GuidZP400 |
2f8c16c2-a1d0-4ce3-bb13-9e62d701e075
|
Biuletyn |
565807-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
|
Regon |
125504400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Grzonki
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Racibórz
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
47-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
324 152 001,
|
Zamawiajacy fax |
324 152 001
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@zlota-jesien-dps.pl,
|
Adres strony url |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera, osobiście na adres zamawiającego
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na części: Część I – Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy
|
Numer referencyjny |
SA.252.4.2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Sukcesywna dostawa mleka i produktów mleczarskich, dostawa past serowych i tłuszczy. Szczegółowy zakres, wielkość, rodzaj i ilość dostaw na poszczególne części został określony w załącznikach do niniejszego ogłoszenia.
|
Cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Wykonawca składa ofertę wypełniając formularz oferty zgodnie ze wzorem, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, oraz dołącza do formularza oferty:
1) Wypełniony formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1A i / lub 1B do SIWZ, w zależności od części zamówienia, na którą składana jest oferta.
2) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie stanowiące potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.
3) Jeśli wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust 1. pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych dołącza do oferty oświadczenie o nie należeniu do żadnej grupy kapitałowej - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ
4) Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 10.5 SIWZ ( jeżeli dotyczy).
5) Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego( jeżeli dotyczy).
Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii notarialnie potwierdzonej za zgodność z oryginałem.
2. W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom należy dołączyć do oferty próbki produktów wraz z opisem tych produktów ( wartości odżywcze, składniki itd.) – tylko w przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne tj. inne niż wymienione jako przykładowe w opisie przedmiotu zamówienia pkt 3.1. SIWZ w części I w pozycjach 8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy oraz w części II – w pozycjach od 1- 7 . Przez próbkę zamawiający rozumie opakowanie jednostkowe z którego można odczytać skład, wartości odżywcze produktu, wielkość opakowania. Próbki zostaną ocenione metodą organoleptyczną.
3. Zgodnie z art.23 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia ( dotyczy również spółki cywilnej) w takim przypadku Wykonawcy:
1) Dołączają dodatkowo do formularza oferty dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy ;
2) Składają odrębnie ( każdy z nich) oświadczenie, o których mowa w pkt 6.1.2)i 3) oraz 6.4 SIWZ.
4. Terminy składania innych dokumentów. Wykonawca należący do grupy kapitałowej, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej wskazanej w punkcie 1. SIWZ informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86. ust.5 Prawo zamówień publicznych, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1 pkt 23 przywołanej ustawy, tj. grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( tj.: Dz.U. z 2017, poz.229). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do sporządzenia oświadczenia wykonawca może wykorzystać wzór stanowiący załącznik nr 3A do SIWZ
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian:
1) Zamawiający dopuszcza waloryzację cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy w oparciu o wskaźnik wzrost cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości umowy.
2) Zamawiający dopuszcza zmianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT dla przedmiotu umowy.
3) Strony przewidują możliwość dokonania zmiany zawartej umowy w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, tj. spowodowanych:
a) zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawa lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów - w takim zakresie, w jakim będzie to niezbędne w celu dostosowania postanowień Umowy do zaistniałego stanu prawnego lub faktycznego,
b) siłą wyższą - rozumianą jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Dostawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub części. W razie wystąpienia siły wyższej Strony Umowy zobowiązane są dołożyć wszelkich starań w celu ograniczenia do minimum opóźnienia w wykonywaniu swoich zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej.
4) Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić, w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych art. 144 ust. 1 pkt 3 - 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
5) W takcie realizacji umowy Zamawiający dopuszcza zmianę producenta oferowanych produktów, pod warunkiem że zmieniony produkt będzie jakościowo tożsamy oraz z zachowaniem ceny jednostkowej zmienianej pozycji.
|
IV 4 4 data |
2018-06-08T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
- administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz, tel. 32 415 20 01
-Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego znak: SA.252.4.2018 Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na części.
- odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
- Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
- obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
- w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
- posiada Pani/Pan:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
- nie przysługuje Pani/Panu:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mleka i produktów mleczarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
6
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-07-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakres części I obejmuje dostawę mleka i produktów mleczarskich w ilości i asortymencie jak niżej
Lp. Nazwa i opis produktu Wielkość
opakowania
jednostkowego Jedn, miary Ilość dostawy
1. 2. 3. 4. 5.
1 Mleko Mleko pasteryzowane- spożywcze 2 % tłuszczu Opak. max. 15 l litr 14.000
2. Śmietanka 30 % tł. 330g – 500 g kg 350
3. Śmietana 12 % tł. 330g- 500 g kg 200
4. Ser żółty typu SALAMI Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego
o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30g blok do 3 kg kg 30
5. Ser żółty typu GOUDA Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego
o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30 g
blok do 3 kg
kg
20
6. Ser parzony( domowy) z kminkiem wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 20 g,
blok do 2 kg kg 60
7. Twaróg półtłusty typu krajanka ( nie mielony) wartości odżywcze w 100g , białko co najmniej 15 g, tłuszcz 4 g Opakowanie max 1 kg kg 600
8. Masło „extra” Zawartość tł. 82 %, produkt o wyraźnym zapachu i smaku masła, niekruczący się podczas porcjowania
np.: SM Bieluch, OSM Kowalew Dobrzyca, OSM Międzybórz, SM Mlekovita, OSM Końskie, Masło extra Unikat wypr. dla Centrum Nabiału Katowice, Moniecka Spółdzielnia Mleczarska
kostka 200g
kg
900
9. Ser topiony czysty Zawartość tłuszczu w 100g produktu do 27 g Pak. do 100 g kg 120
10. Twarożek ziarnisty wartości odżywcze w 100g
białko co najmniej 10 g, tłuszcz do 6 g Kubek
150 g – 200 g kg 450
11. Kefir wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g, tłuszcz 1,5g - 2 g Kubek
200g- 250 g kg 500
12. Jogurt naturalny wartości odżywcze w 100g
białko co najmniej 3 g , tłuszcz 2g -3 g Kubek
150 g– 180 g kg 400
13. Jogurt owocowy wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 2,5 g, tłuszcz 2g – 3g zawartość owoców co najmniej 9 %
np.: Zott- Jobella, Mlekovita- Jogurt Polski Kubek
150g – 180 g
kg
400
W/w ilości asortymentu są przewidywaną wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w kol. 3 powyższego zestawienia. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r, o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W poz.8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy zamawiający wskazał przykładowo nazwy i producentów produktów, których wyroby spełniają wymagania opisane przez zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innych producentów o równoważnych zawartościach składników, walorach jakościowych, odżywczych i smakowych, tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów.
Dostawy zamawiający będzie realizował następująco: Dostawa mleka od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni świątecznych do godz. 6:00; dostawy produktów mleczarskich będą dobywać się średnio dwa razy w tygodniu w terminie 2 dni od zgłoszenia przekazanego telefonicznie lub faxem określającego ilość produktów. Dostawy produktów mleczarskich mogą być dostarczane w godz. od 7:00 do 14:00 w dni robocze. Dostawca dostarczy przedmiot umowy do siedziby zamawiającego na swój koszt i ryzyko.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa past serowych i tłuszczy
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15545000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
6
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-07-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Zakres części II obejmuje dostawę past serowych i tłuszczy w ilości i asortymencie jak niżej
Lp. Nazwa artykułu i opis poszczególnego asortymentu Ilość dostawy
w szt./ kg Ilość dostawy
1. 2. 3.
1. Serek na bazie twarogu, wartości odżywcze w 100g zwartość białka co najmniej 4g, tłuszczu do 15g, pakowany w kubek po 100g, różne smaki Np.: „Serek do chleba” Włoszczowa szt
1.100
2. Serek twarogowy, kremowy o gładkiej, zwartej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 6g. tłuszczu do 22g, pakowany w kubek 125g-135g, różne smaki Np.: „ Turek kremowy smak” – Mleczarnia Turek, „Twój smak” OSM Piątnica, „serek łowicki aksamitny” OSM Łowicz szt
1.000
3. Serek twarogowy typu tartare, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 6g, tłuszczu do 25 g, pakowany w kubek 140g-150g, różne smaki Np.: „Serek tartare” – Mleczarnia Turek, „Nasz puszysty” Mleczarnia Turek, „Puszysty serek twarogowy„ Almette szt 900
4 Serek śmietankowy w plastrach, skład: serek śmietankowy, substancje żelujące, wartości odżywcze w 100 g zawartość białka co najmniej 6 g, tłuszczu do 25 g, różne smaki Np. serek Capresi Polmlek, serek capresi Warmia, Serek Milandia OSM Piątnica
kg
150
5 Ser topiony w plastrach, każdy plaster oddzielnie pakowany, skład: co najmniej 50 % sera, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białko co najmniej 17 %, tłuszcz do 20 g, różne smaki Np. ser topiony w plastrach Hochland Polska sp. z o.o.
kg
150
6 Serek homogenizowany naturalny Skład: na bazie sera twarogowego lub mleka i śmietanki, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białka co najmniej 5 g, tłuszcz do 7g
Wielkość opakowania 130-150 g
Np.: Serek naturalny homogenizowany .: OSM Łowicz, ŚSM JANA Środa Wlkp., Serek Darek Mlekowita, Bacoma
kg
150
7 Serek homogenizowany owocowy Skład: na bazie sera twarogowego lub mleka i śmietanki, Wartości odżywcze w 100 g, białko co najmniej 5g, tłuszcz do 7g
Wielkość opakowania 130 – 150 g
Np.: Serek homogenizowany owocowy .: OSM Łowicz, Serek Darek Mlekowita, Serek Pyszny Mlekpol, Serek Danio Danone, Bacoma
kg
150
8 Serek typu „fromage” pakowany w kostki 75- 100g, różne smaki kg 10
9 Margaryna śniadaniowa pakowana w kostki 250 g kg 400
10 Margaryna Palma pakowana w kostki 250 g kg 180
11 Smalec pakowany w kostki 200-250g kg 30
Ilości wymienionego asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności do potrzeb zamawiającego. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio dwa razy w miesiącu w dni robocze w godz. 7:00 – 14:00 w terminie 14 dni od zgłoszenia przekazanego telefonicznie, faxem lub e-mailem określającego ilość produktów. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem.
Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
W pozycjach od 1-7 dokładniej opisano poszczególne produkty i przykładowo wskazano nazwy i producentów produktów, których wyroby spełniają opisane wymagania, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta –marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Na jednostkowym opakowaniu serków z pozycji 6 i 7 musi być jednoznaczna informacja ,że produkt jest serkiem homogenizowanym.
|
| |