Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin w ilościach i rodzajach określonych w Załączniku Nr 1 do SIWZ w okresie od 2 stycznia 2014r do 31 grudnia 2014r. tj.: mięso: karkówka b/k 95kg, łopatka wieprzowa b/k 1650kg, kości wieprzowe rurkowe 860 kg, mięso mielone wieprzowo-wołowe w opakowaniu ok. 500 g -150 sztuk, , żeberka pieczeniowe 600kg, schab b/k 50kg, serca wieprzowe 195kg, wątroba wieprzowa 30 kg, słonina b/s 280kg, ozory 75kg, udko z kurczaka 9ćwiartka ) 3000kg, , filet z kurczaka 650kg, wątroba drobiowa 120kg, żołądki drobiowe 150kg; wędliny: baleron wędzony 320kg, baleron gotowany 280kg, baton szynkowy 45 kg, gulasz angielski 65 kg, kaszanka 370kg, kiełbasa krakowska 255kg, kiełbasa targowa 1050kg, kiełbasa żywiecka 10kg, kiełbasa szynkowa 115kg, udziec z indyka w galarecie 325kg, mielonka rodzinna 65kg, ogonówka 850kg, parówki cienkie w folii 370kg, pasztet drobiowy pieczony 310kg, polędwica sopocka 380kg, rolada drobiowa 175kg, salceson wiejski w folii 315 kg, pasztet drobiowy 130g w opakowaniu 435 sztuk, pasztetowa w folii 140kg, szynka bankietowa 155kg, szynka drobiowa 120kg, szynka konserwowa 40kg, szynka gotowana 65kg, szynka tyrolska 45kg, szynkówka-wieprzowa 335kg, pieczeń wieprzowa 100 kg, wędzonka 210kg, pierś pieczona z indyka 105kg, szynka pieczona wieprzowa 10120kg, szynka gotowana 62kg, polędwica drobiowa 275kg.W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych ( firmowych ) producenta, ale pod warunkiem , że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i grupy technologicznej z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa takiego oferowanego produktu musi się znaleźć w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych , niż wskazane w formularzu ofertowo-cenowym, stanowiącym Załączcznik Nr 1 do SIWZ- produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych (kolor, konsystencja, zapach i smak ). Produkty wymienione w formularzu ofertowo-cenowym muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995r o statystyce publicznej ( Dz. U. Nr 88 poz. 439 z późn. zm ). Wskazane w formularzu ofertowo-cenowym ilości zamawianych produktów są wielkościami szacunkowymi i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku , czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości towarów stanowiących przedmiot zamówienia(umowy ) w zależności od ilości mieszkańców i wyznaczonej diety przez lekarzy dla pensjonariuszy i z tego tytułu nie przysługują Wykonawcy żadne roszczenia finansowe ani prawne. Dostarczone artykuły żywnościowe powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. Dostawy będą realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu , Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję do wglądu Zamawiającego ( kiedy będzie tego wymagał Zamawiający ). Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie , e-mailem lub faksem (najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę). Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie ( w wypadku stwierdzenia przez zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji itp ) aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. Ceny jednostkowe poszczególnych asortymentów mięsa i wędlin nie zmienią się w czasie całego okresu obowiązywania umowy. Dostawa codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 7.00 do 12.00. |