1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych do Zoom Natury Sp. z o.o.
2. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych
z podziałem na sześć części, jak poniżej:
• Część I zamówienia – Różne produkty spożywcze – kod CPV 15800000-6
+ jaja – kod CPV 03142500-3
• Część II zamówienia – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9
• Część III zamówienia – Ryby przetworzone i konserwowane – kod CPV 15200000-0
+ produkty głęboko mrożone – kod CPV 15896000-5
• Część IV zamówienia – Mleko i produkty mleczarskie – kod CPV 15500000-3
• Część V zamówienia – Pieczywo i świeże wyroby piekarsko-ciastkarskie – kod CPV 15810000-9
• Część VI zamówienia – Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole - kod CPV 15961000-2
Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia zgodnie ze złożoną ofertą oraz ze SIWZ. Wykonanie umowy obejmuje sukcesywne dostawy poszczególnych produktów w oparciu
o złożone przez zamawiającego zamówienie, w którym określi on termin oraz asortyment zamówienia. Koszty przewozu, opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi wykonawca, a zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie zamawiającego.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane
w załącznikach 1/1 – 1/6 (SOPZ) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać
on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniają ten sam poziom technologiczny, wydajnościowy, smakowy i jakościowy. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna oraz dołączyć
oświadczenia o równoważności wraz z opisem.
Wymagania stawiane wykonawcy:
1) Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2017 r. poz. 149, z późn. zm.) oraz przepisów wykonawczych do tej ustawy.
Dostarczone produkty będą oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych – Dz. U. z 2015 r., poz. 29, z późn. zm/. tj. oznakowanie musi zawierać nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta.
2) W okresie trwania umowy wykonawca na każde żądanie zamawiającego zobowiązany jest przedstawić:
a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia,
b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP.
3) Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych zamawiającego. Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi.
4) Wykonawca będzie odpowiedzialny, za jakość przedmiotu zamówienia, jego zgodność
z recepturami wyrobu w Części I., Części II., Części III., Części IV., Części V., oraz Części VI zamówienia.
5) Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji niniejszego zamówienia.
Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załącznikach
Nr 1/1 – 1/6 dla poszczególnych Części zamówienia.
|
GuidZP400 |
832ba48c-ac18-4b00-a38b-c4b87f764e88
|
Biuletyn |
508529-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Zoom Natury Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
|
Regon |
6076098000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Ul. Świerdzowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
41
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Janów Lubelski
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
23300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
15 872 43 07
|
Zamawiajacy fax |
15 872 46 70
|
Zamawiajacy email |
zalewsp@vp.pl
|
Adres strony url |
www.zoomnatury.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Spółka z o. o. ze 100% udziałem Gminy Janów Lubelski
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zoomnatury.e-biuletyn.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zoomnatury.e-biuletyn.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
oferty należy złożyć w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ZOOM NATURY Sp. z o.o. ul. Świerdzowa 41, 23-300 Janów Lubelski
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa różnych artykułów spożywczych do ZOOM NATURY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Janowie Lubelskim
|
Numer referencyjny |
ZS.01/ZP.14.2018.JP
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych do Zoom Natury Sp. z o.o.
2. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych
z podziałem na sześć części, jak poniżej:
• Część I zamówienia – Różne produkty spożywcze – kod CPV 15800000-6
+ jaja – kod CPV 03142500-3
• Część II zamówienia – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9
• Część III zamówienia – Ryby przetworzone i konserwowane – kod CPV 15200000-0
+ produkty głęboko mrożone – kod CPV 15896000-5
• Część IV zamówienia – Mleko i produkty mleczarskie – kod CPV 15500000-3
• Część V zamówienia – Pieczywo i świeże wyroby piekarsko-ciastkarskie – kod CPV 15810000-9
• Część VI zamówienia – Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole - kod CPV 15961000-2
Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia zgodnie ze złożoną ofertą oraz ze SIWZ. Wykonanie umowy obejmuje sukcesywne dostawy poszczególnych produktów w oparciu
o złożone przez zamawiającego zamówienie, w którym określi on termin oraz asortyment zamówienia. Koszty przewozu, opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi wykonawca, a zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie zamawiającego.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane
w załącznikach 1/1 – 1/6 (SOPZ) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać
on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniają ten sam poziom technologiczny, wydajnościowy, smakowy i jakościowy. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna oraz dołączyć
oświadczenia o równoważności wraz z opisem.
Wymagania stawiane wykonawcy:
1) Wykonawca gwarantuje, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2017 r. poz. 149, z późn. zm.) oraz przepisów wykonawczych do tej ustawy.
Dostarczone produkty będą oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych – Dz. U. z 2015 r., poz. 29, z późn. zm/. tj. oznakowanie musi zawierać nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta.
2) W okresie trwania umowy wykonawca na każde żądanie zamawiającego zobowiązany jest przedstawić:
a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia,
b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP.
3) Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych zamawiającego. Podane ilości zamawianych produktów są ilościami szacunkowymi.
4) Wykonawca będzie odpowiedzialny, za jakość przedmiotu zamówienia, jego zgodność
z recepturami wyrobu w Części I., Części II., Części III., Części IV., Części V., oraz Części VI zamówienia.
5) Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji niniejszego zamówienia.
Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załącznikach
Nr 1/1 – 1/6 dla poszczególnych Części zamówienia.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1) Formularz ofertowy – sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3 do SIWZ.
2) Formularz cenowy – sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2/1 – 2/6 do SIWZ – w zależności od części zamówienia, na którą składana jest oferta.
3) Pełnomocnictwo – o ile dotyczy.
4) Oświadczenie wykonawcy o nie podleganiu wykluczeniu – sporządzone i wypełnione według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SIWZ, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu – składane razem
z ofertą.
5) Oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem – w przypadku składania ofert równoważnych. 6) Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej sporządzone i wypełnione według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 5 do SIWZ.
Wykonawca składa zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (wg wzoru – Zał. Nr 5) w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz ze złożeniem informacji, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w niniejszym postępowaniu.
2.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym
w niniejszej SIWZ do oferty należy dołączyć:
1) próbki oferowanych artykułów żywnościowych we wszystkich asortymentach (dotyczy to Części II. – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, Części IV – mleko i produkty mleczarskie, Części V. – pieczywo, świeże wyroby piekarsko-ciastkarskie w celu dokonania oceny jakości oferowanych wyrobów. Próbki należy złożyć do dnia składania ofert,
tj. 05.02.2018 r. do godz. 11:00 w siedzibie zamawiającego (biuro ZOOM NATURY
Sp. z o.o. w Janowie Lubelski, ul. Świerdzowa 41). Na opakowaniu wzorów należy podać dokładną nazwę i adres wykonawcy oraz nazwę przetargu z zaznaczeniem „próbki”. Wewnątrz opakowania należy umieścić dokładny spis załączonych próbek. Wykonawca zobowiązany jest, aby próbki produktów podlegających ocenie były w oryginalnych opakowaniach. Dodatkowo w zakresie pieczywa wymagane jest dostarczenie receptury i składu produktów (zobowiązujemy się do zachowania receptury w tajemnicy).
2) Wymaga się, aby Wykonawcy dostarczyli wzory (próbki) następujących artykułów żywnościowych:
a) Część I – Różne produkty spożywcze + jaja - koncentrat pomidorowy, ketchup Finex, majonez worek 2 l, dżem brzoskwiniowy oraz dżem truskawkowy;
b) Część III – Ryby przetworzone i konserwowane + produkty głęboko mrożone – frytki, hamburger, miruna filet rybny b/lodu bez skóry, lody kuweta;
c) Część VI – Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole –piwo Żywiec butelka, piwo Żywiec puszka oraz piwo Desperados;
w celu dokonania oceny jakości oferowanych wyrobów. Próbki należy złożyć do dnia składania ofert, tj. 05.02.2018 r. do godz. 11:00 w siedzibie Zamawiającego (biuro ZOOM NATURY Sp. z o.o. w Janowie Lubelskim, ul. Świerdzowa 41. Na opakowaniu wzorów należy podać dokładną nazwę przetargu z zaznaczeniem „próbki”. Wewnątrz opakowania należy umieścić dokładny spis załączonych próbek. Wykonawca zobowiązany jest, aby próbki produktów podlegających ocenie były w oryginalnych opakowaniach.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2018-02-05T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 4 jezyki |
Ofertę należy sporządzić w języku polskim.
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Różne produkty spożywcze - kod CPV 15800000-6 + jaja - kod CPV 03142500-3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Różne produkty spożywcze - kod CPV 15800000-6 + jaja - kod CPV 03142500-3. Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załączniku nr 1/1 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 15100000-9. Sczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załączniku nr 1/2 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Ryby przetworzone i konserwowane - kod CPV - 15200000-0 + produkty głęboko mrożone - kod CPV - 15896000-5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby przetworzone i konserwowane - kod CPV - 15200000-0 + produkty głęboko mrożone - kod CPV - 15896000-5. Sczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w załączniku nr 1/3 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mleko i produkty mleczarskie - kod CPV - 15500000-3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mleko i produkty mleczarskie - kod CPV - 15500000-3. Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załączniku nr 1/4 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo i świeże wyroby piekarsko - ciastkarskie - kod CPV - 15810000-9
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo i świeże wyroby piekarsko - ciastkarskie - kod CPV - 15810000-9. Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załączniku nr 1/5 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole - kod CPV - 15961000-2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15961000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-01-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Piwo Żywiec i Warka oraz alkohole - kod CPV - 15961000-2. Szczegółowy opis (zakres) przedmiotu zamówienia (SOPZ) znajduje się w Załączniku nr 1/6 do SIWZ.
|
| |