Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie
w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy):
Część 1 – Warzywa i owoce
Buraki czerwone 6 500 kg
Cebula o średnicy min. 5 cm 3 000 kg
Kapusta czerwona
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg
Kapusta biała
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 500 kg
Marchew o średnicy min. 2-3 cm 10 800 kg
Pietruszka 2 750 kg
Por 2 350 kg
Seler 2 800 kg
Ziemniaki jadalne
o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 49 500 kg
Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 690 kg
Jabłka 9 800 kg
Pomidory 1 150 kg
Ogórki świeże 2 300 kg
Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek
Kapusta kiszona 2 800 kg
Ogórek kiszony 3 200 kg
Kapusta biała kwaszona z dodatkami 2 800 kg
(warzywa i przyprawy).
Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień.
Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone.
Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych
i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta
i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm.
Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm.
Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku.
Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających oraz wymagań o których mowa w art. 29 ust. 3a oraz art. 29 ust. 4.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania:
– warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg,
– jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg,
– fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg,
– warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg.
Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2019 r. do 31.08.2019 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2019 r.
Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy
w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.
Zamówienia jednostkowe będą składane telefonicznie lub pisemnie (faks, email) przez referenta żywnościowego.
|
GuidZP400 |
9e045a9b-8485-4d4e-b063-c219e8f585ed
|
Biuletyn |
525107-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Tarnowie
|
Regon |
32000600000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. St. Konarskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Tarnów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
33-100
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
małopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-14 623-51-00 wew. 231
|
Zamawiajacy fax |
146 215 677
|
Zamawiajacy email |
zp_tarnow@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zakład Karny
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.zp.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Za posrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Tarnowie ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy warzyw i owoców
|
Numer referencyjny |
D/Kw.2232.2.2019.EW
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
nie zastrzega
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie
w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy):
Część 1 – Warzywa i owoce
Buraki czerwone 6 500 kg
Cebula o średnicy min. 5 cm 3 000 kg
Kapusta czerwona
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg
Kapusta biała
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 500 kg
Marchew o średnicy min. 2-3 cm 10 800 kg
Pietruszka 2 750 kg
Por 2 350 kg
Seler 2 800 kg
Ziemniaki jadalne
o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 49 500 kg
Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 690 kg
Jabłka 9 800 kg
Pomidory 1 150 kg
Ogórki świeże 2 300 kg
Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek
Kapusta kiszona 2 800 kg
Ogórek kiszony 3 200 kg
Kapusta biała kwaszona z dodatkami 2 800 kg
(warzywa i przyprawy).
Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień.
Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone.
Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych
i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta
i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm.
Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm.
Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku.
Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających oraz wymagań o których mowa w art. 29 ust. 3a oraz art. 29 ust. 4.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania:
– warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg,
– jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg,
– fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg,
– warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg.
Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2019 r. do 31.08.2019 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2019 r.
Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy
w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.
Zamówienia jednostkowe będą składane telefonicznie lub pisemnie (faks, email) przez referenta żywnościowego.
|
Cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
4
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 2 dostawy odpowiadające rodzajem na kwotę:
1. dla części I – 26 900,00 zł
2. dla części II – 3 700,00 zł
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
2. oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania
3.Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej,
o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23.ustawy prawo zamówień publicznych.
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona winien złożyć na wezwanie Zamawiającego:
1. wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż
3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Oświadczenie o zamiarze powierzenia wykonania zamówienia podwykonawcom.
2. Oświadczenie w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO.
W celu zapewnienia , że Wykonawca wypełnił obowiązki wynikające z art. 13 lub 14 RODO, zamawiający żąda oświadczenia w zakresie wypełniania ww. obowiązków informacyjnych.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy tylko w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług i tylko o wielkość tej zmiany, w formie aneksu do zawartej umowy.
|
IV 4 4 data |
2019-04-02T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
11:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Klauzula informacyjna z art. 13 RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zakład Karny Tarnów, ul. Konarskiego 2,
33-100 Tarnów;
inspektorem ochrony danych osobowych w Zakładzie Karnym w Tarnowie jest mł. chor. Magdalena Brożek, e-mail: iod_zk_tarnow@sw.gov.pl, tel: 14 623-51-54 *;
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Tarnowie, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego, o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza
4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają
z ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
______________________
* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.
** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik krotki opis |
Część 1 – Warzywa i owoce
Buraki czerwone 6 500 kg
Cebula o średnicy min. 5 cm 3 000 kg
Kapusta czerwona
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 400 kg
Kapusta biała
(w główkach, bez wierzchnich liści) 1 500 kg
Marchew o średnicy min. 2-3 cm 10 800 kg
Pietruszka 2 750 kg
Por 2 350 kg
Seler 2 800 kg
Ziemniaki jadalne
o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 49 500 kg
Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 690 kg
Jabłka 9 800 kg
Pomidory 1 150 kg
Ogórki świeże 2 300 kg
Planowany zakup pomidorów oraz ogórków świeżych w okresie lipiec – sierpień.
Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone.
Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych
i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta
i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała.
Dostarczane pomidory mają być czerwone, całe, zdrowe - nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub z innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od uszkodzeń, o świeżym wyglądzie, o średnicy ok 5 cm.
Dostarczane ogórki mają być całe, zdrowe - nie dopuszcza się ogórków z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, jędrne, o świeżym wyglądzie, długość 10-20 cm, średnica maksymalna 5 cm.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania:
– warzywa, ziemniaki i ogórki - opakowania o pojemności do 30 kg,
– jabłka, pomidory – skrzynki o pojemności do 20 kg,
– fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg,
Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2019 r. do 31.08.2019 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2019 r.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
4
|
Zalacznik krotki opis |
Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek
Kapusta kiszona 2 800 kg
Ogórek kiszony 3 200 kg
Kapusta biała kwaszona z dodatkami 2 800 kg
(warzywa i przyprawy).
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania:
warzywa przetworzone – kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg.
Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
Termin wykonania zamówienia to okres od dnia 01.05.2019 r. do 31.08.2019 r., a w przypadku podpisania umowy po dniu 01 maja od dnia podpisania umowy do dn. 31.08.2019 r.
Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy
w tygodniu, w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00.
|
| |