GuidZP400 |
f31202b5-2d8d-4926-a575-6674da9b312a
|
Biuletyn |
630488-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa Nr 5
|
Regon |
58444900000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Małopolska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
11
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Mińsk Mazowiecki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05-300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
0-25 758 29 57
|
Zamawiajacy fax |
0-25 759 65 34
|
Zamawiajacy email |
sp5@post.pl
|
Adres strony url |
www.sp5minskmaz.edu.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://bip.sp5minskmaz.edu.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.sp5minskmaz.edu.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście, za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Pofdstawowa nr 5 im. Józefa Wybickiego, 05-300 Mińsk Mazowiecki, ul. Małopolska 11
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2020
|
Numer referencyjny |
SP5.261.06.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2020.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ pakiet 1 – pakiet 6
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 6 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet 1 – dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich /CPV 15100000-9/ -
opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 1
Pakiet 2 – dostawa ryb /CPV 15220000-6/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 2
Pakiet 3– dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3/ -
opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 3
Pakiet 4 – dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15800000-6/ -
opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 4
Pakiet 5 – dostawa produktów garmażeryjnych /CPV 15894000-1/ -
opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 5
Pakiet 6 – dostawa pieczywa i produktów cukierniczych /CPV 15810000-9/ -
opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 6
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakiety z całym asortymentem, wymienione w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 aa ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
5. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia
w stosunku do Zamawiającego.
6. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez Wykonawcę jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
7. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego,
w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252).
8. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych
w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym,
w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
9. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
10. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
11. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
12. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów poprzez zmianę wartości zamówienia do 20%, w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z nowym rokiem szkolnym, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Informacje na temat katalogow |
W okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego, Zamawiający zastrzega sobie prawo nie składania zamówień na dostawy produktów żywnościowych.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia nie podlegania wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1
ustawy Pzp należy złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ;
W celu potwierdzenia przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej na podstawie art. 24 ust. 11 Ustawy Pzp – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ;
Oświadczenie, że osoby które zajmują się dostawą towaru posiadają aktualne badania do celów sanitarno – epidemiologicznych załącznik nr 8 do SIWZ.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie potwierdzające wdrażanie, bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP – załącznik nr 4 do SIWZ. Jeżeli wykonawca stosuje system HACCP dołącza certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP;
|
Zakresie kryteriow selekcji |
Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252) – załącznik nr 7 do SIWZ;
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ;
|
Inne dokumenty niewymienione |
Oświadczenie dotyczące wspólnego wykonania zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 9 do SIWZ;
Wykaz części zamówienia, która będzie powierzona podwykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 10 do SIWZ.
|
IV IstotnePostanowienia |
1. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego na zasadach określonych w art. 94 Ustawy Pzp.
2. Umowa zostanie zawarta na okres: od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
3. Zamawiający umieści w umowie formę zgłoszenia zapotrzebowania na produkty żywnościowe. Zamówienia będą następować telefonicznie, faksem, mailem lub osobiście przez upoważnionego pracownika w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw do godz. 10:00 zgodnie z aktualnymi potrzebami Zamawiającego. Dostawy będą realizowane codziennie w godzinach 06:00 – 09:00 w dni robocze.
4. W okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających
z organizacji roku szkolnego, Zamawiający zastrzega sobie prawo nie składania zamówień na dostawy produktów żywnościowych.
5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, poprzez:
1) zmianę ilości zamawianych towarów poprzez zmianę wartości zamówienia do 20%, w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z nowym rokiem szkolnym,
której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
2) zmianę ustawowej stawki VAT.
6. Projekt umowy stanowi załącznik nr 11 do SIWZ.
|
IV 4 14 |
Zamawiający nie wymaga wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
|
IV 4 4 data |
2019-12-11T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim przez okres od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ pakiet - 1.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa ryb
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw ryb do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim przez okres od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ pakiet - 2.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżych warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw świeżych warzyw i owoców do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim przez okres od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ pakiet - 3.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa różnych produktów spożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw różnych produktów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim przez okres od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ pakiet - 4.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów garmażeryjnych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw produktów garmażeryjnych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim przez okres od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ pakiet - 5.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa pieczywa i produktów cukierniczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-01-02T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Sukcesywne prowadzenie dostaw pieczywa i produktów cukierniczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim przez okres od 2 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ pakiet - 6.
|
| |