Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności do Żłobka Miejskiego im. Tadeusza Więcka w Mikołowie.
Część I- PRODUKTY MLECZARSKIE
Część II- PIECZYWO
Część III- PRODUKTY SYPKIE , PRZYPRAWY , DŻEMY , WODA MINERALNA
Część IV- RYBY
Część V- MROŻONKI
Część VI- DRÓB
CPV: 15.11.20.00-6
Część VII- MIĘSO, WĘDLINY
Część VIII- WARZYWA I OWOCE
Część IX- PRODUKTY DLA NIEMOWLĄT
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr A do siwz.
Opis1. Mleko krowie 3,2% poj. min 2 litr litr 1600
2. Śmietana 18% nie mniej niż 400 g kwaśna szt. 50
3. Śmietanka 30% nie mniej niż 200g słodka szt. 330
4. Jogurt naturalny bez cukru kubek nie mniej niż 380g nie więcej niż 400g szt. 150
5. Maślanka naturalna poj. min 1l litr 30
6. Twaróg półtłusty pakowany nie mniej niż 0.25kg w pergamin zawartość tłuszczu nie mniej niż 3,5% Szt. 700
7. Ser żółty zawartość tłuszczu min. 26% ; zawartość białka min. 25%podpuszczkowy , dojrzewający typu holenderskiego kg 100
8. Masło extra min 200g maks. 250 g zaw. tłuszczu min.82% szt 32001. Chleb zwykły krojony(min 900g) szt. 550
2. Chleb wieloziarnisty(min 400g) szt. 550
3. Chleb sojowo -dyniowy(min 400g) szt. 550
4. Chleb żytni (100% mąki żytniej) szt. 30
5. Chałka półcukiernicza(min 500g) szt. 70
6. Babka piaskowa duża(min 500g) szt. 200
7. Babka drożdżowa duża (min 500g) szt. 70
8 Mufiny małe z marmoladą wieloowocową ( min 50g) szt. 1800
9. Baton wrocławski(min 350g) szt. 2000
10. Groszek ptysiowy kg 41. Bazylia sucha min 15g szt. 85
2. Bułka tarta min 500g szt. 60
3. Ciastka kruche zawartość tłuszczu w 100g maks.19%,cukru 21%, opakowania 2000g do 2500g. kg 15
4. Cukier biały kg 600
5 Cukier puder min 500g szt. 25
6. Cukier waniliowy min 16g szt. 300
7. Cynamon mielony min 25g szt. 20
8. Dżem niskosłodzony truskawkowy, wiśniowy z zawartością owoców
w 100g min. 40 g ; słoik min. 450g, szt. 250
9. Galaretka owocowa wiśniowa, truskawkowa, malinowa min.75g szt. 100
10. Herbata czarna ekspresowa opakowanie min. 100 torebek szt. 100
11. Herbata owocowa ekspresowa min.40g,smak malinowy ,owoce leśne szt. 400
12. Jajka świeże L szt. 2600
13. Kakao zwykłe min.80g extra ciemne, zawartość tłuszczu kakaowego max 12% szt. 50
14. Kasza manna 100% kaszy
z pszenicy min 400g. szt. 150
15. Kasza perłowa jęczmienna średnia min 400g szt. 220
16. Kasza jaglana min 400g szt. 80
17. Kasza gryczana biała min 400g. szt. 280
18. Kakao Puchatek szt. 25
19. Kawa zbożowa expresowa min.40g szt. 10
20. Tymianek suszony min 15g
szt.. 20
21. Kminek cały min 20g szt. 10
22. Kukurydza w puszce min 200g
szt. 10
23. Koncentrat pomidorowy 30%,sloik szklany min 200g szt. 30
24. Koncentrat pomidorowy 30%, słoik szklany min 900g. szt. 100
26. Kwasek cytrynowy min 20g szt. 30
27. Liść laurowy min 20g szt. 30
28. Lubczyk otarty min 20g szt. 250
29. Majeranek otarty min 15g szt. 80
30. Makaron gruby świderki min 500g szt. 400
31. Makaron nitki cztero-jajeczny min 250g szt. 200
32. Mąka pszenna typ -550 kg 200
33. Mąka ziemniaczana100% skrobi ziemniaczanej kg 70
34. Miód pszczeli wielokwiatowy słoik min.900g szt. 120
35. Musztarda stołowa min 200g szt. 30
36. Ocet spirytusowy 10% min 500g szt. 10
37. Olej rzepakowy min 1000g szt. 270
38. Oregano suszone min 15g szt. 50
39. Papryka słodka mielona min 20g szt. 300
40. Pieprz czarny mielony min 20g. szt. 100
41. Proszek do pieczenia min 20g szt. 60
42. Ryż biały kg 100
43. Syrop pasteryzowany, malinowy,
bez konserwantów butelka min.440ml szt. 50
44. Sól morska kg 50
45. Ziele angielskie całe min 20g szt. 90
46. Woda źródlana niegazowana min 1500g szt. 300
47. Woda źródlana gazowana min 1500g szt. 80
48. Chleb bezglutenowy , tostowy; bez glutenu, bez jaj, bez czekolady, bez soi w składzie m.in. skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka
kukurydziana ; pakowany próżniowo , opakowanie min. 400g szt. 5
49. Makaron bezglutenowy , kukurydziany ; skład 100% mąki kukurydzianej ; opakowanie min. 500g szt. 20
50. Makaron bezglutenowy , ryżowy ; skład 100% mąki ryżowej ; opakowanie min. 500g szt. 3
51. Herbatka rozpuszczalna, granulowana po 4 miesiącu ,o smaku kopru włoskiego, puszki o poj. min.200g szt. 4
52. Herbatka rozpuszczalna, granulowana po 4 miesiącu , jabłkowa z melisą, puszki o poj. min.200g szt. 8
53. Herbatka rozpuszczalna, granulowana po 6 miesiącu o smaku maliny z dziką różą , pakowana w puszki o poj. min.400g szt. 81. Mintaj filet klasa 1 bez polifosforanów ; max.2%glazury kg 280
2. Dorsz filet mrożony klasa 1 bez polifosforanów; max 2% glazury kg 170
3. Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach(min 170g) puszka szt. 1801. Truskawka mrożona klasa 1 min 2500g szt. 20
2. Brukselka mrożona klasa1 min 2500g szt. 20
3. Brokuł mrożony różyczki klasa 1 2500g szt. 70
4. Szpinak liść mrożony klasa 1 min 2500g szt. 30
5. Bukiet warzyw 7-składnikowa klasa 1 ; min 2500g szt. 60
6. Włoszczyzna paski marchew, seler, pietruszka, por klasa 1 2500g szt. 280
7. Fasolka szparagowa cięta mrożona klasa 1 ; min 2500g szt. 20
8. Kalafior różyczki mrożony klasa 1 ; min 2500g. szt. 60
9. Groszek zielony mrożony klasa 1 min 2500g szt. 60
10. Wiśnie bez pestek mrożone klasa 1 min 2500g szt. 5
11. Mieszanka kompotowa co najmniej 5-składnikowa ( np. truskawka, porzeczka czarna ,czerwona, wiśnia, agrest) składnikowa klasa 1 min 2500g szt. 260
12. Barszcz ukraiński klasa 1 ; marchew, seler ,pietruszka, por , buraki ; min 2500g. szt. 501. Kurczak świeży min.2 kg szt. kg 5
2. Filet kurczaka bez skóry ,bez kości kg 420
3. Porcje rosołowe z kurczaka kg 340
4. Filet z indyka bez skóry, bez kości kg 3001. Schab b/k kg 100
2. Łopatka wieprzowa b/k bez skóry kg 800
3. Kita wieprzowa b/k, bez skóry kg 100
4. Szynka wieprzowa , gotowana min.85% kg 150
5. Polędwica wieprzowa typu sopocka
min.85% mięsa kg 150
6. Polędwica drobiowa min.60% mięsa kg 95
7. Kiełbasa gruba typ kanapkowa gatunek dębicka min.80% mięsa kg 90
8. Boczek wędzony bez skóry, bez żeber chudy kg 8
9. Kiełbasa cienka min 100g szt. typu śląska min.70% mięsa kg 81. Arbuz słodki , czerwony kg 100
2. Banany żółte kg 450
3. Botwina min.1200g pęczek szt. 60
4. Brokuł świeży min.1500g szt. szt. 80
5. Buraki czerwone średnie kg 300
6. Cebula zwyczajna kg 200
7. Cytryna kg 45
8. Czosnek nieulegający pleśnieniu,
o intensywnym zapachu szt. 250
9. Fasola szparagowa świeża kg 30
10. Gruszki konferencja kg 250
11. Jabłka sezonowe : papierówka . lobo , kortland kg 450
12. Kalafior świeży szt. 100
13. Kalarepa szt. 60
14. Kapusta biała młoda szt. 70
15. Kapusta biała kg 120
16. Kapusta czerwona młoda szt. 25
17. Kapusta czerwona kg 90
18. Kapusta kiszona kg 160
19. Kapusta pekińska kg 100
20. Kapusta włoska szt. 15
21. Koperek min.50g pęczek pęczek 700
22. Malinymin 500g szt. 25
23. Mandarynki kg 100
24. Marchewka kg 300
25. Ogórki kiszone kg 120
26. Ogórki zielone kg 90
27. Pietruszka korzeń kg 20
28. Pomidory kg 100
29. Por szt. 350
30. Rzodkiewka pęczek 50
31. Seler kg 5
32. Szczypiorek szt. 40
33. Śliwki kg 20
34. Wiśnie kg 10
35. Truskawki świeże kg 90
36. Zielona pietruszka min. 50g pęczek pęczek 800
37. Ziemniaki kg 3500
38. Kiwi szt. 200
39.
Papryka czerwona słodka kg. 10
40. Pieczarka biała kg. 5
41. Cukinia kg. 25Mleko następne dla niemowląt
powyżej 6 miesiąca życia; 2 ; skład
kompozycja prebiotyków (fruktooligosacharydów , galaktooligosacharydów i błonnika),
witaminy , niezawierające dodatków zbożowych i glutenu opakowanie kartonowe, min.800 g szt. 4
Kaszka mleczno - ryżowa po 4 miesiącu - skład min. 39% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 8 , składniki mineralne , smaki bananowa, jabłkowa ; opakowanie min. 230 g szt. 30
Kaszka mleczno - ryżowa po 6 miesiącu - skład min. 39% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 9 , składniki mineralne , różne smaki np. bananowa , jabłkowa ; opakowanie
min. 230 g szt. 30
Kaszka ryżowa po 6 miesiącu - skład min. 75% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 9 , składniki mineralne , różne smaki np. malinowy , truskawkowy ; opakowanie
min. 180 g szt. 30
Bezglutenowy produkt zbożowy
( kaszka) nie zawierający mleka krowiego ,
białka sojowego , laktozy , glutenu ; skład :
ryż , mąka chleba świętojańskiego , witaminy ,
składniki mineralne ; opakowanie min.500g szt. 5
Mleko następne dla niemowląt
powyżej 6 miesiąca życia; dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia 2 ;
dla niemowląt z tendencją do kolek i zaparć ;
z obniżoną zawartością laktozy , zawierający
nukleotydy ; puszka min. 400 g szt. 5
koncentrat hydrolizowanego białka serwatkowego z mleka, laktoza z mleka, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, z organizmów jednokomórkowych) skroskrobia, galaktooligosacharydy z mleka (8,12%), fruktooligosacharydy (0,57%), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (emulgator), dwuwodorofosforan potasowy, chlorek wapnia, fosforan wapnia, olej rybi, chlorek choliny, kwas L- askorbinowy, tauryna, lecytyna sojowa, L-askorbinian sodu, siarczan żelazawy, octan DL-alfa-tokoferolu, siarczan cynku, inozytol, sól sodowa 5-monofosforanu urydyny, 5-monofosforan cytydyny, 5-monofosforan adenozyny, sól sodowa 5-monofosforanu inozyny, L-karnityna, nikotynamid, sól sodowa 5-monofosforanu uanozyny, D-pantotenian wapnia, D-biotyna, siarczan miedzi, palmitynian retinylu kwas foliowy, DL-alfa-tokoferol, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, cholekalcyferol, chlorowodorek pirydoksyny, jodek potasu, siarczan manganu, fitomenadion, selenin sodu opakowanie min.400 g
szt. 5 |