GuidZP400 |
35e7a720-d66e-4e1a-8dac-b520cce92c45
|
Biuletyn |
550414-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Publiczne "Chatka Puchatka"
|
Regon |
34085309600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Ul. Piaskowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lubicz Górny
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
87-162
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
kujawsko-pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
56 67 85 146
|
Zamawiajacy fax |
56 67 85 146
|
Zamawiajacy email |
ppcplubicz@wp.pl
|
Adres strony url |
https://www.bip.lubicz.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://www.bip.lubicz.pl
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
forma papierowa
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych
|
Numer referencyjny |
P.P.271.2.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
3.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa art. żywnościowych dla Przedszkola Publicznego ,,Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym, wg poniższego zestawienia:
3.1.1. Pieczywo- zakup i sukcesywna dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godz. 630. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.
3.1.2. Warzywa świeże - zakup i sukcesywna dostawa warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min. 4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 730.
3.1.3. Owoce świeże- zakup i sukcesywna dostawa owoców świeżych odbywać się będzie
w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do1 dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min.4 razy w tygodniu
w godz. od 7.00 do 8,00.
3.1.4. Mięso i wędliny wieprzowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin wieprzowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.
3.1.5. Mięso i wędliny drobiowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.
3.1.6. Mrożonki - zakup i sukcesywna dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1 dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu.
3.1.7. Produkty ogólnospożywcze - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi
1 - 2 razy w tygodniu.
3.1.8. Nabiał - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie
w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu.
3.1.9. Woda źródlana - zakup i sukcesywna dostawa wody odbywać się będzie
w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany
1 raz tygodniu do 2 dni od daty złożenia zamówienia.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy
w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać
z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego
w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka
i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie
z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.
3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe
i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa
w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
Cpv glowny przedmiot |
15131110-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 60.200,00 zł.
|
Okreslenie warunkow |
Nie dotyczy
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust.1 pkt 12-23 ustawy zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SIWZ
|
IV 4 4 data |
2020-06-23T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo- zakup i sukcesywna dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godz. 630. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1 Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa
w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 4.260,57 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Warzywa świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331100-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.2. Warzywa świeże - zakup i sukcesywna dostawa warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min. 4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 730.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać
z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 6.209,43 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Owoce świeże
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331100-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.3. Owoce świeże- zakup i sukcesywna dostawa owoców świeżych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do1 dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min.4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 8,00.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 3.445,43 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i wędliny wieprzowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131110-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-08-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.4. Mięso i wędliny wieprzowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin wieprzowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.
3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa
w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 9.991,43 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i wędliny drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131110-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-08-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.5. Mięso i wędliny drobiowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.
3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 3.657,14 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331100-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-08-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.6. Mrożonki - zakup i sukcesywna dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1 dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy
w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać
z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.
3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 7.950,00 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Produkty ogólnospożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15890000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-08-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.7. Produkty ogólnospożywcze - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać
z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego
w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.
3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa
w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 11.244,29 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-08-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.8. Nabiał - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.
3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 12.641,71 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Woda źródlana
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15981000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-08-03T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-06-25T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
3.1.9. Woda źródlana - zakup i sukcesywna dostawa wody odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany 1 raz tygodniu do 2 dni od daty złożenia zamówienia.
3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.
3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.
3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.
3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.
3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.
3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu
i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.
3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.
3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 800,00 zł.
3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.
3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
|
| |