Dostawy artykułów spożywczych

Data publikacji 2018-12-18
Data zakończenia 2019-01-07 00:00:00
Instytucja Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Różne produkty spożywcze,
  • Produkty z ciasta makaronowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 661218-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 158500001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna wg następującego podziału na części:
a) część I – Przyprawy,
b) część II – Produkty sypkie (w tym zbożowe),
c) część III – Produkty konserwowe,
d) część IV – Bakalie, dodatki do ciast i deserów,
e) część V – Oleje i oliwy,
f) część VI – Sosy,
g) część VII – Desery, konfitury, przetwory owocowe.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 081fc9d7-954d-4a66-b9e1-f13b77125deb
Biuletyn 661218-N-2018
Zamawiajacy nazwa Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
Regon 14273498200000
Zamawiajacy adres ulica ul. Wiejska
Zamawiajacy adres numer domu 10
Zamawiajacy miejscowosc Warszawa
Zamawiajacy kod pocztowy 00902
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 22 695 21 30
Zamawiajacy fax 22 695 21 33
Zamawiajacy email zamowienia.co@prezydent.pl
Adres strony url www.co.kprp.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Instytucja Gospodarki Budżetowej
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.co.kprp.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.co.kprp.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny drogą pocztową (w formie pisemnej)
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta RP, ul. Wiejska 10, 00-902 Warszawa
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy artykułów spożywczych
Numer referencyjny ZP.CO-44/2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy wszystkie częsci
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna wg następującego podziału na części: a) część I – Przyprawy, b) część II – Produkty sypkie (w tym zbożowe), c) część III – Produkty konserwowe, d) część IV – Bakalie, dodatki do ciast i deserów, e) część V – Oleje i oliwy, f) część VI – Sosy, g) część VII – Desery, konfitury, przetwory owocowe. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 24
Informacje na temat katalogow Termin realizacji zamówienia (liczony dla każdej części zamówienia oddzielnie) – sukcesywnie od dnia zawarcia umowy do wyczerpania wartości umowy dla danej części zamówienia, jednak nie dłużej niż 24 miesiące od dnia zawarcia umowy. Zamawiający przewiduje zmianę umowy poprzez wydłużenie terminu wykonania zamówienia, jeżeli kwota umowy nie zostanie wyczerpana do końca terminu obowiązywania umowy, w takim przypadku wydłużenie terminu wykonania zamówienia może nastąpić maksymalnie o okres, w którym najprawdopodobniej zostanie wyczerpana wartość umowy.
Okreslenie warunkow Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Wykonawca winien przedstawić aktualną decyzję administracyjną lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie konkretyzuje niniejszego warunku.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Na potwierdzenie spełnienia niniejszego warunku, Zamawiający żąda od Wykonawcy wykazania się posiadaniem środka transportu przystosowanego i dopuszczonego przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną do przewozu żywności potwierdzającego, że środek transportu jest dopuszczony do transportu żywności.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Zgodnie z art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający przed udzieleniem zamówienia najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Wówczas Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających brak podstaw do wykluczenia: i. informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy Pzp, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; ii. odpisu z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. Zamawiający samodzielnie pobierze dokumenty, o których mowa w ppkt ii. powyżej z ogólnodostępnych baz danych zamieszczonych na stronach internetowych odpowiedniego ministerstwa. Zgodnie z art. 26 ust. 6 ustawy Pzp Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3, jeżeli zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2017 r. poz.570, z późn. zm.).
Zakresie warunkow udzialu Zgodnie z art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający przed udzieleniem zamówienia najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Wówczas Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu: i. koncesji, zezwolenia, licencji lub dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w państwie członkowskim Unii Europejskiej, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania (dotyczy warunku określonego w § 5 ust. 1 pkt 2) lit. a) SIWZ); ii. wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami (dotyczy warunku określonego w § 5 ust. 1 pkt. 2) lit. c) SIWZ - wzór wykazu środków transportu stanowi Załącznik nr 9 do SIWZ).
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zgodnie z art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający przed udzieleniem zamówienia najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Wówczas Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez Zamawiającego: i. certyfikatu HACCP lub oświadczenia Wykonawcy w zakresie wszystkich części o posiadaniu wdrożonego systemu HACCP zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz art. 5 Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Załącznik nr 10 do SIWZ); ii. oświadczenia Wykonawcy w zakresie części I, II, IV, V, VI, VII, że oferowane artykuły spełniają wymagania określone: a) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz są zgodne z Polską Normą, b) w rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, s. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, s. 319) (Załącznik nr 11 do SIWZ), iii. oświadczenia Wykonawcy w zakresie części III (produkty konserwowe), że oferowane artykuły spełniają wymagania określone: a) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz są zgodne z Polską Normą, b) w rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, s. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, s. 319), c) w rozporządzeniu (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Załącznik nr 12 do SIWZ).
Czy wadium 1
Wadium 1. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: a) dla części I – 500,00 zł (słownie: pięćset złotych 00/100), b) dla części II – 800,00 zł (słownie: osiemset złotych 00/100), c) dla części III – 1 100,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100), d) dla części IV – 1 600,00 zł (słownie: jeden tysiąc sześćset złotych 00/100), e) dla części V – 500,00 zł (słownie: pięćset złotych 00/100), f) dla części VI – 700,00 zł (słownie: siedemset złotych 00/100), g) dla części VII – 600,00 zł (słownie: sześćset złotych 00/100). 2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu, b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110, z późn. zm.). 4. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na konto: Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta RP, Bank BGK Oddział w Warszawie nr rachunku 07 1130 1017 0020 1473 8920 0002, z dopiskiem na przelewie: W tytule przelewu podać numer postępowania. 5. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w § 8 ust. 4 SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie: 1) pieniężnej – dokument potwierdzający dokonanie przelewu wadium został załączony do oferty; 2) innej niż pieniądz – oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie, a jego kopia w ofercie. 7. W przypadku składania dokumentów wymienionych w ust. 3 lit. b), c), d) i e) mogą one być złożone w kasie Zamawiającego (pok. 348 w godz. 11:00 – 13:00) przez wykonawcę lub przysłane pocztą na adres Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta RP Wydział Finansowy z dopiskiem: >>Wadium do przetargu nieograniczonego pn. Dostawy artykułów spożywczych [sygnatura postępowania – ZP.CO-44/2018]<<, z tym zastrzeżeniem, że dokument ten musi wpłynąć do Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 8. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy PZP. 9. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona, na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 7b ustawy Pzp. 10. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa PZP.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, w sytuacji, gdy dotyczy ona: a) zmiany artykułów na inne spełniające wymagania zawarte w SIWZ dopuszczając możliwość zmiany producenta oraz gramatury artykułów przy jednoczesnym zachowaniu odpowiednio proporcjonalnej ceny do gramatury - w sytuacji wycofania artykułów przez producenta z produkcji, braku ich dostępności na rynku po terminie składania ofert. Ciężar udowodnienia tego faktu spoczywa na Wykonawcy, b) zmiany przez producenta gramatury opakowań zaoferowanych artykułów po terminie składania ofert przy jednoczesnym zachowaniu odpowiednio proporcjonalnej ceny do gramatury. Ciężar udowodnienia tego faktu spoczywa na Wykonawcy, c) okresowego obniżania cen artykułów spożywczych w związku z rabatem promocyjnym, d) zmiany stawki podatku (VAT) na dostawy będące przedmiotem zamówienia – w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT. Wówczas wynagrodzenie umowne brutto ulegnie modyfikacji proporcjonalnie do tej zmiany, e) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, jak również zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, w takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu stosownej dokumentacji wykazującej zmiany kosztów wykonania zamówienia celem weryfikacji jej zasadności i ewentualnego wynegocjowania przez Strony zakresu i terminu wprowadzenia zmian, f) nie wyczerpania wartości zamówienia do końca terminu obowiązywania umowy. W takim przypadku termin realizacji zamówienia może się wydłużyć maksymalnie o okres, w którym najprawdopodobniej zostanie wyczerpana wartość zamówienia, g) rozliczeń dotyczących wystawianych faktur po obiorach zamówionych Artykułów. 2. Waloryzacja wynagrodzenia będzie mogła nastąpić od dnia wprowadzenia: a) nowych stawek podatku od towarów i usług, b) nowej wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, c) nowych zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym, ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne.
IV 4 4 data 2019-01-07T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 13:00
IV 4 4 jezyki Polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Przyprawy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15850000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część I – Przyprawy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Produkty sypkie (w tym zbożowe)
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15850000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część II – Produkty sypkie (w tym zbożowe). 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty konserwowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15850000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część III – Produkty konserwowe. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Bakalie, dodatki do ciast i deserów
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15850000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część IV – Bakalie, dodatki do ciast i deserów. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Oleje i oliwy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część V – Oleje i oliwy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Sosy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część VI – Sosy. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Desery, konfitury, przetwory owocowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 24
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, zwanych dalej „Artykułami” na potrzeby obiektów, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna dla część VII – Desery, konfitury, przetwory owocowe. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 i 6 do SIWZ. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Polskie Normy oraz odpowiadać parametrom określonym przez Zamawiającego.
  

Criterion

Kryteria Czas realizacji zamówienia - złożenie zamówienia
Znaczenie 20,00
  
Kryteria Cena ofertowa brutto
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Minimalna wartość zamówienia
Znaczenie 20,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)