GuidZP400 |
cd1e3697-4fc5-4fc7-b4ee-e452fcdebbb1
|
Biuletyn |
617029-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Urząd Miejski w Koluszkach
|
Regon |
59064836200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. 11-go Listopada
|
Zamawiajacy adres numer domu |
65
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Koluszki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
95040
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
447 256 700
|
Zamawiajacy fax |
447 145 840
|
Zamawiajacy email |
um@koluszki.pl
|
Adres strony url |
www.koluszki.samorzady.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
1
|
Nazwa projektu programu |
Projekt nr RPLD-10.01.00-10-B0001/17 pn. „Koluszkowski żłobek- wsparcie mobilności zawodowej mieszkańców” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Priorytetu X- Adaptacyjność pracowników i przedsiębiorstw w regionie, Działanie X.1- Powrót na rynek pracy osób sprawujących opiekę nad dziećmi w wieku do 3 lat, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020.
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.koluszki.samorzady.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
ofertę w wersji papierowej należy dostarczyć do kancelarii Urzędu Miejskiego w Koluszkach
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
95-040 Koluszki, ul. 11 Listopada 65
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach
|
Numer referencyjny |
GIZ.271.118.(73).2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
I. Przedmiot Zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: mięso i wędliny, różne produkty spożywcze, produkty z ziarna i skrobi, produkty mleczarskie, ryby i przetwory rybne, warzywa i owoce, produkty głęboko mrożone i jaja- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2 do SIWZ.
4) Zamawiający zgodnie z art. 36aa ustawy Prawo Zamówień Publicznych dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 6 części, jak poniżej:
część 1: dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych;
część 2: dostawa różnych produktów spożywczych oraz jaj;
część 3: dostawa produktów z ziarna i skrobi;
część 4: dostawa produktów mleczarskich;
część 5: dostawa ryb i przetworów rybnych oraz mrożonek;
część 6: dostawa warzyw i owoców oraz produktów głęboko mrożonych;
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że:
- mięsa i wędliny będą dostarczane nie częściej niż cztery razy w tygodniu,
- różne produkty spożywcze i jaja nie częściej niż dwa razy w tygodniu,
- produkty z ziarna i skrobi codziennie rano,
- produkty mleczarskie nie częściej niż dwa razy w tygodniu,
- ryby i przetwory rybne nie częściej niż raz w tygodniu,
- warzywa i owoce nie częściej niż trzy razy w tygodniu,
- mrożonki nie częściej niż raz w tygodniu,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa minimalnego poziomu zdolności w tym zakresie. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia składanego na podstawie
art. 25a ust. 1 Ustawy dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4do SIWZ.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa minimalnego poziomu zdolności w tym zakresie. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia składanego na podstawie
art. 25a ust. 1 Ustawy dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa minimalnego poziomu zdolności w tym zakresie. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia składanego na podstawie
art. 25a ust. 1 Ustawy dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
1) Zamawiający nie zastrzega, że kluczowe części zamówienia muszą być wykonane przez wykonawcę osobiście i dopuszcza powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy.
2) Zamawiający wskazuje, że Wykonawca nie musi przedkładać umów o podwykonawstwo na dostawę materiałów potrzebnych do realizacji zadania, oraz na wykonanie usług, których wartość nie przekracza kwoty brutto w wysokości: 50.000,00 zł słownie: pięćdziesiąt tysięcy złotych.
3) Zamawiający wymaga, aby osoby bezpośrednio wykonujące czynności związane
z realizacją umowy i skierowane przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego zatrudnione były na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r.- Kodeks pracy ( Dz.U. z 2014 r., poz.1502 z późniejszymi zmianami).
4) Zamawiający nie wprowadza zastrzeżenia, o którym mowa w art. 22 ust. 2 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych, że o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz inni wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie,
obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych.
5) Zgodnie z art. 10 c pkt. 3 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych, Gmina Koluszki odstępuje od wymogu komunikacji elektronicznej przy składaniu ofert i składanie oferty odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Ustawy;
Odpis składany przez Wykonawcę do złożonej oferty.
2) oświadczenia składanego na podstawie art. 25a ust. 1 Ustawy dotyczącego przesłanek wykluczenia z postępowania – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. Oświadczenie składane przez Wykonawcę do złożonej oferty.
3) oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 23 Ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może złożyć dokumenty bądź informacje potwierdzające,
że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji
w postępowaniu.
W terminie 3 dni od zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy, wykonawca składa oświadczenie o przynależności, albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 23 Ustawy, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.
|
Zakresie warunkow udzialu |
1) Oświadczenia wykonawcy składanego na podstawie art. 25a ust. 1 Ustawy dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Oświadczenie składane przez Wykonawcę do złożonej oferty.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Ponadto do oferty należy załączyć:
1) Formularze ofertowe (wypełnione na zadania, na które Wykonawca składa ofertę- załączniki nr 1a - 1f do SIWZ.
Uwaga: W przypadku, gdy Wykonawca nie składa oferty na daną część, należy załączyć wykreślony/wyzerowany formularz ofertowy.
2) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy– jeżeli zostało ustanowione bądź do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza (dotyczy również spółki cywilnej); pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się
o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza,
3) dokument(-y), np. zobowiązanie podmiotów, na zasobach których Wykonawca będzie polegał w trybie art. 22a ustawy Pzp, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, treści których musi wynikać w szczególności:
a)zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu,
b)sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego,
c) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego,
d) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany umowy mogą nastąpić na podstawie uregulowań zawartych w art.144 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
2. Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach:
1) w uzasadnionych przypadkach, lub innych okolicznościach niezależnych od Zamawiającego lub Wykonawcy, kiedy konieczna będzie zmiana terminu realizacji zamówienia, Zamawiający na wniosek Wykonawcy może przedłużyć termin realizacji zamówienia,
2) w innych uzasadnionych przypadkach niezależnych od Wykonawcy, a w szczególności, gdy nie jest możliwe dostarczenie wskazanych w ofercie produktów, Zamawiający na pisemny wniosek Wykonawcy dopuszcza zmianę tych produktów na inne równoważne spełniające warunki opisane w S.I.W.Z.
W takim przypadku Zamawiający może wyrazić zgodę na dokonanie takiej zmiany.
3) w innych uzasadnionych przypadkach, gdy zajdzie konieczność wprowadzenia koniecznych zmian wynikających z okoliczności, których nie można było przewidzieć
w chwili zawarcia umowy, a w szczególności jeżeli nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, zamawiający może wprowadzić niezbędne zmiany umowy wynikające z tych przepisów.
4)w przypadku, gdy zmiany postanowień zawartej umowy będą korzystne dla Zamawiającego, a zmiany te wynikły w trakcie realizacji zamówienia, Zamawiający za zgodą Wykonawcy może dokonać takiej zmiany.
5) działania siły wyższej, przez którą rozumieć należy zdarzenie zewnętrzne o charakterze niezależnym od stron, którego strony nie mogły przewidzieć przed zawarciem umowy, którego nie można uniknąć, ani któremu strony nie mogły zapobiec przy zachowaniu należytej staranności, której nie można przypisać drugiej stronie.
Za siłę wyższą warunkującą zmianę umowy uważać się będzie w szczególności: powódź, pożar i inne klęski żywiołowe, nagłe przerwy w dostawie energii elektrycznej, promieniowanie lub skażenia.
6) zmiany Podwykonawców na zasobach, których Wykonawca opierał się wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu, pod warunkiem, że nowy Podwykonawca wykaże spełnianie warunków w zakresie nie mniejszym niż wskazany na etapie postępowania o zamówienie publiczne dotychczasowy Podwykonawca.
7) w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT ) cena netto pozostanie bez zmian, a kwota podatku VAT i wartość brutto zostanie odpowiednio skorygowana zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami podatkowymi.
3. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było w chwili zawarcia umowy, lub dalsze wykonanie umowy może zagrozić istotnemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu, zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od dnia powzięcia wiadomości o tych okolicznościach.
|
IV 4 4 data |
2018-09-24T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:30
|
IV 4 4 jezyki |
postępowanie prowadzone będzie w języku polskim
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
I.Przedmiot zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: mięso i wędliny- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2do SIWZ.
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że:
- mięsa i wędliny będą dostarczane nie częściej niż cztery razy w tygodniu,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa różnych produktów spożywczych oraz jaj
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
I. Przedmiot zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: różne produkty spożywcze i jaja- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2 do SIWZ.
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że: różne produkty spożywcze i jaja nie częściej niż dwa razy w tygodniu,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów z ziarna i skrobi
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15600000-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
I. Przedmiot zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: dostawa produktów z ziarna i skrobi- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2 do SIWZ.
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że: produkty z ziarna i skrobi codziennie rano,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów mleczarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
I. Przedmiot zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: produkty mleczarskie- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2 do SIWZ.
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że: produkty mleczarskie nie częściej niż dwa razy w tygodniu,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa ryb i przetworów rybnych oraz mrożonek
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
I.Przedmiot zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: ryby i przetwory rybne- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2 do SIWZ.
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że:ryby i przetwory rybne nie częściej niż raz w tygodniu,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa warzyw i owoców oraz produktów głęboko mrożonych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-04-30T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
I.Przedmiot zamówienia
1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni Żłobka Miejskiego w Koluszkach przy ul. Staszica 36.
2) Dostawa dotyczy takich produktów żywnościowych jak: warzywa i owoce i produkty głęboko mrożone- według bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
3) Szczegółowy zakres przedmiotu dostawy został określony w załączniku nr 2 do SIWZ.
II. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu prowadzonego postępowania.
1)Podane w załączniku nr 2 ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
2) Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).
3) Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Koluszkach własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
4) Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Żłobka Miejskiego w Koluszkach na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
5) Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym.
Zakłada się, że:
- warzywa i owoce nie częściej niż trzy razy w tygodniu,
- mrożonki nie częściej niż raz w tygodniu,
6) Dopuszcza się możliwość zmiany ilości poszczególnego asortymentu.
7) Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia.
8) Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
9) Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np: sznurki, folie, siatki, plomby.
|
| |