Przedmiot zamówienia obejmuje : sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie artykułów ogólnospożywczych tj. artykułów
spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast,
mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek.
Przedmiotem zamówienia są artykuły powszechnie dostępne /oferowane przez wiele podmiotów na rynku/ o ustalonych standardach jakościowych /znormalizowane i spełniające wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, norm przyjętych powszechnie w odbiorze konsumenckim, zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP/, które to standardy w/w dostawy muszą spełniać.
Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów /asortymentów/ przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb Zamawiającego.
Zamawiający wymaga aby :
- dostawy wykonywane były transportem samochodowym Wykonawcy /na jego koszt/,
spełniającym wymogi
przepisów dotyczących transportu żywności,
- dostawy po dowiezieniu do siedziby Zamawiającego, zostały niezwłocznie wniesione przez
Wykonawcę do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego,
- terminy dostaw spełniały wymogi zapisów pkt.3.4 SIWZ.
- etykiety artykułów (asortymentów) dostaw, uwzględniały wymogi zapisów pkt.3.3 SIWZ,
- ceny określone w ofercie Wykonawcy, uwzględniały wszystkie koszty i składniki jakie należy
zapłacić za przedmiot zamówienia, oraz żeby uwzględniały w/w wymogi Zamawiającego,
Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania :
a/ zadanie Nr 1 - dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- produkty przemiału ziarna /CPV 15610000-7/ : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.
- skrobia i produkty skrobiowe /CPV 15620000-0/ : mąka ziemniaczana.
- olej roślinny /CPV 154 11100-3/ : olej jadalny uniwersalny.
- oliwa z oliwek /CPV 15411110-6/ : oliwa z oliwek.
- pasztet /CPV 15131310-1/ : pasztet drobiowy.
- owoce, warzywa i podobne produkty /CPV 15300000-1/ : dżemy, powidła, warzywa
przetworzone, soki, owoce suszone /śliwki/, groch łuskany /połówki/, fasola /Jaś/.
- cukier i produkty pokrewne /CPV 15830000-5/ : cukier biały, cukier waniliowy, cukier
puder, miód, syrop cukrowy.
- makaron niegotowany /CPV 15851100-9/ : makarony.
- kawa, herbata i podobne produkty /CPV 15860000-4/ : kawa zbożowa, herbata.
- przyprawy i przyprawy korzenne /CPV 15870000-7/ : sól, cynamon, czosnek
granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie /mieszanka/, przyprawa warzywna
do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy, soda, ocet, ketchup,
majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.
- produkty dietetyczne /CPV 15882000-4/ : chrupki kukurydziane bezglutenowe,
kaszki ryżowo-owocowe, kaszki mleczno-ryżowe z owocami, produkty niskobiałkowe PKU.
- różne produkty spożywcze i produkty suszone /CPV 15890000-3/ : drożdże,
proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki
rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki.
- kakao, czekolada i wyroby cukiernicze /CPV 15840000-8/ : kakao, biszkopty, wafle,
ciastka kruche, paluszki słone, cukierki, czekolada, herbatniki i wafle w czekoladzie.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 /formularzu
cenowym zadania Nr 1/.
b/ zadanie Nr 2 - dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- śmietana /CPV 15512000-0/ : śmietany 18%,
- mleko w proszku /CPV 15511700-0/ : mleko w proszku,
- masło /CPV 15530000-2/ : masła świeżego,
- margaryna /CPV 15431100-9/ : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,
- jogurt bez dodatków substancji smakowych /CPV 15551310-1/ : jogurtów
naturalnych,
- jogurt z dodatkiem substancji smakowych /CPV 15551320-4/ : jogurtów owocowych,
deserów,
- klasyfikowane produkty mleczarskie /CPV 15550000-8/ : kefiru,
- maślanka /CPV 15551500-0/ : maślanki,
- pasty serowe do smarowania /CPV 15545000-0/ : serków homogenizowanych
waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,
- ser twardy /CPV 15544000-3/ : sera twardego gouda i edamskiego,
- ser twarogowy /CPV 15542100-0/ : twarogu półtłustego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 /formularzu
cenowym zadania Nr 2/.
c/ zadanie Nr 3 - dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym
Zał. Nr 4 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- chleb /CPV 15811100-7/ : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego,
- bułeczki /CPV 15811400-0/ : bułeczki pszenne, bułeczki graham.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 /formularzu
cenowym zadania Nr 3/.
d/ zadanie Nr 4 - dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- wyroby ciastkarskie /CPV 15812100-4/ : bułek drożdżowych z budyniem, serem,
jabłkami, jagodami oraz pączków,
- ciasta /CPV 15812200-5/ : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem,
strucli makowej, babki piaskowej, piernika z jabłkami.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 /formularzu
cenowym zadania Nr 4/.
e/ zadanie Nr 5 - dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- drób /CPV 15112000-6/ : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów
mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego
z kurczaka
- podroby /CPV 15114000-0/ : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka,
- wieprzowina /CPV 15113000-3/ : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości,
świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości ,
- mięso wołowe /CPV 15111000-9/ : świeżej łopatki wołowej bez kości,
- wędliny drobiowe /CPV 15131135-0/ : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej
/cienkiej/, batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka,
- produkty wieprzowe /CPV 15131400-9/ : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej,
toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej,
kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 /formularzu
cenowym zadania Nr 5/.
f/ zadanie Nr 6 - dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- ryby przetworzone i konserwowane /CPV 15200000-0/ : filetów, płatów mrożonych
z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas /filety/, śledzi w oleju
/filety/, konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli
w oleju, filet z makreli w pomidorach.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 /formularzu
cenowym zadania Nr 6/.
g/ zadanie Nr 7 - dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- jaja /CPV 03142500-3/ : jaj kurzych.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 /formularzu
cenowym zadania Nr 7/.
h/ zadanie Nr 8 - dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- warzywa mrożone /CPV 15331100-8/ : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi
z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej,
- owoce przetworzone /CPV 15332100-5/ : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 /formularzu
cenowym zadania Nr 8/.
Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załącznikach Nr 2-9 do SIWZ /formularzach cenowych poszczególnych zadań/.
OpisDostawy dotyczą artykułów :
- produkty przemiału ziarna /(CPV 15610000-7/ : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.
- skrobia i produkty skrobiowe /CPV 15620000-0/ : mąka ziemniaczana.
- olej roślinny /CPV 154 11100-3/ : olej jadalny uniwersalny.
- oliwa z oliwek /CPV 15411110-6/ : oliwa z oliwek.
- pasztet /CPV 15131310-1/ : pasztet drobiowy.
- owoce, warzywa i podobne produkty /CPV 15300000-1/ : dżemy, powidła, warzywa
przetworzone, soki, owoce suszone /śliwki/, groch łuskany /połówki/, fasola /Jaś/.
- cukier i produkty pokrewne /CPV 15830000-5/ : cukier biały, cukier waniliowy, cukier
puder, miód, syrop cukrowy.
- makaron niegotowany /CPV 15851100-9/ : makarony.
- kawa, herbata i podobne produkty /CPV 15860000-4/ : kawa zbożowa, herbata.
- przyprawy i przyprawy korzenne /CPV 15870000-7/ : sól, cynamon, czosnek
granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie /mieszanka/, przyprawa warzywna do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy, soda, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.
- produkty dietetyczne /CPV 15882000-4/ : chrupki kukurydziane bezglutenowe,
kaszki ryżowo-owocowe, kaszki mleczno-ryżowe z owocami, produkty niskobiałkowe PKU.
- różne produkty spożywcze i produkty suszone /CPV 15890000-3/ : drożdże,
proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki
rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki.
- kakao, czekolada i wyroby cukiernicze /CPV 15840000-8/ : kakao, biszkopty, wafle,
ciastka kruche, paluszki słone, cukierki, czekolada, herbatniki i wafle w czekoladzie.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 /formularzu
cenowym zadania Nr 1/.Dostawy dotyczą artykułów :
- śmietana /CPV 15512000-0/ : śmietany 18%,
- mleko w proszku /CPV 15511700-0/ : mleko w proszku,
- masło /CPV 15530000-2/ : masła świeżego,
- margaryna /CPV 15431100-9/ : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,
- jogurt bez dodatków substancji smakowych /CPV 15551310-1/ : jogurtów
naturalnych,
- jogurt z dodatkiem substancji smakowych /CPV 15551320-4/ : jogurtów owocowych, deserów,
- klasyfikowane produkty mleczarskie /CPV 15550000-8/ : kefiru,
- maślanka /CPV 15551500-0/ : maślanki,
- pasty serowe do smarowania /CPV 15545000-0/ : serków homogenizowanych
waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,
- ser twardy /CPV 15544000-3/ : sera twardego gouda i edamskiego,
- ser twarogowy /CPV 15542100-0/ : twarogu półtłustego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 /formularzu
cenowym zadania Nr 2/.Dostawy dotyczą artykułów :
- chleb /CPV 15811100-7/ : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego,
- bułeczki /CPV 15811400-0/ : bułeczki pszenne, bułeczki graham.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 /formularzu
cenowym zadania Nr 3/.Dostawy dotyczą artykułów :
- wyroby ciastkarskie /CPV 15812100-4/ : bułek drożdżowych z budyniem, serem,
jabłkami, jagodami oraz pączków,
- ciasta /CPV 15812200-5/ : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, strucli makowej, babki piaskowej, piernika z jabłkami.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 /formularzu
cenowym zadania Nr 4/.Dostawy dotyczą artykułów :
- drób /CPV 15112000-6/ : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów
mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego
z kurczaka
- podroby /CPV 15114000-0/ : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka,
- wieprzowina /CPV 15113000-3/ : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości ,
- mięso wołowe /CPV 15111000-9/ : świeżej łopatki wołowej bez kości,
- wędliny drobiowe /CPV 15131135-0/ : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej
/cienkiej/, batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka,
- produkty wieprzowe /CPV 15131400-9/ : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej,
toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej,
kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 /formularzu
cenowym zadania Nr 5/.Dostawy dotyczą artykułów :
- ryby przetworzone i konserwowane /CPV 15200000-0/ : filetów, płatów mrożonych
z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas /filety/, śledzi w oleju /filety/, konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli w oleju, filet z makreli w pomidorach.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 /formularzu
cenowym zadania Nr 6/.Dostawy dotyczą artykułów :
- jaja /CPV 03142500-3/ : jaj kurzych.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 /formularzu
cenowym zadania Nr 7/.Dostawy dotyczą artykułów :
- warzywa mrożone /CPV 15331100-8/ : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej,
- owoce przetworzone /CPV 15332100-5/ : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 /formularzu
cenowym zadania Nr 8/. |