GuidZP400 |
32cee7fa-23ce-44e0-a096-abc41bdcd6e0
|
Biuletyn |
759234-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Gmina Świercze
|
Regon |
13037849100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Pułtuska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
47
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Świercze
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
06-150
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
236 916 045
|
Zamawiajacy fax |
236 916 045
|
Zamawiajacy email |
swiercze@op.pl
|
Adres strony url |
http://www.swiercze.biuletyn.net
|
Adres strony internetowej |
http://www.swiercze.biuletyn.net
|
Adres strony internetowej narzedzia |
https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
http://www.swiercze.biuletyn.net
|
Oferty wnioski dostepne |
https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Urząd Gminy Świercze, ul. Pułtuska 47, 06-150 Świercze
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
https://www.platformazakupowa.pl/pn/swiercze
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa żywności do szkół w 2021 roku
|
Numer referencyjny |
IN.271.12.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiot zamówienia stanowi
Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
Grupa II - Jajka CPV 03142500-3
Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000-2
Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5
Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0
Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5,
Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
Grupa IX – Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
Kody Wspólnego Słownika Zamówień: jak wyżej
2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 9.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
1
|
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe |
3. Oferta w postaci elektronicznej
1) Zamawiający wyraża zgodę na złożenie oferty w postaci elektronicznej. Oferta powinna być:
a) sporządzona na podstawie załączników niniejszej SIWZ w języku polskim,
b) złożona w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl,
c) podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez osobę/osoby upoważnioną/upoważnione
2) Niedopuszczalnym jest wykorzystanie zamiast elektronicznego podpisu kwalifikowanego: podpisu zaufanego, podpisu cyfrowego, profilu zaufanego - ePUAP, pieczęci elektronicznej. Użycie tych rozwiązań będzie skutkowało nieskutecznym złożeniem oświadczenia woli.
3) Podpisy kwalifikowane wykorzystywane przez wykonawców do podpisywania wszelkich plików muszą spełniać “Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie identyfikacji elektronicznej i usług zaufania w odniesieniu do transakcji elektronicznych na rynku wewnętrznym (eIDAS) (UE) nr 910/2014 - od 1 lipca 2016 roku”.
4) W przypadku wykorzystania formatu podpisu XAdES zewnętrzny. Zamawiający wymaga dołączenia odpowiedniej ilości plików, podpisywanych plików z danymi oraz plików XAdES.
5) Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy Pzp, nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa, w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Jeżeli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, w sposób niebudzący wątpliwości zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, załączając stosowne wyjaśnienia, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Na platformie w formularzu składania oferty znajduje się miejsce wyznaczone do dołączenia części oferty stanowiącej tajemnicę przedsiębiorstwa.
6) Wykonawca, za pośrednictwem platformazakupowa.pl może przed upływem terminu do składania ofert zmienić lub wycofać ofertę. Sposób dokonywania zmiany lub wycofania oferty zamieszczono w instrukcji zamieszczonej na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje
7) Maksymalny rozmiar jednego pliku przesyłanego za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty wynosi 150 MB natomiast przy komunikacji wielkość pliku to maksymalnie 500 MB.
|
IV 4 4 data |
2020-12-14T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15600000-4
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opakowania :
Artykuły spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę przydatności do spożycia, ilość, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
Przyprawy:
- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy
- smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów
- konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona
Makarony i wyroby mączne:
- minimalny termin do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły min. 6 m-cy
- smak i zapach – charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych
- konsystencja – sypka, nie zlepiająca się przy nacisku
- zawartość szkodników – niedopuszczalna
- właściwa wydajność makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej
Sosy:
- min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 3 m-cy
- smak i zapach charakterystyczny dal w/w artykułów, o dobrej jakości o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów
Majonez:
Mosso Napoleoński – lub jego równoważne pod względem walorów smakowych, zawartość żółtka min. 0,6%, min. 80%tłuszczu
Dżemy:
- min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy
- wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata
- smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Jajka
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Jaja:
- powinny być świeże i dobrej jakości
- termin przydatności do spożycia 21 dni
- skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kształt
- żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem
- białko: przejrzyste
- zarodek: rozwinięcie nie widoczne
- ciała obce: niedopuszczalne
- zapach obcy: niedopuszczalny
|
Zalacznik krotki opis |
Jajka CPV 03142500-3
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagania jakościowe
Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich:
- obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły,
- zanieczyszczenia mechaniczne - objawy pleśnienia
- uszkodzenia mechaniczne – zdeformowane, zgniecione, porozrywane
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 154000002
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opis wymaganego towaru:
Ryby mrożone – filet mrożony bez glazury, bez przebarwień, zapach swoisty bez oznak rozmrażania.
Warzywa mrożone – barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmrożenia.
Cechy dyskwalifikujące:
- Widoczne oznaki rozmrożenia towaru
- zapach świadczący o procesach psucia się
|
Zalacznik krotki opis |
Warzywa i owoce mrożone, ryby mrożone, produkty głęboko zamrożone
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03110000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Cechy dyskwalifikujące:
Produkty mocno zniekształcone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
Wymagania w zakresie opakowań:
Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu.
Cechy dyskwalifikujące wspólne dla owoców i warzyw:
Dostarczone warzywa i owoce winny być dobrej jakości, pozbawionej oznak niewłaściwego przechowywania i transportu. Mocne zniekształcenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
|
Zalacznik krotki opis |
Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Drób CPV, podroby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opakowania:
Opakowania plastikowe z pokrywą, zawierające oznaczenia wyrobów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami.
Materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Oznakowanie opakowań zbiorczych powinno zawierać:
- nazwa środka spożywczego,
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące miejsce pochodzenia,
- zawartość netto środka spożywczego
Cechy dyskwalifikujące:
- obce zapachy, posmaki
- oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona
- stosowanie środków konserwujących np.: octanów, soli peklowej
- objawy obniżenia jędrności i elastyczności
- obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli
- obecność szkodników i ich pozostałości
- brak oznakowania opakowań i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie
- brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego
- warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadającym wymaganiom
|
Zalacznik krotki opis |
Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Mięso, wędliny
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagania jakościowe:
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą.
Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowania opakowania zbiorczego:
- nazwa środka spożywczego
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego
- dane identyfikujące miejsca pochodzenia
- zawartość netto środka spożywczego
- data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy
- oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona
- objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa
- obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli
- obecność szkodników oraz ich pozostałości
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
- zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Opis produktu:
Chleb krojony, pakowany w folię ochronną.
Cechy dyskwalifikujące pieczywo i wyroby piekarskie:
- pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechaniczne
- pieczywo zabrudzone, spalone
- miękisz lepki, niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli
- smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
wyroby garmażeryjne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894200-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Wymagania jakościowe:
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą.
Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowania opakowania zbiorczego:
- nazwa środka spożywczego
- dane identyfikujące producenta środka spożywczego
- dane identyfikujące miejsca pochodzenia
- zawartość netto środka spożywczego
- data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy
- oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona
- objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa
- obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli
- obecność szkodników oraz ich pozostałości
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
- zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
|
Zalacznik krotki opis |
wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3
|
| |