00
11 Kapusta biała młoda kg 130,00
12 Kapusta czerwona kg 280,00
13 Kapusta czerwona młoda kg 50,00
14 Kapusta kiszona kg 400,00
15 Kapusta pekińska kg 70,00
16 Kapusta włoska kg 70,00
17 Kapusta włoska młoda kg 20,00
18 Koperek zielony (I-IV) kg 35,00
19 Koperek zielony (V-VI) kg 20,00
20 Ogórki kiszone kg 90,00
21 Ogórki małosolne kg 30,00
22 Ogórki zielone (I-V) kg 30,00
23 Ogórki zielone (VI) kg 30,00
24 Papryka czerwona kg 18,00
25 Pieczarki kg 150,00
26 Pietruszka korzeń kg 400,00
27 Pietruszka zielona (I-IV) kg 45,00
28 Pietruszka zielona (V-VI) kg 30,00
29 Pomidory (I-V) kg 155,00
30 Pomidory (VI) kg 80,00
31 Por kg 90,00
32 Rzodkiewka (I-IV) 100g pęczek 40,00
33 Rzodkiewka (V-VI) 100g pęczek 30,00
34 Sałata zielona (I-IV) 200g szt. 5,00
35 Sałata zielona (V-VI) 300g szt. 110,00
36 Seler korzeń kg 450,00
37 Marchew kg 1 250,00
38 Ziemniaki kg 10 000,00
39 Ziemniaki młode kg 1 500,00
40 Fasola kolorowa kg 30,00
41 Fasola Jaś kg 35,00
42 Groch łuszczony kg 30,00
43 Grzyby suszone kg 0,50
Wymagania jakościowe dla warzyw świeżych i suszonych
Dostarczane warzywa muszą być zdrowe, świeże, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń miąższu. Powinny charakteryzować się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się produktów gnijących, nadmiernie zawilgoconych lub z objawami zepsucia, pleśni, obicia.
Warzywa suszone dostarczane powinny być w odpowiednio zabezpieczonych opakowaniach.
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Arbuz kg 80,00
2 Banany 200g/szt kg 950,00
3 Brzoskwinie 150g/szt kg 20,00
4 Czereśnie kg 30,00
5 Grapefruity 300-350g/szt kg 100,00
6 Jabłka kg 850,00
7 Jabłka deserowe 200g/szt kg 500,00
8 Jagody kg 6,00
9 Mandarynki 80-100g/szt kg 350,00
10 Nektaryny 150g/szt kg 20,00
11 Owoce kiwi 100-120g/szt kg 75,00
12 Pomarańcze 200 - 250g/szt kg 750,00
13 Truskawki kg 360,00
14 Winogrona deserowe kg 25,00
15 Rabarbar kg 270,00
Wymagania jakościowe dla owoców świeżych
Dostarczane owoce muszą być zdrowe, świeże, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń miąższu. Powinny charakteryzować się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się produktów gnijących, nadmiernie zawilgoconych lub z objawami zepsucia, pleśni, obicia.
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Brokuły 400-450g kg 10,00
2 Brokuły 2000-2500g kg 70,00
3 Brukselka 400-450g kg 5,00
4 Brukselka 2000-2500g kg 50,00
5 Fasolka szparagowa zielona, cięta 400-450g kg 10,00
6 Fasolka szparagowa zielona, cięta 2000-2500g kg 30,00
7 Kalafior 400-450g kg 10,00
8 Kalafior 2000-2500g kg 85,00
9 Mieszanka kompotowa
(wiśnia, aronia, czarna porzeczka,
śliwka, truskawka) 400-450g kg 20,00
10 Mieszanka kompotowa
(wiśnia, aronia, czarna porzeczka,
śliwka, truskawka) 2000-2500g kg 540,00
11 Szpinak drobnorozdrobniony 400-450g kg 10,00
12 Szpinak drobnorozdrobniony 2000-2500g kg 140,00
13 Truskawki 400-450g kg 5,00
14 Truskawki 2000-2500g kg 40,00
Wymagania jakościowe dla owoców i warzyw mrożonych
Produkty mrożone winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty te muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone.
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Filety z zielonego śledzia kg 90,00
2 Filety z tilapii b/s, zawartość glazury do 20% kg 120,00
3 Filet z morszczuka, b/s, płaty SHP kg 90,00
4 Filety z dorsza płaty b/skóry ,SHP kg 30,00
5 Filet z pangi trymowanej płaty, SHP kg 220,00
6 Filety z matiasa b/skóry solone(masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 100,00
7 Filety z matiasa b/skóry solone(masa netto bez zalewy) 100-900g kg 10,00
8 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 30,00
9 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 10,00
10 Sałatka z filetów śledziowych w majonezie 1000-4000g kg 45,00
11 Sałatka z filetów śledziowych w majonezie 100-900g kg 5,00
12 Sałatka-krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 45,00
13 Sałatka-krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00
14 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 30,00
15 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00
16 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 25,00
17 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00
18 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) 1000-4000g kg 40,00
19 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) 50-500g kg 10,00
20 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 45,00
21 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00
22 Makrela wędzona ( tusze) kg 210,00
23 Szproty wędzone kg 6,00
24 Paprykarz # 100-400g kg 50,00
25 Szproty w oleju min 65% mięsa rybnego 150-200g kg 55,00
26 Tuńczyk w oleju - kawałki min. 70% mięsa rybnego 150-200g kg 30,00
27 Śledzie w oleju o zawartości min. 60% mięsa rybnego 150-200g kg 30,00
28 Śledzie w pomidorach o zawartości min. 50% mięsa rybnego 150-200g kg 30,00
29 Ryba w galarecie min. 30 % mięsa rybnego 150-200g kg 35,00
Wymagania jakościowe dla ryb mrożonych, wędzonych i przetworów rybnych
Produkty mrożone winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, zamkniętych opakowaniach. Muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone. Filety po rozmrożeniu powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń, na skórze może występować przezroczysty śluz. Powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi, bez pozostałości wnętrzności. Produkty powinny charakteryzować się swoistym zapachem – niedopuszczalny jest jełki, gorzki, kwaśny lub obcy zapach. Nie będzie uznawany towar z oznakami zepsucia oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
Tusze ryb wędzonych powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń; jędrne, równomiernie wywędzone; mięso soczyste i delikatne.
Przetwory rybne winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać oznak zepsucia po otwarciu opakowania.
Lp. Nazwa artykułu Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Boczek wp. bez kości - świeży kg 5,00
2 Flaki wołowe parzone cięte kg 60,00
3 Karczek wp. bez kości - świeży kg 40,00
4 Łopatka wp. bez kości - świeża kg 850,00
5 Mięso mielone wieprzowo-wołowe – świeże kg 25,00
6 Nóżki wieprzowe - świeże kg 55,00
7 Ozory wieprzowe - świeże kg 80,00
8 Płuca wieprzowe - świeże kg 45,00
9 Schab wp. bez kości - świeży kg 230,00
10 Słonina mielona - świeża kg 35,00
11 Wołowe - extra bez kości - świeże kg 30,00
12 Wołowe z kością – antrykot - świeże kg 160,00
13 Żeberka wieprzowe paski - świeże kg 110,00
Wymagania jakościowe dla mięsa wołowego, wieprzowego oraz podrobów
Mięsa i podroby winny być dostarczane świeże, o swoistej dla tej grupy produktów barwie od bladoróżowej do czerwonej. W przekroju lekko wilgotne, sok mięsny przeźroczysty. Wygląd dostarczanych artykułów typowy dla danego produktu, tj.: powierzchnia dość sucha, matowa, nie śluzowata (dopuszczalna przy podrobach). Mięsa muszą być wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu do niego wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych. Nie mogą wykazywać objawów psucia, nieświeżości surowca, stęchnięcia lub obcych zapachów.
Lp Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm. Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Kurczaki świeże 1300 - 1700g kg 165,00
2 Porcje rosołowe mrożone paczkowane 500 - 2000g kg 350,00
3 Serca z indyka - świeże kg 40,00
4 Udka z kurczaka - ćwiartki świeże 350 - 400g kg 60,00
5 Wątróbka z kurczaka - świeża kg 85,00
6 Żołądki z indyka - świeże kg 65,00
7 Filety z kurczaka świeże kg 130,00
8 Filety z indyka świeże kg 30,00
9 Podudzie z kurczaka świeże 150 - 180g kg 320,00
10 Udziec z kurczaka b/kości, b/skóry-świeży 100 - 160g kg 140,00
11 Udziec z kurczaka b/kości, ze skórą-świeży 120 - 180g kg 140,00
12 Udziec z kurczaka z kością świeży 150 - 180g kg 30,00
Wymagania jakościowe dla mięsa i podrobów drobiowych
Mięso i podroby winny być dostarczane świeże, o swoistej dla tej grupy produktów barwie od jasno-różowej do różowej/ciemnoróżowej. W przekroju lekko wilgotne, sok mięsny przeźroczysty, bez nadmiernego wycieku. Wygląd dostarczanych artykułów typowy dla danego produktu, tj.: bez zewnętrznych krwawych wybroczyn. Mięso musi być wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu do niego wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych. Nie mogą wykazywać objawów psucia, nieświeżości surowca, stęchnięcia lub obcych zapachów. Surowce powinny być skalibrowanej wielkości, np. udka, filety, itp.
Lp Nazwa artykułu Nazwa własna# Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Baleron wieprzowy gotowany (zawartość mięsa wieprzowego min. 80% ) kg 75,00
2 Blok drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 70% ) kg 90,00
3 Blok wieprzowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa wieprzowego min. 70% ) kg 120,00
4 Boczek rolowany faszerowany
( zawartość mięsa min. 70%) kg 75,00
5 Boczek wędzony-surowy, paski, bez kości kg 180,00
6 Filet z indyka wędzony, pieczony-płat (mięso z indyka nierozdrobnione min.95%) kg 60,00
7 Kiełbasa wieprzowa biała parzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.75%) kg 120,00
8 Kiełbasa wieprzowa podsuszana grubo rozdrobniona - kanapkowa, np.żywiecka, krakowska, oławska itp.(zawartość mięsa min.80%) kg 120,00
9 Kiełbasa wieprzowa parówkowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 230,00
10 Kiełbasa wieprzowa surowa wędzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80% ) kg 40,00
11 Kiełbasa wieprzowa swojska wędzona, pieczona -"cienka", średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80% ) kg 180,00
12 Kiełbasa wieprzowa parzona grubo rozdrobniona - kanapkowa, np. krakowska, kminkowa, dębicka itp.(zawartość mięsa min.80%) kg 130,00
13 Kiełbasa wieprzowa szynkowa grubo rozdrobniona (zawartość mięsa min.80%) kg 100,00
14 Kiełbasa śląska drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 150,00
15 Kiełbasa śląska wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 140,00
16 Kiełbasa toruńska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 100,00
17 Kiełbasa wieprzowa głogowska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80%) kg 60,00
18 Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.60%) kg 150,00
19 Kiełbaski wieprzowe z serem średnio rozdrobnione, "cienkie"
( zawartość mięsa min.70% ) kg 55,00
20 Krupnioki śląskie kg 80,00
21 Bułczanka kg 50,00
22 Metka wieprzowa podwędzana grubo rozdrobniona kg 65,00
23 Metka smakowa średnio rozdrobniona, np.cebulowa, tatarska, łososiowa itp. kg 65,00
24 Mielonka drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 50,00
25 Mielonka wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 65,00
26 Mortadela wieprzowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 130,00
27 Ogonówka parzona ( zawartość mięsa min. 80%) kg 150,00
28 Parówki drobiowe drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 70%) kg 250,00
29 Parówki wieprzowe śląskie średnio rozdrobnione (zawartość mięsa min. 70%) kg 230,00
30 Pasztetowa drobiowa kg 30,00
31 Pasztetowa wieprzowa popularna kg 50,00
32 Pasztetowa wieprzowa podwędzana kg 55,00
33 Polędwica sopocka (zawartość mięsa min.80%) kg 95,00
34 Polędwica z indyka średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 55,00
35 Rolada drobiowa faszerowana (zawartość mięsa min. 70%) kg 120,00
36 Salami wieprzowe, szlachetne drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 80%) kg 20,00
37 Salceson drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa min. 40% ) kg 70,00
38 Salceson ozorkowy grubo rozdrobniony (zawartość podrobów wieprzowych min. 51%, w tym ozory 35% ) kg 70,00
39 Szynka drobiowa z kurczaka grubo rozdrobniona (zawartość mięsa min.70% ) kg 70,00
40 Szynka wieprzowa gotowana (zawartość mięsa min. 80%) kg 70,00
41 Szynka wieprzowa parzona konserwowa (zawartość mięsa min. 75%) kg 85,00
42 Indyk w galarecie (zawartość mięsa min. 50%) kg 80,00
43 Szynka wieprzowa tradycyjna, np.wiejska, swojska, itp. (zawartość mięsa min. 85%) kg 55,00
Wymagania jakościowe dla wędlin
Dostarczane wędliny winny być zawsze świeże. Powierzchnia zewnętrzna wyrobów czysta, sucha lub lekko wilgotna. Konsystencja wędlin soczysta, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, o barwie różowej lub różowo-czerwonej w przypadku wędzonek z mięsa peklowanego lub szarej w przypadku wędzonek z mięsa niepeklowanego. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości surowca lub zapachu obcym. Wędliny/kiełbasy powinny być dostarczane z jednej partii produkcyjnej o jednorodnej wielkości.
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana
waga jajka Jm Orientacyjna ilość
Zamówienia*
1 Jaja kurze 63g-73g (L) szt. 17 000,00
Wymagania jakościowe dla jaj kurzych
Jaja kurze winny być dostarczane świeże, o odpowiedniej wielkości – zgodnie ze specyfikacją. Powinny posiadać nieuszkodzoną, niezdeformowaną, naturalnie czystą skorupkę. Nie mogą wykazywać obcych, nieświeżych zapachów, świadczących o zepsuciu produktu. Niedopuszczalne jest występowanie pleśni pod skorupką czy jajka z rozwijającym się zarodkiem.
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna
Ilość zamówienia*
1 Biszkopty 100 - 500g kg 20,00
2 Biszkopty 1000 - 3000g kg 40,00
3 Bombonierka - czekoladki nadziewane# 100-200g kg 12,00
4 Cukierki czekoladowe (nadzienie kakaowe, orzechowe, rumowe, np. michałki itp.) kg 10,00
5 Ciastka maślane 800-2500g kg 15,00
6 Ciastka deserowe-kakaowe, z cukrem, z kokosem itp. 800-2500g kg 30,00
7 Ciastka deserowe oblewane czekoladą 800-2500g kg 10,00
8 Ciasteczka deserowe z nadzieniem owocowym, kremowym 800-2500g kg 15,00
9 Pierniki nadziewane w czekoladzie 800-2500g kg 12,00
10 Biszkopty z galaretką w czekoladzie 800-1000g kg 12,00
11 Galaretka w czekoladzie kg 10,00
12 Praliny nadziewane (min.40% masy kakaowej) kg 6,00
13 Czekolada mleczna (min.30% masy kakaowej) 100g szt 50,00
14 Ciastka bez dodatku cukru 70-150g kg 12,00
15 Zestaw wielkanocny z czekolady mlecznej (min.30%masy kakaowej) 60 -100g kg 18,00
Wymagania jakościowe dla czekolad i wyrobów cukierniczych
Czekolady i wyroby winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, uszkodzenia, obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów zmoczonych, pogniecionych, połamanych. nadmiernie zbrylonych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia. Nie uznaje się wyrobów czekoladopodobnych.
Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Napoje owocowe pasteryzowane niegazowane min. 25% soku 1000 - 2000ml l 270,00
2 Soczki owocowo-warzywne 100%, przecierowe 250 - 330ml l 130,00
3 Soki owocowo - warzywne 100%, przecierowe 750 - 1000ml l 320,00
4 Sok wysokosłodzony - naturalny zagęszczony 330 - 500ml l 30,00
5 Woda mineralna gazowana, niegazowana 1500ml szt 6,00
6 Soki owocowe 100% 1000ml l 40,00
Wymagania jakościowe dla napojów bezalkoholowych
Napoje winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Barwa i smak właściwy dla użytych owoców lub warzyw (w przypadku wody przeźroczysty). Produkty nie mogą wykazywać obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów potłuczonych, pogniecionych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
|