Zakup i dostawa wyposażenia do pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Rolniczych w Kijanach

Data publikacji 2018-08-02
Data zakończenia 2018-08-10 00:00:00
Instytucja Powiat Łęczyński
Miejscowość Łęczna
Województwo lubelskie
Branża
  • Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe

Szczegóły

Numer ogłoszenia 596860-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 392200000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, nieużywanego wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zestawu kelnerskiego, zestawu barmańskiego i zestawu do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w ramach projektu pn.: Szkolnictwo zawodowe – dobry start na rynku pracy współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 12 Edukacja, kwalifikacje i kompetencje Działanie 12.4 Kształcenie zawodowe.
Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust.1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 3 części jak poniżej:
Część nr 1 zamówienia –zestaw kelnerski w tym: a) wózek kelnerski szt 1, b) pomocnik kelnerski szt 1, c) warnik do wody szt 1, d) zestaw szkła , w którego skład wchodzi: -6 kieliszków do wódki 60 ml -6 kieliszków do wina białego 200 ml -6 kieliszków do wina czerwonego 360ml, -6 kieliszków do szampana 180ml, -6 kieliszków do wody 480ml, -6 szklanek do whisky/ soków/ wody 250ml, -6 szklanek typu long drink 350ml e) zestaw sztućców składającego się z 30 części (komplet na 6 osób) : -nóż 6 szt., -widelec 6 szt., -łyżka 6 szt., -widelec do ciasta 6 szt., -łyżeczka 6 szt. f) zastawa stołowa- serwis obiadowo na 6 osób - skład kompletu: -talerz płytki obiadowy – 6 szt., -talerz głęboki obiadowy - 6 szt., -talerz płytki zakąskowy – 6 szt., -2 duże półmiski, -2 mniejsze półmiski, -2 średnie salaterki, -2 duże salaterki, -waza, - 2 patery dwupoziomowe g) bielizna stołowa: -obrusy 4 szt, -serwety 4 szt, - serwetki, - moltony 2 szt h) zestaw do serwowania potraw: -sztućce 2 kompl. 4 szt, -deski do serwowania serów z akcesoriami 1 kompl., - kociołek do serwowania gulaszu 2 szt, -miseczki do dipów 12 szt, - komplet do fondue czekoladowego
Część nr 2 zamówienia –zestaw barmański, w tym: a) hocker barowy 6 szt., b) sokowirówka 2 szt., c) mikser 2 szt., d) zestaw barmański: shaker, miarka, sitko barmańskie 2 zestawy, e) naczynia (urządzenia) do sporządzania napojów: -czajnik elektryczny 3 szt, -spieniacz do mleka, -kafetiera aluminiowa, - blender dzbankowy f) zestaw szkła: -szklanki do whiskey 12 szt, -szklanki do long drinków 12 szt., - kieliszki do martini 12 szt., -szklanki-kieliszki do piwa 12 szt., -tumbler 12 szt., -pokale do piwa 12 st. g) zestaw do serwowania kawy i herbaty na 12 osób - skład kompletu:
-dzbanek do zaparzania kawy/ herbaty, -filiżanka 0,20 ml x 12 szt. -spodek pod filiżankę x 12 szt. -talerzyk płytki deserowy x 12 szt. -mlecznik 3 szt -cukiernica 3 szt h) ciśnieniowy ekspres do kawy 1 szt. i) zmywarka do szkła 1 szt. j) kostkarka do lodu 1 szt.
Część nr 3 zamówienia-zestaw do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w tym: a) zestaw do dekoracji potraw 2 zestawy: -temperówka do warzyw i owoców z co najmniej trzema końcówkami, -nóż do małej spirali, -nóż do dużej spirali b) zestaw do dekoracji stołów: - obrączki 12 szt., - serwety płócienne białe gładkie 30x30-6 szt., 40x40- 6 szt., 50x50- 6 szt. c) zestaw do carvingu- 80 elementów: -noże do cięcia, -do rzeźbienia, -wycinarki o różnych kształtach, -noże do kulek, -noże w kształcie "V", -noże okrągłe, -dekoratory, -obieraczki, -noże karbowane, -inne narzędzia do carvingu
Zamawiający wymaga aby wszystkie urządzenia były fabrycznie nowe, nieużytkowane. Przedmiot zamówienia nie może pochodzić z żadnych pokazów ani wystaw, nie będzie także obciążony prawami na rzecz osób trzecich i nie będzie naruszał praw osób trzecich oraz będzie spełniał wymogi prawa polskiego i europejskiego.
Dostawa przedmiotu zamówienia w zakresie każdej z części winna być jednorazowa i kompletna – zgodna z zakresem określonym w pkt.3.3 SIWZ. W przypadku dostawy niekompletnego przedmiotu zamówienia Zamawiający jest uprawniony do odmowy odbioru przedmiotu umowy.
Wykonawca dostarczy wraz z zamówieniem wymaganą do obsługi instrukcje w języku
polskim.
Wykonawca udzieli gwarancji jakości na okres zgodny z opisem przedmiotu zamówienia, treścią umowy oraz wynikającej z oferty Wykonawcy na dostarczony sprzęt i na warunkach nie gorszych niż gwarancja producenta.
Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia.
Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt. 6 i 7 ustawy.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 254321d3-201a-4030-b369-4194a67f4869
Biuletyn 596860-N-2018
Zamawiajacy nazwa Powiat Łęczyński
Regon 431019425
Zamawiajacy adres ulica Al. Jana Pawła II
Zamawiajacy adres numer domu 95A
Zamawiajacy miejscowosc Łęczna
Zamawiajacy kod pocztowy 21-010
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon +48815315200
Zamawiajacy fax +48817526464
Zamawiajacy email zamowienia@powiatleczynski.pl, a.jozwiak@powiatleczynski.pl
Adres strony url www.powiatleczynski.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 1
Nazwa projektu programu Szkolnictwo zawodowe – dobry start na rynku pracy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 12 Edukacja, kwalifikacje i kompetencje Działanie 12.4 Kształcenie zawodowe
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Ofertę należy złożyć w kancelarii podawczej Starostwa Powiatowego w Łęcznej ul. Al. Jana Pawła II 95 A, 21-010 Łęczna I piętro pokój nr 111
Nazwa nadana zamowieniu Zakup i dostawa wyposażenia do pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Rolniczych w Kijanach
Numer referencyjny IPR.272.4.21.2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, nieużywanego wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zestawu kelnerskiego, zestawu barmańskiego i zestawu do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w ramach projektu pn.: Szkolnictwo zawodowe – dobry start na rynku pracy współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 12 Edukacja, kwalifikacje i kompetencje Działanie 12.4 Kształcenie zawodowe. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust.1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 3 części jak poniżej: Część nr 1 zamówienia –zestaw kelnerski w tym: a) wózek kelnerski szt 1, b) pomocnik kelnerski szt 1, c) warnik do wody szt 1, d) zestaw szkła , w którego skład wchodzi: -6 kieliszków do wódki 60 ml -6 kieliszków do wina białego 200 ml -6 kieliszków do wina czerwonego 360ml, -6 kieliszków do szampana 180ml, -6 kieliszków do wody 480ml, -6 szklanek do whisky/ soków/ wody 250ml, -6 szklanek typu long drink 350ml e) zestaw sztućców składającego się z 30 części (komplet na 6 osób) : -nóż 6 szt., -widelec 6 szt., -łyżka 6 szt., -widelec do ciasta 6 szt., -łyżeczka 6 szt. f) zastawa stołowa- serwis obiadowo na 6 osób - skład kompletu: -talerz płytki obiadowy – 6 szt., -talerz głęboki obiadowy - 6 szt., -talerz płytki zakąskowy – 6 szt., -2 duże półmiski, -2 mniejsze półmiski, -2 średnie salaterki, -2 duże salaterki, -waza, - 2 patery dwupoziomowe g) bielizna stołowa: -obrusy 4 szt, -serwety 4 szt, - serwetki, - moltony 2 szt h) zestaw do serwowania potraw: -sztućce 2 kompl. 4 szt, -deski do serwowania serów z akcesoriami 1 kompl., - kociołek do serwowania gulaszu 2 szt, -miseczki do dipów 12 szt, - komplet do fondue czekoladowego Część nr 2 zamówienia –zestaw barmański, w tym: a) hocker barowy 6 szt., b) sokowirówka 2 szt., c) mikser 2 szt., d) zestaw barmański: shaker, miarka, sitko barmańskie 2 zestawy, e) naczynia (urządzenia) do sporządzania napojów: -czajnik elektryczny 3 szt, -spieniacz do mleka, -kafetiera aluminiowa, - blender dzbankowy f) zestaw szkła: -szklanki do whiskey 12 szt, -szklanki do long drinków 12 szt., - kieliszki do martini 12 szt., -szklanki-kieliszki do piwa 12 szt., -tumbler 12 szt., -pokale do piwa 12 st. g) zestaw do serwowania kawy i herbaty na 12 osób - skład kompletu: -dzbanek do zaparzania kawy/ herbaty, -filiżanka 0,20 ml x 12 szt. -spodek pod filiżankę x 12 szt. -talerzyk płytki deserowy x 12 szt. -mlecznik 3 szt -cukiernica 3 szt h) ciśnieniowy ekspres do kawy 1 szt. i) zmywarka do szkła 1 szt. j) kostkarka do lodu 1 szt. Część nr 3 zamówienia-zestaw do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w tym: a) zestaw do dekoracji potraw 2 zestawy: -temperówka do warzyw i owoców z co najmniej trzema końcówkami, -nóż do małej spirali, -nóż do dużej spirali b) zestaw do dekoracji stołów: - obrączki 12 szt., - serwety płócienne białe gładkie 30x30-6 szt., 40x40- 6 szt., 50x50- 6 szt. c) zestaw do carvingu- 80 elementów: -noże do cięcia, -do rzeźbienia, -wycinarki o różnych kształtach, -noże do kulek, -noże w kształcie "V", -noże okrągłe, -dekoratory, -obieraczki, -noże karbowane, -inne narzędzia do carvingu Zamawiający wymaga aby wszystkie urządzenia były fabrycznie nowe, nieużytkowane. Przedmiot zamówienia nie może pochodzić z żadnych pokazów ani wystaw, nie będzie także obciążony prawami na rzecz osób trzecich i nie będzie naruszał praw osób trzecich oraz będzie spełniał wymogi prawa polskiego i europejskiego. Dostawa przedmiotu zamówienia w zakresie każdej z części winna być jednorazowa i kompletna – zgodna z zakresem określonym w pkt.3.3 SIWZ. W przypadku dostawy niekompletnego przedmiotu zamówienia Zamawiający jest uprawniony do odmowy odbioru przedmiotu umowy. Wykonawca dostarczy wraz z zamówieniem wymaganą do obsługi instrukcje w języku polskim. Wykonawca udzieli gwarancji jakości na okres zgodny z opisem przedmiotu zamówienia, treścią umowy oraz wynikającej z oferty Wykonawcy na dostarczony sprzęt i na warunkach nie gorszych niż gwarancja producenta. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt. 6 i 7 ustawy.
Cpv glowny przedmiot 39220000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w dniach 14
Informacje na temat katalogow Wykonawca jest zobowiązany wykonać zamówienie w terminie maksymalnie 14 dni od dnia podpisania umowy
Okreslenie warunkow Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający w odniesieniu do tego warunku nie określa minimalnego poziomu zdolności Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe W przypadku, gdy Wykonawca zamierza realizować przedmiot zamówienia z udziałem podwykonawców Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Zamawiający żąda, aby przed przystąpieniem do wykonania zamówienia wykonawca, o ile są już znane, podał nazwy albo imiona i nazwiska oraz dane kontaktowe podwykonawców i osób do kontaktu z nimi, zaangażowanych w wykonanie dostawy. Wykonawca winien zawiadomić zamawiającego o wszelkich zmianach danych, o których mowa w zdaniu pierwszym, w trakcie realizacji zamówienia, a także winien przekazać informacje na temat nowych podwykonawców, którym w późniejszym okresie zamierza powierzyć realizację usługi. Jeżeli powierzenie podwykonawcy wykonania części zamówienia następuje w trakcie jego realizacji, Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawia oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy Pzp, potwierdzające brak podstaw wykluczenia wobec tego podwykonawcy. Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, Wykonawca obowiązany jest zastąpić tego podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcy. Powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie tego zamówienia. Zamawiający może wykluczyć Wykonawcę na każdym etapie postępowania (art.24 ust.12 ustawy). Wykonawca, który podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 13 i 14 oraz pkt 16–20 ustawy, może przedstawić dowody na to, że podjęte przez niego środki są wystarczające do wykazania jego rzetelności, w szczególności udowodnić naprawienie szkody wyrządzonej przestępstwem lub przestępstwem skarbowym, zadośćuczynienie pieniężne za doznaną krzywdę lub naprawienie szkody, wyczerpujące wyjaśnienie stanu faktycznego oraz współpracę z organami ścigania oraz podjęcie konkretnych środków technicznych, organizacyjnych i kadrowych, które są odpowiednie dla zapobiegania dalszym przestępstwom lub przestępstwom skarbowym lub nieprawidłowemu postępowaniu wykonawcy. Przepisu zdania pierwszego nie stosuje się, jeżeli wobec wykonawcy, będącego podmiotem zbiorowym, orzeczono prawomocnym wyrokiem sądu zakaz ubiegania się o udzielenie zamówienia oraz nie upłynął określony w tym wyroku okres obowiązywania tego zakazu. Wykonawca nie podlega wykluczeniu, jeżeli zamawiający, uwzględniając wagę i szczególne okoliczności czynu wykonawcy, uzna za wystarczające dowody przedstawione na podstawie pkt. 6.10 SIWZ
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 7.4.1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; 7.4.2. jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu , o którym mowa w pkt.7.4.1 przedkłada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 7.4.3. jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 7.4.2 zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby, wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed dniem ich złożenia.
Inne dokumenty niewymienione 7.2. W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu wszyscy Wykonawcy są zobowiązani również do złożenia następującego oświadczenia: Oświadczenia Wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (według Załącznika Nr 5 do SIWZ). Oświadczenie, o którym mowa Wykonawca przekazuje Zamawiającemu w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 7.3. Wykaz innych oświadczeń i dokumentów składanych przez wszystkich Wykonawców. 7.3.1. Wypełniony formularz oferty i zestawienie cenowe w zakresie części, na która składana jest oferta (Zał. nr 1, 1a, 1b). 7.3.2. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, zamieszcza informację o podwykonawcach w oświadczeniach o których mowa w pkt. 7.1.1. SIWZ 7.5. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej, przez kilku przedsiębiorców (konsorcjum) lub przez spółkę cywilną: 7.5.1. Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu oraz nie podlega wykluczeniu, wymienione w pkt. 7.1, 7.2 i 7.4. ppkt. 7.4.1.) składa każdy z Wykonawców oddzielnie; 7.5.2. Pozostałe oświadczenia i dokumenty oraz formularz oferty są składane przez pełnomocnika Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia; 7.5.3. Poza dokumentami wymienionymi w pkt 7.5.1. i 7.5.2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia winni załączyć do oferty oryginał pełnomocnictwa; 7.7. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w pkt.7.4 SIWZ w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz wskazane przez Wykonawcę dokumenty lub oświadczenia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 20.10. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w szczególności w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy. 20.11. Na podstawie i w granicach art. 144 ust. 1 ustawy PZP Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy o zamówienie zawartej w stosunku do treści ofert, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy. Zmiana nastąpi wyłącznie w drodze aneksu do umowy, którego przedmiot stanowić mogą następujące okoliczności (warunki zmiany umowy): 20.11.1. zmiany organów uprawnionych do reprezentacji zarówno Zamawiającego, jak i Wykonawcy, danych adresowych stron umowy lub innych danych, które w umowie mają charakter czysto informacyjny (np. numer konta bankowego). 20.11.2. zakresu wskazanego w załączniku nr 4 do SIWZ. – wzorze umowy 20.12. Zmiany postanowień treści zawartej umowy w przypadku wystąpienia okoliczności, o których mowa powyżej odbywać się będą w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
IV 4 4 data 2018-08-10T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Część nr 1 zamówienia –zestaw kelnerski
Zalacznik cpv glowny przedmiot 39220000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w dniach 14
Zalacznik informacje dodatkowe 18.2. Ocena ofert zostanie dokonana dla każdej części oddzielnie. 18.3. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt. 18.4. Punkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru: Cn C = ------- x 60 pkt Cb gdzie, C- ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej. W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku. 18.5. Punkty za kryterium „Termin realizacji dostawy” zostaną przyznane wg skali: Termin realizacji dostawy „T” Liczba punktów Wykonanie w terminie 14 dni od podpisania umowy T = 0 pkt. Wykonanie w terminie 10 dni od podpisania umowy T= 20 pkt. Wykonanie w terminie 7 dni od podpisania umowy T = 30 pkt. Wykonanie w terminie do 5 dni od podpisania umowy T = 40 pkt. UWAGA. Maksymalny termin dostawy wynosi 14 dni. 18.6. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów (O) obliczoną na podstawie wzoru: O = C+T gdzie: O – łączna ilość punktów oferty ocenianej, C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” T – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostawy” 18.7. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która w wyniku oceny dokonanej w oparciu o powyższe kryteria uzyska najwyższą liczbę punktów spośród badanych ofert, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert, o których mowa w pkt. 18.1.
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, nieużywanego wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zestawu kelnerskiego, zestawu barmańskiego i zestawu do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w ramach projektu pn.: Szkolnictwo zawodowe – dobry start na rynku pracy współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 12 Edukacja, kwalifikacje i kompetencje Działanie 12.4 Kształcenie zawodowe. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust.1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 3 części jak poniżej: Część nr 1 zamówienia –zestaw kelnerski w tym: a) wózek kelnerski szt 1, b) pomocnik kelnerski szt 1, c) warnik do wody szt 1, d) zestaw szkła , w którego skład wchodzi: -6 kieliszków do wódki 60 ml -6 kieliszków do wina białego 200 ml -6 kieliszków do wina czerwonego 360ml, -6 kieliszków do szampana 180ml, -6 kieliszków do wody 480ml, -6 szklanek do whisky/ soków/ wody 250ml, -6 szklanek typu long drink 350ml e) zestaw sztućców składającego się z 30 części (komplet na 6 osób) : -nóż 6 szt., -widelec 6 szt., -łyżka 6 szt., -widelec do ciasta 6 szt., -łyżeczka 6 szt. f) zastawa stołowa- serwis obiadowo na 6 osób - skład kompletu: -talerz płytki obiadowy – 6 szt., -talerz głęboki obiadowy - 6 szt., -talerz płytki zakąskowy – 6 szt., -2 duże półmiski, -2 mniejsze półmiski, -2 średnie salaterki, -2 duże salaterki, -waza, - 2 patery dwupoziomowe g) bielizna stołowa: -obrusy 4 szt, -serwety 4 szt, - serwetki, - moltony 2 szt h) zestaw do serwowania potraw: -sztućce 2 kompl. 4 szt, -deski do serwowania serów z akcesoriami 1 kompl., - kociołek do serwowania gulaszu 2 szt, -miseczki do dipów 12 szt, - komplet do fondue czekoladowego Zamawiający wymaga aby wszystkie urządzenia były fabrycznie nowe, nieużytkowane. Przedmiot zamówienia nie może pochodzić z żadnych pokazów ani wystaw, nie będzie także obciążony prawami na rzecz osób trzecich i nie będzie naruszał praw osób trzecich oraz będzie spełniał wymogi prawa polskiego i europejskiego. Dostawa przedmiotu zamówienia w zakresie każdej z części winna być jednorazowa i kompletna – zgodna z zakresem określonym w pkt.3.3 SIWZ. W przypadku dostawy niekompletnego przedmiotu zamówienia Zamawiający jest uprawniony do odmowy odbioru przedmiotu umowy. Wykonawca dostarczy wraz z zamówieniem wymaganą do obsługi instrukcje w języku polskim. Wykonawca udzieli gwarancji jakości na okres zgodny z opisem przedmiotu zamówienia, treścią umowy oraz wynikającej z oferty Wykonawcy na dostarczony sprzęt i na warunkach nie gorszych niż gwarancja producenta. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt. 6 i 7 ustawy.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Część nr 2 zamówienia –zestaw barmański
Zalacznik cpv glowny przedmiot 39220000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w dniach 14
Zalacznik informacje dodatkowe 18.2. Ocena ofert zostanie dokonana dla każdej części oddzielnie. 18.3. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt. 18.4. Punkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru: Cn C = ------- x 60 pkt Cb gdzie, C- ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej. W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku. 18.5. Punkty za kryterium „Termin realizacji dostawy” zostaną przyznane wg skali: Termin realizacji dostawy „T” Liczba punktów Wykonanie w terminie 14 dni od podpisania umowy T = 0 pkt. Wykonanie w terminie 10 dni od podpisania umowy T= 20 pkt. Wykonanie w terminie 7 dni od podpisania umowy T = 30 pkt. Wykonanie w terminie do 5 dni od podpisania umowy T = 40 pkt. UWAGA. Maksymalny termin dostawy wynosi 14 dni. 18.6. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów (O) obliczoną na podstawie wzoru: O = C+T gdzie: O – łączna ilość punktów oferty ocenianej, C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” T – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostawy” 18.7. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która w wyniku oceny dokonanej w oparciu o powyższe kryteria uzyska najwyższą liczbę punktów spośród badanych ofert, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert, o których mowa w pkt. 18.1.
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, nieużywanego wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zestawu kelnerskiego, zestawu barmańskiego i zestawu do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w ramach projektu pn.: Szkolnictwo zawodowe – dobry start na rynku pracy współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 12 Edukacja, kwalifikacje i kompetencje Działanie 12.4 Kształcenie zawodowe. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust.1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 3 części jak poniżej: Część nr 2 zamówienia –zestaw barmański, w tym: a) hocker barowy 6 szt., b) sokowirówka 2 szt., c) mikser 2 szt., d) zestaw barmański: shaker, miarka, sitko barmańskie 2 zestawy, e) naczynia (urządzenia) do sporządzania napojów: -czajnik elektryczny 3 szt, -spieniacz do mleka, -kafetiera aluminiowa, - blender dzbankowy f) zestaw szkła: -szklanki do whiskey 12 szt, -szklanki do long drinków 12 szt., - kieliszki do martini 12 szt., -szklanki-kieliszki do piwa 12 szt., -tumbler 12 szt., -pokale do piwa 12 st. g) zestaw do serwowania kawy i herbaty na 12 osób - skład kompletu: -dzbanek do zaparzania kawy/ herbaty, -filiżanka 0,20 ml x 12 szt. -spodek pod filiżankę x 12 szt. -talerzyk płytki deserowy x 12 szt. -mlecznik 3 szt -cukiernica 3 szt h) ciśnieniowy ekspres do kawy 1 szt. i) zmywarka do szkła 1 szt. j) kostkarka do lodu 1 szt. Zamawiający wymaga aby wszystkie urządzenia były fabrycznie nowe, nieużytkowane. Przedmiot zamówienia nie może pochodzić z żadnych pokazów ani wystaw, nie będzie także obciążony prawami na rzecz osób trzecich i nie będzie naruszał praw osób trzecich oraz będzie spełniał wymogi prawa polskiego i europejskiego. Dostawa przedmiotu zamówienia w zakresie każdej z części winna być jednorazowa i kompletna – zgodna z zakresem określonym w pkt.3.3 SIWZ. W przypadku dostawy niekompletnego przedmiotu zamówienia Zamawiający jest uprawniony do odmowy odbioru przedmiotu umowy. Wykonawca dostarczy wraz z zamówieniem wymaganą do obsługi instrukcje w języku polskim. Wykonawca udzieli gwarancji jakości na okres zgodny z opisem przedmiotu zamówienia, treścią umowy oraz wynikającej z oferty Wykonawcy na dostarczony sprzęt i na warunkach nie gorszych niż gwarancja producenta. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt. 6 i 7 ustawy.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Część nr 3 zamówienia-zestaw do dekoracji stołów, potraw i carvingu
Zalacznik cpv glowny przedmiot 39220000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w dniach 14
Zalacznik informacje dodatkowe 18.2. Ocena ofert zostanie dokonana dla każdej części oddzielnie. 18.3. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt. 18.4. Punkty za kryterium „Cena” zostaną obliczone według wzoru: Cn C = ------- x 60 pkt Cb gdzie, C- ilość punktów za kryterium cena, Cn - najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych, Cb – cena oferty badanej. W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku. 18.5. Punkty za kryterium „Termin realizacji dostawy” zostaną przyznane wg skali: Termin realizacji dostawy „T” Liczba punktów Wykonanie w terminie 14 dni od podpisania umowy T = 0 pkt. Wykonanie w terminie 10 dni od podpisania umowy T= 20 pkt. Wykonanie w terminie 7 dni od podpisania umowy T = 30 pkt. Wykonanie w terminie do 5 dni od podpisania umowy T = 40 pkt. UWAGA. Maksymalny termin dostawy wynosi 14 dni. 18.6. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów (O) obliczoną na podstawie wzoru: O = C+T gdzie: O – łączna ilość punktów oferty ocenianej, C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” T – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostawy” 18.7. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która w wyniku oceny dokonanej w oparciu o powyższe kryteria uzyska najwyższą liczbę punktów spośród badanych ofert, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert, o których mowa w pkt. 18.1.
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa nowego, nieużywanego wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zestawu kelnerskiego, zestawu barmańskiego i zestawu do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w ramach projektu pn.: Szkolnictwo zawodowe – dobry start na rynku pracy współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 12 Edukacja, kwalifikacje i kompetencje Działanie 12.4 Kształcenie zawodowe. Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust.1 ustawy dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 3 części jak poniżej: Część nr 3 zamówienia-zestaw do dekoracji stołów, potraw i carvingu, w tym: a) zestaw do dekoracji potraw 2 zestawy: -temperówka do warzyw i owoców z co najmniej trzema końcówkami, -nóż do małej spirali, -nóż do dużej spirali b) zestaw do dekoracji stołów: - obrączki 12 szt., - serwety płócienne białe gładkie 30x30-6 szt., 40x40- 6 szt., 50x50- 6 szt. c) zestaw do carvingu- 80 elementów: -noże do cięcia, -do rzeźbienia, -wycinarki o różnych kształtach, -noże do kulek, -noże w kształcie "V", -noże okrągłe, -dekoratory, -obieraczki, -noże karbowane, -inne narzędzia do carvingu Zamawiający wymaga aby wszystkie urządzenia były fabrycznie nowe, nieużytkowane. Przedmiot zamówienia nie może pochodzić z żadnych pokazów ani wystaw, nie będzie także obciążony prawami na rzecz osób trzecich i nie będzie naruszał praw osób trzecich oraz będzie spełniał wymogi prawa polskiego i europejskiego. Dostawa przedmiotu zamówienia w zakresie każdej z części winna być jednorazowa i kompletna – zgodna z zakresem określonym w pkt.3.3 SIWZ. W przypadku dostawy niekompletnego przedmiotu zamówienia Zamawiający jest uprawniony do odmowy odbioru przedmiotu umowy. Wykonawca dostarczy wraz z zamówieniem wymaganą do obsługi instrukcje w języku polskim. Wykonawca udzieli gwarancji jakości na okres zgodny z opisem przedmiotu zamówienia, treścią umowy oraz wynikającej z oferty Wykonawcy na dostarczony sprzęt i na warunkach nie gorszych niż gwarancja producenta. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt. 6 i 7 ustawy.
  

Criterion

Kryteria Termin realizacji dostawy
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)