1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Internatu szkolnego Powiatowego Centrum Edukacji Zawodowej w Świdniku (rok szkolny 2020/2021). Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Internatu przy ul. Hotelowej 6, 21-040 Świdnik.
2. Przedmiot zamówienia podzielony został na następujące części (zwane również pakietami):
Część I Pieczywo (CPV: 15810000-9),
Część II Artykuły spożywcze (CPV: 15000000-8),
Część III Mięso wieprzowe i produkty mięsno-wędliniarskie (CPV: 15100000-9),
Część IV Drób i produkty drobiowe (świeże) (CPV: 15112000-6),
Część V Warzywa i owoce (CPV: 15330000-0, 01131321-0),
Część VI Ziemniaki (CPV: 01112100-6),
Część VII Produkty mleczarskie (CPV: 15500000-3),
Część VIII Ryby i przetwory rybne oraz mrożonki warzywne i owocowe (CPV: 15221000-3, 15331170-9, 15300000-1),
Część IX Jaja (CPV: 01242000-5).
3. Szczegółowy opis dotyczący przedmiotu zamówienia zawarty jest w SIWZ i załącznikach do SIWZ.
4. Nazwy własne podane w kosztorysach ofertowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego przez Zamawiającego intendenta transportem i na koszt Wykonawcy.
5. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
6. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
- posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, jaj, nabiału, artykułów
spożywczych, pieczywa, ryb, owoców, warzyw, mrożonek,
- dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny,
- w przypadku mrożonek warzywnych i ryb powinny być jednolite odmianowo, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, o równych wymiarach, róże lub owoce nie uszkodzone o barwie typowej dla danego gatunku i odmiany (z wyjątkiem mieszanek). W opakowaniu zewnętrznym – karton + opakowanie wewnętrzne folia, trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim, czyste, nie uszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min – 18 ºC , brak oznak rozmrożenia, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń.
7. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej. Etykieta na opakowaniu powinna zawierać co najmniej następujące informacje: nazwę produktu, nazwę i adres producenta, znak weterynaryjny, masę netto, datę ważności. Opakowania wielokrotnego użytku powinny posiadać atest kompetencyjny jednostki resortu zdrowia.
8. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.
9. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
10. Wykonawca przekazuje żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach od 6.00 do 14.00, z tym zastrzeżeniem, iż dostawy artykułów mleczarskich odbywać się muszą trzy razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 7.00, a produktów mięsno-wędliniarskich dwa razy w tygodniu w godz. 6.00- 12.00. Ilości dostaw są podyktowane ograniczoną ilością posiadanych lodówek. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest intendentka stołówki lub osoba przez nią upoważniona.
11. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu jednak nie później niż po 24 godzinach po otrzymaniu zamówienia (kolejnego dnia roboczego). Zamówienia będą składane telefonicznie przez zamawiającego w godz. od 8.00 do 12.00.
13. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy.
14. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad do 12 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt.
15. Dostarczane artykuły muszą posiadać pierwszą klasę jakości (ze względu na charakter i właściwości produktu) i właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
16. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018r., poz. 1541 ze zm.),
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. (Dz. U.
z 2018 r., poz. 2164 ze zm.),
- Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 roku, ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności.
- Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych,
- Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2000r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG,
- Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29).
17. Dowóz artykułów żywnościowych odbywać się będzie transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko do siedziby (magazynu) zamawiającego. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego.
18. Ilości towarów podane w opisie przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy, a ilości zamawianych produktów zależeć będą od faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości artykułów żywnościowych określonych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego |
GuidZP400 |
804fab47-616d-4487-bfa8-163bc66d8ab9
|
Biuletyn |
567723-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Powiatowe Centrum Edukacji Zawodowej im. Zygmunta Puławskiego
|
Regon |
37262000000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Szkolna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Świdnik
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
21-045
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
817 512 671
|
Zamawiajacy fax |
817 591 153
|
Zamawiajacy email |
info@pcez.pl
|
Adres strony url |
http://portal.pcez.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
https://spswidnik.bip.lubelskie.pl/index.php?id=530
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://spswidnik.bip.lubelskie.pl/index.php?id=530
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Powiatowe Centrum Edukacji Zawodowej im. Zygmunta Puławskiego w Świdniku, ul. Szkolna 1 (sekretariat), 21-045 Świdnik
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA STOŁÓWKI INTERNATU SZKOLNEGO W ŚWIDNIKU, UL. HOTELOWA 6, POWIATOWEGO CENTRUM EDUKACJI ZAWODOWEJ W ŚWIDNIKU (2020 / 2021)
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
9
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Internatu szkolnego Powiatowego Centrum Edukacji Zawodowej w Świdniku (rok szkolny 2020/2021). Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Internatu przy ul. Hotelowej 6, 21-040 Świdnik.
2. Przedmiot zamówienia podzielony został na następujące części (zwane również pakietami):
Część I Pieczywo (CPV: 15810000-9),
Część II Artykuły spożywcze (CPV: 15000000-8),
Część III Mięso wieprzowe i produkty mięsno-wędliniarskie (CPV: 15100000-9),
Część IV Drób i produkty drobiowe (świeże) (CPV: 15112000-6),
Część V Warzywa i owoce (CPV: 15330000-0, 01131321-0),
Część VI Ziemniaki (CPV: 01112100-6),
Część VII Produkty mleczarskie (CPV: 15500000-3),
Część VIII Ryby i przetwory rybne oraz mrożonki warzywne i owocowe (CPV: 15221000-3, 15331170-9, 15300000-1),
Część IX Jaja (CPV: 01242000-5).
3. Szczegółowy opis dotyczący przedmiotu zamówienia zawarty jest w SIWZ i załącznikach do SIWZ.
4. Nazwy własne podane w kosztorysach ofertowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego przez Zamawiającego intendenta transportem i na koszt Wykonawcy.
5. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
6. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:
- posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, jaj, nabiału, artykułów
spożywczych, pieczywa, ryb, owoców, warzyw, mrożonek,
- dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny,
- w przypadku mrożonek warzywnych i ryb powinny być jednolite odmianowo, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, o równych wymiarach, róże lub owoce nie uszkodzone o barwie typowej dla danego gatunku i odmiany (z wyjątkiem mieszanek). W opakowaniu zewnętrznym – karton + opakowanie wewnętrzne folia, trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim, czyste, nie uszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min – 18 ºC , brak oznak rozmrożenia, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń.
7. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej. Etykieta na opakowaniu powinna zawierać co najmniej następujące informacje: nazwę produktu, nazwę i adres producenta, znak weterynaryjny, masę netto, datę ważności. Opakowania wielokrotnego użytku powinny posiadać atest kompetencyjny jednostki resortu zdrowia.
8. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.
9. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
10. Wykonawca przekazuje żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach od 6.00 do 14.00, z tym zastrzeżeniem, iż dostawy artykułów mleczarskich odbywać się muszą trzy razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 7.00, a produktów mięsno-wędliniarskich dwa razy w tygodniu w godz. 6.00- 12.00. Ilości dostaw są podyktowane ograniczoną ilością posiadanych lodówek. Osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest intendentka stołówki lub osoba przez nią upoważniona.
11. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu jednak nie później niż po 24 godzinach po otrzymaniu zamówienia (kolejnego dnia roboczego). Zamówienia będą składane telefonicznie przez zamawiającego w godz. od 8.00 do 12.00.
13. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy.
14. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad do 12 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt.
15. Dostarczane artykuły muszą posiadać pierwszą klasę jakości (ze względu na charakter i właściwości produktu) i właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
16. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018r., poz. 1541 ze zm.),
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. (Dz. U.
z 2018 r., poz. 2164 ze zm.),
- Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 roku, ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności.
- Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych,
- Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2000r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG,
- Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29).
17. Dowóz artykułów żywnościowych odbywać się będzie transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko do siedziby (magazynu) zamawiającego. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru do magazynu Zamawiającego.
18. Ilości towarów podane w opisie przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy, a ilości zamawianych produktów zależeć będą od faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości artykułów żywnościowych określonych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego
|
Cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku
podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy 2) Dokumenty składane przez podmioty zagraniczne: a) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 1) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające
odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. a) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma
siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w pkt 1) zastępuje się je dokumentem zawierającym
odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub
przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce
zamieszkania tej osoby. 3) Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej, przez kilku przedsiębiorców (konsorcjum) lub przez spółkę cywilną: Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca
nie podlega wykluczeniu, wymienione w III.3) niniejszego ogłoszenia (bez wezwania) oraz III.4) pkt 1) składa każdy z Wykonawców oddzielnie (na wezwanie)
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany złożyć dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP
(certyfikat bądź zaświadczenie o trwającym wdrażaniu tego systemu) – dotyczy części III i IV
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy, Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy o
przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w formie oryginału (według wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ). W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej
Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w przedmiotowym
postępowaniu. Dokument składany jest przez Wykonawcę w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert. 2. Dokumenty wymagane w
przypadku składania oferty wspólnej, przez kilku przedsiębiorców (konsorcjum) lub przez spółkę cywilną: a) Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu, wymienione w pkt
III.4) pkt 1) i pkt III.7) 1. niniejszego ogłoszenia, składa każdy z Wykonawców oddzielnie; b) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, formularz oferty, opis przedmiotu
zamówienia / opis oferowanego towaru składane są przez pełnomocnika Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia; c) Poza dokumentami wymienionymi w pkt a) i b)
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia winni załączyć do oferty oryginał pełnomocnictwa; d) Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania
ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać
zakres umocowania. Dokument pełnomocnictwa powinien zostać podpisany przez wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, w tym Wykonawcę pełnomocnika.
Podpisy muszą być złożone przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli. Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem. Oferta musi być
podpisana w taki sposób, aby prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie. 3. Poleganie na potencjale innych podmiotów: Wykonawca, który polega na zdolnościach
lub sytuacji innych podmiotów musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów w szczególności przedstawiając zobowiązanie
tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji. Zobowiązanie winno określać: a) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, b)
sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego, c) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego.
W przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, Zamawiający żąda przedstawienia w
odniesieniu do tych podmiotów dokumentów aktualnego oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 12-23, ust. 5 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz odpisu z
właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia
na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy 4. Wypełniony i podpisany kosztorys w zakresie jakim dotyczy oferta
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zmiana umowy będzie możliwa w zakresie stawki podatku VAT dla poszczególnych produktów
|
IV 4 4 data |
2020-08-06T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
14:00
|
IV 4 4 jezyki |
j. polski
|
IV 4 5 okres |
30
|