GuidZP400 |
2f3882a8-c217-4341-b9e8-53da208a26fb
|
Biuletyn |
510609-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Kiełpińskiej
|
Regon |
114681700000
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Serock
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05140
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
227 827 550
|
Zamawiajacy fax |
227 827 550
|
Zamawiajacy email |
zsp.wolakielpinska@interia.pl
|
Adres strony url |
bip.serock.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
bip.serock.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
drogą pocztową lub osobiście
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Wola Kiełpińska, 05-140 Serock
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w roku szkolnym 2017/2018
|
Numer referencyjny |
ZSP.WK.2710.18/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w określonych ilościach do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej, gmina Serock, w roku szkolnym 2017/2018. Dostawa odbywać się będzie na zasadach oraz zgodnie warunkami zawartymi w umowie, własnym transportem Wykonawcy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
dodatkowe ilości artykułów
|
Data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów . Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
|
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow |
Koncesja, zezwolenie, licencja lub dokument potwierdzający, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w państwie członkowskim Unii Europejskiej, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
|
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
1
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp.
2. Dokumenty dotyczące podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, w zależności od rodzaju zasobów na jakie powołuje się Wykonawca.
|
Zakresie warunkow udzialu |
1.Koncesja, zezwolenie lub licencja
Koncesja, zezwolenie, licencja lub dokument potwierdzający, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w państwie członkowskim Unii Europejskiej, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
2. Wykaz dostaw
Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Zamawiający wymaga aby Wykonawca wykazał zrealizowane min. 2 dostawy z podaniem kwot i podmiotu, dla którego były one realizowane.
3. Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych
Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami. Wykonawca powinien dysponować odpowiednim potencjałem technicznym gwarantującym dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu). Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez wypełnienie formularza „Wykaz sprzętu”, który stanowi załącznik do SIWZ
4. Wykaz osób przewidzianych do realizacji zamówienia
5. Informacja banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej
Informacja banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, na kwotę min. 50 000,00.
6. Ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej
Potwierdzenie, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1. Zaświadczenie, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom
Zaświadczenia niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom i są zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2015r. poz.594).
2. Zaświadczenie potwierdzające spełnianie określonych norm zapewnienia jakości
Zaświadczenie, że środki spożywcze są zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach ( Dz.U. z 2016r. poz.1154).
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – załącznik do SIWZ
2. Zobowiązanie podmiotów trzecich do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów.
3.Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom
4. Projekt umowy - parafowany
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Wzór umowy stanowi załącznik do niniejszej SIWZ.
Na podstawie art.144 ust.1 Ustawy Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień umowy zawartej z wybranym Wykonawcą.
Zmiana umowy jest dopuszczalna, gdy:
- Zmiany będą korzystne dla Zamawiającego,
- Konieczność wprowadzenia zmian wyniknie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a nie powstałych z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego lub Wykonawcy.
- Zmiany umowy wymagają formy pisemnej, np. aneksu.
Szczegóły dotyczące możliwości zmian istotnych postanowień umowy zostały opisane w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 9 do SIWZ.
|
IV 4 4 data |
2017-06-05T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
14:00
|
IV 4 4 jezyki |
Polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i produkty mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Boczek wędzony klasa I kg 50
Karkówka wp. b/k ,klasa 1 kg 700
Kości schabowe ,klasa1 kg 100
Boczek surowy , klasa 1 kg 100
Kurczak cały świeży,klasa1 kg 200
Udziec wołowy, 1 klasa kg 200
Antrykot, klasa 1 kg 200
Bioderka drobiowe, klasa 1 kg 200
Piersi kurczaka, 1 klasa kg 400
Skrzydła kurczaka kg 200
Szynka gotowana kg 50
Polędwica sopocka kg 50
Schab wieprzowy bez kości 1 klasa kg 300
Kiełbasa cienka po 100 kg
Podwawelska
Śląska
Kiełbasa szynkowa kg 50
Szynka wieprzowa świeża 1klasa kg 300
Udka z kurczaka, 1klasa kg 200
Parówki delikatesowe kg 150
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Chleb zwykły 0,500 kg szt. 200
Chleb razowy 0,500 kg szt. 200
Bułki kajzerki szt. 4000
Bułki graham szt. 4000
Ciasto drożdżowe kg 100
Bułka tarta – op. 500 g kg 50
Ciasteczka deserowe Kg 50
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15540000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Jogurt do picia 400 ml l 300
Jogurt owocowy 200 ml l 100
Jogurt naturalny 400 ml l 50
Masło extra 82% tłuszczu 200 g kg 150
Mleko 2% tłuszczu 1l. litr 2000
Ser żółty: po 50 kg
Królewski
Edamski
Morski
gouda
Serek waniliowy 200 g kg 20
Ser biały półtłusty kg. 100
Śmietana 12% litr 200
Jajka szt. 1000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
warzywa, owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Banan kg. 400
Buraki okrągłe kg. 200
Cebula biała kg. 200
Cytryna kg. 100
Fasolka szparagowa kg. 100
Gruszki kg. 400
Jabłka kg. 800
Kalafior szt. 100
Kapusta biała kg. 200
Kapusta kiszona kg. 300
Kapusta pekińska kg. 200
Koperek świeży min 0,1 kg szt. 200
Mandarynka kg. 200
Marchew myta kg. 700
Natka pietruszki min 0,10 kg szt. 200
Ogórek kiszony kg. 200
Ogórek świeży długi zielony kg. 400
Papryka świeża (czerwona) kg. 100
Pieczarki białe kg. 100
Pietruszka korzeń kg. 300
Pomarańcze kg. 300
Pomidor czerwony kg. 400
Por kg. 300
Rzodkiewka pęczek minimum 10 rzodkiewek pęczek 200
Sałata masłowa szt. 200
Seler korzeń kg. 300
Szczypior min 0,1 kg pęczek pęcz 200
Ziemniaki kg. 4000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15221000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Barszcz ukraiński kg 50
Kompoty:
Mieszanka 50 kg
Wiśnia 50 kg
truskawka 100 kg
Marchew z groszkiem kg. 100
Paluszki rybne z fileta typu Frosta lub równoważny kg. 300
Ryby:
panga bez skóry kg 150
miruna bez skóry kg 150
Szpinak rozdrobniony mrożony klasa I kg. 50
Warzywa na patelnię kg 100
Włoszczyzna mrożona 7skł.(marchew, por, pietruszka, seler, kalafior, brukselka, fasolka), kg. 100
Zupa jarzynowa kg 50
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
artykuły spożywcze suche i inne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2017-09-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Różne artykuły spożywcze takie jak: makarony, kasze, dżemy, przyprawy, produkty w puszkach -owoce, itp.
|
| |