Dostawa artykułów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej

Data publikacji 2015-07-15
Data zakończenia 2015-07-24 13:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni "Szpital Powiatowy" im. bł. Marty Wieckiej
Miejscowość Bochnia
Województwo małopolskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 178184 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

II.1.1) Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej Przedmiot zamówienia został podzielony na 9 pakietów:
Pakiet 1 - Nabiał
Pakiet 2 - Pieczywo
Pakiet 3 - Warzywa i owoce
Pakiet 4 - Artykuły spożywcze
Pakiet 5 - Mięso i przetwory mięsne
Pakiet 6 - Ryby
Pakiet 7 - Jaja
Pakiet 8 - Kleiki, kaszki i zupki
Pakiet 9 - Woda mineralna

Opis

Lp. Opis przedmiotu zamówienia wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego J.m. wielkość opakowania oferowanego przez Wykonawcę ilość opakowań/ jednostek miary
zamawiana
(wg. wielkości opakowania oczekiwanego przez Zamawiającego) oferowana*
po przeliczeniu - zgodnie z kol. 5)
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
1. Mleko świeże pasteryzowane 2% 1 litr litr 20 300
2. Śmietana 18% 1 litr litr 1 000
3. Masło exstra kostka 200 gram szt. 6 000
4. Ser topiony bez dodatków opakowanie 100 gram szt. 1 250
5. Ser żółty półtłusty; twardy podpuszczkowy typu gouda, krojony, pakowany hermetycznie op. 1 kg opakowanie 1 kg kg 180
6. Ser biały półtłusty mielony opakowanie 1 kg kg 2 000
7. Jogurt owocowy o zawartości tłuszczu 1 - 4% pojemnik 125 g szt. 1 270
8. Serek Feta opakowanie 1 kg kg 30
9. Maślanka pojemnik 300 g szt. 800
10. Jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 0-1% pojemnik 150 g szt. 3 050Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m.
1. 2. 3. 4.
1. chleb pszenny krojony 700 g 7300 szt.
2. chleb razowy krojony 1500 szt.
3. chleb graham 750g krojony 1500 szt.
4. chleb pszenno-żytni krojony 700g 5000 szt.
5. chleb bezglutenowy 24 szt.Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J.m.
1. 2. 3. 4.
1. Banany 60 kg
2. Brokuły 140 kg
3. Buraki czerwone 2420 kg
4. Cebula 500 kg
5. Cukinia 20 kg
6. Cytryna 130 kg
7. Grejfrut 470 kg
8. Jabłka deserowe 4800 kg
9. Kalafiory świeże 800 szt
10. Kapusta biała 2100 kg
11. Kapusta biała nowa 160 szt
12. Kapusta czerwona 230 kg
13. Kapusta kiszona 50 kg
14. Koper świeży 2800 pęk
15. Marchew 3700 kg
16. Morele 30 kg
17. Ogórek kiszony 700 kg
18. Ogórki świeże 380 kg
19. Papryka czerwona 160 kg
20. Pieczarki 200 kg
21. Pietruszka 700 kg
22. Pietruszka zielona świeża 2100 pęk
23. Pomidory 1300 kg
24. Pory 90 kg
25. Porzeczka czerwona 5 kg
26. Rzodkiewka 800 pęk
27. Sałata zielona 2500 szt
28. Seler 550 kg
29. Susz buraczany 20 kg
30. Susz warzywny 30 kg
31. Szczypiorek 180 pęk
32. Śliwki 5 kg
33. Truskawki 25 kg
34. Ziemniaki 20000 kgLp. Opis przedmiotu zamówienia wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego J.m. wielkość opakowania oferowanego przez Wykonawcę ilość jednostek miary
zamawiana
(wg. wielkości opakowania oczekiwanego przez Zamawiającego) oferowana*
po przeliczeniu - zgodnie z kol. 5)
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
1. Budyń bez cukru 1 kg kg 40
2. Chrupki kukurydziane bez dodatków 70 g op. 260
3. Chrzan tarty 290 g op. 70
4. Cukier 1 kg kg 2020
5. Cukier puder 0,4 kg kg 12
6. Cynamon 20 g op. 200
7. Drożdże 100 g op. 60
8. Dżem 280 g op. 1660
9. Majonez 500 g op. 25
10. Groszek konserwowy 400 g op. 125
11. Herbata czarna w torebkach, ekspresowa 150 g op. 340
12. Kakao 100 g op. 140
13. Kasza jęczmienna mazurska 1 kg 1 kg 750
14. Kasza kukurydziana 1 kg 1 kg 260
15. Kasza manna 1 kg 1 kg 450
16. Kawa zbożowa 500 g op. 60
17. Ketchup 500 g op. 25
18. Kisiel bez cukru 1 kg 1 kg 40
19. Kminek 20 g op. 60
20. Koncentrat pomidorowy 1 litr 1 litr 280
21. Kukurydza konserwowa 400 g op. 130
22. Kwasek cytrynowy 50 g op. 230
23. Liście laurowe 50 g op. 1
24. Majeranek 10 g op. 10
25. Makaron - nitka, łazanka, świdry 1 kg 1 kg 680
26. Mąka pszenna typ. 500 1 kg 1 kg 1500
27. Mąka ziemniaczana 1 kg 1 kg 50
28. Miód naturalny 400 g op. 72
29. Musztarda 1 litr 1 litr 3
30. Ocet 1 litr 1 litr 64
31. Ogórek konserwowy 1 litr 1 litr 110
32. Olej roślinny 1 litr 1 litr 760
33. Papryka mielona 20 g op. 120
34. Pieprz czarny mielony 20 g op. 240
35. Płatki owsiane 1 kg 1 kg 410
36. Proszek do ciast 40 g op. 20
37. Przyprawa sypka 1 kg 1 kg 90
38. Przyprawa w płynie 1 litr 1 litr 410
39. Ryż 1 kg 1 kg 610
40. Sól 1 kg 1 kg 760
41. Sucharki 290 g op. 480
42. Wafle kwadratowe grube 200 g op. 5
43. Ziele angielskie 15 g op. 60
44. Żurek w torebkach 50 g op. 100Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J.m.
1. 2. 3. 4.
1. Gulasz wołowy b/k 1400 kg
2. Kiełbasa drobiowa z warzywami, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 60 kg
3. Kiełbasa drobiowa (gruba) krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 20 kg
4. Kiełbasa szynkowa (gruba), krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 600 kg
5. Kurczak cały 3050 kg
6. Łopatka wieprzowa b/k 420 kg
7. Mięso wolowe na rosół 110 kg
8. Parówki drobiowe 60 kg
9. Pasztet drobiowy 25 kg
10. Schab wieprzowy b/k 2100 kg
11. Szynka drobiowa, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 90 kg
12. Szynka wieprzowa - gotowana, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 900 kg
13. Wątróbka drobiowa 50 kg1. Ryba wędzona (makrela) 80 kg
2. Filet do smażenia (miruna), mrożony płat filetowy, 170-230g, bez skóry, 0% glazury 100 kg
3. Filet do smażenia (mintaj), mrożony płat filetowy, 0% glazury 800 kgLp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J.m.
1. 2. 3. 4.
1. Jaja kurze M - średnie: od 53 g do 63 g 14 400 szt.Lp. Opis przedmiotu zamówienia Nazwa handlowa Ilość J.m.
1. 2. 3. 4. 5.
1. Kleik ryżowy a180g+/-50g, nie zawierający białka mleka krowiego, produkt bezglutenowy, zawierający łatwo przyswajalną skrobię, wzbogacony w witaminę B1 10 szt.
2. Modyfikowane mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia op. 350 g 10 szt.
3. Mleko następne dla niemowląt po 6. miesiącu op. 350 g 10 szt.
4. Kaszka mleczno-ryżowa a230g+/-50g, bez dodatków smakowych, dopuszcza się tylko i wyłącznie smak bananowy 12 szt.
5. Zupka marchewkowa z ryżem, o gładkiej konsystencji, produkt bezglutenowy, bez konserwantów, sztucznych barwników i dodatków smakowych, pasteryzowany w słoiczkach a125g+/-50g 300 szt.
6. Zupka jarzynowa z kurczakiem o gładkiej konsystencji, produkt bezglutenowy, bez konserwantów, sztucznych barwników i dodatków smakowych, pasteryzowany w słoiczkach a125g+/-50g 400 szt.Lp. Opis przedmiotu zamówienia Nazwa handlowa Ilość J.m.
1. 2. 3. 4. 5.
1. Woda mineralna, nienasycona CO2, wysokozmineralizowana, kationy w mg/l: wapniowe 130-220, sodowe 11-133, magnezowy 21-132, opakowanie PET -1,5 L 1 500 szt.
2. Woda mineralna, średnionasycona CO2, wysokozmineralizowana, kationy w mg/l: wapniowe 130-220, sodowe 11-133, magnezowy 21-132, opakowanie PET -1,5 L 3 500 szt.
3. Woda mineralna, średnionasycona CO2, wysokozmineralizowana, kationy w mg/l: wapniowe 130-220, sodowe 11-133, magnezowy 21-132, butelka zwrotna - 0,33l; 800 szt.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni "Szpital Powiatowy" im. bł. Marty Wieckiej
Ulica ul. Krakowska 31
Nr domu 31
Miejscowość Bochnia
Kod Pocztowy 32-700
Województwo małopolskie
Tel 14 6153201, 6153233, 50979196
Fax 14 6153202
Internet www.szpital-bochnia.pl
Regon 00090434900000
E-mail mdaniec@szpital-bochnia.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 9
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia
Wiedza Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia
Potencjał Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia
Zdolne Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia
Sytuacja Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Inne dokumenty III.5.1) W przypadku podpisywania oferty lub poświadczania za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osob(ę)y nie wymienion(ą)e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwa. W przypadku udzielenia pełnomocnictwa, wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. Kserokopia pełnomocnictwa musi być poświadczona przez notariusza. III.5.2) W przypadku gdy, Wykonawca powołuje się na wiedzę i doświadczenie, potencjał techniczny, osoby zdolne do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów - pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia wraz z określeniem zakresu udzielanych zasobów. III.5.3) Pełnomocnictwo do reprezentowania konsorcjum w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i zawarcia umowy - w przypadku wykonawców wspólnie ubiegający się o udzielenie III.5.4) Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych (każda strona dokumentu) za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1) Wszelkie zmiany niniejszej umowy z zastrzeżeniem art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych mogą być dokonywane za zgodą obu Stron, wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności. 2) Strony dopuszczają zmiany w umowie w następującym zakresie: a) nazwy Towaru przy zachowaniu jego parametrów, b) sposobu konfekcjonowania. 3) W przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta, strony dopuszczają zmianę ceny za zbiorcze opakowanie Towarów objętych umową z zachowaniem jednak zasady proporcjonalności w stosunku do ceny jednostkowej poszczególnych Towarów objętej umową. 4) Wykonawca zobowiązuje się do nie zwiększania cen jednostkowych określonych w ofercie przetargowej przez okres trwania umowy, z tym zastrzeżeniem, że w czasie trwania umowy ceny netto mogą ulec zmianie odpowiednio do wzrostu/spadku obowiązujących stawek podatku VAT, przy obowiązku zachowania niezwiększonej ceny brutto. 5) Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy poszczególnych Towarów objętych umową po cenach niższych niż określone w niniejszej umowie. Wystawienie faktury z ceną niższą niż wymieniona w załączniku nr 1 do niniejszej umowy jest równoznaczne z zaoferowaniem przez Wykonawcę niższej ceny. 6) Zaistnienie okoliczności wymienionych w ust 5 nie wymaga sporządzenia aneksu. 7) W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od daty powzięcia wiadomości o takich okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy. 8) W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.szpital-bochnia.pl
Adres uzyskania siwz Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy, im. bł. Marty Wieckiej, ul. Krakowska 31, 32-700 Bochnia
Data składania wniosków 24/07/2015
Godzina składania wniosków 13:00
Miejsce Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w Bochni przy ul. Krakowskiej 31, na Dzienniku podawczym pokój nr 3, Pawilon A
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)