CHLEB PSZENNO- ŻYTNI - wykonany z mąki mieszanej pszennej i żytniej,
o gramaturze 400g, krojony i foliowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury.
Ilość - 79 500 kg
Zamawiany chleb winien być:
1) świeży,
2) dobrej jakości,
3) konsystencji jednolitej, zwartej,
4) wolny od wad eliminujących go ze spożycia,
5) dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia.
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment:
1) obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony,
2) chleb stęchły, mdły;
3) zanieczyszczenia mechaniczne,
4) chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli;
5) objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie
6) uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione;
7) obecność szkodników
8) brak oznakowania bochenków.
Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy
Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego artykułu w ramach częściowych dostaw.
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
1) opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy;
2) oznakowanie powinno zawierać:
3) nazwę dostawcy - producenta, adres,
4) nazwę produktu,
5) masę netto produktu,
6) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia.
CHLEB PSZENNY -wykonany z mąki pszennej o gramaturze 400g, krojony i foliowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury.
Ilośc -7250 kg
Zamawiany chleb winien być:
1) świeży,
2) dobrej jakości,
3) konsystencji jednolitej, zwartej,
4) wolny od wad eliminujących go ze spożycia,
5) dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia.
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment:
1) obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony,
2) chleb stęchły, mdły;
3) zanieczyszczenia mechaniczne,
4) chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli;
5) objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie
6) uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione;
7) obecność szkodników
8) brak oznakowania bochenków.
Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy.
Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego artykułu w ramach częściowych dostaw.
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
1) opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy;
2) oznakowanie powinno zawierać:
3) nazwę dostawcy - producenta, adres,
4) nazwę produktu,
5) masę netto produktu,
6) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia.
BUŁKA TARTA - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa
Ilość 225 kg
Zamawiany asortyment winien być:
1) struktura i konsystencja - sypka, bez grudek
2) barwa naturalna, może być niejednolita;
3) smak i zapach - charakterystyczny dla suszonego pieczywa;
Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment:
1) obce posmaki, zapachy,
2) zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne,
3) objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie,
4) obecność szkodników,
5) brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Minimalny okres przydatności do spożycia - 2 miesiące od daty dostawy.
Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego artykułu w ramach częściowych dostaw.
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
1) materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o pojemności max. 30 kg
2) oznakowanie powinno zawierać:
nazwę dostawcy - producenta, adres,
nazwę produktu,
masę netto produktu,
datę - termin produkcji i przydatności do spożycia.
Częstotliwość dostaw:
Dostawy pieczywa następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw na każdy dzień określi zamawiający telefonicznie lub pisemnie z 24 godzinnym wyprzedzeniem.
Dostawy pieczywa muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia, dostawy realizowane będą do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie codziennie tj. od poniedziałku do soboty w godz. 8.00 - 12.00. |