1. Nazwa przedmiotu zamówienia nadana przez Zamawiającego:
„Sukcesywna dostawa żywności dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
w Karolewie”
2. Przedmiot zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych (z podziałem na 8 części) do stołówki Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie, transportem oraz na koszt i ryzyko Wykonawcy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na poszczególne części znajduje się w Załączniku nr 1a do SIWZ- Formularz przedmiotowo-cenowy.
2.2. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
2.3. Pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością muszą posiadać aktualne określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach - orzeczenie lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 poz. 594 z późn. zm.) podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać w zakładach wymagań higienicznych określonych w rozporządzeniu nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. Osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
2.4. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru w wymaganych godzinach a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
2.5. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach (obowiązuje te części zamówienia, które muszą - zgodnie z przepisami - być tak przewożone).
2.6. Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie
z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego.
2.7. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, Wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach).
2.8. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego.
2.9. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 poz. 594 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.
2.10. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż trzy miesiące od daty dostarczenia, za wyjątkiem warzyw, nabiału, mięsa i wędlin, owoców, ryb, pieczywa, które winny być dostarczane świeże.
2.11. Miejsce dostawy / odbioru i transport.
Wykonawca dostarczać będzie towar do Stołówki Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie, Karolewo 3a, 11-400 Kętrzyn. Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce na własny koszt i własne ryzyko w miarę zgłoszonych potrzeb, składanych telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego.
Dostawy zamówionej partii będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 14.00 w zależności od wskazania Zamawiającego. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest Pani Małgorzata Nowińska– Specjalista ds. Żywienia lub osoba upoważniona przez Dyrektora Szkoły.
2.12. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny.
2.13. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia - wymagania wynikające obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.) – w tym HACCP;
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.);
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2014 poz. 1577 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn.zm.);
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 poz. 29 z późn.zm);
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015 poz. 1256 z późn. zm.)
2.14. Minimalny termin płatności wymagany przez Zamawiającego to 21 dni od daty dostarczenia faktury. Faktury/rachunki za zamówiony towar Wykonawca winien dostarczać wraz z towarem.
2.15. Zamawiający wymaga aby ceny jednostkowe nie ulegały wzrostowi.
2.16. Zamówienie podzielono na 8 części.
2.17. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na maksymalnie dwie części zamówienia. Nie dopuszcza się składania ofert częściowych w obrębie jednego zadania. Przedstawienie oferty nieobejmującej całego asortymentu znajdującego się w zadaniu spowoduje jej odrzucenie bez dalszego rozpatrywania.
2.18. Niespełnienie przez Wykonawców wymogów dotyczących przedmiotu zamówienia określonych w niniejszej SIWZ skutkować będzie odrzuceniem oferty.
2.19. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
2.20. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy.
2.21. Zamawiający nie przewiduje zastosowania aukcji elektronicznej oraz nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, a także nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
2.22. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotu umowy do 70% wartości umowy brutto. Niewykorzystanie przez Zamawiającego 30% wartości umowy brutto nie może stanowić podstawy do roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowania zamówienia.
|
GuidZP400 |
e3fa8a76-48f1-4926-9670-3ad71e2430db
|
Biuletyn |
594358-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie
|
Regon |
28026065200000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Karolewo
|
Zamawiajacy adres numer domu |
12
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Kętrzyn
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
11400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
warmińsko-mazurskie
|
Zamawiajacy telefon |
897 524 753
|
Zamawiajacy fax |
897 524 753
|
Zamawiajacy email |
zsckr@karolewo.com
|
Adres strony url |
www.karolewo.com/bip
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA PODLEGŁA I NADZOROWANA PRZEZ MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.karolewo.com/bip
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.karolewo.com/bip
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. -Prawo pocztowe, osobiście, za pośrednictwem posłańca (forma pisemna)
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie , 11- 400 Kętrzyn, Karolewo 12, sekretariat- pok. 100
|
Nazwa nadana zamowieniu |
„Sukcesywna dostawa żywności dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie”
|
Numer referencyjny |
NR.ZSCKR.Z.2241/3/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Oferty lub wnioski |
2
|
Maksymalna liczba czesci |
2
|
Zastrzega prawo grup czesci |
2
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Nazwa przedmiotu zamówienia nadana przez Zamawiającego:
„Sukcesywna dostawa żywności dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
w Karolewie”
2. Przedmiot zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych (z podziałem na 8 części) do stołówki Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie, transportem oraz na koszt i ryzyko Wykonawcy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na poszczególne części znajduje się w Załączniku nr 1a do SIWZ- Formularz przedmiotowo-cenowy.
2.2. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
2.3. Pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością muszą posiadać aktualne określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach - orzeczenie lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Zgodnie z art. 59 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 poz. 594 z późn. zm.) podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać w zakładach wymagań higienicznych określonych w rozporządzeniu nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. Osoba pracująca w styczności z żywnością powinna uzyskać określone przepisami o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
2.4. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru w wymaganych godzinach a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
2.5. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach (obowiązuje te części zamówienia, które muszą - zgodnie z przepisami - być tak przewożone).
2.6. Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie
z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego.
2.7. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, Wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach).
2.8. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego.
2.9. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 poz. 594 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do niej.
2.10. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż trzy miesiące od daty dostarczenia, za wyjątkiem warzyw, nabiału, mięsa i wędlin, owoców, ryb, pieczywa, które winny być dostarczane świeże.
2.11. Miejsce dostawy / odbioru i transport.
Wykonawca dostarczać będzie towar do Stołówki Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie, Karolewo 3a, 11-400 Kętrzyn. Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce na własny koszt i własne ryzyko w miarę zgłoszonych potrzeb, składanych telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego.
Dostawy zamówionej partii będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 14.00 w zależności od wskazania Zamawiającego. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest Pani Małgorzata Nowińska– Specjalista ds. Żywienia lub osoba upoważniona przez Dyrektora Szkoły.
2.12. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny.
2.13. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia - wymagania wynikające obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.) – w tym HACCP;
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.);
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2014 poz. 1577 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn.zm.);
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 poz. 29 z późn.zm);
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015 poz. 1256 z późn. zm.)
2.14. Minimalny termin płatności wymagany przez Zamawiającego to 21 dni od daty dostarczenia faktury. Faktury/rachunki za zamówiony towar Wykonawca winien dostarczać wraz z towarem.
2.15. Zamawiający wymaga aby ceny jednostkowe nie ulegały wzrostowi.
2.16. Zamówienie podzielono na 8 części.
2.17. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na maksymalnie dwie części zamówienia. Nie dopuszcza się składania ofert częściowych w obrębie jednego zadania. Przedstawienie oferty nieobejmującej całego asortymentu znajdującego się w zadaniu spowoduje jej odrzucenie bez dalszego rozpatrywania.
2.18. Niespełnienie przez Wykonawców wymogów dotyczących przedmiotu zamówienia określonych w niniejszej SIWZ skutkować będzie odrzuceniem oferty.
2.19. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
2.20. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy.
2.21. Zamawiający nie przewiduje zastosowania aukcji elektronicznej oraz nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, a także nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
2.22. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotu umowy do 70% wartości umowy brutto. Niewykorzystanie przez Zamawiającego 30% wartości umowy brutto nie może stanowić podstawy do roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowania zamówienia.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Informacje na temat katalogow |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia, w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1, Wykonawca składa wraz z ofertą aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu - zgodnie z formularzem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia.
2. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt.1.
3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia przekazania informacji tj. zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust.5 Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art.24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia - zgodnie z formularzem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ.
4. Jeżeli okaże się to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu, spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już nieaktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Pełnomocnictwo o ile dotyczy
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV IstotnePostanowienia |
Załącznik nr 4 do SIWZ
|
IV 4 14 |
Zamawiający nie wymaga od Wykonawcy wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zgodnie z Załącznikiem nr 4 Wzoru umowy
§ 9
ZMIANY POSTANOWIEŃ ZAWARTEJ UMOWY
1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy muszą być dokonywane za zgodą obu stron wyrażoną
na piśmie pod rygorem nieważności z zastrzeżeniem art. 144 ustawy pzp.
2. Zgodnie z art. 144 ustawy pzp, zamawiający przewiduje następujące istotne zmiany umowy w stosunku do treści oferty:
1) zmianę treści umowy w przypadku przesunięcia terminu wykonania przedmiotu umowy jeżeli z przyczyn od Wykonawcy niezależnych, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy, nie jest możliwe dotrzymanie terminu wykonania przedmiotu umowy,
2) zmiany w zakresie Przedmiotu Umowy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian jest skutkiem zmiany przepisów prawa.
3) zmiany wynagrodzenia w przypadku ograniczenia przez Zamawiającego zakresu Przedmiotu Umowy z przyczyn, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy.
4) zmiany stawki podatku od towarów i usług VAT,
a) w związku z powyższym zwiększenie cen jednostkowych brutto oraz wartości brutto umowy,
b) w związku z uzasadnioną przez producenta zmianą klasyfikacją wyrobu i możliwością zastosowania uprzywilejowanej stawki VAT, zgodnie z zapisami Ustawy o VAT,
c) w związku z uzasadnioną przez producenta zmianą klasyfikacji wyrobu i braku możliwości dalszego stosowania uprzywilejowanej stawki VAT, zgodnie z zapisami Ustawy o VAT, z jednoczesnym podwyższeniem ceny jednostkowej brutto,
5) zmianę treści umowy w zakresie terminu wykonania zamówienia - może on ulec wydłużeniu w przypadku nie wykorzystania całej wartości asortymentu, którego dotyczy umowa, jednak nie dłużej niż o 3 miesiące.
6) Zamawiający przewiduje zmianę treści umowy w przypadku zakończenia produkcji lub wycofania z rynku produktu będącego przedmiotem zamówienia i dopuszcza się zmianę na nowy produkt o tych samych bądź lepszych parametrach po cenie jednostkowej zaoferowanej w ofercie.
7) Zmianę wynagrodzenia (dokonane w formie pisemnego aneksu), w przypadku wystąpienia którejkolwiek ze zmian przepisów wskazanych w art. 142 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień publicznych, tj. zmiany:
a) stawki podatku od towarów i usług,
b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne.
- jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę.
3. Strona wnioskująca o zmianę umowy, przedkłada drugiej stronie pisemne uzasadnienie konieczności wprowadzenia zmian do umowy, w razie potrzeby z załączeniem odpowiednich dokumentów uzasadniających konieczność zmiany. Zmiany zawartej umowy będą wymagały pisemnego aneksu.
|
IV 4 4 data |
2018-08-03T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
Oferta ma być sporządzona w języku polskim
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy sypkie i różne produkty spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa, owoce, przetwory
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mleko i jego przetwory
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki, ryby mrożone, wędzone, konserwy rybne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wieprzowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Mięso drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Wędliny wieprzowe i drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131120-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Przedmiot umowy będzie dostarczany sukcesywnie do Zamawiającego od dnia podpisania umowy na realizację zadania do 31.08.2019r.
|
Zalacznik krotki opis |
Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Załącznikiem 1a do SIWZ - Formularz przedmiotowo-cenowy
|
| |