Dostawa artykułów spożywczych do stołówki TL w Miliczu

Data publikacji 2015-12-17
Data zakończenia 2015-12-28 12:00:00
Instytucja Technikum Leśne w Miliczu
Miejscowość Milicz
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 346300 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 155000003, 158100009, 152200006, 153000001, 158000006, 151100002, 151300008, 151120006, 158960005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do stołówki Technikum Leśnego w Miliczu, ul. Aleja ZHP 1, sypkich artykułów spożywczych, półproduktów suchych, nabiału, ziemniaków, mięsa i wędlin oraz pieczywa i ciasta, wyszczególnionych w układzie asortymentowo - ilościowym

Opis

Deser (Danio lub podob.) szt. 2 000 5%
Jogurt 150 ml szt. 5 000 5%
Jogurt pitny 400 ml szt. 600 5%
Kefir l. 100 5%
Margaryna mleczna kg. 100 5%
Margaryna Rama (w płynie) l. 50 5%
Margaryna zwykła kg. 200 5%
Masło roślinne kg. 50 5%
Masło śmietankowe kg. 1 500 5%
Maślanka 1l l. 100 5%
Maślanka owocowa l. 100 5%
Mleko 2% l. 2 500 5%
Mleko 3,2% karton l. 100 5%
Oscypek kg. 50 5%
Ser brie 100g szt. 200 5%
Ser camembert 100g szt. 200 5%
Ser feta kg. 10 5%
Ser mozzarella kg. 10 5%
Ser topiony bloczek 100g kg. 50 5%
Ser topiony krążek (8 w opak) szt. 1 500 5%
Ser topiony plastry (8 w opak) szt. 3 300 5%
Ser topiony smażony kg. 100 5%
Ser żółty (rożne gat.) kg. 800 5%
Ser żółty (rożne gat.) krojony kg. 100 5%
Ser żółty wędzony kg. 100 5%
Serek homogenizowany 100g szt. 5 000 5%
Serek kiri 100g szt. 50 5%
Śmietana 12% l. 1 000 5%
Śmietana 18% l. 50 5%
Śmietana 30% l. 400 5%
Twaróg półtłusty kg. 750 5%

Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Bułka długa 300g szt. 50 5%
Bułka drożdżówka (z owocami) szt. 8 000 8%
Bułka grahamka 50g szt. 11 000 5%
Bułka na zapiekanki 100g szt. 1 000 5%
Bułka tarta kg. 300 5%
Bułka zwykła 50g szt. 70 000 5%
Chleb graham 500g szt. 1 000 5%
Chleb krojony 0,9 kg szt. 5 000 5%
Chleb wiejski 2 kg. szt. 20 5%
Chleb wieloziarnisty 500g szt. 1 000 5%
Chleb słonecznikowy 500g szt. 1 000 5%
Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi kg. 200 8%
Pączek szt. 500 8%
Rogal szt. 1 000 8%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Filety - dorsz* kg. 500 5%
Filety - mintaj* kg. 100 5%
Filety - miruna* kg. 100 5%
Filety - morszczuk* kg. 100 5%
Karp żywy kg. 100 5%
Makrela wędzona kg. 150 5%
Pstrąg świeży kg. 100 5%
Sałatka śledziowa kg. 150 5%
Śledź matias kg. 20 5%
Śledź po wiejsku kg. 50 5%
* Ryby mrożone z max 10% glazury
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Arbuz kg. 200 5%
Botwinka pęcz. 100 5%
Brokuły kg. 100 5%
Brukselka kg. 100 5%
Brzoskwinie krajowe kg. 200 5%
Buraki czerwone kg. 1 700 5%
Cebula kg. 1 000 5%
Cukinia kg. 100 5%
Czosnek krajowy szt. 250 5%
Fasolka szparagowa kg. 100 5%
Gruszki kg. 400 5%
Jabłka kg. 2 000 5%
Jagody kg. 50 5%
Kabaczek kg. 100 5%
Kalafior szt. 300 5%
Kalarepa szt. 50 5%
Kapusta biała kg. 2 500 5%
Kapusta czerwona kg. 500 5%
Kapusta kiszona kg. 1 800 8%
Kapusta pekińska kg. 700 5%
Kapusta włoska kg. 200 5%
Koper zielony pęcz. 1 200 5%
Kukurydza kolby szt. 500 5%
Maliny kg. 20 5%
Marchew kg. 2 200 5%
Morele kg. 200 5%
Ogórki kiszone kg. 500 8%
Ogórki zielone gruntowe kg. 100 5%
Ogórki zielone szklarniowe kg. 1 200 5%
Papryka kg. 300 5%
Pietruszka korzeń kg. 400 5%
Pietruszka zielona pęcz. 1 200 5%
Pomidory gruntowe kg. 200 5%
Pomidory szklarniowe kg. 2 000 5%
Por kg. 250 5%
Porzeczka czarna kg. 200 5%
Rzepa czarna kg. 50 5%
Rzodkiew biała kg. 50 5%
Rzodkiewka pęcz. 500 5%
Sałata szt. 600 5%
Sałata lodowa szt. 50 5%
Seler kg. 1 000 5%
Szczypior pęcz. 1 200 5%
Śliwki krajowe kg. 300 5%
Truskawki kg. 100 5%
Ziemniaki kg. 18 000 5%Ananas puszka kg. 60 8%
Bazylia kg. 2 23%
Brzoskwinia puszka kg. 20 8%
Budyń kg. 10 8%
Chipsy z bananów kg. 5 8%
Chrzan tarty kg. 110 8%
Ciastka deserowe delicje lub równoważne kg. 30 23%
Ciastka deserowe markizy lub równoważne kg. 40 23%
Cukier kg. 1 000 8%
Cukier puder kg. 2 8%
Cukier waniliowy kg. 3 23%
Curry kg. 5 23%
Cynamon kg. 3 23%
Czosnek granulowany kg. 30 8%
Ćwikła kg. 10 8%
Dżem (opak. jednorazowe) szt. 1 000 8%
Dżem ananasowy l. 150 8%
Dżem brzoskwinia l. 150 8%
Dżem czarna porzeczka l. 150 8%
Dżem wiśnia l. 150 8%
Fasola biała drobna kg. 150 5%
Fasola biała Jaś gruby kg. 150 5%
Fasola konserwowa biała kg. 30 8%
Fasola konserwowa czerwona kg. 60 8%
Flaki opak kg. 20 5%
Frytura palmowa kg. 600 5%
Galaretka owocowa (mix) kg. 20 23%
Gałka muszkatołowa kg. 1 23%
Goździki kg. 1 23%
Groch łuskany kg. 250 5%
Groszek konserwowy kg. 50 8%
Groszek ptysiowy kg. 20 8%
Grzanki kg. 50 8%
Herbata granulowana kg. 50 23%
Herbata Lipton torebki 100szt szt. 25 23%
Herbata liściasta el grey 100g szt. 200 23%
Herbata liściasta Madras 100g szt. 200 23%
Jałowiec kg. 2 23%
Kakao 200g szt. 100 23%
Kakao rozpuszczalne 500g szt. 10 23%
Kasza gryczana kg. 100 5%
Kasza jęczmienna kg. 400 5%
Kasza manna kg. 10 5%
Kawa Inka kg. 10 8%
Kawa rozpuszczalna Jacobs Cronat Gold 200g szt. 24 23%
Kawa rozpuszczalna Maxwell 100g lub równoważna szt. 60 23%
Kawa Woseba mielona lub równoważna kg. 10 23%
Kawa ziarnista Jacobs Kronung kg. 36 23%
Ketchup 1 L l. 300 8%
Kisiel kg. 20 8%
Kminek kg. 2 23%
Konserwa mięsna (gulasz angielski 160g) szt. 800 5%
Konserwa rybna 170g (szprot, śledź) szt. 1 000 5%
Koper suszony kg. 2 8%
Kukurydza konserwowa kg. 200 8%
Kurkuma kg. 2 23%
Kwasek cytrynowy 20 g szt. 150 23%
Liść laurowy kg. 3 23%
Majeranek kg. 12 8%
Majonez słoik 700 ml Winiary szt. 80 8%
Majonez wiadro 3kg Winiary szt. 150 8%
Makaron durum gniazda szerokie kg. 50 5%
Makaron durum kokardka kg. 50 5%
Makaron ryżowy kg. 20 5%
Makarony (różne rodzaje kształtu) kg. 500 5%
Makarony (100% durum - różne rodzaje kształtu) kg. 1 200 5%
Marmolada twarda kg. 10 8%
Mąka tortowa 1 kg kg. 300 5%
Mąka wrocławska 1 kg kg. 300 5%
Mąka ziemniaczana 1 kg kg. 100 8%
Migdały płatki kg. 3 23%
Miód naturalny kg. 650 5%
Miód naturalny (opak. jednorazowe) szt. 500 5%
Morele puszka kg. 20 8%
Morele suszone kg. 5 8%
Musztarda (1 kg) kg. 120 23%
Napój owocowy karton 2,0 l szt. 500 23%
Natka pietruszki suszona kg. 2 8%
Ocet 0.5 l szt. 120 23%
Ocet balsamiczny l. 20 8%
Ocet jabłkowy l. 10 8%
Ocet winny l. 20 8%
Ogórki konserwowe kg. 400 8%
Olej roślinny 1 L l. 400 5%
Oliwa z oliwek l. 10 8%
Oliwki czarne l. 10 8%
Oliwki zielone l. 10 8%
Oregano kg. 2 23%
Orzechy laskowe kg. 5 23%
Orzechy włoskie łuskane kg. 5 23%
Orzeszki ziemne kg. 5 8%
Owoce kandyzowane kg. 5 23%
Paczka mikołajkowa ze słodyczami (25zł brutto) szt. 250 23%
Paluszki słone 100 g szt. 50 23%
Papryka chilli kg. 2 23%
Papryka konserwowa kg. 200 8%
Papryka mielona ostra kg. 2 23%
Papryka mielona słodka kg. 20 23%
Paprykarz szczeciński kg. 50 5%
Pasta pomidorowa 30% puszka (ok 1 kg) szt. 100 8%
Pasta pomidorowa 30% puszka (ok 4 kg) szt. 50 8%
Pasztet drobiowy 160g szt. 1 600 5%
Pasztet wieprzowy ok. 1kg. kg. 50 5%
Peperonata kg. 20 8%
Pestki dyni łuskane kg. 5 23%
Pieczarki marynowane kg. 50 8%
Pieprz cytrynowy kg. 2 23%
Pieprz kolorowy kg. 2 23%
Pieprz młotkowany kg. 2 23%
Pieprz naturalny 1 kg. (mielony) kg. 35 23%
Pieprz naturalny 1 kg. (ziarnisty) kg. 20 23%
Pieprz ziołowy kg. 5 8%
Pierożki tortellini kg. 5 8%
Płatki jęczmienne kg. 30 5%
Płatki kukurydziane kg. 15 5%
Płatki kukurydziane czekoladowe kg. 80 5%
Płatki owsiane błyskawiczne kg. 30 5%
Płatki owsiane górskie kg. 30 5%
Płatki żytnie kg. 30 5%
Polewa do deserów (różne smaki) szt. 5 23%
Pomidory krojone kg. 10 8%
Pomidory suszone (sypkie) kg. 20 8%
Powidła śliwkowe kg. 100 8%
Przyprawa do zup l. 100 8%
Przyprawa Vegeta wiaderko kg. 250 8%
Rodzynki kg. 12 8%
Rozmaryn kg. 2 23%
Ryż biały kg. 250 5%
Ryż parboiled 5kg kg. 300 5%
Siemię lniane kg. 5 23%
Słonecznik łuskany kg. 5 23%
Smalec kg. 10 5%
Sok owocowy karton 0,20 l szt. 500 5%
Sok owocowy karton 2,0 l szt. 50 23%
Sól kg. 100 23%
Sól czosnkowa kg. 2 23%
Sól potasowa kg. 500 23%
Szczaw konserwowy kg. 50 5%
Śliwki suszone kg. 5 8%
Śmietana w aerozolu szt. 10 23%
Tymianek (opakowanie ok 20g.) szt. 30 23%
Warzywko kg. 50 8%
Woda mineralna 0,5L gaz/ngaz szt. 600 23%
Woda mineralna 1,5L gaz/ngaz szt. 2 400 23%
Ziele angielskie kg. 4 8%
Zioła prowansalskie kg. 2 23%
Zupa w proszku barszcz biały (op ok 1 kg) kg. 12 8%
Zupa w proszku barszcz czerwony (op ok 1 kg) kg. 12 8%
Zupa w proszku borowikowa (op ok 1 kg) kg. 12 8%
Zupa w proszku brokułowa (op ok 1 kg) kg. 12 8%
Zupa w proszku krem z borowików (op ok 1 kg) kg. 30 8%
Zupa w proszku żurek (op ok 1 kg) kg. 80 8%
Żelatyna kg. 10 8%
Żurawina suszona kg. 10 8%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Blok szynkowy kg. 50 5%
Boczek wędzony kg. 500 5%
Frankfurterki kg. 150 5%
Kaszanka kg. 20 5%
Kiełbasa biała parzona kg. 120 5%
Kiełbasa biała surowa kg. 60 5%
Kiełbasa golonkowa kg. 50 5%
Kiełbasa jałowcowa kg. 50 5%
Kiełbasa krakowska parzona kg. 150 5%
Kiełbasa krakowska sucha kg. 250 5%
Kiełbasa mortadela kg. 50 5%
Kiełbasa podwawelska kg. 150 5%
Kiełbasa słoikowa kg. 50 5%
Kiełbasa szynkowa kg. 150 5%
Kiełbasa śląska kg. 850 5%
Kiełbasa tyrolska kg. 50 5%
Kiełbasa wolińska kg. 500 5%
Kiełbasa zwyczajna kg. 100 5%
Kiełbaski koktajlowe kg. 20 5%
Metka kg. 20 5%
Mielonka kg. 50 5%
Ogonówka kg. 50 5%
Parówki cienkie kg. 600 5%
Parówki grube kg. 100 5%
Pasztet pieczony kg. 200 5%
Pasztetowa kg. 50 5%
Pierś wędzona z indyka kg. 50 5%
Polędwica drobiowa kg. 150 5%
Polędwica sopocka kg. 50 5%
Salceson biały kg. 20 5%
Salceson czarny kg. 50 5%
Serdelki kg. 50 5%
Szynka domowa kg. 250 5%
Szynka gotowana kg. 200 5%
Szynka pieczona kg. 150 5%
Szynka tyrolska kg. 100 5%
Szynka wędzona drobiowa kg. 50 5%
Szynkówka kg. 100 5%
Wątrobianka kg. 20 5%
Wędzonka krotoszyńska kg. 20 5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Boczek surowy kg. 100 5%
Golonka peklowana w siatce kg. 100 5%
Golonka tylna kg. 100 5%
Karkówka b/k kg. 800 5%
Kości wieprzowe schabowe kg. 500 5%
Łopatka b/k kg. 2 000 5%
Mięso gulaszowe kg. 100 5%
Mięso wołowe rosołowe kg. 50 5%
Nogi wieprzowe kg. 50 5%
Rostbef kg. 100 5%
Schab b/k kg. 900 5%
Słonina kg. 100 5%
Wątroba wieprzowa kg. 250 5%
Wołowina zrazowa kg. 50 5%
Żeberka wieprzowe kg. 100 5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Filet drobiowy kg. 1 200 5%
Filet z indyka kg. 120 5%
Korpusy drobiowe kg. 650 5%
Kurczak świeży kg. 100 5%
Mięso gulaszowe drobiowe I kl kg. 100 5%
Pierś z gęsi kg. 50 5%
Serca drobiowe kg. 50 5%
Skrzydełka drobiowe kg. 100 5%
Skrzydła z indyka kg. 50 5%
Udka drobiowe kg. 1 600 5%
Wątróbki drobiowe kg. 50 5%
Żołądki drobiowe kg. 50 5%
Żołądki z indyka kg. 50 5%Barszcz ukraiński kg. 20 5%
Brokuły (2,5 kg) kg. 150 5%
Brukselka kg. 20 5%
Bukiet warzyw (2,5 kg) kg. 20 5%
Fasolka zielona (2,5 kg) kg. 100 5%
Fasolka żółta (2,5 kg) kg. 100 5%
Flaki blanszowane 1kg kg. 200 5%
Frytki (2,5 kg) kg. 50 5%
Kalafior (2,5 kg) kg. 200 5%
Kukurydza kolby kg. 50 5%
Marchew kostka kg. 100 5%
Marchew z groszkiem (2,5 kg) kg. 200 5%
Mieszanka 6 składnikowa (2,5 kg) kg. 20 5%
Mieszanka kompotowa kg. 100 5%
Paluszki krabowe kg. 10 8%
Porzeczka czarna kg. 200 5%
Pyzy z mięsem kg. 400 5%
Pyzy ziemniaczane kg. 300 5%
Szczaw kg. 50 5%
Szpinak (2,5 kg) kg. 100 5%
Tortilla kg. 50 23%
Truskawki (2,5 kg) kg. 100 5%
Warzywa na patelnie (2,5 kg) kg. 250 5%
Włoszczyzna (2,5 kg) kg. 50 5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)Jajka kurze ok. 63g (chów ściółkowy) szt. 34 000 5%Banany kg. 1 200 8%
Brzoskwinie import kg. 100 5%
Cytryny kg. 170 8%
Kiwi kg. 150 8%
Mandarynki kg. 250 8%
Nektarynki kg. 200 5%
Pieczarki kg. 350 5%
Pomarańcze kg. 300 8%
Winogron kg. 50 5%Gołąbki kg. 200 5%
Kluchy parowane kg. 200 5%
Kluski śląskie kg. 100 5%
Kopytka kg. 500 5%
Krokiety kg. 200 5%
Naleśniki z serem kg. 50 5%
Pierogi leniwe kg. 400 5%
Pierogi ruskie kg. 900 5%
Pierogi z kapustą kg. 200 5%
Pierogi z mięsem kg. 200 5%
Uszka kg. 150 5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256)

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Technikum Leśne w Miliczu
Ulica ul. Kasztelańska 1
Nr domu 1
Miejscowość Milicz
Kod Pocztowy 56-300
Województwo dolnośląskie
Tel 71 3840718
Fax 71 3840718
Internet www.tlmilicz.pl
Regon 02068696700000
E-mail zsl@milicz.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: szkoła Ministra Środowiska
Rodzaj zam inny szkoła Ministra Środowiska
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 12
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Tak
Zam uzupelniajace Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających nie przekraczającego 20% udzielonego zamówienia.
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Nie przewidziano
Zaliczka Nie
Uprawnienie Ocena warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia. Niespełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem oferenta.
Wiedza j.w.
Potencjał j.w.
Zdolne j.w.
Sytuacja j.w.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty potwierdzające Wymóg pisemnej gwarancji na ręczne wykonanie produktów z pakietu nr 12 Potwierdzenie chowu ściółkowego dla pakietu 10
Inne dokumenty Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia z załączoną kserokopią wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopią decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz 179). W wykazie należy podać typ, markę i numer rejestracyjny pojazdu oraz status własności (pojazd własny, dzierżawiony lub inny)- dotyczy wszystkich zadań z wyjątkiem dostaw warzyw nieprzetworzonych oraz jaj. Wykonawca dostarczający warzywa nieprzetworzone oraz jaja, nie musi okazywać kserokopii wskazanego dokumentu. Kopię wydanego przez akredytowany podmiot certyfikatu potwierdzającego, że Wykonawca spełnia wymagania systemu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez Wykonawcę oświadczenie, że WYKONAWCA wdrożył zasady i spełnia wymagania, o których mowa w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.tlmilicz.pl
Adres uzyskania siwz Technikum Leśne w Miliczu, ul. Kasztelańska 1, 56 - 300 Milicz
Data składania wniosków 28/12/2015
Godzina składania wniosków 12:00
Miejsce Sekretariat Technikum Leśnego w Miliczu, ul. Kasztelańska 1, 56 - 300 Milicz
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)