Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej z Oddziałami Sportowymi nr 2 w Oświęcimiu w roku 2020.
Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 3 do niniejszej SIWZ.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
Część I zamówienia: Dostawa mięsa i wędlin
(CPV15100000-9, 15111000-9,15112000-6,15113000-3,15130000-8)
Część II zamówienia: Dostawa owoców i warzyw
(CPV: 03212000-0, 03212100-1,03212200-2,03220000-9, 15330000-0)
Część III zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych
(CPV:03142100-9,03142500-3,15200000-0,15300000-1,15320000-7,15331170-9,15400000-2,15500000-3,15600000-4,15800000-6,15811000-6, 15840000-8,15870000-7)
Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku wykonawca winien podać cenę ofertową brutto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie.
Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkcie 1 obejmuje w szczególności:
Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3
i w ilościach w nim wskazanych.
Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, między innymi:
-odpowiednie normy jakościowe lub atesty,
-odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
-odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu,
-odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
Produkty spożywcze muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu w tym o:
-wartości energetycznej w KJ i kcal,
-zawartości tłuszczu w g, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych ,
-zawartości węglowodanów w g, w tym cukrów,
-zawartości białka w g,
-zawartości soli w g.
Warunki realizacji i rozliczenia przedmiotu zamówienia:
1) Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w miarę pojawiających się potrzeb Zamawiającego, wynikających z bieżącego zużycia.
2) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia na własny koszt
i ryzyko, własnym środkiem transportu, spełniającym wymogi przepisów sanitarnych
w tym zakresie.
3) Zgłoszenie zapotrzebowania nastąpi telefonicznie, najpóźniej w dniu roboczym poprzedzającym dzień planowanej dostawy, do godz. 11.00. Dostawa towaru w wyznaczonym dniu musi nastąpić najpóźniej do godz. 700. Wykonawca zobowiązany jest rozładować i dostarczyć towar do budynku szkoły.
4) Zamawiający nie będzie składać zamówień w dniach wolnych od zajęć dydaktycznych, tj. sobota, niedziela, święta oraz w okresie ferii i wakacji.
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z planowanej dostawy, po uzgodnieniu telefonicznym, najpóźniej do godz. 11.00 dnia poprzedzającego planowaną dostawę,
w przypadku gwałtownego spadku liczby dzieci żywionych w danym dniu.
6) Rozliczenie między stronami odbywać się będzie na podstawie faktury VAT wystawionej 1 raz na tydzień oraz dokumentów magazynowych WZ wystawianych każdorazowo przy dostawie towaru.
7) Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi do 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury, przelewem na rachunek Wykonawcy wskazany na fakturze.
8) Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie z tytułu zmniejszenia ilości dostaw
(za niezrealizowane dostawy).
9) Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w cenach jednostkowych podanych
w formularzu ofertowym dla danej części zamówienia.
10) Ilościowy zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w załączniku nr 3 do specyfikacji może ulec zmianie pomiędzy poszczególnymi pozycjami planowanego zestawienia kosztów.
11) Z uwagi na specyficzny charakter przedmiotu zamówienia (niemożność przewidzenia dokładnej liczby żywionych dzieci na cały okres realizacji zamówienia), ilości produktów wskazane w załączniku nr 3 do niniejszej specyfikacji są orientacyjne
i mogą się zmienić w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci.
16) Kserokopie wycenionych przez Wykonawcę załączników do niniejszej siwz stanowią część umowy.
|
GuidZP400 |
39661fe7-3846-407d-8494-d1faf372c251
|
Biuletyn |
630025-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa z Oddziałami Sportowymi Nr2
|
Regon |
36748277600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Olszewskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2A
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Oświęcim
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
32-600
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
+48338422386,
|
Zamawiajacy fax |
+48338422386
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@sp2osw.pl , kierownik.admin@sp2osw.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy |
1
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sp2osw.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Podstawowa z Oddziałami Sportowymi Nr 2 ul. Olszewskiego 2A 32-600 Oświęcim
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej z Oddziałami Sportowymi Nr 2 im. łuksza Górnickiego
|
Numer referencyjny |
SP2200.1.11.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
3
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
3
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej z Oddziałami Sportowymi nr 2 w Oświęcimiu w roku 2020.
Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 3 do niniejszej SIWZ.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
Część I zamówienia: Dostawa mięsa i wędlin
(CPV15100000-9, 15111000-9,15112000-6,15113000-3,15130000-8)
Część II zamówienia: Dostawa owoców i warzyw
(CPV: 03212000-0, 03212100-1,03212200-2,03220000-9, 15330000-0)
Część III zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych
(CPV:03142100-9,03142500-3,15200000-0,15300000-1,15320000-7,15331170-9,15400000-2,15500000-3,15600000-4,15800000-6,15811000-6, 15840000-8,15870000-7)
Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku wykonawca winien podać cenę ofertową brutto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie.
Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkcie 1 obejmuje w szczególności:
Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3
i w ilościach w nim wskazanych.
Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, między innymi:
-odpowiednie normy jakościowe lub atesty,
-odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
-odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu,
-odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
Produkty spożywcze muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu w tym o:
-wartości energetycznej w KJ i kcal,
-zawartości tłuszczu w g, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych ,
-zawartości węglowodanów w g, w tym cukrów,
-zawartości białka w g,
-zawartości soli w g.
Warunki realizacji i rozliczenia przedmiotu zamówienia:
1) Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w miarę pojawiających się potrzeb Zamawiającego, wynikających z bieżącego zużycia.
2) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot zamówienia na własny koszt
i ryzyko, własnym środkiem transportu, spełniającym wymogi przepisów sanitarnych
w tym zakresie.
3) Zgłoszenie zapotrzebowania nastąpi telefonicznie, najpóźniej w dniu roboczym poprzedzającym dzień planowanej dostawy, do godz. 11.00. Dostawa towaru w wyznaczonym dniu musi nastąpić najpóźniej do godz. 700. Wykonawca zobowiązany jest rozładować i dostarczyć towar do budynku szkoły.
4) Zamawiający nie będzie składać zamówień w dniach wolnych od zajęć dydaktycznych, tj. sobota, niedziela, święta oraz w okresie ferii i wakacji.
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z planowanej dostawy, po uzgodnieniu telefonicznym, najpóźniej do godz. 11.00 dnia poprzedzającego planowaną dostawę,
w przypadku gwałtownego spadku liczby dzieci żywionych w danym dniu.
6) Rozliczenie między stronami odbywać się będzie na podstawie faktury VAT wystawionej 1 raz na tydzień oraz dokumentów magazynowych WZ wystawianych każdorazowo przy dostawie towaru.
7) Zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi do 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury, przelewem na rachunek Wykonawcy wskazany na fakturze.
8) Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie z tytułu zmniejszenia ilości dostaw
(za niezrealizowane dostawy).
9) Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w cenach jednostkowych podanych
w formularzu ofertowym dla danej części zamówienia.
10) Ilościowy zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w załączniku nr 3 do specyfikacji może ulec zmianie pomiędzy poszczególnymi pozycjami planowanego zestawienia kosztów.
11) Z uwagi na specyficzny charakter przedmiotu zamówienia (niemożność przewidzenia dokładnej liczby żywionych dzieci na cały okres realizacji zamówienia), ilości produktów wskazane w załączniku nr 3 do niniejszej specyfikacji są orientacyjne
i mogą się zmienić w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci.
16) Kserokopie wycenionych przez Wykonawcę załączników do niniejszej siwz stanowią część umowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
10
|
Data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Formularz ofertowy i oświadczenia, formularz cenowy
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Okres rękojmi na warunkach i zasadach określonych w K. c.
Zamawiający może odstąpić od umowy na warunkach i w sytuacjach:
1) określonych w art. 145 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2015 r., poz. 2164 z późn. zm.), tj. w razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub dalsze wykonywanie umowy może zagrozić istotnemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu, zamawiający może odstąpić od umowy
w terminie 30 dni od dnia powzięcia wiadomości o tych okolicznościach;
2) w przypadku niewłaściwego wywiązywania się przez Wykonawcę z warunków umowy, w szczególności w następującej sytuacji:
a) opóźnienia w dostawach lub braki ilościowe zakłócające sprawne funkcjonowanie placówki,
b) zła jakość dostarczanych produktów (np. nieświeże, przeterminowane,
w uszkodzonym opakowaniu),
c) przewożenie produktów w nieodpowiednich warunkach.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości wymienione w pkt od a) do c).
.W wypadkach, o których mowa w ust. 2, wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy, którego wartość zostanie ustalona przez Zamawiającego i Wykonawcę.
Zamawiający zastrzega sobie prawo naliczania kar umownych z następujących tytułów:
a) za każdy dzień niewykonania przedmiotu umowy w wysokości 0,5% wartości wynagrodzenia umownego brutto,
b) za odstąpienie od umowy przez Zamawiającego z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy w wysokości 20 % maksymalnej wartości umownej,
c) za nienależyte wykonanie umowy w wysokości 15% wynagrodzenia umownego brutto wskazanego w umowie za całość przedmiotu zamówienia
Zamawiający zastrzega sobie prawo potrącania kar umownych z należnego wykonawcy wynagrodzenia, a wykonawca wyraża na to zgodę.
Strony zastrzegają sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego w przypadku, gdy kary umowne nie pokryją w całości odszkodowania rzeczywistego.
Wykonawcy występujący wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia.
Zamawiający nie wyraża zgody na przeniesienie wierzytelności i długów na osoby trzecie.
Na podstawie treści art. 144 ustawy Pzp zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z okoliczności przewidzianych w SIWZ, w tym ponadto:
1) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów - w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub rozliczenie wynagrodzenia w tym:
- wysokości stawki podatku od towarów i usług. Wynagrodzenie wykonawcy będzie podlegać zmianie w trakcie obowiązywania umowy w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług i będzie się odnosić wyłącznie do części przedmiotu umowy zrealizowanej, zgodnie z terminami ustalonymi Umową po dniu wejścia w życie przepisów zmieniających stawkę VAT oraz wyłącznie do części przedmiotu umowy, do której zastosowanie znajdzie zmiana stawki podatku od towarów i usług. Warunkiem dokonania takiej zmiany będzie skierowanie do Zamawiającego pisemnego wniosku Wykonawcy zawierającego uzasadnienie i szczegółowy sposób wyliczenia nowych cen. Zmiana wynagrodzenia będzie mogła nastąpić po upływie miesiąca od dnia wprowadzenia nowych stawek podatku od towarów i usług,
2) zmiany wynagrodzenia lub terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu okoliczności siły wyższej – rozumianej jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach. Strony za okoliczności siły wyższej uznają: powódź, trzęsienie ziemi, huragany, deszcze nawalne, upadek statku powietrznego, działania wojenne lub ogłoszenie stanu wojennego, strajk ogólnokrajowy lub ogłoszony stan klęski żywiołowej;
3) terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu niemożliwych wcześniej do przewidzenia działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie prac, które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek ze stron;
4) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy
w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci i ilości zamawianych produktów;
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych produktów w stosunku do ilości wskazanych w załączniku nr 3 do specyfikacji w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci;
6) zmiany, niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp;
7) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie,
8) zmiana danych teleadresowych Wykonawcy lub Zamawiającego.
|
IV 4 4 data |
2019-12-03T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa Mięsa i wędlin
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
zł
|
Zalacznik okres w miesiacach |
10
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa owoców i warzyw
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
zł
|
Zalacznik okres w miesiacach |
10
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa różnych produktów spożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
zł
|
Zalacznik okres w miesiacach |
10
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
| |