Grupa I - pieczywo
1. Chleb mieszany pszenno-żytni. PN-A-74103:1993, PN A-74103/Az2:1996
Ilość: 88 000,00 kg
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
Chleb świeży, bochenki o wadze 0,40 kg krojone (grubość kromki 11-13 mm) pakowane w folię, składający się z ok. 70% mąki pszennej i ok. 30% mąki żytniej.
Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy.
Konsystencja: miękisz powinien być elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle związane ze skórką, bez zakalca i grudek mąki.
Barwa: skórka powinna być równomiernie zabarwiona, o odcieniu typowym dla danego rodzaju pieczywa.
Oznakowanie: metki na każdym bochenku powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
2. Chleb pszenny. PN-A-74105:1992
Ilość: 14 000,00 kg
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
Chleb świeży, bochenki o wadze 0,40 kg krojone (grubość kromki 11-13 mm) pakowane w folię.
Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy.
Konsystencja: miękisz powinien być elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle związane ze skórką, bez zakalca i grudek mąki.
Barwa: skórka powinna być równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym.
Oznakowanie: metki na każdym bochenku powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
3. Bułka tarta. PN-A-74113:1997, PN-74113:1997/Az1:1999,
Ilość: 1 400,00 kg
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
Bułka tarta w opakowaniach 0,5 - 1 kg.
Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy.
Konsystencja: sypka bez grudek i zbryleń.
Barwa: równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym.
Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
(*) Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie
znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późniejszymi zmianami)
Grupa II - nabiał
1. Twaróg chudy. PN-A-86300:1991/Az3:2001
Ilość: 6 000,00 kg
Preferencje zamawiającego w zakresie jakości:
Twaróg chudy świeży, o wadze 200 - 250g pakowany w folię vacum.
Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
Termin przydatności min. 14 dni
2. Kefir naturalny. PN-A-86041:1986, PN-A-86061:2002
Ilość: 500,00 kg
Preferencje zamawiajacego w zakresie jakości:
Kefir naturalny w opakowaniach jednorazowych o wadze 180 - 200g.
Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
3.Ser topiony. PN-A-86233:1996/Az16:1996
Ilość: 700,00 kg
Preferencje zamawiajacego w zakresie jakości:
Serek topiony z zawartością tłuszczu do 40%, o wadze 100g w opakowaniach jednostkowych.
Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
Termin przydatności min. 2 m-ce
4.Serek do chleba (śmietankowy/ziołowy)
Ilość: 500,00 kg
Preferencje zamawiajacego w zakresie jakości:
Serek twarogowy z zawartością tłuszczu do 20%, o wadze 100g w opakowaniach jednostkowych.
Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania.
Termin przydatności min. 2 tygodnie
5.Śmietana ukwaszona 12%. PN-A-86050:2002/Az1:2006
Ilość: 2 200,00 kg
Preferencje zamawiajacego w zakresie jakości:
Śmietana ukwaszona 12%, w opakowaniach jednorazowych 200-400g
Oznakowanie: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (*):
nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania
(*) Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późniejszymi zmianami)
Grupa III - tłuszcze
1. Margaryna mleczna do smarowania pieczywa w kostkach o wadze 200 do 250 g o zawartości tłuszczu 60%,
Termin przydatności do spożycia minimum 2 miesiące. PN-A-86901
Ilość: 10 800,00 kg
2. Olej roślinny - jadalny (do smażenia i surówek). Butelki o pojemności od 0,9 l do 1,0 l.
Termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące. PN-A-86908
Ilość: 2 800,00 L
UWAGI:
a) Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225)
b) Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
c) Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże lub posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko.
d) Podana ilość ww artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego. Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne.
e) Odbiór jakościowy, gwaracja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiajacy niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partie towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
f) Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. Dostawy pieczywa odbywać się będą codziennie w godzinach od 8.00 do 12.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). |