GuidZP400 |
4b207558-f310-4f13-997e-99dd7d7e15cc
|
Biuletyn |
567409-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa nr 1 im. Henryka Sienkiewicza
|
Regon |
73278900000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Marii Konopnickiej
|
Zamawiajacy adres numer domu |
13
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Miechów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
32-200
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
41 38 312 59
|
Zamawiajacy email |
jedynkaspm@wp.pl
|
Adres strony url |
http://www.jedynkamiechow.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Nazwa projektu programu |
Dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywieniowe do Szkoły Podstawowej nr 1 w Miechowie
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy |
1
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://www.jedynkamiechow.pl/
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.jedynkamiechow.pl/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Dostarczenie - osobiście, przez posłańca, przez „pocztę kurierską”, za pośrednictwem placówki pocztowej operatora publicznego - do siedziby Zamawiającego tj. Sekretariat S.P. nr 1 w Miechowie ul. M. Konopnickiej 13, 32-200 Miechów Adres: Sekretariat S.P. nr 1 w Miechowie ul. M. Konopnickiej 13, 32-200 Miechów
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Adres: Sekretariat S.P. nr 1 w Miechowie ul. M. Konopnickiej 13, 32-200 Miechów
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywieniowe do Szkoły Podstawowej nr1 w Miechowie
|
Numer referencyjny |
znak sprawy: ZP 1/2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywieniowe dla stołówki przy Szkole Podstawowej nr 1 w Miechowie. Zakres zamówienia obejmuje 1) Pakiet I- Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Mięso i wędliny – 15131100-6 2) Pakiet II- Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Pieczywo – 15811000-6 3) Pakiet III - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Nabiał – 15500000-3 4) Pakiet IV - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Artykuły spożywcze suche i inne - 15000000-8 5) Pakiet V - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Warzywa i owoce – 03100000-2 6) Pakiet VI - Dostawa artykułów spożywczych – mrożonki – 15331170-9 7) Pakiet VII - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Ryby i przetwory rybne – 15220000-6 8) Pakiet VIII - Dostawa artykułów spożywczych - jaja – 03142500-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Wykazie rodzajowo-ilościowo-wartościowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ (Pakiety od 1.1 do 1.8).
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) Każdy z Wykonawców przystępujący do przetargu zobowiązany jest złożyć ofertę w formie formularza zgodnie z przedłożonym przez Zamawiającego wzorem, stanowiącym załącznik nr 1 oraz załączenia wypełnionego wykazu stanowiącego załącznik nr 1a do specyfikacji, 2) Dokument lub dokumenty, z których będzie wynikać uprawnienie Wykonawcy do podpisywania oferty np: Pełnomocnictwo do podpisywania oferty (jeżeli dotyczy). 3) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie w zakresie art.24 ust.1 pkt 12-22 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych - o braku podstaw do wykluczenia na oraz w zakresie art.22 ust.1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych – o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu i niepodleganiu wykluczeniu (załączniki 2,2a do specyfikacji). II. Wykaz oświadczeń, które Wykonawca składa po otwarciu ofert. Zgodnie z Art. 24 ust. 11ustawy Pzp wykonawca, w terminie 3 dni od dnia przekazania informacji, o której mowa w Art. 51 ust. 1a, Art. 57 ust. 1 lub Art. 60 d ust. 1, albo od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w Art. 86 ust. 5, Wykonawca przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej, o której mowa w ust. 1 pkt. 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzieleniu zamówienia (załącznik 2b do SIWZ). I. W przypadku ofert składanych wspólnie przez dwa lub więcej podmiotów (dwóch lub więcej Wykonawców) Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowana ich w toczącym się postępowaniu. II. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w części V. pkt. I.3) specyfikacji (załącznik nr 2a) składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie (załącznik 2) ma potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. III. Wykonawca , który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w części V. pkt. I.3) specyfikacji (załącznik 2a) IV. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w części V. pkt. I. 3) specyfikacji (załącznik nr 2,2a). UWAGA 1. Oferta składana przez Wykonawcę w postępowaniu o zamówienie publiczne może zawierać informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa, które w drodze wyjątku od zasady jawności postępowania nie podlegają ujawnieniu innym wykonawcom ani osobom trzecim. Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy PZP. Jeżeli Wykonawca zamierza w treści oferty umieścić informacje będące tajemnicą przedsiębiorstwa należy je złożyć w oddzielnym zszytym pakiecie, z zaznaczeniem ich lokalizacji w spisie załączników do oferty. Na każdym dokumencie stanowiącym tajemnicę przedsiębiorstwa musi widnieć napis „informacja stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa – dokument niejawny, nie może być udostępniony innym uczestnikom postępowania”. UWAGA 2. Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu, spełniają warunki udziału w postępowaniu lub kryteria selekcji, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumenty- art. 26 ust. 2f ustawy. UWAGA 3. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski. UWAGA 4. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w § 2,§ 5 i § 7, Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty. UWAGA 5. W przypadku wskazania przez Wykonawcę oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w § 2, § 5 i § 7 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia, które znajdują się w posiadaniu zamawiającego, w szczególności oświadczeń lub dokumentów przechowywanych przez zamawiającego zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy, Zamawiający w celu potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 1 i 3 ustawy, korzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne.
|
Znaczenie warunkow wykonawcow |
Ocena spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie oświadczenia (w zakresie art.24 ust.1 pkt 12-23 , art.22 ust.1) i dokumentów złożonych przez Wykonawcę, określonych w części V SIWZ metodą zero - jedynkową (za pomocą formuły spełnia/ nie spełnia). Dokumenty powinny potwierdzać, że Wykonawca spełnia warunki określone w części IV SIWZ.
|
IV 4 4 data |
2020-08-20T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131100-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Łopatka b/k 1200 kg, Schab z kością 700 kg, Słonina 120 kg, Kurczak 300 kg, Udka z kurczaka 1500 kg, Filet z kurczaka 800 kg, Filet z indyka 500 kg Żołądki drobiowe 500 kg, Korpus z kurczaka 1000 kg, Boczek wędzony 250 kg, Kiełbasa śląska wieprzowa 800 kg, Smalec kostka 200g 800 szt. Żeberka paski 600 kg, Udziec wołowy 300 kg, Antrykot 400 kg
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Mięso i wędliny
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET II
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15811000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Chleb 600 g 2500 szt. Bułki zwykłe 100g 1000 szt.
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Pieczywo
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET III
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Margaryna mleczna 250g 1000 szt. Śmietana 18% 330g 700 szt. Śmietana 30 % 500ml 2000 szt. Masło 82% 200g 400 szt. Ser biały tłusty 600 kg Śmietana 12% (kubek) 300 szt.
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych –grupa produktów: Nabiał
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET IV
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Mąka pszenna poznańska 900 kg, Sól 1kg 300 kg, Cukier 1kg 650 kg, Ryż sypki 1kg 500 kg, Kasza jęczmienna sypka 1kg 300 kg, Przyprawa typu KUCHAREK 200g 300 szt., Koncentrat pomidorowy 30% 180g 2800 szt., Przyprawa typu MAGGI 1l. 100 szt. Rosołki drobiowe 60g 900 szt. Makaron świdry 1kg 1000 szt. Makaron nitki 1kg 200 szt. Olej 0,9l 700 szt. Barszcz biały butelka 0,5l 500 szt. Zupa grochowa w proszku 75g 20 op. Zupa grzybowa 60g 20 op., Zupa pieczarkowa 68g 20 op., Sałatka warzywna obiadowa słoik 1l 200 szt., Sałatka z czerwonej kapusty słoik 1l 200 szt., Sałatka grecka słoik 1l 200 szt., Papryka słodka mielona 20g 10 op. Pieprz ziołowy 20g 30 op.,Pieprz prawdziwy mielony 17g 15 op., Kwasek cytrynowy 20g 10 op., Liście laurowe 6g 10 op., Ziele angielskie 15g 10 op., Kminek 20g 10 op. Majeranek 8g 40 op. Sól czosnkowa 30g 20 op. Ocet 0,5l 100 szt. Chrzan tarty w słoiku 180g 480 szt. Bułka tarta 0,5 kg 600 szt. Ryż Saszetki 400g 400 szt. Mąka ziemniaczana 0,50kg 20 kg, Kasza manna 1kg 20 kg, Sos słodko-kwaśny 520g 600 szt., Sos do spaghetti 520g 600 szt., Bazylia 10g 6 op., Oregano 10g 6 op., Makaron kolanko duże 1kg 800 kg Ogórek konserwowy 0,9 l 480 szt., Koncentrat bar. Czerwonego 0,31g 100 szt., Tymianek 6 op.
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych –grupa produktów: artykuły spożywcze suche i inne
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET V
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
00310000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Ziemniaki 20.000 kg Marchew 2600 kg Pietruszka korzeń800 kg Seler500 kg Buraki czerwone400 kg Cebula400 kg Kapusta biała1000 kg Kapusta czerwona1000 kg Kapusta kiszona1500 kg Ogórek kiszony600 szt. Fasola Jaś średni300 kg Jabłka1500 kg Kapusta pekińska400 szt. Kapusta biała młoda (ceny za V – VI)250 szt. Ogórek świeży ceny za V – VI)400 kg Fasola drobna60 kg Truskawki (VI)180 kg Mandarynki300 kg Banany300 kg Śliwki (IX-X)150 kg Gruszki 400 kg Kiwi 400 kg Nektarynki400 kg Pomarańcze300 kg Sałata zielona700 szt. Winogrona 300 kg Arbuz400szt Czereśnie 300kg
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych –grupa produktów: Warzywa i owoce
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET VI
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Mieszanka kompotowa 2,5kg 420 kg Zupa jarzynowa 0,5kg 180 kg Pierogi z serem 2,5kg 600 kg Pierogi z mięsem 2,5kg 600 kg Kalafior mrożony 500g 200 kg Truskawka mrożona 2,5kg 400 kg Fasolka szparagowa 2,5kg 400 kg Marchew mrożona 2,5kg 300 kg
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: mrożonki
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET VII
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Filet rybne mrożone MINTAJ glazura 30% 200 kg Filet rybne mrożone TILAPIA glazura 25% 200 kg Filet rybne mrożone SOLA glazura 20% 200 kg Filet rybny mrożony PANGA glazura 20% 500 kg PALUSZKI RYBNE FROSTA 200 kg
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów Ryby i przetwory rybne
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET VIII
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-09-02T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Jaja kurze(m) 1400 szt.
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów jaja
|
| |