1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych oraz drobiu w ilości i asortymencie określonym w załącznikach nr 1a i/lub 1b do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik A i B do SIWZ. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) ustawą z dnia 25.VIII.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 poz. 594) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 08 stycznia 2015r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 29). 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Dostawy przedmiotu zamówienia winny być realizowane do obiektów Uzdrowiska Lądek-Długopole SA, do magazynów żywnościowych położonych w punktach żywienia w Lądku-Zdroju (Szp. Uzdr. Jubilat, ul. Wolności 4a i Szp. Uzdr. Jan, ul. Paderewskiego 7) oraz w Długopolu-Zdroju (Szp. Uzdr. Mieszko, ul. Zdrojowa 8 i Szp. Uzdr. Dąbrówka, ul. Wolna 4), transportem Wykonawcy i na jego koszt . 4. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym środkiem transportu - chłodnią, spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25.08.2006 roku w sprawie bezpieczeństwa żywności i żywienia (Dz.U nr j.w.). 5. Każde zamówienie Zamawiającego będzie składane na piśmie (dopuszczalna jest forma faksu, e - maila i telefoniczna), przez specjalistę ds. żywienia lub magazyniera, do godziny 10:00 w dniu poprzedzającym dostawę z określeniem asortymentu i jego ilości. 6. Wykonawca zobowiązuje się do dostaw towarów, które będą odbywały się w okresie obowiązywania umowy - sukcesywnie- w/g ustalonego, tygodniowego harmonogramu tj.: -- Dla mięsa i produktów mięsnych: dwa razy w tygodniu - w poniedziałki i czwartki w godzinach od 7:00 - 11:00 a w uzasadnionych przypadkach także w inne dni wskazane przez Zamawiającego, na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie, (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego, zgodnie z formularzem cenowym - załącznikiem nr 1a do SIWZ. Towary muszą spełniać wszelkie wymagania przewidziane obowiązującym prawem tj.: zgodnie z obowiązującymi normami, w szczególności wszelkie wymagania weterynaryjne. Zamawiający wymaga stałości cen w części 1 w okresie obowiązywania umowy. Jednakże w przypadku udokumentowanej zmiany cen żywca o minimum 20% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy Strony zastrzegają sobie prawo negocjowania cen, które zostaną zatwierdzone aneksem do umowy, przy czym wzrost cen lub ich spadek nie może przekroczyć procentowej różnicy zmiany cen. Podstawą do wykazania wzrostu /spadku cen żywca będą notowania Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego znajdującego się na terenie działania Wykonawcy. -- Dla dostaw drobiu: trzy razy w tygodniu tj. w poniedziałki, środy i piątki , a w uzasadnionych przypadkach także w inne dni wskazane przez Zamawiającego, w godzinach od 7:00 do 10:00, na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie, (faksem) lub e-mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego, zgodnie z formularzem cenowym - załącznikiem nr 1b do SIWZ. Zamawiający wymaga stałości cen w części 2 w okresie obowiązywania umowy. Jednakże w przypadku udokumentowania zmiany cen przewyższających 20% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy, Strony zastrzegają sobie prawo zmiany cen, które zostaną zatwierdzone aneksem do umowy i zmiana taka traktowana będzie jako wyczerpująca przesłanki przewidziane w art. 144 ustawy prawo zamówień publicznych. Zakres zamówienia zawiera się w kwocie o wartości szacunkowej powyżej 30000 euro, a poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2015r. poz. 2164) zwana dalej Pzp |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
|
Ulica |
ul. Wolności 4
|
Nr domu |
4
|
Miejscowość |
Lądek-Zdrój
|
Kod Pocztowy |
57-540
|
Województwo |
dolnośląskie
|
Tel |
74 8 115 470
|
Fax |
74 8 115 470
|
Internet |
www.uzdrowisko-ladek.pl
|
Regon |
00028828300000
|
E-mail |
grazyna.kus@uzdrowisko-ladek.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Inny: Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego
|
Rodzaj zam inny |
Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Tak
|
Liczba częsci |
2
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
06/06/2017
|
Wadium |
Zamawiający wymaga wniesienia wadium dla całego zamówienia w wysokości: 15000,00 zł. (słownie: piętnaście tysięcy złotych) w tym: Dla części 1 - 12000,00 zł (słownie: dwanaście tysięcy złotych). Dla części 2 - 3000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych)
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Za spełnienie warunku Zamawiający uzna przedłożenie oświadczenia o posiadaniu niezbędnych uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają taki obowiązek wg zał. nr 2 do SIWZ.
|
Wiedza |
W celu wykazania spełniania warunku Wykonawca zobowiązany jest przedstawić: podpisany przez Wykonawcę wykaz wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw, min. 1 dostawy (dla każdej części zamówienia), polegających na dostarczeniu produktów spożywczych tj. mięsa i produktów mięsnych o wartości brutto na co najmniej: 570 tys. zł. (słownie: pięćset siedemdziesiąt tysięcy złotych) dla części 1 oraz o wartości brutto na co najmniej 160 tys. zł. (słownie: sto sześćdziesiąt tysięcy złotych) dla części 2, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem przedmiotu, daty wykonania i podmiotu, na rzecz którego dostawa została wykonana oraz załączeniem po min. 1 poświadczeniu - dowodu potwierdzającego, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie - wg załącznika nr 6 do SIWZ (Doświadczenie Wykonawcy).
|
Potencjał |
Za spełnienie warunku Zamawiający uzna przedłożenie oświadczenia o posiadaniu potencjału technicznego pozwalającego na wykonanie zamówienia wg załącznika nr 2 do SIWZ.
|
Zdolne |
Za spełnienie warunku Zamawiający uzna przedłożenie oświadczenia o dysponowaniu osobami zdolnymi do wykonania zamówienia wg załącznika nr 2 do SIWZ.
|
Sytuacja |
Za spełnienie warunku Zamawiający uzna przedłożenie oświadczenia o posiadaniu odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej niezbędnej do wykonania zamówienia wg załącznika nr 2 do SIWZ.
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 5 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 |
Wykonawca powinien wykazać się realizacją min. 1 dostawy (dla każdej części zamówienia), polegających na dostarczeniu mięsa i produktów mięsnych o wartości brutto na co najmniej: 570 tys. zł. (słownie: pięćset siedemdziesiąt tysięcy złotych) dla części 1, oraz na co najmniej 160 tys. zł. (słownie: sto sześćdziesiąt tysięcy złotych) brutto dla części 2 zamówienia
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 3 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok podm zag 2 |
Tak
|
Dok potw 5 |
Tak
|
Inne dokumenty potwierdzające |
a) decyzje odpowiednich służb sanitarnych i/lub weterynaryjnych , że mięsa i produkty mięsne pochodzą od producentów będących pod opieką weterynaryjną i sanitarną, b) decyzje odpowiednich służb sanitarnych i/lub weterynaryjnych potwierdzających posiadanie przez Wykonawcę minimum jednego specjalistycznego środka transportu - chłodni do przewozu art. spożywczych tj. mięsa i produktów mięsnych oraz drobiu, c) oświadczenia Wykonawcy: o wdrożeniu lub wdrażaniu zasad GMP (dobra praktyka produkcyjna), GHP (dobra praktyka higieniczna) i systemu HACCP w firmie - dotyczy części 1 i/lub 2 zamówienia
|
Inne dokumenty |
1. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy - wg załącznika nr 1 do SIWZ; 2. Wypełnione i podpisane formularze cenowe - wg załączników nr 1a i/lub 1b do SIWZ; 3. Zaakceptowany projekt umowy stanowiący - załącznik nr 5 do SIWZ; 4. Dokument lub pełnomocnictwo, z których wynika uprawnienie osoby(osób) do składania oświadczeń woli i reprezentowania Wykonawcy, jeżeli to prawo nie wynika z rejestru. W takiej sytuacji dokument ten lub pełnomocnictwo muszą być integralną częścią oferty.
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zmiany są dopuszczalne: Zmiana terminu realizacji umowy: wynikać będzie z okoliczności, za które strony umowy nie ponoszą odpowiedzialności, wynikać będzie z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego, których nie można było przewidzieć w chwili wszczęcia postępowania w wyniku, którego zawarto umowę; zmiana terminu realizacji umowy z powodu niewykorzystania w pełnym zakresie zamówień umożliwiające przedłużenie czasu trwania umowy o następne okresy. Zmiana wynagrodzenia: w przypadku udokumentowanej zmiany cen żywca o minimum 20% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy (w części 1), w przypadku udokumentowanej zmiany cen towarów o minimum 20% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy (w części 2), zmieniona zostanie stawka podatku VAT na produkty będące przedmiotem umowy przy czym zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto.
|
Kod kryterium |
B
|
Kryt 1p |
90
|
Kryt 2 |
Termin płatności
|
Kryt 2p |
10
|
Adres strony internetowej siwz |
www.uzdrowisko-ladek.pl
|
Adres uzyskania siwz |
Uzdrowisko Lądek-Długopole S. A., ul. Wolności 4, 57-540 Lądek Zdrój, pok. nr 4 (parter) Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia
|
Data składania wniosków |
21/04/2016
|
Godzina składania wniosków |
11:00
|
Miejsce |
Uzdrowisko Lądek-Długopole S. A., ul. Wolności 4, 57-540 Lądek Zdrój, pok. nr 105 (I piętro) Sekretariat
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Czy unieważnienie |
Nie
|