„Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w 2020 r.”

Data publikacji 2019-12-03
Data zakończenia 2019-12-12 00:00:00
Instytucja Gmina Bodzentyn
Miejscowość Bodzentyn
Województwo świętokrzyskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Sprzęt nadawczy

Szczegóły

Numer ogłoszenia 631362-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 32210006, 151100006, 153311709, 31425003, 151000009, 155000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w rok 2020 r.’’

2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 7 niezależnych części:
 CZĘŚĆ I ZAMÓWIENIA – Dostawa świeżych warzyw i owoców CPV: 03221000-6, CPV: 03222300-6.
 CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA – Dostawa wyrobów piekarniczych CPV: 1511000-6
 CZĘŚĆ III ZAMÓWIENIA – Dostawa mrożonek CPV: 15331170-9
 CZĘŚĆ IV ZAMÓWIENIA – Dostawa jaj kurzych świeżych o gramaturze 50 g
CPV: 03142500-3
 CZĘŚĆ V ZAMÓWIENIA – Dostawa drobnych artykułów spożywczych CPV: 15800000-6
 CZĘŚĆ VI ZAMÓWIENIA – Dostawa mięsa, wędlin i drobiu CPV: 15100000-9
 CZĘŚĆ VII ZAMÓWIENIA - Dostawa mleka i produktów mleczarskich
CPV: 15500000-3

Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych oraz ich ilość (w podziale na części zamówienia) zawiera Formularz cenowy stanowiący Załącznik 7A-G do SIWZ

3. Zamawiający informuje, że przy przedmiotowych dostawach zastosowanie będzie miało prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić
w formularzu ofertowym. Zamawiający, będzie odbierał artykułu sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 80% artykułów wymienionych w Formularzu od Nr 7A do Nr 7G.

4. Szczegółowy opis realizacji zamówienia:

Wykonawca zobowiązany jest:

- dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI ZAMÓWIENIA.
- dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży.
- dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie
z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu.
- w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu,
- dostarczać produkty pierwszej klasy jakości ( ze względu na charakter i właściwości produktu)
posiadające właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu ok. 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych.
- dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące).
- dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi
i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych.
- realizować zamówienia do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Bodzentynie środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości. Do przewozu mrożonek wymaga się zastosowania właściwego środka transportu tj. samochód lodówka. Do przewozu mięsa i wędlin wymaga się zastosowania odpowiedniego środka transportu tj. samochód izoterma.
- zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie
z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu).
- dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego telefonicznie lub osobiście potwierdzonych pisemnym zleceniem. Przed wydaniem żywności, ilości dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem zostanie sprawdzona przez Zamawiającego.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 c2da9580-6f0a-4f93-b6f1-02d804c3a606
Biuletyn 631362-N-2019
Zamawiajacy nazwa Gmina Bodzentyn
Regon 53471800000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Suchedniowska
Zamawiajacy adres numer domu 3
Zamawiajacy miejscowosc Bodzentyn
Zamawiajacy kod pocztowy 26-010
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo świętokrzyskie
Zamawiajacy telefon 041 3115010, 3115511, 3115114
Zamawiajacy fax 041 3115010, 3115511, 3115114
Zamawiajacy email inwestycje@bodzentyn.ugm.pl
Adres strony url www.bodzentyn.bip.jur.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bodzentyn.bip.jur.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny za pomocą operatora pocztowego,kuriera,osobiście
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Urząd Miasta i Gminy w Bodzentynie, ul. Suchedniowska 3, 26-010 Bodzentyn
Nazwa nadana zamowieniu „Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w 2020 r.”
Numer referencyjny BRO.271.64.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Zastrzega prawo grup czesci nie
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 7
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w rok 2020 r.’’ 2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 7 niezależnych części:  CZĘŚĆ I ZAMÓWIENIA – Dostawa świeżych warzyw i owoców CPV: 03221000-6, CPV: 03222300-6.  CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA – Dostawa wyrobów piekarniczych CPV: 1511000-6  CZĘŚĆ III ZAMÓWIENIA – Dostawa mrożonek CPV: 15331170-9  CZĘŚĆ IV ZAMÓWIENIA – Dostawa jaj kurzych świeżych o gramaturze 50 g CPV: 03142500-3  CZĘŚĆ V ZAMÓWIENIA – Dostawa drobnych artykułów spożywczych CPV: 15800000-6  CZĘŚĆ VI ZAMÓWIENIA – Dostawa mięsa, wędlin i drobiu CPV: 15100000-9  CZĘŚĆ VII ZAMÓWIENIA - Dostawa mleka i produktów mleczarskich CPV: 15500000-3 Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych oraz ich ilość (w podziale na części zamówienia) zawiera Formularz cenowy stanowiący Załącznik 7A-G do SIWZ 3. Zamawiający informuje, że przy przedmiotowych dostawach zastosowanie będzie miało prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w formularzu ofertowym. Zamawiający, będzie odbierał artykułu sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 80% artykułów wymienionych w Formularzu od Nr 7A do Nr 7G. 4. Szczegółowy opis realizacji zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest: - dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI ZAMÓWIENIA. - dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży. - dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu. - w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, - dostarczać produkty pierwszej klasy jakości ( ze względu na charakter i właściwości produktu) posiadające właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu ok. 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych. - dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące). - dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych. - realizować zamówienia do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Bodzentynie środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości. Do przewozu mrożonek wymaga się zastosowania właściwego środka transportu tj. samochód lodówka. Do przewozu mięsa i wędlin wymaga się zastosowania odpowiedniego środka transportu tj. samochód izoterma. - zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu). - dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego telefonicznie lub osobiście potwierdzonych pisemnym zleceniem. Przed wydaniem żywności, ilości dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem zostanie sprawdzona przez Zamawiającego.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia żadnego warunku w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia żadnego warunku w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Dla części III zamówienia – dostawa mrożonek Wykonawca powinien dysponować właściwymi środkami transportu do przewozu mrożonek tj. samochód lodówka, minimum 1 pojazd. Dla części VI zamówienia – dostawa mięsa i wędlin Wykonawca powinien dysponować właściwymi środkami transportu do przewozu mięsa i wędlin tj. samochód izoterma, minimum 1 pojazd. W związku z powyższym Wykonawca który złożył ofertę na część nr III lub VI zamówienia, a którego oferta zostanie najwyżej oceniona zobowiązany jest do przedłożenia na wezwanie Zamawiającego wykazu sprzętu (według wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ) wraz z informacją o podstawie dysponowania niniejszym wyposażeniem
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp;
Zakresie warunkow udzialu a) wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami; (tylko dla części nr III i VI).
Zakresie kryteriow selekcji nie dotyczy
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 3 1 minimalne wymagania nie dotyczy
IV 3 2 opis potrzeb nie dotyczy
IV 3 3 ElementyOpisu nie dotyczy
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Dopuszcza się istotne zmiany postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty: w następującym zakresie: a) zmiany stawki podatku VAT, w odniesieniu do tej części wynagrodzenia, której zmiana dotyczy, b) ograniczenia lub zwiększenia zakresu dostaw na danej części zamówienia wynikającej ze znacznego ograniczenia/zwiększenia liczby dzieci korzystających z posiłków, w tej sytuacji zostanie sporządzony stosowny aneks do umowy. c) rozszerzenie asortymentu dostaw, zwiększenia dostaw w zakresie poszczególnych części zamówienia, w sytuacji gdy Zamawiający uzna, że zachodzi taka potrzeba, a Wykonawca wyrazi na to zgodę. d) waloryzacji cen jednostkowych w sytuacji gdy kwartalny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez Prezesa GUS wykaże wzrost lub obniżkę cen o wartość minimum 1%.
IV 4 4 data 2019-12-12T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa świeżych warzyw i owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7A do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa wyrobów piekarniczych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7B do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa mrożonek
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331170-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7C do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawa jaj kurzych świeżych o gramaturze 50 g
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7D do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa drobnych artykułów spożywczych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7E
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7F
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Dostawa mleka i produktów mleczarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Opis zgodnie z załącznikiem nr 7G do SIWZ
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin rozpatrzenia reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)