GuidZP400 |
da7f7c7e-297f-471d-9ac1-4263605f07e6
|
Biuletyn |
534663-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Urząd Miasta i Gminy Piaseczno
|
Regon |
1589128900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Kościuszki
|
Zamawiajacy adres numer domu |
5
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Piaseczno
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05500
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
022 70 17 654, 70 17 655,
|
Zamawiajacy fax |
022 70 17 692
|
Zamawiajacy email |
rzp@piaseczno.eu,
|
Adres strony url |
www.piaseczno.eu
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.piaseczno.eu
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy złożyć w formie pisemnej pod rygorem nieważności w zamkniętej kopercie gwarantującej zachowanie poufności i jej nienaruszalności do terminu otwarcia ofert. Kopertę należy oznakować w następujący sposób: nazwa i adres Wykonawcy , nazwa i adres Zamawiającego, nazawa postępowania, nie otwierać do dnia ....
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Miasta i Gminy Piaseczno ul. Kościuszki 5 05-500 Piaseczno, pok. 75
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa żywności do Przedszkola nr 4 w Piasecznie
|
Numer referencyjny |
68 / 2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są codzienne dostawy od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 - 7:00 artykułów spożywczych (art. spożywcze, bezglutenowe, różne produkty spożywcze, nabiał, jaja, soki,) warzywa i owoce świeże, mięso, drób i wędliny, mrożone owoce i warzywa, ryby świeże, wędzone i mrożone, pieczywo ciasta i ciastka, potrzebnych do wykonania 127 posiłków składających się z śniadania I i II, obiad i podwieczorek w Przedszkolu nr 4 w Piasecznie.
Dostawa produktów:
1. Część I Mięso, drób i jego przetwory
2. Część II Mrożone owoce, warzywa, ryby świeże, wędzone i mrożone.
3. Część III Artykuły spożywcze ( bezgluten., nabiał, jaja, soki, różne art. spożywcze )
4. Część IV Owoce i warzywa –świeże
5. Część V Pieczywo, ciasta i ciastka
Wymagany termin realizacji
dla wszystkich części 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Zamawiający przewiduje zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp . W skład zamówienia podobnego wejdzie karmienie osób, co stanowi 8% zamówienia podstawowego.
|
Okres w miesiacach |
12
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że wykonał dostawy określone w pkt Część Va 1.5.a)
- przedstawi co najmniej dwie dostaw na każdą część z osobna w ciągu ostatnich 3 lat, potwierdzonej referencją bądź innym dokumentem o przedmiocie i wartości jak poniżej:
Zadanie 1. Mięso, drób i jego przetwory o wartości 20.000,00 zł
Zadanie 2. Mrożone owoce , warzywa, ryby świeże, wędzone i mrożone o wartości 15.000,00 zł
Zadanie 3. Artykuły spożywcze ( bezgluten, nabiał, jaja, soki różne art. spożywcze) o wartości 50.000,00 zł
Zadanie 4. Świeże owoce i warzywa o wartości 60.000,00 zł
Zadanie 5. Pieczywo, ciasta, ciastka o wartości 10.000,00 zł
Powyższy wykaz dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane; oraz z załączeniem dowodów określających, że czy te dostawy zostały wykonane należycie lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy. (Wzór Wykazu stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ) .
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu Zamawiający żąda:
Oświadczeń, zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SIWZ;
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp – na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z Cz. V a ust. 1 pkt 5;
Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp - wzór stanowi zał. nr 5 do SIWZ;
Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów w oparciu o art. 22a ustawy Pzp w celu zbadania, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 13-22 i ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, składa dokumenty dotyczące tego podmiotu, zgodnie z tiretem drugim – na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z Cz. Va ust. 1 pkt 5;
jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej – zamiast dokumentu, o którym mowa w tirecie drugim składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument lub dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający żąda:
- przedstawienia co najmniej dwóch dostaw na każdą część z osobna w ciągu ostatnich 3 lat, potwierdzonej referencją bądź innym dokumentem o przedmiocie i wartości jak poniżej:
Zadanie 1. Mięso, drób i jego przetwory o wartości 20.000,00 zł
Zadanie 2. Mrożone owoce , warzywa, ryby świeże, wędzone i mrożone o wartości 15.000,00 zł
Zadanie 3. Artykuły spożywcze ( bezgluten, nabiał, jaja, soki różne art. spożywcze) o wartości 50.000,00 zł
Zadanie 4. Świeże owoce i warzywa o wartości 60.000,00 zł
Zadanie 5. Pieczywo, ciasta, ciastka o wartości 10.000,00 zł
Powyższy wykaz dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane; oraz z załączeniem dowodów określających, że czy te dostawy zostały wykonane należycie lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy. (Wzór Wykazu stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ) .
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, zamieszcza informacje o podwykonawcach w celu wykazania, że nie zachodzą wobec nich przesłanki do wykluczenia z udziału w postępowaniu. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz Wykonawcy, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów (na zasadzie określonej w art. 22a ustawy Pzp) warunki, o których mowa w ust. 2 pkt. 2 i 3 zostaną spełnione wyłącznie, jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub co najmniej jeden z podmiotów, o których mowa powyżej pełnią łącznie wymagane warunki.
1) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenia zamówienia Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postepowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postepowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 5 ustawy Pzp.
3) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Części V a ust. 1 pkt 1 SIWZ, składa każdy z Wykonawców.
4) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Części V a ust. 1 pkt 5 lit. a tiret 2 SIWZ, składa każdy z Wykonawców. Oferta musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty:
1) wypełniony Formularz ofertowy, sporządzony zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ;
2) Oświadczenie/oświadczenia, zgodnie wzorem stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ;
3) w przypadku Wykonawców powołujących się na zasoby innych podmiotów – zobowiązanie tych podmiotów;
4) ewentualne pełnomocnictwa.
5) dowód wniesienia wadium
6) przedstawią formularz - wypełnione szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu umowy dla każdej z części osobno
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości 2.000,00 PLN (słownie: dwa tysiące złotych).
W przypadku składania ofert na:
I część, wysokość wadium wynosi 500 zł (pięćset złotych)
II część, wysokość wadium wynosi 300 zł ( trzysta złotych)
III część, wysokość wadium wynosi 500 zł (pięćset złotych)
IV część, wysokość wadium wynosi 500 zł (pięćset złotych)
V część, wysokość wadium wynosi 200 zł (dwieście złotych)
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2017-07-07T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa i jego przetworów
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są codzienne dostawy od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 - 7:00 świeżego mięsa , drobiu i wędlin w asortymencie i ilościach podanych w szczegółowym zestawieniu zamówienia
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mrożone owoce , warzywa , ryby świeże, wędzone i mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są codzienne dostawy od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 - 7:00 ryb świeżych , wędzonych i mrożonych oraz mrożonych warzyw i owoców w asortymencie i ilościach podanych w szczegółowym zestawieni zamówienia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa artykułów spożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są codzienne dostawy od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 - 7:00 artykułów spożywczych, bezglutenowych, nabiału , jaj w asortymencie i ilościach podanych w szczegółowym zestawieni zamówienia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa owoców i warzyw
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są codzienne dostawy od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 - 7:00 warzyw i świeżych owoców w asortymencie i ilościach podanych w szczegółowym zestawieniu zamówienia.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa pieczywa ciast i ciastek
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia są codzienne dostawy od poniedziałku do piątku w godzinach 6.30 - 7:00 pieczywa ciast i ciastek w asortymencie i ilościach podanych w szczegółowym zestawieni zamówienia.
|
| |