Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie w 2020 roku

Data publikacji 2019-12-17
Data zakończenia 2019-12-30 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie
Miejscowość Sulejów
Województwo łódzkie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Produkty mączne,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 636923-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 151000009, 153000001, 155000003, 152200006, 153311709, 158510008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie w 2020 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo-cenowych przez cały okres trwania Umowy.
3. Wykonawca może zaoferować opakowania/gramatury innej wielkości, wówczas ilość oraz cenę jednostkową brutto należy wskazać do wielkości zaoferowanego przez Wykonawcę opakowania. Ilości należy przeliczyć w zaokrągleniu do pełnych opakowań w górę.
4. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na części. Liczba części:8.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej części zamówienia max. 8 według części określonych w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – formularzu asortymentowo-cenowym. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części.

Pakiet 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE - Załącznik nr 2a do SIWZ
Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB - Załącznik nr 2b do SIWZ
Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE - Załącznik nr 2c do SIWZ
Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA - Załącznik nr 2d do SIWZ
Pakiet 5 RYBY MROŻONE - Załącznik nr 2e do SIWZ
Pakiet 6 MROŻONKI - Załącznik nr 2f do SIWZ
Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE - Załącznik nr 2g do SIWZ
Pakiet 8 PIECZYWO - Załącznik nr 2h do SIWZ

5. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zamiany ilości asortymentu wyszczególnionego w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym pomiędzy pozycjami w danym pakiecie przy zachowaniu tych samych cen jednostkowych brutto na poszczególny asortyment w ramach wartości brutto określonej w załącznikach nr 2a-h do SIWZ.
Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia ilości zakupionych materiałów w przypadku zmniejszenia potrzeb. W takiej sytuacji Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o całkowite wynagrodzenie określone w danym Pakiecie w załącznikach nr 2a-h do SIWZ. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach maksymalnych wskazanych w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym.
6. Wykonawca w cenie oferty musi uwzględnić zakup, dostawę i rozładunek artykułów żywnościowych.
7. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:
a) Towar świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w aktach prawnych.
b) Termin dostawy: maksymalnie 3 dni robocze od daty złożenia zamówienia, z tym że towar musi zostać dostarczony:
 Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB; Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE; Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA: w godz. 7:00-8:00 danego dnia, na który jest zamawiany towar.
 Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE w godz. 7:00-10:00 danego dnia, na który jest zamawiany towar.
 Pozostałe pakiety w godz. 7.00-15.00.
Dostawy będą realizowane po uprzednim zamówieniu drogą telefoniczną lub e-mailem.
Dostawy (w tym rozładunek) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego do magazynu w szkolnej stołówce 97-330 Sulejów, ul. Konecka 45.
Bieg terminu dostawy będzie liczony od dnia następnego roboczego po dniu złożenia zamówienia do dnia dostarczania do siedziby szkoły przy składaniu zamówienia. Za dzień realizacji przedmiotu umowy uznany będzie dzień, w którym Wykonawca zakończy realizację dostaw wszystkich zamówionych artykułów.
Ilekroć w niniejszym zamówieniu jest mowa o dniach roboczych, należy przez to rozumieć dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.

Jakość produktów:
Pakiet 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie, bez sklejania się, twarde, sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, fasola - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Makaron sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.
Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu.
Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE - powinny być nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularne kształty, intensywny kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca, miąższ zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, groch - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.
Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Pakiet 5 RYBY MROŻONE - świeże, mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury.
Pakiet 6 MROŻONKI - świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone.
Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE - kształt odpowiedni dla danego rodzaju, powierzchnia gładka, błyszcząca; wyroby wyrównane w opakowaniu jednostkowym pod względem kształtu i wielkości; niedopuszczalne: uszkodzenia, popękanie, zabrudzenie powierzchni. Konsystencja i struktura charakterystyczna dla ciasta, elastyczna, miękka, niedopuszczalna luźna, rozpadająca się lub zbyt twarda, smak i zapach typowy dla wyrobów z gotowanego ciasta, niedopuszczalny: stęchły, gorzki lub inny obcy, po ugotowaniu produkt powinien się nie sklejać.
Pakiet 8 PIECZYWO - naturalny zapach i kolor, bez oznak spleśnienia, bez uszkodzeń zewnętrznych, zapach świeży po otwarciu produktów, kształt odpowiedni dla danego rodzaju, dobry smak po otwarciu produktów.

8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczone artykuły żywnościowe będą zgodne z obowiązującymi przepisami i przedstawi na żądanie Zamawiającego stosowne dokumenty.
9. Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
10. Produkty żywnościowe objęte dostawą będą spełniały wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego w szczególności:
- odpowiednie normy jakościowe lub atesty,
- odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia,
- odpowiedni sposób przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
- odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
11. Na czas trwania umowy Wykonawca będzie posiadał aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej potwierdzającej spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCP. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154).
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie.
13. Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy.
14. Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym od zgłoszenia. Towar zakwestionowany Wykonawca wymienia na inny pełnowartościowy w ciągu 24 godzin od momentu dostawy, natomiast w przypadku zamówień na mięso, drób, warzywa, owoce, produkty mleczarskie i jaja, produkty garmażeryjne w ciągu maksymalnie 2 godzin od zakwestionowania towaru. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
15. Dostarczone artykuły będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności lub daty minimalnej trwałości.
16. Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia muszą posiadać co najmniej 2 - miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, owoców, mięsa, drobiu i wyrobów garmażeryjnych, jaj, mleka i produktów mleczarskich.
17. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza fakturę.
18. Opakowania wypożyczone Zamawiającemu nieodpłatnie lub wliczone w cenę towaru.
19. Od momentu dostawy towaru do magazynu Zamawiającego, koszty w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia (w tym koszty przechowywania, koszty przetworzenia, koszty wywozu odpadów) są kosztami Zamawiającego, jednakowymi dla wszystkich Wykonawców.
20. Produkty żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym przez Zamawiającego lub w opakowaniu o gramaturze wskazanej przez Wykonawcę.
21. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne, opis dotyczący rozwiązań równoważnych został zawarty w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych lub na produkty równoważne: zaoferowane przez Wykonawcę artykuły nie mogą być gorsze pod względem składu, smaku, estetyki wyrobu i opakowania, niż określone przez Zamawiającego w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Przez produkt „równoważny” Zamawiający uzna produkt, który będzie posiadał takie same cechy jakościowe, skład surowcowy/wartości odżywcze, konsystencję, zapach, smak i barwę, jak produkt opisany w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym.
22. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia oraz warunki płatności zawarte są we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.
23. W trakcie realizacji umowy w przypadku gdy producent artykułu spożywczego wycofa z rynku produkt o danej gramaturze lub zmieni jego gramaturę Zamawiający zastrzega prawo do:
a) przeliczenia ceny brutto 1 grama zamawianego artykułu w przypadku zmiany gramatury artykułów spożywczych określonych w załączniku do umowy; podstawę do przeliczenia stanowić będzie gramatura oraz cena brutto danego artykułu, określona w załączniku do umowy - kwota brutto, którą Zamawiający zobowiązany będzie zapłacić za jedno opakowanie zamawianego artykułu, stanowić będzie iloczyn ceny 1 grama zamawianego artykułu oraz gramatury podanej na jego opakowaniu;
b) wprowadzenia nowych nazw do załącznika do umowy w przypadku zmiany nazw artykułów stanowiących przedmiot zamówienia.
24. Podwykonawstwo
Wymagania dotyczące umowy o podwykonawstwo, której przedmiotem są dostawy lub usługi, których niespełnienie spowoduje zgłoszenie przez Zamawiającego odpowiednio zastrzeżeń lub sprzeciwu, określone przez Zamawiającego:
1) zakres dostaw lub usług powierzonych podwykonawcy;
2) kwotę wynagrodzenia, która nie może być wyższa niż wartość tego zakresu dostaw wynikająca z oferty Wykonawcy;
3) termin wykonania zakresu przedmiotu zamówienia powierzonego podwykonawcy;
4) warunki płatności:
a) zapłata wynagrodzenia za wykonanie danego zakresu usług lub dostaw nastąpi po ich odbiorze,
b) termin zapłaty wynagrodzenia podwykonawcy lub dalszemu podwykonawcy nie może być dłuższy niż 30 dni od dnia doręczenia Wykonawcy, podwykonawcy lub dalszemu podwykonawcy faktury, potwierdzającej wykonanie zleconej podwykonawcy lub dalszemu podwykonawcy dostawy lub usługi;
5) postanowienia dotyczące wysokości kar umownych.
Pozostałe wymagania i sposób postępowania w przypadku powierzenia wykonania części przedmiotu zamówienia podwykonawcom zawarty został we wzorze umowy (Załącznik nr 5 do SIWZ) załączonym do niniejszej SIWZ.
Zgodnie z SIWZ

Dodatkowe informacje

GuidZP400 af7d762a-7c57-4676-8147-d495c327e51f
Biuletyn 636923-N-2019
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie
Regon 00122973300000
Zamawiajacy adres ulica Konecka
Zamawiajacy adres numer domu 45
Zamawiajacy miejscowosc Sulejów
Zamawiajacy kod pocztowy 97-330
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo łódzkie
Zamawiajacy telefon 446162532,
Zamawiajacy fax -
Zamawiajacy email sp1sulejow@poczta.onet.pl,
Adres strony url www.sp1.sulejow.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sp1.sulejow.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Wymagane jest złożenie oferty pod rygorem nieważności w formie pisemnej za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie ul. Konecka 45 97-330 Sulejów (sekretariat szkoły)
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie w 2020 roku
Numer referencyjny ZP. 271.1.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 8
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie w 2020 r. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo-cenowych przez cały okres trwania Umowy. 3. Wykonawca może zaoferować opakowania/gramatury innej wielkości, wówczas ilość oraz cenę jednostkową brutto należy wskazać do wielkości zaoferowanego przez Wykonawcę opakowania. Ilości należy przeliczyć w zaokrągleniu do pełnych opakowań w górę. 4. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na części. Liczba części:8. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej części zamówienia max. 8 według części określonych w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – formularzu asortymentowo-cenowym. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Pakiet 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE - Załącznik nr 2a do SIWZ Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB - Załącznik nr 2b do SIWZ Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE - Załącznik nr 2c do SIWZ Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA - Załącznik nr 2d do SIWZ Pakiet 5 RYBY MROŻONE - Załącznik nr 2e do SIWZ Pakiet 6 MROŻONKI - Załącznik nr 2f do SIWZ Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE - Załącznik nr 2g do SIWZ Pakiet 8 PIECZYWO - Załącznik nr 2h do SIWZ 5. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zamiany ilości asortymentu wyszczególnionego w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym pomiędzy pozycjami w danym pakiecie przy zachowaniu tych samych cen jednostkowych brutto na poszczególny asortyment w ramach wartości brutto określonej w załącznikach nr 2a-h do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia ilości zakupionych materiałów w przypadku zmniejszenia potrzeb. W takiej sytuacji Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o całkowite wynagrodzenie określone w danym Pakiecie w załącznikach nr 2a-h do SIWZ. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach maksymalnych wskazanych w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. 6. Wykonawca w cenie oferty musi uwzględnić zakup, dostawę i rozładunek artykułów żywnościowych. 7. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy: a) Towar świeży, I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w aktach prawnych. b) Termin dostawy: maksymalnie 3 dni robocze od daty złożenia zamówienia, z tym że towar musi zostać dostarczony:  Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB; Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE; Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA: w godz. 7:00-8:00 danego dnia, na który jest zamawiany towar.  Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE w godz. 7:00-10:00 danego dnia, na który jest zamawiany towar.  Pozostałe pakiety w godz. 7.00-15.00. Dostawy będą realizowane po uprzednim zamówieniu drogą telefoniczną lub e-mailem. Dostawy (w tym rozładunek) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego do magazynu w szkolnej stołówce 97-330 Sulejów, ul. Konecka 45. Bieg terminu dostawy będzie liczony od dnia następnego roboczego po dniu złożenia zamówienia do dnia dostarczania do siedziby szkoły przy składaniu zamówienia. Za dzień realizacji przedmiotu umowy uznany będzie dzień, w którym Wykonawca zakończy realizację dostaw wszystkich zamówionych artykułów. Ilekroć w niniejszym zamówieniu jest mowa o dniach roboczych, należy przez to rozumieć dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Jakość produktów: Pakiet 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie, bez sklejania się, twarde, sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, fasola - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Makaron sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor. Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE - powinny być nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularne kształty, intensywny kolor, skóra gładka, tłustawa, lśniąca, miąższ zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, groch - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA - świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki. Pakiet 5 RYBY MROŻONE - świeże, mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury. Pakiet 6 MROŻONKI - świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone. Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE - kształt odpowiedni dla danego rodzaju, powierzchnia gładka, błyszcząca; wyroby wyrównane w opakowaniu jednostkowym pod względem kształtu i wielkości; niedopuszczalne: uszkodzenia, popękanie, zabrudzenie powierzchni. Konsystencja i struktura charakterystyczna dla ciasta, elastyczna, miękka, niedopuszczalna luźna, rozpadająca się lub zbyt twarda, smak i zapach typowy dla wyrobów z gotowanego ciasta, niedopuszczalny: stęchły, gorzki lub inny obcy, po ugotowaniu produkt powinien się nie sklejać. Pakiet 8 PIECZYWO - naturalny zapach i kolor, bez oznak spleśnienia, bez uszkodzeń zewnętrznych, zapach świeży po otwarciu produktów, kształt odpowiedni dla danego rodzaju, dobry smak po otwarciu produktów. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczone artykuły żywnościowe będą zgodne z obowiązującymi przepisami i przedstawi na żądanie Zamawiającego stosowne dokumenty. 9. Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia. 10. Produkty żywnościowe objęte dostawą będą spełniały wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego w szczególności: - odpowiednie normy jakościowe lub atesty, - odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia, - odpowiedni sposób przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu, - odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 11. Na czas trwania umowy Wykonawca będzie posiadał aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej potwierdzającej spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCP. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154). 12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. 13. Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy. 14. Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym od zgłoszenia. Towar zakwestionowany Wykonawca wymienia na inny pełnowartościowy w ciągu 24 godzin od momentu dostawy, natomiast w przypadku zamówień na mięso, drób, warzywa, owoce, produkty mleczarskie i jaja, produkty garmażeryjne w ciągu maksymalnie 2 godzin od zakwestionowania towaru. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę. 15. Dostarczone artykuły będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności lub daty minimalnej trwałości. 16. Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia muszą posiadać co najmniej 2 - miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, owoców, mięsa, drobiu i wyrobów garmażeryjnych, jaj, mleka i produktów mleczarskich. 17. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza fakturę. 18. Opakowania wypożyczone Zamawiającemu nieodpłatnie lub wliczone w cenę towaru. 19. Od momentu dostawy towaru do magazynu Zamawiającego, koszty w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia (w tym koszty przechowywania, koszty przetworzenia, koszty wywozu odpadów) są kosztami Zamawiającego, jednakowymi dla wszystkich Wykonawców. 20. Produkty żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym przez Zamawiającego lub w opakowaniu o gramaturze wskazanej przez Wykonawcę. 21. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne, opis dotyczący rozwiązań równoważnych został zawarty w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych lub na produkty równoważne: zaoferowane przez Wykonawcę artykuły nie mogą być gorsze pod względem składu, smaku, estetyki wyrobu i opakowania, niż określone przez Zamawiającego w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. Przez produkt „równoważny” Zamawiający uzna produkt, który będzie posiadał takie same cechy jakościowe, skład surowcowy/wartości odżywcze, konsystencję, zapach, smak i barwę, jak produkt opisany w załącznikach nr 2a-h do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym. 22. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia oraz warunki płatności zawarte są we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 23. W trakcie realizacji umowy w przypadku gdy producent artykułu spożywczego wycofa z rynku produkt o danej gramaturze lub zmieni jego gramaturę Zamawiający zastrzega prawo do: a) przeliczenia ceny brutto 1 grama zamawianego artykułu w przypadku zmiany gramatury artykułów spożywczych określonych w załączniku do umowy; podstawę do przeliczenia stanowić będzie gramatura oraz cena brutto danego artykułu, określona w załączniku do umowy - kwota brutto, którą Zamawiający zobowiązany będzie zapłacić za jedno opakowanie zamawianego artykułu, stanowić będzie iloczyn ceny 1 grama zamawianego artykułu oraz gramatury podanej na jego opakowaniu; b) wprowadzenia nowych nazw do załącznika do umowy w przypadku zmiany nazw artykułów stanowiących przedmiot zamówienia. 24. Podwykonawstwo Wymagania dotyczące umowy o podwykonawstwo, której przedmiotem są dostawy lub usługi, których niespełnienie spowoduje zgłoszenie przez Zamawiającego odpowiednio zastrzeżeń lub sprzeciwu, określone przez Zamawiającego: 1) zakres dostaw lub usług powierzonych podwykonawcy; 2) kwotę wynagrodzenia, która nie może być wyższa niż wartość tego zakresu dostaw wynikająca z oferty Wykonawcy; 3) termin wykonania zakresu przedmiotu zamówienia powierzonego podwykonawcy; 4) warunki płatności: a) zapłata wynagrodzenia za wykonanie danego zakresu usług lub dostaw nastąpi po ich odbiorze, b) termin zapłaty wynagrodzenia podwykonawcy lub dalszemu podwykonawcy nie może być dłuższy niż 30 dni od dnia doręczenia Wykonawcy, podwykonawcy lub dalszemu podwykonawcy faktury, potwierdzającej wykonanie zleconej podwykonawcy lub dalszemu podwykonawcy dostawy lub usługi; 5) postanowienia dotyczące wysokości kar umownych. Pozostałe wymagania i sposób postępowania w przypadku powierzenia wykonania części przedmiotu zamówienia podwykonawcom zawarty został we wzorze umowy (Załącznik nr 5 do SIWZ) załączonym do niniejszej SIWZ. Zgodnie z SIWZ
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Informacje na temat katalogow 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa wymagań co do potwierdzania spełniania tego warunku.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa wymagań co do potwierdzania spełniania tego warunku.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa wymagań co do potwierdzania spełniania tego warunku.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; Zamawiający dla potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, skorzysta z dokumentów znajdujących się w ogólnodostępnych bazach danych na podstawie art. 26 ust. 6 ustawy Pzp - dotyczy wszystkich części 1) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu jak wyżej, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Postanowienie pkt 1 w zakresie terminu stosuje się. Dokumenty dotyczące podmiotu trzeciego w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. Zamawiający żąda od wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w § 5 pkt 4 rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016 r., poz. 1126, ze zm.). Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2.1 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (dokumenty wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej składa dokumenty zgodnie z § 7 i 8 rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. poz. 1126 ze zm.). Zgodnie z SIWZ
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz oferty (wg załącznika nr 1) - dotyczy wszystkich części. 2. Formularz asortymentowo-cenowy (wg załącznika 2a-h) - odpowiednio do danej części. 3. Pełnomocnictwo do występowania w imieniu Wykonawcy i zaciągania w jego imieniu zobowiązań. Musi być załączone w oryginale albo załączone jako kopia pełnomocnictwa poświadczona notarialnie (jeśli dotyczy) - dotyczy wszystkich części. 4. Zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (jeśli dotyczy) - dotyczy każdej części. 5. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu (wg załącznika nr 4 do SIWZ). Zgodnie z SIWZ
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zgodnie ze wzorem umowy (Załącznik nr 5 do SIWZ) - Oprócz przypadków, o których mowa w art. 144 ust. 1 pkt 2-6 ustawy Prawo zamówień publicznych, na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzania zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawierania umowy lub w przypadku wystąpienia w szczególności następujących okoliczności: a) Zmiany cen rzeczy mogą być dokonywane w przypadku zmian stawek podatku od towarów i usług lub opłat celnych, jednakże wyłącznie za okres po wejściu w życie zmiany jego wysokości. b) W przypadku szczególnych okoliczności, takich jak wstrzymanie lub zakończenie produkcji, strony dopuszczają możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową w cenach nie przewyższających cen zawartych w ofercie przetargowej. c) Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania towarów objętych umową w cenach niższych niż ceny zawarte w ofercie przetargowej. d) Zmiany gramatur poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia lub zmiana dostarczanego produktu na inny - w przypadku wycofania z obrotu na rynku lub zaprzestana produkcji, pod warunkiem zaproponowania produktu równoważnego, z zastrzeżeniem niezmienności cen jednostkowych. e) Zmiany ilości asortymentu wyszczególnionego w załączniku nr Pakiet …… (zgodnie z ofertą) pomiędzy pozycjami w danym pakiecie przy zachowaniu tych samych cen jednostkowych brutto na poszczególny asortyment w ramach wartości brutto określonej w § 4 ust. 1. f) Zmiany terminu, częstotliwości dostaw i sposobu wykonywania umowy w przypadku, gdy niezbędna jest zamiana sposobu wykonywania lub terminu, częstotliwości realizacji przedmiotu umowy, o ile zmiana taka jest korzystna dla Zamawiającego oraz konieczna w celu prawidłowego wykonania umowy. Zamawiający dopuszcza również zmiany w sytuacjach: a) zmiany terminu wykonania zamówienia, w razie wystąpienia siły wyższej mającej bezpośredni wpływ na terminowość dostawy. Siła wyższa, o której mowa to zdarzenie niezależne od Wykonawcy, nie stanowiące jego problemów organizacyjnych, którego strony umowy nie mogły przewidzieć, któremu nie mogły zapobiec, ani któremu nie mogły przeciwdziałać, a które uniemożliwiają Wykonawcy wykonanie w części lub w całości jego zobowiązania wynikającego z niniejszej umowy albo mającej bezpośredni wpływ na terminowość dostawy. Strony za okoliczności siły wyższej uznają: ogłoszone stany klęski żywiołowe, w tym powódź i trzęsienie ziemi, upadek statku powietrznego, strajki generalne lub lokalne, działania wojenne lub ogłoszenie stanu wojennego, atak terrorystyczny, ogłoszenie żałoby narodowej, b) zmiany warunków realizacji i zakresu przedmiotowego umowy niezbędne do prawidłowej realizacji zamówienia związane z zaistnieniem niemożliwych do wcześniejszego przewidzenia i niezależnych od stron umowy okoliczności powodujących rezygnację lub wyłączenie z realizacji określonego zakresu przedmiotu zamówienia z punktu widzenia Zamawiającego, przy jednoczesnym obniżeniu wynagrodzenia umownego o wartość niezrealizowanych elementów przedmiotu zamówienia, c) zmiany terminu wykonania zamówienia wskutek wystąpienia okoliczności leżących wyłącznie po stronie Zamawiającego, w tym w szczególności wstrzymanie dostawy przez Zamawiającego.
IV 4 4 data 2019-12-30T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: ▪ administratorem danych osobowych Wykonawców uczestniczących w postępowaniu jest Dyrektor Szkoły, ul. Konecka 45, 97-330 Sulejów, może Pani/Pan uzyskać informacje o przetwarzaniu Pani/Pana danych osobowych w Szkole Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie, ul. Konecka 45, 97-330 Sulejów; ▪ inspektorem ochrony danych osobowych jest Pani Agnieszka Marzec, kontakt: Agnieszka.marzec@poczta.onet.eu, 44 61 62 532; ▪ dane osobowe Wykonawców uczestniczących w postępowaniu przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego ZP.271.1.2019 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Sulejowie w 2020 roku prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; ▪ odbiorcami danych osobowych Wykonawców uczestniczących w postępowaniu będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dalej „ustawa Pzp”; ▪ Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przetwarzania obejmuje cały czas trwania umowy; ▪ obowiązek podania danych osobowych bezpośrednio dotyczących Wykonawców uczestniczących w postępowaniu jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; ▪ w odniesieniu do danych osobowych Wykonawców uczestniczących w postępowaniu decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; ▪ każdy Wykonawca uczestniczący w postępowaniu posiada: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych ich dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania swoich danych osobowych ( Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników); − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego); − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie danych osobowych jego dotyczących narusza przepisy RODO; ▪ Wykonawcom uczestniczącym w postępowaniu nie przysługuje: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawców uczestniczących w postępowaniu jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; ▪ W przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1–3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu; ▪ Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował wyłącznie następującymi kryteriami oceny ofert osobno w każdej części: a) Kryterium I: Cena oferty - 60 % (60 % równa się 60 pkt, 1% równa się 1 pkt); b) Kryterium II: Termin płatności faktury - 40 % (40 % równa się 40 pkt, 1% równa się 1 pkt); Kryterium I: Cena (C) C=(cena brutto oferty najtańszej niepodlegającej odrzuceniu/cena brutto oferty badanej)x 60 pkt. Kryterium "Cena" będzie rozpatrywane na podstawie ceny ofertowej brutto wpisanej przez Wykonawcę w formularzu oferty. Oferta otrzyma zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania wyliczonego na podstawie powyższego wzoru. W tym kryterium można uzyskać maksymalnie 60 punktów. Do badania kryterium Cena Zamawiający uwzględni tylko oferty niepodlegające odrzuceniu. Kryterium II: Termin płatności faktury (T) Ocena ofert zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium oraz jego wagę. Oferty oceniane będą punktowo. W zakresie tego kryterium oferta może otrzymać max. 40 pkt. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym wykonawcom przyznawane są punkty za powyższe kryterium według następujących zasad: Wykonawca, w zależności od terminu płatności faktury otrzyma następującą ilość punktów: o 30 dni - 40 pkt; o 21 dni - 20 pkt; o 14 dni - 0 pkt. Wykonawca winien wypełnić w Formularzu ofertowym tabelę dotyczącą kryterium: Termin płatności faktury. 2. Każda z ofert otrzyma liczbę punktów jaka wynika ze wzoru: LP = C + T LP – całkowita liczba punktów przyznanych ofercie, C - liczba punktów przyznanych za kryterium nr I – Cena. T – liczba punktów przyznanych za kryterium nr II – Termin płatności faktury. Zgodnie z SIWZ

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pakiet 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2a do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pakiet 2 MIĘSO, DRÓB
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2b do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Pakiet 3 WARZYWA, OWOCE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2c do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Pakiet 4 PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2d do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Pakiet 5 RYBY MROŻONE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2e do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Pakiet 6 MROŻONKI
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331170-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2f do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Pakiet 7 PRODUKTY GARMAŻERYJNE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2g do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Pakiet 8 PIECZYWO
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15851000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe 1. Termin wykonania zamówienia: od daty zawarcia umowy do 31 grudnia 2020 r. z zastrzeżeniem, że dostawy będą realizowane w okresach przebywania dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia, a nawet całkowitego wstrzymania dostaw w okresie wakacji, ferii, przerw świątecznych oraz w dniach związanych z przerwą w działalności stołówki wynikającą z organizacji roku szkolnego.
Zalacznik krotki opis Zgodnie z Załącznikiem nr 2h do SIWZ.
  

Criterion

Kryteria Termin płatności faktury
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)