„DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO OPIEKUŃCZEGO ORAZ ZAKŁADU OPIEKUŃCZO - LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACH ŚREDNICH”

Data publikacji 2020-12-28
Data zakończenia 2021-01-08 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Miejscowość Siemiatycze
Województwo podlaskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 771900-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 153000001, 32121001, 158100009, 151311305, 151100002, 155000003, 31425003, 33110002
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni mieszczącej się w Zakładzie Pielęgnacyjno Opiekuńczym i Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym w Bacikach Średnich pod adresem Baciki Średnie 68, 17-300 Siemiatycze w ilościach i asortymencie określonych w formularzu asortymentowo ilościowo – cenowym, stosowanie do sukcesywnych zgłoszonych potrzeb (zamówień) Zamawiającego, szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 pakietach od 1 do 11 SIWZ, stanowiących integralną jej część, a następnie integralną część umowy dostawy.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowej na poszczególne pakiety, nie dopuszcza złożenia oferty na pojedyncze pozycje w pakiecie jak i nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
3. Każdy pakiet wskazany w załączniku nr 1 stanowi odrębną część i będzie podlegał odrębnej procedurze przetargowej związanej z wyborem oferty najkorzystniejszej.
4. Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 pakiet nr od 1 do 11 do SIWZ – Formularz asortymentowo ilościowo - cenowy.
5. Zamawiający wymaga by oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia posiadał termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego (dotyczy produktów, na których data przydatności jest wymagana).
6. Nazwy własne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Za równoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykuły podane przykładowo albo walory lepsze.
7. Ilości towarów spożywczych, określone w załączniku nr 1 do SIWZ, mają charakter szacunkowy (margines ±25%). Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia w związku z nabyciem w okresie obowiązywania umowy towarów o łącznej wartości niższej niż określona wartość łączna złożonej oferty, ale Zamawiający gwarantuje nabycie towarów o sumie nie mniejszej niż 60% kwoty łącznej złożonej oferty.
8. Zamawiający będzie wymagał dołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktów pochodzenia zwierzęcego, ryb.
9. Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu.
10. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 roku, poz. 2021 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 1) i Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE. L z 2002, nr 31, str. 1).
11. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia, a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (Dobrej praktyki produkcyjnej), GHP (Dobrej praktyki higienicznej) i systemu HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności).
12. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych w opakowaniach jednolitych, nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 338, str. 4), w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015, poz. 29 z późn. zm.) oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 55).
13. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku zmieniającego Załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnego wykazu dodatków do żywności (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 295, str. 1).
14. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 304, str. 18).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 cf2969a7-9859-4146-b45d-b9f6c8679185
Biuletyn 771900-N-2020
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Regon 50653482000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Szpitalna
Zamawiajacy adres numer domu 8
Zamawiajacy miejscowosc Siemiatycze
Zamawiajacy kod pocztowy 17-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podlaskie
Zamawiajacy telefon 856 552 825
Zamawiajacy fax 856 552 825
Zamawiajacy email zamowienia.publiczne@spzozsiemiatycze.pl
Adres strony url www.spzozsiemiatycze.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.spzozsiemiatycze.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.spzozsiemiatycze.pl
Czy oferty wnioski dostepne 1
Oferty wnioski dostepne https://miniportal.uzp.gov.pl/
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny oferty mogą zostać dostarczone pocztą tradycyjną; kurierem; bądź osobiście w siedzibie Zamawiającego.
Nazwa nadana zamowieniu „DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO OPIEKUŃCZEGO ORAZ ZAKŁADU OPIEKUŃCZO - LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACH ŚREDNICH”
Numer referencyjny SP ZOZ ZP/18/20
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 11
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni mieszczącej się w Zakładzie Pielęgnacyjno Opiekuńczym i Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym w Bacikach Średnich pod adresem Baciki Średnie 68, 17-300 Siemiatycze w ilościach i asortymencie określonych w formularzu asortymentowo ilościowo – cenowym, stosowanie do sukcesywnych zgłoszonych potrzeb (zamówień) Zamawiającego, szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 pakietach od 1 do 11 SIWZ, stanowiących integralną jej część, a następnie integralną część umowy dostawy. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowej na poszczególne pakiety, nie dopuszcza złożenia oferty na pojedyncze pozycje w pakiecie jak i nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3. Każdy pakiet wskazany w załączniku nr 1 stanowi odrębną część i będzie podlegał odrębnej procedurze przetargowej związanej z wyborem oferty najkorzystniejszej. 4. Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 pakiet nr od 1 do 11 do SIWZ – Formularz asortymentowo ilościowo - cenowy. 5. Zamawiający wymaga by oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia posiadał termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego (dotyczy produktów, na których data przydatności jest wymagana). 6. Nazwy własne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Za równoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykuły podane przykładowo albo walory lepsze. 7. Ilości towarów spożywczych, określone w załączniku nr 1 do SIWZ, mają charakter szacunkowy (margines ±25%). Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia w związku z nabyciem w okresie obowiązywania umowy towarów o łącznej wartości niższej niż określona wartość łączna złożonej oferty, ale Zamawiający gwarantuje nabycie towarów o sumie nie mniejszej niż 60% kwoty łącznej złożonej oferty. 8. Zamawiający będzie wymagał dołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktów pochodzenia zwierzęcego, ryb. 9. Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu. 10. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 roku, poz. 2021 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 1) i Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE. L z 2002, nr 31, str. 1). 11. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia, a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (Dobrej praktyki produkcyjnej), GHP (Dobrej praktyki higienicznej) i systemu HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 12. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych w opakowaniach jednolitych, nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 338, str. 4), w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015, poz. 29 z późn. zm.) oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 55). 13. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku zmieniającego Załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnego wykazu dodatków do żywności (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 295, str. 1). 14. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 304, str. 18).
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow Zamawiający nie wymaga szczególnych warunków w zakresie posiadanych kompetencji lub uprawnień, Wykonawca spełni warunek, jeżeli złoży wraz z ofertą oświadczenie – Załącznik nr 4 do SIWZ.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wymaga szczególnych warunków w zakresie posiadanych kompetencji lub uprawnień, Wykonawca spełni warunek, jeżeli złoży wraz z ofertą oświadczenie – Załącznik nr 4 do SIWZ.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie wymaga szczególnych warunków w zakresie posiadanych kompetencji lub uprawnień, Wykonawca spełni warunek, jeżeli złoży wraz z ofertą oświadczenie – Załącznik nr 4 do SIWZ.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 3.1. informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13),14) i 21) ustawy PZP, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; 3.2. odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1) ustawy PZP; 3.3. oświadczenia wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne; 3.4. oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności;
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Materiały informacyjne dotyczące oferowanego przedmiotu zamówienia, np. karty katalogowe, prospekty, opisy, instrukcje użytkowania, z zaznaczeniem oferowanych wyborów, z podaniem pakietu i pozycji, której dotyczą. Opisy zawarte w materiałach informacyjnych musza być przedstawione w języku polskim (jeżeli w języku obcym to wymagane jest tłumaczenie na język polski: nie wymaga się tłumaczenia sporządzonego przez tłumacza przysięgłego). Wymaga się, aby treść tych materiałów potwierdzała spełnienie przez oferowane towary wymagań postawionych przez Zamawiającego, określonych w załączniku nr 1 do SIWZ – dotyczy wszystkich pakietów.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zmiany umowy zostały przewidziane w załączniku nr 3 do SIWZ.
IV 4 4 data 2021-01-08T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pakiet nr 1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Warzywa
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pakiet nr 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Warzywa
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Pakiet nr 3
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Ziemniaki
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa pakiet nr 4
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Owoce
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Pakiet nr 5
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Pieczywo
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Pakiet nr 6
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Artykuły spożywcze
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Pakiet nr 7
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131130-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Wędliny
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Pakiet nr 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Mięso
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Pakiet nr 9
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Nabiał
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Pakiet nr 10
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Jaja
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Pakiet nr 11
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03311000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Ryby
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin płatności faktury VAT
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)