Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.

Data publikacji 2020-11-16
Data zakończenia 2020-11-24 00:00:00
Instytucja Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Miejscowość Popów
Województwo śląskie
Branża
  • Maszyny biurowe i liczące, sprzęt i materiały, z wyjątkiem mebli i pakietów oprogramowania,
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty mączne,
  • Urządzenia medyczne, farmaceutyki i produkty do pielęgnacji ciała

Szczegóły

Numer ogłoszenia 610330-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 30000001, 150000008, 158510008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia, na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021, są dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych.
Zadanie nr. 1 dostawy artykułów spożywczych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021:
1 Groch łuskany połówki kg 150;
2 Fasola biała "Jaś" kg 250;
3 Rodzynki kg 20;
4 Pasztet drobiowy kg 140;
5 Konserwa mięsna kg 100;
6 Ogórek kiszony kg 500;
7 Przecier ogórkowy kg 72;
8 Szczaw konserwowy kg 72;
9 Koncentrat buraczany l 45;
10 Seler konserwowy łagodny kg 40;
11 Pieczarki marynowane kg 50;
12 Kapusta kiszona kg 950;
13 Groszek konserwowy kg 80;
14 Kukurydza konserwowa kg 80;
15 Chrzan tarty kg 40;
16 Pomidory krojone bez skórki kg 120;
17 Koncentrat pomidorowy kg 320;
18 Fasola konserwowa czerwona kg 75;
19 Ogórek konserwowy kg 1000;
20 Papryka konserwowa kg 1000;
21 Sałatka szwedzka kg 200;
22 Sałatka wielowarzywna kg 200;
23 Sałatka obiadowa kg 200;
24 Kapusta czerwona konserwowa kg 200;
25 Sałatka z buraczków kg 200;
26 Ćwikła z chrzanem kg 180;
27 Jabłka prażone kg 100;
28 Galaretka kg 50;
29 Dżem niskosłodzony kg 600;
30 Ananas w syropie kg 180;
31 Brzoskwinie w syropie kg 150;
32 Śliwki suszone kalifornijskie kg 40;
33 Olej l 800;
34 Budyń kg 25;
35 Ryż paraboliczny kg 300;
36 Ryż biały kg 100;
37 Mąka pszenna kg 250;
38 Kasza jęczmienna pęczak kg 80;
39 Kasza jęczmienna kg 35;
40 Kasza gryczana kg 80;
41 Płatki czekoladowe kg 160;
42 Płatki kukurydziane kg 160;
43 Mąka ziemniaczana kg 120;
44 Żelatyna spożywcza kg 14;
45 Kwasek cytrynowy kg 2,5;
46 Groszek ptysiowy kg 50;
47 Rogal z nadzieniem kg 100;
48 Grzanki kg 100;
49 Cukier waniliowy kg 2;
50 Cukier kg 1750;
51 Miód porcjowany kg 30;
52 Napój kakaowy kg 14;
53 Krem czekoladowy kg 30;
54 Wafelek w czekoladzie kg 100;
55 Baton czekoladowy z karmelem kg 100;
56 Makaron pióra kg 115;
57 Makaron nitki kg 150;
58 Makaron świderki kg 180;
59 Makaron wstęgi kg 120;
60 Makaron kokardki kg 150;
61 Zacierki kg 15;
62 Kawa rozpuszczalna kg 25;
63 Kawa naturalna kg 2;
64 Herbata expresowa kg 120;
65 Herbata expresowa (b.s.) kg 5;
66 Liść laurowy kg 2,5;
67 Majeranek kg 4,5;
68 Papryka słodka kg 3,5;
69 Papryka ostra kg 2,5;
70 Ziele angielskie kg 2;
71 Przyprawa curry kg 4;
72 Kurkuma kg 1,5;
73 Ocet l 35;
74 Ketchup kg 250;
75 Musztarda delikatesowa stołowa kg 110;
76 Przyprawa do potraw typu Vegeta kg 70;
77 Delikata do ryb kg 2;
78 Delikata do kurczaka kg 5;
79 Przyprawa do karczku kg 3;
80 Przyprawa do wołowiny kg 2;
81 Majonez typu Winiary l 430;
82 Gałka muszkatołowa kg 1,5;
83 Cynamon kg 2;
84 Pieprz czarny mielony kg 6;
85 Pieprz czarny ziarnisty kg 6;
86 Pieprz ziołowy kg 6;
87 Pieprz kolorowy ziarnisty kg 3;
88 Tymianek kg 0,5;
89 Rozmaryn kg 0,5;
90 Zioła prowansalskie kg 0,5;
91 Bazylia kg 0,5;
92 Oregano kg 0,5;
93 Sól kg 250;
94 Imbir kg 1;
95 Żurek w płynie l 250;
96 Przyprawa do zup w płynie typu Winiary kg 240;
97 Sosy sałatkowe kg 13;
98 Sos z zielonym pieprzem kg 9;
99 Sos do makaronu Carbonara kg 6;
100 Sos do makaronu Bolognese kg 15;
101 Barszcz biały kg 28;
102 Zupa pieczarkowa kg 14;
103 Zupa brokułowa kg 14;
104 Zupa cebulowa kg 14;
105 Krem z borowików kg 14;
106 Bulion drobiowy kg 24;
107 Bulion wołowy kg 24;
108 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,50 litra litr 800;
109 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra litr 15000;
110 Napoje owocowe litr 500;
111 Sok owocowy 200 ml litr 120;

Zadanie nr 2: dostawy produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021
1. Pierogi z serem kg 250;
2. Pierogi z mięsem kg 250;
3. Kopytka kg 180;
4. Krokiety kg 250;
5. Naleśniki z owocami kg 250;
6. Naleśniki z serem kg 400;
7. Kluski śląskie kg 180;
8. Kartacze z mięsem kg 50;
9. Pyzy z mięsem kg 280;
10. Knedle kg 100;

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2df0e535-ae27-4b6b-8764-22cac2829ba9
Biuletyn 610330-N-2020
Zamawiajacy nazwa Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Regon 00067518100000
Zamawiajacy adres ulica Kule
Zamawiajacy adres numer domu 2
Zamawiajacy miejscowosc Popów
Zamawiajacy kod pocztowy 42-110
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 034 3104030,
Zamawiajacy fax 034 3103653
Zamawiajacy email zp_kule@sw.gov.pl ,
Adres strony url https:/www.zp.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny oferty należy złożyć w formie pisemnej do siedziby Zamawiającego
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów, Pokójnr 3 sekretariat pawilon "Liswarta"
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
Numer referencyjny COS-DKW.2232.40.2020.MS
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia, na potrzeby Centralnego Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021, są dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych. Zadanie nr. 1 dostawy artykułów spożywczych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021: 1 Groch łuskany połówki kg 150; 2 Fasola biała "Jaś" kg 250; 3 Rodzynki kg 20; 4 Pasztet drobiowy kg 140; 5 Konserwa mięsna kg 100; 6 Ogórek kiszony kg 500; 7 Przecier ogórkowy kg 72; 8 Szczaw konserwowy kg 72; 9 Koncentrat buraczany l 45; 10 Seler konserwowy łagodny kg 40; 11 Pieczarki marynowane kg 50; 12 Kapusta kiszona kg 950; 13 Groszek konserwowy kg 80; 14 Kukurydza konserwowa kg 80; 15 Chrzan tarty kg 40; 16 Pomidory krojone bez skórki kg 120; 17 Koncentrat pomidorowy kg 320; 18 Fasola konserwowa czerwona kg 75; 19 Ogórek konserwowy kg 1000; 20 Papryka konserwowa kg 1000; 21 Sałatka szwedzka kg 200; 22 Sałatka wielowarzywna kg 200; 23 Sałatka obiadowa kg 200; 24 Kapusta czerwona konserwowa kg 200; 25 Sałatka z buraczków kg 200; 26 Ćwikła z chrzanem kg 180; 27 Jabłka prażone kg 100; 28 Galaretka kg 50; 29 Dżem niskosłodzony kg 600; 30 Ananas w syropie kg 180; 31 Brzoskwinie w syropie kg 150; 32 Śliwki suszone kalifornijskie kg 40; 33 Olej l 800; 34 Budyń kg 25; 35 Ryż paraboliczny kg 300; 36 Ryż biały kg 100; 37 Mąka pszenna kg 250; 38 Kasza jęczmienna pęczak kg 80; 39 Kasza jęczmienna kg 35; 40 Kasza gryczana kg 80; 41 Płatki czekoladowe kg 160; 42 Płatki kukurydziane kg 160; 43 Mąka ziemniaczana kg 120; 44 Żelatyna spożywcza kg 14; 45 Kwasek cytrynowy kg 2,5; 46 Groszek ptysiowy kg 50; 47 Rogal z nadzieniem kg 100; 48 Grzanki kg 100; 49 Cukier waniliowy kg 2; 50 Cukier kg 1750; 51 Miód porcjowany kg 30; 52 Napój kakaowy kg 14; 53 Krem czekoladowy kg 30; 54 Wafelek w czekoladzie kg 100; 55 Baton czekoladowy z karmelem kg 100; 56 Makaron pióra kg 115; 57 Makaron nitki kg 150; 58 Makaron świderki kg 180; 59 Makaron wstęgi kg 120; 60 Makaron kokardki kg 150; 61 Zacierki kg 15; 62 Kawa rozpuszczalna kg 25; 63 Kawa naturalna kg 2; 64 Herbata expresowa kg 120; 65 Herbata expresowa (b.s.) kg 5; 66 Liść laurowy kg 2,5; 67 Majeranek kg 4,5; 68 Papryka słodka kg 3,5; 69 Papryka ostra kg 2,5; 70 Ziele angielskie kg 2; 71 Przyprawa curry kg 4; 72 Kurkuma kg 1,5; 73 Ocet l 35; 74 Ketchup kg 250; 75 Musztarda delikatesowa stołowa kg 110; 76 Przyprawa do potraw typu Vegeta kg 70; 77 Delikata do ryb kg 2; 78 Delikata do kurczaka kg 5; 79 Przyprawa do karczku kg 3; 80 Przyprawa do wołowiny kg 2; 81 Majonez typu Winiary l 430; 82 Gałka muszkatołowa kg 1,5; 83 Cynamon kg 2; 84 Pieprz czarny mielony kg 6; 85 Pieprz czarny ziarnisty kg 6; 86 Pieprz ziołowy kg 6; 87 Pieprz kolorowy ziarnisty kg 3; 88 Tymianek kg 0,5; 89 Rozmaryn kg 0,5; 90 Zioła prowansalskie kg 0,5; 91 Bazylia kg 0,5; 92 Oregano kg 0,5; 93 Sól kg 250; 94 Imbir kg 1; 95 Żurek w płynie l 250; 96 Przyprawa do zup w płynie typu Winiary kg 240; 97 Sosy sałatkowe kg 13; 98 Sos z zielonym pieprzem kg 9; 99 Sos do makaronu Carbonara kg 6; 100 Sos do makaronu Bolognese kg 15; 101 Barszcz biały kg 28; 102 Zupa pieczarkowa kg 14; 103 Zupa brokułowa kg 14; 104 Zupa cebulowa kg 14; 105 Krem z borowików kg 14; 106 Bulion drobiowy kg 24; 107 Bulion wołowy kg 24; 108 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,50 litra litr 800; 109 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra litr 15000; 110 Napoje owocowe litr 500; 111 Sok owocowy 200 ml litr 120; Zadanie nr 2: dostawy produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021 1. Pierogi z serem kg 250; 2. Pierogi z mięsem kg 250; 3. Kopytka kg 180; 4. Krokiety kg 250; 5. Naleśniki z owocami kg 250; 6. Naleśniki z serem kg 400; 7. Kluski śląskie kg 180; 8. Kartacze z mięsem kg 50; 9. Pyzy z mięsem kg 280; 10. Knedle kg 100;
Cpv glowny przedmiot 03000000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2021-03-02T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują dostawy produktów spożywczych i produktów mącznych w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku doświadczenia, przez co zamawiający rozumie realizację w okresie trzech ostatnich lat minimum dwóch dostaw ( dla danej części ) przedmiotowych produktów w ramach odrębnych umów, których wartości: • Dla części 1, których sumaryczna wartość dla każdej wykazanej dostawy przekracza wartość 50.000,00 zł brutto; • Dla części 2, których sumaryczna wartość dla każdej wykazanej dostawy przekracza wartość 10.000,00 zł brutto. Jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, spełnienie niniejszego warunku powinno nastąpić w tym okresie. Wykonawcy muszą podać Zamawiającemu dane dotyczące zrealizowanych w tym okresie dostaw ze wskazaniem wartość, opisu przedmiotu wykonanej dostawy, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1.
Zakresie warunkow udzialu Wykaz wykonanych dostaw według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.
Inne dokumenty niewymienione 1. Wypełniony i podpisany formularz oferty - załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie wybranych zadań od nr 1 do 2 - załącznik nr 2 i 2a do SIWZ. 3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP
IV 4 4 data 2020-11-24T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:30
IV 4 4 jezyki ofertę należy sporządzić w języku polskim
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy artykułów spożywczych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-03-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Groch łuskany połówki 03212213-6 Op.jedn.400g-1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150; 2 Fasola biała "Jaś" 03221210-1 Op. Jedn. 400g -1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250; 3 Rodzynki 03222115-2 Zdrowe, całe, nieuszkodzone, owalne, spłaszczone jagody o pomarszczonej powierzchni, średniej wielkości o brązowej barwie, właściwym zapachu charakterystycznym dla suszonych winogron bez zapachów obcych. Smak słodki, z charakterystycznym posmakiem, bez posmaków zgorzknienia. Masa netto 100g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 20; 4 Pasztet drobiowy 15131000-5 Op. Jedn. .130g- 150g. Pasztet z drobiu w foremce aluminiowej zamkniętej aluminiowym wieczkiem, poddany procesowi sterylizacji. (wyklucza się puszki i słoiki). Skład chemiczny : białko minimum 7g, Tłuszcz całkowity minimum 17 g, węglowodany minimum 5 g. Skład: mięso drobiowe, podroby, tłuszcz , jaja,. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 140; 5 Konserwa mięsna 15131000-5 Op. Jedn. 100g -135g. Konserwa mięsna wieprzowo- drobiowa w foremce aluminiowej zamknięta platynką poddana procesowi sterylizacji (wyklucza się puszki i słoiki). Skład: mięso wieprzowe minimum 50% mięso kurcząt minimum 10% woda, sól przyprawy. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100; 6 Ogórek kiszony 15331000-7 Opakowanie folia. Waga jedn. minimum 900ml. Masa netto nie mniej niż 700g, Skład: ogórki, naturalna zalewa, przyprawy . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 500; 7 Przecier ogórkowy 15331000-7 Skład: ogórki kwaszone przetarte, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 320-350ml, Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 72; 8 Szczaw konserwowy 15331000-7 Szczaw konserwowy pasteryzowany. Skład: liść szczawiu, przyprawy smakowe. Op. Jedn. 320ml -350ml. Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 72; 9 Koncentrat buraczany 15331110-1 Koncentrat barszczu czerwonego . Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%, cukier, sól, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 330 - 400ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. l 45; 10 Seler konserwowy łagodny 15331110-1 Skład: seler, woda, ocet, cukier, sól. Op. Jedn. nie mniej niż 300g. po odcieku nie mniej niż 150g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 40; 11 Pieczarki marynowane 15331135-2 Skład: pieczarki całe, cebula, marchew, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy smakowe . Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. nie mniej niż 880g. Masa po odcieku 550g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 50; 12 Kapusta kiszona 15331142-4 Op. Jedn. folia 900g -1100g. Skład: kapusta, marchew, przyprawy. Po odcieku nie mniej niż 850g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 950; 13 Groszek konserwowy 15331400-1 Skład: groszek, woda, sól. Opakowanie jednostkowe – puszka. Waga ok. 400 g. Masa netto po odsączeniu nie mniej niż 240g Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 80; 14 Kukurydza konserwowa 15331400-1 Kukurydza konserwowa. Skład: kukurydza – ziarno, woda, cukier, sól. Op. jedn. 400-500g, po odcieku nie mniej niż 220g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 80; 15 Chrzan tarty 15331400-1 Skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 51%, woda, mleko w proszku, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier, sól, Op. Jedn. nie mniej niż 180g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 40; 16 Pomidory krojone bez skórki 15331420-7 Skład: pomidory minimum 55%, sok pomidorowy, cukier, sól, regulator kwasowości. Opakowanie jednostkowe- puszka. Masa netto minimum 400g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 120; 17 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 Koncentrat pomid.30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Op. Jedn. 180-500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 320; 18 Fasola konserwowa czerwona 15331464-7 Skład: fasola czerwona, woda, sól. Zawartość fasoli bez zalewy minimum 55%. Opakowanie jednostkowe – puszka. Waga nie mniej niż 380 g, waga po odcieku minimum. 240 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 75; 19 Ogórek konserwowy 15331500-2 Skład: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy aromatyczno – smakowe. Op. Jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 1000; 20 Papryka konserwowa 15331500-2 Skład: Papryka słodka, zalewa octowa, przyprawy. Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g. Po odcieku nie mniej niż 350g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 1000; 21 Sałatka szwedzka 15331500-2 Skład: ogórki, cukier, ocet, sól, ogórki frezowane, Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200; 22 Sałatka wielowarzywna 15331500-2 Skład: kapusta, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum. 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200; 23 Sałatka obiadowa 15331500-2 Skład: pomidor zielony, ogórek, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200; 24 Kapusta czerwona konserwowa 15331500-2 Skład: kapusta czerwona szatkowana, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku minimum 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200; 25 Sałatka z buraczków 15331500-2 Skład: buraki, papryka, cebula, olej, cukier, ocet, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 800 g, waga po odcieku ok. 650g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200; 26 Ćwikła z chrzanem 15331500-2 Skład: buraki ćwikłowe tarte, chrzan, cukier, ocet, Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga minimum 280 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 180; 27 Jabłka prażone 15332140-7 Skład: jabłko – mała kostka, cukier, kwasek cytrynowy – regulator kwasowości. Opakowanie jednostkowe – słoik szklany. Waga ok. 900 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 100; 28 Galaretka 15332240-8 Galaretka o smaku truskawkowym, skład: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości, aromat i barwnik. Opakowanie torebka. Waga opakowania 50g -75g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50; 29 Dżem niskosłodzony 15332290-3 Dżemy z kawałkami owoców o smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy, wiśniowy, czarna porzeczka. Skład: owoce, cukier, woda, substancja zagęszczająca, substancja żelująca. Sporządzono z minimum 40g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: nie mniej niż 35g na 100g produktu. Op. Jedn. słoik 280-330g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 600; 30 Ananas w syropie 15332400-8 Krążki ananasa, woda, cukier; opakowanie puszka. Waga netto 500g -600g, waga po odcieku minimum 340 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 180; 31 Brzoskwinie w syropie 15332400-8 Połówki brzoskwiń w gęstym syropie (woda, cukier). Opakowanie jednostkowe – puszka. Waga netto 800 g - 900 g, waga po odcieku minimum 470 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 150; 32 Śliwki suszone kalifornijskie 15332410-1 Śliwki suszone bez pestek półsuche konserwowane kwasem sorbowym. Op. jedn. 150 – 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy kg 40; 33 Olej 15411100-3 Olej rzepakowy filtrowany na zimno z pierwszego tłoczenia dopuszczony do żywności. Zastosowanie: do smażenia, pieczenia, sosów, surówek. Skład: minimum 90% rafinowany olej rzepakowy. Op. Jedn.-butelka 0,9ml – 1 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 800; 34 Budyń 15550000-8 Budyń śmietankowy, skład: skrobia ziemniaczana, kukurydziana, aromat, barwnik. Opakowanie torebka papierowa od 30g-75g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 25; 35 Ryż paraboliczny 15614100-6 Ryż preparowany termicznie. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe 400g-1 kg . Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 300; 36 Ryż biały 15614100-6 Ryż długoziarnisty. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe 400g– 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100; 37 Mąka pszenna 15612100-2 Mąka pszenna typ 500, o zawartości mokrego glutenu co najmniej 25%. Produkt spożywczy, otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, struktura i konsystencja- sypka, rozdrobniona bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, wilgotność nie większa niż 15,0%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 6. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 1kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250; 38 Kasza jęczmienna pęczak 15613000-8 Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 80; 39 Kasza jęczmienna 15613000-8 Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 35; 40 Kasza gryczana 15613000-8 Produkt otrzymany z gryki, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 80; 41 Płatki czekoladowe 15613311-1 Płatki zbożowe o smaku czekoladowym, otrzymane przez przetworzenie ziaren zbóż. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bądź kulek bez grudek płatki niepokruszone, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Skład: mąka pełnoziarnista minimum 40%,maka pszenna, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, cukier, kakao minimum 6,5%,tłuszcz,sól,aromaty.Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta 250 g- 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 160; 42 Płatki kukurydziane 15613311-1 Płatki kukurydziane otrzymane przez przetworzenie ziaren kukurydzy. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta 250 g- 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 160; 43 Mąka ziemniaczana 15623000-1 Skrobia ziemniaczana otrzymana z bulw ziemniaczanych; struktura i konsystencja- sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek , barwa białą. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 500 g-1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 120; 44 Żelatyna spożywcza 15800000-6 Produkt otrzymany z odtłuszczonych kości i miękkich odpadów poubojowych zwierząt rzeźnych przez przeprowadzenie nierozpuszczalnego kolagenu w glutynę Op. jednostkowe torebka papierowa 30g - 50g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14; 45 Kwasek cytrynowy 15800000-6 Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny Op. jedn. torebka papierowa 20g-50g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2,5; 46 Groszek ptysiowy 15820000-2 Op. Jedn. 100g - 200g. Składniki: mąka pszenna tłuszcz roślinny, sól, jaja w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, drożdże. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50; 47 Rogal z nadzieniem 15820000-2 Mąka pszenna, nadzienie o smaku kakaowym minimum 23%, tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, oleje roślinne tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, substancja konserwująca, tłuszcz roślinny, cukier, oleje roślinne. Opakowanie jedn. 60g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 100; 48 Grzanki 15821000-9 Op. jedn. 100g -200g. Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100; 49 Cukier waniliowy 15830000-5 Skład: cukier, aromat waniliowy. Opakowanie jednostkowe: torebka papierowa 10g- 20 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 2; 50 Cukier 15831200-4 Cukier biały. Op. jedn. torba papierowa 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1750; 51 Miód porcjowany 15831600-8 Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy . Op. jedn. z tworzywa sztucznego dopuszczone do żywności. Waga 20g-25g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30; 52 Napój kakaowy 15841000-5 Kakao rozpuszczalne o mocno czekoladowym smaku z witaminami i składnikami mineralnymi. Op.jedn.300g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14; 53 Krem czekoladowy 15842200-4 Skład: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe minimum 10%, kakao minimum 7%, odtłuszczone mleko w proszku minimum 5%, laktoza, serwatka w proszku, aromat. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczonego do żywności. Waga 20 g – 25 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30; 54 Wafelek w czekoladzie 15842220-0 Wafelek w czekoladzie op.40-50g. Wafel z kremem kakaowym minimum 40%, polany czekoladą mleczną minimum 30%. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100; 55 Baton czekoladowy z karmelem 15842220-0 Ciasteczka oblane karmelem minimum 30% i mleczną czekoladą minimum 30%. Opakowanie 40g-60g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100; 56 Makaron pióra 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 115; 57 Makaron nitki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150; 58 Makaron świderki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 180; 59 Makaron wstęgi 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 120; 60 Makaron kokardki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150; 61 Zacierki 15851100-9 Makaron jajeczny zacierka. Skład: mąka pszenna, woda, jaja nie mniej niż 9% (2 jaja /1 kg mąki). Op. Jedn. 250g -500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15; 62 Kawa rozpuszczalna 15861000-1 Kawa rozpuszczalna naturalna 100%, aglomerowana. Op. jedn. 100g - 200g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 25; 63 Kawa naturalna 15861100-2 Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Op. jedn. 100g -250g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2; 64 Herbata expresowa 15864100-3 Herbata expresowa – torebki ze sznureczkiem. Op. Podst.2g Op. Zbiorcze 50g, 100g, 200g. kg 120; 65 Herbata expresowa (b.s.) 15864100-3 Herbata expresowa malinowa. Torebki bez sznureczka. Op. Podst.1,4g Op. Zbiorcze 40g-140g. kg 5; 66 Liść laurowy 15870000-7 Liść laurowy suszony. Op. jedn. torebka papierowa waga 5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2,5; 67 Majeranek 15870000-7 Przyprawa ziołowa. Mieszanina liści i kwiatów o intensywnym, charakterystycznym zapachu i smaku. Op. jedn. torebka papierowa waga 7-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 4,5; 68 Papryka słodka 15870000-7 Papryka mielona. Barwa czerwona. Smak słodkawy, mało wyczuwalny. Op. Jedn. torebka papierowa waga 10g - 20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3,5; 69 Papryka ostra 15870000-7 Papryka mielona. Barwa czerwona. Smak ostry, mało wyczuwalny. Op. Jedn. torebka papierowa waga 10g - 20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2,5; 70 Ziele angielskie 15870000-7 Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Op. Jedn. torebka papierowa waga 10g -20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2; 71 Przyprawa curry 15870000-7 Kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Kurkuma minimum 18% Op. jedn torebka papierowa waga 10g-30g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 4; 72 Kurkuma 15870000-7 Kurkuma suszona. Op. jedn. torebka papierowa waga 10-30g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1,5; 73 Ocet 15871100-5 Ocet spirytus. 10% Op. Jedn. butelka 0,5l- 0,75 l . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 35; 74 Ketchup 15871230-5 Ketchup o smaku łagodnym. Op. jedn. butelka z tworzywa sztucznego 400g-500g. Skład: pomidory nie mniej niż 140g na 100g produktu, woda, cukier, ocet, skrobia . sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250; 75 Musztarda delikatesowa stołowa 15871250-1 Op. jedn. butelka z tworzywa sztucznego 280g-500g. Skład: woda, gorczyca, ocet, sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 110; 76 Przyprawa do potraw typu Vegeta 15871270-7 Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb. Skład: zawartość soli nie więcej niż 55%, warzywa suszone nie mniej niż15%, marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por, substancje wzmacniające smak i zapach.; cukier pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy. Op .jedn. folia zgrzewana Waga 150g - 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 70; 77 Delikata do ryb 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g. Składniki: sól, cebula suszona nie mniej niż18%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; pieprz, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek , olej roślinny, tymianek, imbir. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2; 78 Delikata do kurczaka 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukier, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki: karmel amoniakalny,, ekstrakt z papryki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Przyprawa bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 5; 79 Przyprawa do karczku 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g. Skład: czosnek, sól, cebula, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, curry, pieprz mielony, majeranek, cząber, kminek, ziele angielskie, liść laurowy. Przyprawa bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3; 80 Przyprawa do wołowiny 15871270-7 Op. Jedn. torebka papierowa waga 20g-60g.Składniki: sól kuchenna, czosnek, cebula, papryka słodka, pieprz czarny, seler, papryka ostra, cukier, rozmaryn, gałka muszkatołowa, curry, imbir, natka pietruszki. Przyprawa bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2; 81 Majonez typu Winiary 15871273-8 Majonez dekoracyjny. Składniki: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca ocet, sól, cukier).Op. jedn. Słoik. Waga 400-800ml. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 430; 82 Gałka muszkatołowa 15872000-1 Gałka muszkat. mielona. Op. Jedn. torebka papierowa 10g - 20g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1,5; 83 Cynamon 15872000-1 Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Przyprawa o silnym balsamicznym zapachu oraz ostrym, korzennym, gorzkawym i zarazem słodkim smaku. Op. Jedn. torebka papierowa 15-20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2; 84 Pieprz czarny mielony 15872100-2 Zmielone suszone owoce czarnego pieprzu. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6; 85 Pieprz czarny ziarnisty 15872100-2 Suszone owoce czarnego pieprzu. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6; 86 Pieprz ziołowy 15872100-2 Skład: gorczyca biała, kolendra, papryka słodka, kminek, majeranek, chili minimum 3%, liście laurowe. Przyprawa o charakterystycznym ziołowym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6; 87 Pieprz kolorowy ziarnisty 15872100-2 Mieszanina pieprzy czarnego, białego różowego i zielonego. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3; 88 Tymianek 15872300-4 Wysuszone ziele tymianku o silnym aromatycznym zapachu i gorzkawym smaku. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5; 89 Rozmaryn 15872300-4 Rozmaryn suszony. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5; 90 Zioła prowansalskie 15872300-4 Mieszanka ziół rozmarynu, tymianku, bazylii , estragonu, cząbru. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5; 91 Bazylia 15872300-4 Suszone liście bazylii. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5; 92 Oregano 15872300-4 Suszone liście oregano. Op. Jedn. torebka papierowa 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 0,5; 93 Sól 15872400-5 Sól kamienna jodowana do celów spożywcza. Składniki: chlorek sodu (NaCl) min. 99,0 %. substancja przeciwzbryl., jodek potasu Op. jedn. folia 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250; 94 Imbir 15872500-6 Imbir suszony. Op. jedn. torebka papierowa5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1; 95 Żurek w płynie 15891000-0 Skład: woda, mąka żytnia minimum 10%, sól, cukier, przyprawy. Op. jedn. butelka 0,5 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 250; 96 Przyprawa do zup w płynie typu Winiary 15891500-5 Skład: sól, woda, wzmacniacze smaku przyprawy smakowe. Op. Jedn. butelka 250 ml -1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 240; 97 Sosy sałatkowe 15871200-6 Składniki: laktoza, sól, cukier, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, dioctan sodu), substancja wzmacniająca smak i zapach (glutaminian sodu), skrobia, natka pietruszki, gorczyca, szczypiorek, cebula, olej roślinny, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, czosnek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 13; 98 Sos z zielonym pieprzem 15871260-4 Składniki: zasmażka (mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik, karmel), skrobia, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, guanylan disodowy i inozynian disodowy, aromaty (w tym sezam), ekstrakt drożdżowy suszony, cukier, pieprz zielony CAŁY liofilizowany, pieprz, maltodekstryna, sos sojowy suszony (w tym pszenica), czosnek, barwnik karmel, majeranek. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 9; 99 Sos do makaronu Carbonara 15871260-4 Składniki: śmietanka w proszku, zasmażka, ser w proszku, skrobia, maltodekstryna, boczek wędzony wieprzowy, żółtko jaja kurzego w proszku, aromaty, ekstrakty drożdżowe, tłuszcz roślinny, sól, serwatka, cukier, czosnek, natka pietruszki, drożdże wędzone, kurkuma, aromat dymu wędzarniczego. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6; 100 Sos do makaronu Bolognese 15871260-4 Składniki: koncentrat pomidorowy, tłuszcz roślinny, mąka ryżowa, maltodekstryna, cukier, cebula, sól jodowana, skrobia, ekstrakty drożdżowe, czosnek, syrop karmelowy, papryka czerwona, skrobia, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15; 101 Barszcz biały 15891400-4 Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia (nie mniej niż 14,6%), sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony, prażony (nie mniej niż 5,5%), tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, cukier, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy suszony (w tym pszenica), majeranek, liść laurowy, pieprz. Waga do 1,40 kg. Opakowanie jednostkowe: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 28; 102 Zupa pieczarkowa 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, pieczarki suszone, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakt z pieczarek suszonych, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 3 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14; 103 Zupa brokułowa 15891400-4 Składniki: Mąka pszenna, sół, tłuszcz roślinny, laktoza, maltodekstryna, brokuły, substancje wzmacniające smak i zapach, białka mleka, cukier, aromaty, cebula, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14; 104 Zupa cebulowa 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, skrobia, substancja wzmacniająca smak i zapach, cebula suszona, stabilizator, czosnek, aromat, laktoza, białka mleka, gałka muszkatołowa, kurkuma. Masa netto do 1,4 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14; 105 Krem z borowików 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, borowiki, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakty drożdżowe, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 14; 106 Bulion drobiowy 15891500-5 Bulion drobiowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (nie mniej niż 0,50%), mięso drobiowe suszone (nie mniej niż 0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 24; 107 Bulion wołowy 15891500-5 Bulion wołowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (nie mniej niż 0,50%), mięso wołowe suszone (nie mniej niż 0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 24; 108 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,50 litra 15981000-8 Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach – bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 0,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 800; 109 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra 15981000-8 Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla. Barwa – bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach – bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 1,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 15000; 110 Napoje owocowe 15982000-5 Napój owocowy: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i cukru lub substancji słodzących. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Opakowanie jednostkowe: kartoniki wielowarstwowe, powlekane, termozgrzewalne. Pojemność 1 litr. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 500; 111 Sok owocowy 200 ml 15982100-6 Sok owocowy pomarańczowy, jabłkowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i miodu. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Kartonik 0,20 litra z przyklejoną słomką. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 120;
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawy produktów mącznych do COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie w roku 2021.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15851000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-03-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Pierogi z serem 15851000- 8 składniki: ciasto pierogowe z farszem serowym; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od chwili wyprodukowania; waga ok. 400 g (8 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 250; 2 Pierogi z mięsem 15851000- 8 składniki: ciasto pierogowe z farszem mięsnym; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od chwili wyprodukowania; waga ok. 400 g (8 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 250; 3 Kopytka 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 180; 4 Krokiety 15851000- 8 skłądniki: ciasto naleśnikowe z farszem :pieczarka z kapustą lub z mięsem; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, niemrożony . kg 250; 5 Naleśniki z owocami 15851000- 8 składniki: ciasto naleśnikowe farszem z owoców; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy ; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 250; 6 Naleśniki z serem 15851000- 8 składniki: ciasto naleśnikowe z farszem z sera; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy ; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 400; 7 Kluski śląskie 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, niemrożony. kg 180; 8 Kartacze z mięsem 15851000- 8 składniki: ziemniaki surowe, gotowane, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, farsz mięsny, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 600 g (5 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 50; 9 Pyzy z mięsem 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz mięsny, opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 280; 10 Knedle 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz: truskawki, śliwki; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (10 szt.). Produkt świeży, nie mrożony kg 100;
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Dodatkowa dostawa o minimalnej kwocie od jakiej wykonawca zrealizuje zamówienie złożone przez zamawiającego.
Znaczenie 20,00
  
Kryteria Najkrótszy czas wymiany towaru
Znaczenie 20,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)